Αλαβάνος:Είμαστε στο νησάκι ναυαγοί

Αλαβάνος:Είμαστε στο νησάκι ναυαγοί

Την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα πρότεινε για ακόμα μία φορά ο Αλέκος Αλαβάνος, μιλώντας στον Real Fm στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου, χαρακτηρίζοντας εκτός πραγματικότητας τον Γιάννη Στουρνάρα με αφορμή τις δηλώσεις του ότι “αν δεν πάρουμε τη δόση θα πεινάσουμε”.

“Κάποιος που λέει θα πεινάσουμε, και χρησιμοποιεί μέλλοντα δεν έχει καλή επαφή με την πραγματικότητα. Γιατί πεινάει αυτή τη στιγμή κόσμος και στην κυριολεξία. Να μην  χρησιμοποιεί λοιπόν μέλλοντα γιατί η Ελλάδα είναι στις παραμονές κοινωνικής αγριότητας και ενός τυφλού ξεσπάσματος”, τόνισε ο κ. Αλέκος Αλαβάνος.

“Η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει ένα δρόμο εθνικού της νομίσματος προκειμένου να έχει τη δυνατότητα μέσα από τη ρευστότητα και την άσκηση της νομισματικής πολιτικής να ξυπνήσει μία οικονομία που είναι σε λήθαργο”, επισήμανε, συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα είναι η μόνη που δεν έχει μελέτη για το τις συνέπεις εξόδου από το ευρώ.

“Χρειάζεται να γίνει μεγάλη συζήτηση έξω από την κομματική της διάσταση. Δεν μπορούμε να μην συζήταμε υπεύθυνα και σοβαρά για το αν θα βγούμε από το ευρώ ή όχι”, είπε και παρομοίασε την Ελλάδα με “ναυαγό”, φέρνοντας ως παράδειγμα την ομώνυμη ταινία με τον Τομ Χανκς

“Είμαστε στο νησάκι ναυαγοί. Πρέπει να μπούμε στη σχεδία, που θα έχει κάποιες δυσκολίες στην αρχή, αλλά να ακολουθήσουμε ένα δρόμο που ακολούθησαν κι άλλες χώρες με παύση πληρωμών στους δανειστές, με την χρήση ενός εθνικού νομίσματος και βγήκαν από το βούρκο που είμαστε εμείς σήμερα. Αν το είχαμε κάνει από τις αρχές του 2010 θα βλέπαμε τη χώρα να έχει ανάπτυξη και τον κόσμο να έχει δουλειές”, ανέφερε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού.

Ερωτηθείς δε, για τον υπάρχει κατάθεση εναλλακτικού σχεδίου από τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε:

“Δεν θέλω να κάνω κριτική σε κανέναν. Η άποψη ότι μπορούμε να καταργήσουμε το μνημόνιο μέσα στην Ευρωζώνη δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα.

 

Ακούστε τι είπε

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ