Τρόικα – Κουτρουμάνης γύρος 2ος

Αύριο το πρωί αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης θα μεταφέρει κατά τη συνάντηση τις θέσεις της ελληνικής πλευράς, για διατήρηση του 13ου, του 14ου και του κατώτατου μισθού, όπως έχουν εκφραστεί από τους κοινωνικούς εταίρους και τα πολιτικά κόμματα.

Το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης θα περιλαμβάνει επίσης θέματα που επιδρούν στο ύψος του μέσου μισθού και στα οποία υπάρχουν αποκλίνουσες απόψεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων αλλά και των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.Πρόκειται για θέματα όπως :

– Το «πάγωμα» μισθών για περίπου μια τριετία ακόμη και του κατώτατου, αν όχι από φέτος σίγουρα από το 2013.

– Το «πάγωμα» αυξήσεων, ωριμάσεων και επιδομάτων.

– Τον περιορισμό του κόστους επιπλέον αμοιβών, όπως οι υπερωρίες.- Την ανατροπή των κανονισμών εργασίας σε ΔΕΚΟ και τράπεζες που περιλαμβάνουν προβλέψεις, οι οποίες, όπως υποστηρίζει η τρόικα, επιβαρύνουν το συνολικό μισθολογικό κόστος.

– Την αλλαγή του πλαισίου προσφυγής στον ΟΜΕΔ, ώστε να αποκλεισθεί η δυνατότητα της μονομερούς προσφυγής των εργαζομένων.

– Την ενίσχυση των τοπικών σύμφωνων απασχόλησης και των ελαστικών μορφών εργασίας.

– Τη μείωση των επικουρικών συντάξεων, σε συνδυασμό με την ενοποίηση των ταμείων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ