Τσίπρας: «Η συγκυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή»

Τσίπρας: «Η συγκυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή»

 «Η συγκυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή» καθώς «έχει απαξιωθεί πολιτικά και ηθικά», δήλωσε ο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξαπολύοντας  σφοδρή πολιτική και ιδεολογική επίθεση κατά των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας νωρίτερα στην συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού, ανέφερε πως η τρικομματική κυβέρνηση λυγίζει από το βάρος των προειλημμένων δεσμεύσεών της έναντι των δανειστών χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση   «απομονωμένη, εξαρτημένη και τρομαγμένη».

Αναφερόμενος στην Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Τσίπρας είπε πως ο πρωθυπουργός  

επέστρεψε με άδεια χέρια από τις Βρυξέλλες και πρόσθεσε ότι «η τρικομματική σύμπραξη των μερκελιστών της Ελλάδας δεν μπορεί να αξιοποιήσει τις ρωγμές που, τον τελευταίο καιρό, εμφανίζονται στην ευρωπαϊκή στρατηγική της Γερμανίας. Γιατί τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης έχουν επιλέξει, αντί για τη συμμαχία με το Νότο, την υποτέλεια στην κ. Μέρκελ».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε τη θέση του κόμματός του για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της βουλής για το Μνημόνιο τονίζοντας ότι ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι εργάζεται για την πραγματοποίησή της και ότι η συζήτηση για τη συγκρότησή της θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Οκτώβρη και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει να δει αν οκ. Μεϊμαράκης θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι οι ευθύνες «για την εξευτελιστική υποδούλωση του λαού και του τόπου στους δανειστές θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν σε όλους όσο ψηλά κι αν βρίσκονται , όπου κι αν βρίσκονται».

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ