• Το γράμμα στον πρόεδρο…

  9:42 πμ, Τρίτη 30 Οκτ 2012 9:42 πμ, Τρίτη 30 Οκτ 2012

  Το γράμμα στον πρόεδρο…

  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αμέσως μετά τη λήξη της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη πλησίασε προς το μέρος των αναπήρων πολέμου. Σταμάτησε κι έσφιξε το δυνατά το χέρι του 88χρονου μαχητή της Εθνικής Αντίστασης Χαράλαμπου Πασχαλίδη. Υποκλίθηκε συμβολικά μπροστά του για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του ελληνικού λαού για τις μάχες και τους αγώνες που έδωσε για την ελευθερία.

  Μαζεύοντας το χέρι του ο Κάρολος Παπούλιας είδε τον αντιστασιακό αν του βάζει κάτι στην παλάμη. Ηταν ένα συγκινητικό σημείωμα ζωής το οποίο φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Δημοκρατία». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το παρέλαβε, δεν το διαβίβασε σε κάποιον άνδρα από τη φρουρά του, αλλά το έβαλε μέσα στην τσέπη του σακακιού του.

  «Δεν ανταλλάξαμε λόγια. Σφίξαμε ο ένας το χέρι του άλλου. Με κοίταξε απευθείας στα μάτια και τότε του παρέδωσα το σημείωμα που πήρε και έβαλε στην τσέπη του», αποκάλυψε ο 88χρονος πρόεδρος της Εθνικής Ενωσης Θυμάτων, Αναπήρων Πολέμου και Εθνικής Αντίστασης Νομού Θεσσαλονίκης μιλώντας στη «δημοκρατία».

  Και προσθέτει: «Στο σημείωμα καταγράφονται ορισμένα βασικά αιτήματα των αναπήρων πολέμου, που έχουν να κάνουν με την αξιοπρεπή διαβίωσή μας. Ζητούμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μεριμνήσει γι’ αυτά και να προσπαθήσει να τα ικανοποιήσει», σημείωσε ο κ. Πασχαλίδης. Μεταξύ άλλων, οι υπερήλικοι και ελάχιστοι πλέον εναπομείναντες στη ζωή ανάπηροι πολέμου ζητούν από τον κ. Παπούλια να προστατέψει τα «ψαλιδισμένα» εισοδήματά τους και να αποτρέψει την απελευθέρωση του επαγγέλματος των περιπτέρων, που αποτελούν γι΄αυτούς βασική πηγή εσόδων.

  ΠΗΓΗ: Δημοκρατία

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα