Μίκαελ Φουκς: “Γραπτές δεσμεύσεις από όλα τα κόμματα”

“Δεν θα επιβιώσει η χώρα σας εάν δεν προχωρήσουν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις. Η Γερμανία ζητεί γραπτές δεσμεύσεις από όλα τα κόμματα για την εφαρμογή του Μνημονίου”, δηλώνει με αποκλειστική σου συνέντευξη στη Real News της Κυριακής ο Μίκαελ Φουκς, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της Μέρκελ. Παράλληλα, τονίζει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο για τη χώρα να μείνει στο ευρώ: “H ελληνική οικονομία δεν είναι αρκετά ανταγωνιστική και φοβάμαι ότι δεν θα είναι εύκολο για την Ελλάδα να συνεχίσει εντός της Ευρωζώνης”.

Την ίδια στιγμή ο κ. Φουκς συμφωνεί με την επιτροπεία για τη χώρα, καθώς όπως επισημαίνει η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί με τις αμοιβαίως συμφωνηθείσες δεσμεύσεις της. “Πρέπει να τις εφαρμόσεις πλήρως, υπό συνεχή παρακολούθηση, εποπτευόμενη από την τρόικα”, αναφέρει.

Ο Γερμανός πολιτικός επισημαίνει πως ο λόγος που το Βερολίνο ζητά επιτακτικά πολιτικές δεσμεύσεις είναι για να εξασφαλιστεί η ομαλή συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. “Υπάρχει ο φόβος εάν μια κυβέρνηση θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις της προηγούμενη. Εάν τον Απρίλιο έρθε νά κυβέρνηση, τότε πρέπει να είναι σαφές πως όλες αυές οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν. Αυτός είναι λόγος που ο Βερολίνο ζητά δεσμεύσεις και είναι καλύτερο να είναι γραπτές. Από αμφότερες:και από την κυβέρνηση και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης”, λέει.

Τέλος, ο κ. Φουκς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ελληνικό χρέος, εκφράζοντας την ανησυχία του ότι το κούρεμα ύψους 50% του ελληνικού χρέους δεν θα αποδειχθεί αρκετό προκειμένου να γίνει βιώσιμο “Πάλι θα καταλήξετε με 280-290 δις ευρώ χρέος μετά το κούρεμα. Και αυτό η Ελλάδα δεν μπορεί να ο αντέξει. Σίγουρα θα χρειαστεί κι άλλο κούρεμα.”

   


 


 

     

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ