Ο Ψυχάρης και η… Πετροβασίλη

Ο Ψυχάρης και η… Πετροβασίλη

Θαυμαστής του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου αποδεικνύεται ο Ανδρέας Ψυχάρης, αφού σε επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, κάνει λόγο στην… Πετροβασίλη. Αφορμή, το κάπνισμα εντός του Κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απέστειλε επιστολή στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με αφορμή συμβάν της προηγούμενης εβδομάδας όταν έξω από την αίθουσα της Γερουσίας «εντόπισε» συναδέλφό του, την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, να καπνίζει.

Ο κ. Ψυχάρης επισήμανε στη βουλευτή ότι το κάπνισμα απαγορεύεται και η απάντηση που εισέπραξε ήταν «θα εφαρμόζω όποιον νόμο θέλω, όπως θέλω και όποτε γουστάρω».  

Το παράδειγμα δε, της κ. Γεροβασίλη ακολούθησαν και οι κυρίες Γιαταγάνα και Χρυσοβελόνη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Στην επιστολή του προς τον κ. Μειμαράκη, ο κ. Ψυχάρης τονίζει: «Με ενοχλεί το κάπνισμα, αλλά πιο πολύ με ενοχλεί η απόψη της κυρίας Γεροβασίλη, που θεωρεί ότι μπορεί να εφαρμόζει τους νόμους ‘’όποτε γουστάρει’’.

Μου θυμίζει δε και λίγο την Πετροβασίλη, στη γνωστή ελληνική ταινία την οποία κανείς δεν τολμούσε να την επαναφέρει στην τάξη, μέχρι που βρέθηκε ένας τολμηρός παιδαγωγός.

Ελπίζω να μην καταντήσουμε κι εμείς να κοιτάζουμε την Πετροβασίλη, που την κοίταζε η Γιαδικιάρογλου, να κοιτάζει την Ξανθοπούλου», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Ψυχάρης στο κείμενο της επιστολής του.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ