“Δεν θα γίνουν τυφλές απολύσεις”

“Δεν θα γίνουν τυφλές απολύσεις”

“Δεν θα υπάρξουν τυφλές απολύσεις στο δημόσιο”, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τους Αντιπεριφερειάρχες και τους διευθυντές των υπηρεσιών.

Ο Γενικός Γραμματέας ερωτηθείς για το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο, απάντησε συγκεκριμένα: «Το θέμα δεν αφορά εμάς αλλά το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η βούληση της κυβέρνησης είναι ότι δεν θα υπάρξουν τυφλές απολύσεις. Όπου ωστόσο υπάρχουν επίορκοι υπάλληλοι ή υπάλληλοι πλημμελούς εκτέλεσης καθηκόντων, φυσικά και είναι θέμα το οποίο θ’ αντιμετωπιστεί από την κυβέρνηση.»

«Η μεγάλη μας προσπάθεια και με τη τρόικα είναι ακριβώς αυτή: να κρατήσουμε την αυτοδιοίκηση με τους αναγκαίους πόρους. Εξαιτίας του Καλλικράτη η αυτοδιοίκηση στο σύνολό της στέκεται ακόμα στα πόδια της, παρά τα όποια προβλήματα. Η εικόνα που υπάρχει είναι ότι οι πόροι της αυτοδιοίκησης θα προστατευθούν στο μέτρο του δυνατού. Προσπαθεί και η αυτοδιοίκηση. Πρέπει να πάμε σε ένα μοντέλο οικονομικής αυτοτέλειας της αυτοδιοίκησης στο μέτρο εφικτού και το κράτος να έρχεται να διορθώνει περιφερειακές ανισότητες » ανέφερε επίσης ο κ. Ιωαννίδης.

 

 

Πηγή:flashnews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ