Τι θα πει στη Θεσσαλονίκη

Τι θα πει στη Θεσσαλονίκη 

 

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

 

Ο Αντώνης Σαμαράς ανεβαίνει στην Θεσσαλονίκη με το μυαλό του στην Αθήνα όπου συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις και οι πιέσεις προς την ΔΗΜΑΡ προκειμένου να συμφωνήσει στα εργασιακά. Από το αποτέλεσμα που θα έχουν οι παρασκηνιακές συνομιλίες που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη θα εξαρτηθούν τα όσα θα πει ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. 

Ο Πρωθυπουργός θα παραστεί στην δοξολογία για την εορτή του πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου και στην συνέχεια θα επισκεφθεί τον Θόδωρο Καράογλου στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, o Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει για την αναγκαιότητα της ψήφισης των σκληρών μέτρων, επίσης θα τονίσει πως είναι αποφασισμένος να προχωρήσει με οποιοδήποτε κόστος καθώς αυτό που προέχει είναι η σωτηρία της χώρας. Ωστόσο δεν αποκλείεται να στείλει νέο μήνυμα προς τον Φώτη Κουβέλη προκειμένου έστω και την ύστατη στιγμή να αλλάξει άποψη. 

Την «σκληρή» γραμμή του Μαξίμου εκφράζει τις δύο τελευταίες ημέρες ο υπουργός Οικονομικών ο οποίος έχει γίνει το «μαύρο πρόβατο» για την ΔΗΜΑΡ με τις διαρροές από την Αγίου Κωνσταντίνου να δίνουν και να παίρνουν όταν ο Γιάννης Στουρνάρας τονίζει πως το «πακέτο» έχει κλείσει. «Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται» απαντούν με νόημα από την ΔΗΜΑΡ. 

Παράλληλα το γεγονός ότι όλα τα μέτρα θα περάσουν με ένα νομοσχέδιο δείχνουν την αποφασιστικότητα που υπάρχει από την πλευρά του Πρωθυπουργού ο οποίος με την κίνηση του αυτή δεν αφήνει σχεδόν κανένα περιθώριο στον Φώτη Κουβέλη για οποιοδήποτε ελιγμό. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης το νέο πακέτο των μέτρων θα πρέπει να έχει περάσει από τη Βουλή στο χρονικό διάστημα μεταξύ 5-7 Νοεμβρίου και θα ακολουθήσει έως τις 11 Νοεμβρίου η συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης θα συνεχίσει τις επαφές του με τους στενούς συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή κάτι που αυτή την στιγμή φαντάζει δύσκολο.

Η κατηγορηματική στάση της ΔΗΜΑΡ που απορρίπτει τις αλλαγές στα εργασιακά και η αρνητική στάση που εκφράζουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν τα μέτρα αρχίζει να προβληματίζει και ορισμένους βουλευτές της ΝΔ που σκέφτονται πολύ σοβαρά να τα καταψηφίσουν. 

 

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ