“Εργασιακό καθεστώς πείνας”

 «Αυτό που αξιώνουν εδώ και τώρα οι επιχειρηματικοί όμιλοι είναι το εργασιακό καθεστώς της πιο άγριας εκμετάλλευσης, των μισθών πείνας, της ελαστικής και ανασφάλιστης εργασίας, που έχουν ήδη επιβάλει για τους νέους εργαζόμενους, να επιβληθεί και στους παλιότερους εργαζόμενους», αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΚΚΕ, με αφορμή τις εξελίξεις στα εργασιακά.

«Αυτό προωθεί το ντόπιο κεφάλαιο μαζί με την τρόικα, αυτή είναι η στρατηγική της ΕΕ, με αυτό συμφωνεί και η κυβέρνηση. Η συζήτηση και τα παζάρια τους αφορούν μόνο τον τρόπο και το χρόνο που θα προωθηθούν. Οι εργαζόμενοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η καπιταλιστική κόλαση τους αφορά όλους και ότι τους κοροϊδεύουν θρασύτατα τα κόμματα, που λένε ότι είναι κατά της εργασιακής ζούγκλας αλλά υπέρ της ΕΕ και της ανταγωνιστικότητας»

«Είναι ανάγκη», καταλήγει η ανακοίνωση «να συνειδητοποιήσουν ότι το δικαίωμα στη δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα απαιτεί αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των επιχειρήσεων». 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ