Τσίπρας: Ξεσηκωθείτε ειρηνικά

Τσίπρας: Ξεσηκωθείτε ειρηνικά

Η κυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή» λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Να μην είναι τα τελευταία αλλά τα πρώτα μέτρα που δεν θα περάσουν».

 Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε σε ειρηνικό ξεσηκωμό προκειμένου να μην ψηφιστούν τα μέτρα προσθέτοντας ότι η κοινοβουλευτική σταθερότητα της κυβέρνησης «θα δοκιμαστεί με την ψήφιση και με την εφαρμογή των μέτρων».

«Ο ειρηνικός ξεσηκωμός του λαού μας ενάντια στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία του», αναφέρει, «είναι η μόνη επιλογή ελπίδας και προοπτικής». Τονίζει μάλιστα πως εάν αυτό το πετύχουμε, αργά ή γρήγορα το θέμα της κυβερνητικής σταθερότητας και των εκλογών θα τεθεί εκ των πραγμάτων.

Με αφορμή, την πρόσφατη σύνοδο κορυφής, ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι η συγκυβέρνηση των «μερκελιστών» δεν μπορεί να αξιοποιήσει τα κάποια ρήγματα που υφίστανται στη στρατηγική Μέρκελ για την Ευρώπη.

Εκτιμά μάλιστα ότι υπάρχει αναξιοποίητο διαπραγματευτικό απόθεμα, που είναι, πρώτον ότι δεν συμφέρει την ευρωζώνη η αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα, και δεύτερον, το κόστος για την παγκόσμια οικονομία και τη Γερμανία από την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και το ντόμινο που θα προκαλέσει στον Νότο.

Αναφερόμενος στην Χρυσή Αυγή, ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί  πως είναι γέννημα-θρέμμα αυτής της βάναυσης και αντιλαϊκής πολιτικής και ότι «η μόνη αποτελεσματική αποτροπή του εκφασισμού της κοινωνίας είναι να σταματήσουμε αμέσως τώρα την οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική καταστροφή που συντελείται με το μνημόνιο».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ