Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,2%

Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,2%

 Προβάδισμα 23,2% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι 21,3 % της Νέας Δημοκρατίας δείχνει νέα δημοσκόπηση που διεξήγαγε η Marc για λογαριασμό του ALPHA. Η δημοσκόπηση παρουσιάστηκε στην εκπομπή ALPHA Δημοσκόπηση της Κάτια Μακρή.

 

Τρίτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 9,6% . Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,5%, η ΔΗΜΑΡ με 4,9%, το ΚΚΕ με 4,8% ενώ 

 

Η εκτίμηση ψήφου

Σε ότι αφορά την εκτίμηση ψήφου (με τη μέθοδο της αναγωγής) ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 28,8% της Νέας Δημοκρατίας η οποία στην εκτίμηση ψήφου συγκεντρώνει 26,4%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 11,8%, το ΠΑΣΟΚ με 7,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,9%, η ΔΗΜΑΡ με 6,1% και το ΚΚΕ με 5,9%. 

Να σημειωθεί πως τις εκλογές του Ιουνίου το κόμμα του κ. Τσίπρα είχε λάβει ποσοστό 26,9% ενώ η Νέα Δημοκρατία 29,7%.

 

Πρώτος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και την παράσταση νίκης με 48,7% έναντι της ΝΔ με 34,8%. Την ίδια στιγμή, καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 49,1%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας είναι δεύτερος με 32%. 

 

Δημοφιλέστερος αρχηγός

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Φώτης Κουβέλης, με τους πολίτες να αξιολογούν ως μάλλον θετική ή θετική τη στάση του σε ποσοστό 52%. Ακολουθούν ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 46,6% και ο κ. Τσίπρας με 39,1%,.

Το 75% διαφωνεί με την τακτική της Χρυσής Αυγής

Παρότι πάντως σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η Χρυσή Αυγή αναδεικνύεται τρίτο κόμμα, με σημαντικές μετακινήσεις ψηφοφόρων από άλλα κόμματα, ακόμα και από τον ΣΥΡΙΖΑ, το 75% των ερωτηθέντων διαφωνεί με την τακτική της. 

 

 

Διαβάστε επίσης: Νέα δημοσκόπηση “δείχνει” πρόωρες εκλογές

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ