«Μην κάνεις πίσω» – «Δώσε μου διέξοδο»

«Μην κάνεις πίσω» – «Δώσε μου διέξοδο»

Συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες έχουν οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι με σκοπό να βρεθεί η χρυσή τομή και να υπάρξει συμφωνία για τα μέτρα.

Ο Πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να μην κάνει πίσω, ο Ευ. Βενιζέλος προσπαθεί να παίξει τον ρόλο του μεσολαβητή καθώς φοβάται τις διαρροές από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και ο Φώτης Κουβέλης προσπαθεί να βρει διέξοδο για να ψηφίσει τα εργασιακά.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία προσέγγιση, παρά τον μαραθώνιο των τηλεφωνικών επικοινωνιών μεταξύ των τριών κομμάτων που θα συνεχιστούν και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο Αντώνης Σαμαράς λόγω και των πολύ καλών σχέσεων που έχει με τον Φ. Κουβέλη οι οποίες διαμορφώθηκαν κατά την κυβερνητική τους συνεργασία συνομιλεί τακτικά μαζί του προσπαθώντας να τον πείσει να συναινέσει στα εργασιακά.

Εκείνο που τονίζει ο Πρωθυπουργός στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που έχει με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ είναι ότι ήδη η τρόικα έχει κάνει αρκετά βήματα πίσω από τις αρχικές της θέσεις και σημειώνει τους κινδύνους που υπάρχουν για την χώρα μας στην περίπτωση που δεν περάσει το πακέτο των μέτρων.

Ο Φώτης Κουβέλης εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος καθώς αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης αλλά από την άλλη τονίζει πως δεν μπορεί να συμφωνήσει στα εργασιακά. Όλα τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ με δηλώσεις τους σημειώνουν πως δεν θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση.

Το γεγονός πάντως ότι υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας και μάλιστα σε αρκετό καλό επίπεδο αποδεικνύει πως θέλει να βρεθεί ο τρόπος προκειμένου να περάσουν τα μέτρα και να πάρει η χώρα μας την επόμενη δόση.

Ο Πρωθυπουργός θα εξαντλήσει όλα τα χρονικά περιθώρια που υπάρχουν για την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων, σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσει μόνος του στην κατάθεση των μέτρων με οποιοδήποτε κόστος.

Τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψ��ι δραματικά. Την Δευτέρα το απόγευμα στο Euro Working Group ή το αργότερα μέχρι την Τετάρτη όπου και θα γίνει τηλεδιάσκεψη μεταξύ των 17 υπουργών της ευρωζώνης θα πρέπει να έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις.

 

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ