Μετωπική Σαμαρά-Κουβέλη

Μετωπική Σαμαρά-Κουβέλη

 

Μετωπική σύγκρουση με τον Αντώνη Σαμαρά φαίνεται να είχε ο Φώτης Κουβέλης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με το MEGA, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ, ήταν κάθετος, τονίζοντας στον Πρωθυπουργό ότι ”στηρίζω την κυβέρνηση αλλά μέχρι ενός σημείου. Δεν βάζω την υπογραφή μου στην ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων”.

Για τη Δημοκρατική Αριστερά, δεν είναι τεχνικό το ζήτημα, αλλά είναι θέμα πολιτικής συνέπειας τα εργασιακά θέματα. Ο Φώτης Κουβέλης ήρθε σε μετωπική σύγκρουση με τον Αντώνη Σαμαρά, όταν ανέφερε ότι ”δεν ψηφίζω τις εργασιακές αλλαγές και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για αυτή μου την απόφαση”.

Εξήγησε μάλιστα ότι τα εργασιακά έχουν αξιακό και ιδεολογικό φορτίο για τη Δημοκρατική Αριστερά. Εξέφρασε την άποψη ότι δεν μπορεί να έρχονται στο παρά πέντε της διαπραγμάτευσης οι αλλαγές στα εργασιακά, τη στιγμή που δεν έχουν δημοσιονομικό όφελος.

”Ούτε εγώ ούτε άλλος βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ., πρόκειται να τις ψηφίσει”, φαίνεται να τόνισε ο Φώτης Κουβέλης.

Όσον αφορά στην ενόχληση του Πρωθυπουργού μετά τα λεγόμενα του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ., κύκλοι του κόμματος επισημαίνουν ότι είναι ήδη τολμηρό που συμμετέχουν σε μία κυβέρνηση συνεργασίας.

Υπογραμμίζουν ότι αναλαμβάνουν το πολιτικό κόστος και προσπαθούν να στηρίξουν επώδυνα μέτρα για να σωθεί η χώρα, υποστηρίζουν όμως ότι οι ίδιοι δεν έχουν ευθύνη για τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Ο Φώτης Κουβέλης έθεσε και άλλα ζητήματα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ενώ έδειξε τη δυσφορία του για τις διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με τις διαπραγματεύσεις στα εργασιακά, ότι δηλαδή βρίσκονται κοντά σε συμφωνία. Επίσης, εξέφρασε την ενόχλησή του για τις φήμες περί ανασχηματισμού.

Μίλησε πάντως και για τα δημοσιονομικά, τονίζοντας ότι συνεχίζεται και εκεί η διαπραγμάτευση, επαναφέροντας μάλιστα το θέμα για τα εποχικά επιδόματα, τα οποία επιμένουν να μην περικοπούν.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ