“Να διαγραφεί άμεσα η Ζαρούλια”

“Να διαγραφεί άμεσα η Ζαρούλια”

 

Το ευρωπαϊκό αντιρατσιστικό κίνημα EGAM δηλώνει σκανδαλισμένο από την εκλογή της βουλευτού της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια στην επιτροπή για την Ισότητα και τον Αγώνα κατά των Διακρίσεων της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης και ζητά να διαγραφεί άμεσα η Ελληνίδα εκπρόσωπος από το όργανο αυτό.

 

Υπενθυμίζουμε ότι η Ελένη Ζαρούλια προτάθηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο, μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου και εξελέγη αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής αυτής την 1η Οκτωβρίου.

“Επιπρόσθετη προσβολή για τις αξίες της δημοκρατίας, εξελέγη στην επιτροπή για την Ισότητα και τον Αγώνα κατά των Διακρίσεων”, αναφέρει το EGAM σε ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζοντας σκανδαλώδη την πρόταση της Ελλάδας και την αποδοχή της υποψηφιότητας της Ελένης Ζαρούλια από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης.

“Επικυρώνουν τη γενική απάθεια απέναντι στο ρατσισμό και τον αντισημιτισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την κανονικοποίηση των κομμάτων της άκρας δεξιάς, συμπεριλαμβανομένων και των πιο ριζοσπαστικών από αυτά, όπως το ελληνικό νεοναζιστικό κόμμα”, προσθέτει το EGAM.

Η αντιρατσιστική οργάνωση ζήτησε από τις ελληνικές πολιτικές αρχές να αναθεωρήσουν αμέσως” την πρότασή τους για την βουλευτή και από το Συμβούλιο της Ευρώπης να αρνηθεί την παρουσία της στην επιτροπή.

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ