Σε δύο δόσεις τα μέτρα στη βουλή

Σε δύο δόσεις τα μέτρα στη βουλή

Μετά τις 29 Οκτωβρίου θα κατατεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο προϋπολογισμού στη βουλή, στο οποίο  θα ενσωματώνονται οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, οι καταργήσεις των δώρων, δηλαδή ότι ακριβώς έχει συμφωνηθεί με την τρόικα στα δημοσιονομικά.

“Η πρώτη προαπαιτούμενη πράξη είναι αυτή και όσοι καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό σημαίνει ότι δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, λέει χαρακτηριστικά στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, σύμφωνα με το MEGA.

Αυτή την ώρα, επίσης, γράφεται ένα ακόμα πολυνομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τα διαρθρωτικά και τις πιθανές στις εργασιακές σχέσεις. Σε αυτό το πολυνομοσχέδιο θα υπάρχουν αλλαγές από Ανάπτυξης, Υγείας, Οικονομικών και Εργασίας. Και αυτό θα εισαχθεί στη βουλή και θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Στην παρούσα φάση η κυβέρνηση επιδιώκει έναν συμβιβασμό με την τρόικα που θα τελεί υπό την έγκριση των πολιτικών αρχηγών, ώστε να διατηρηθούν “παγωμένες” οι τριετίες μέχρι η ανεργία να φτάσει το 10%, ενδεχομένως να μειωθεί ο χρόνος προειδοποίησης για την απόλυση από τους 6 μήνες που είναι σήμερα, ενώ συζητούν την μείωση των αποζημιώσεων με στόχο την προστασία των εν ενεργεία εργαζομένων και των χαμηλόμισθων, χωρίς ωστόσο να έχει καθοριστεί συγκεκριμένο πλαφόν.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ