Θα πει “παρών” η ΔΗΜΑΡ;

Θα πει “παρών” η ΔΗΜΑΡ; 

Και το «παρών» εξετάζει ως λύση η ΔΗΜΑΡ προκειμένου να μην δημιουργήσει μείζονα προβλήματα στην κυβέρνηση αν τελικά τα μέτρα έρθουν ως ένα και μόνο άρθρο στη Βουλή και η Αγίου Κωνσταντίνου δεν έχει ικανοποιηθεί στα αιτήματά της για τα εργασιακά.

Η ΔΗΜΑΡ επιμένει πως δεν πρόκειται να υπερψηφίσει (και όχι να υποστηρίζει πως θα καταψηφίσει) τα εργασιακά, γεγονός που την οδηγεί στην υιοθέτηση της πρότασης του Δημήτρη Χατζησωκράτη σε μια τέτοια περίπτωση να ψηφίσει «παρόν».

Η Αγίου Κωνσταντίνου, πάντως, θα έλεγε κατά πάσα πιθανότητα «ναι» σε έναν συμβιβασμό που θα συμπεριλάμβανε την επεκτασιμότητα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την μη κατάργηση του επιδόματος γάμου και – μάλλον – θα υπερψήφιζε και τα εργασιακά. 

Ωστόσο, η τρόικα δεν φέρεται διατεθειμένη να διευκολύνει τόσο τον Φώτη Κουβέλη, όσο κυρίως τον Αντώνη Σαμαρά, που σε μια τόσο κρίσιμη φάση σαφώς και δεν θέλει να δει να δοκιμάζεται η ίδια η ύπαρξη της κυβέρνησης συνεργασίας. Τα πράγματα, μάλιστα, καθίστανται περισσότερο δύσκολα μετά τις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών για τις θέσεις της τρόικα για το νομοσχέδιο περί αποκρατικοποιήσεων, νομοσχέδιο που η ΔΗΜΑΡ έχει δηλώσει εξ αρχής μέσω της Ασημίνας Ξηροτύρη ότι δεν θα ψηφίσει, ενώ εν συνεχεία διχάστηκε γύρω από αυτό και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

 

Πηγή: real.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ