• Ξανά το απόγευμα στο Μαξίμου

  7:32 πμ, Κυριακή 28 Οκτ 2012 7:32 πμ, Κυριακή 28 Οκτ 2012

  Ξανά το απόγευμα στο Μαξίμου

  Και νέα σύσκεψη συγκαλεί το απόγευμα στο Μαξίμου ο Αντ. Σαμαράς πριν τη μάχη της βουλής. Νέος βραχνάς η απροθυμία υπουργών να προχωρήσουν συγκεκριμένα προαπαιτούμενα.

  Στο Μέγαρο Μαξίμου θα είναι και σήμερα ο Πρωθυπουργός ο οποίος το απόγευμα συγκαλεί και νέα σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο και παράγοντες από τα υπουργεία που καλούνται μέχρι την Τρίτη να έχουν κλείσει όλες τις εκκρεμότητες πριν την τηλεδιάσκεψη των «17» και την κατάθεση του προϋπολογισμού την Τετάρτη στη βουλή.

  Ο κ. Σαμαράς βλέπει να ανοίγει το ένα μέτωπο μετά το άλλο στο εσωτερικό της κυβέρνησης στη δυσκολότερη ίσως συγκυρία για τον ίδιο αφού μέσα στην εβδομάδα η κυβέρνηση θα δοκιμαστεί σκληρά στη βουλή αρχής γενομένης από την Τρίτη και τις διατάξεις για τις αποκρατικοποιήσεις.

  Και μπορεί χθες έξω από το Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας να υποστήριξε ότι έχει γίνει σημαντική πρόοδος και στα λεγόμενα «προαπαιτούμενα», ωστόσο, οι πληροφορίες του Real.gr αναφέρουν πως δεν λείπουν ακόμη και μέχρι αυτή την ώρα, οι υπουργοί εκείνοι που αρνούνται να προχωρήσουν στην υλοποίηση αποφάσεων που έχουν ήδη υπογραφεί από την προηγούμενη κυβέρνηση ψάχνοντας ακόμα… ισοδύναμα μέτρα.

  Ο κ. Στουρνάρας, ωστόσο, καλείται να παρουσιάσει όλο το πλέγμα των μέτρων –συμπεριλαμβανομένων και των prior actions στην τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης κάτι που σημαίνει ότι όλα θα πρέπει να έχουν τελειώσει μέχρι την Τρίτη το βράδυ όπως ζήτησε σε αυστηρό τόνο ο Πρωθυπουργός από όλα τα υπουργεία.

  Περιθώρια για «εκπτώσεις» δεν υπάρχουν αφού στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν πως η περιχαράκωση της Δημοκρατικής Αριστεράς στα εργασιακά μπορεί να ανοίξει έναν νέο κύκλο συζητήσεων στους κόλπους της κυβέρνησης για το τι ζητά η τρόικα και τι δίνει η Αθήνα…

  Μέχρι χθες δεν υπήρχε καμία πρόοδος στις συζητήσεις για τα εργασιακά αφού η Δημοκρατική Αριστερά επιμένει να ζητά από την τρόικα να κάνει πίσω ενώ το Μαξίμου δεν έχει αλλάξει άποψη για το ένα νομοσχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει δημοσιονομικά, εργασιακά και διαρθρωτικά.

  Ο κ. Σαμαράς πάντως έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι θα προχωρήσει ακόμη και χωρίς τον Φώτη Κουβέλη στην ψήφιση των μέτρων αφού πλέον η εκταμίευση της δόσης εξελίχθηκε σε ένα θρίλερ με τις ημερομηνίες και τις προθεσμίες.

  Πάντως όπως διαβεβαιώνουν στενοί συνεργάτες του, ο Πρωθυπουργός μέχρι και την ύστατη στιγμή θα επιχειρήσει το «χρυσό» συμβιβασμό προκειμένου το πακέτο να ψηφιστεί στο σύνολό του και από τη Δημοκρατική Αριστερά. Στο Μαξίμου πιστεύουν ότι μόνο κατ’ αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει ένα σαφές πολιτικό μήνυμα για την απόφαση της κυβέρνησης να μη διακινδυνέψει την εκταμίευση ολόκληρης της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ και παράλληλα θα αποφευχθούν ενδεχόμενες αναταράξεις στις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο οποίο ήδη υπάρχει εικόνα αποσύνθεσης ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών στη βουλή.

  Πηγή: real.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα