• ''Ο Σαμαράς δεν έχει επιχειρήματα''

  3:07 μμ, Κυριακή 14 Οκτ 2012 3:07 μμ, Κυριακή 14 Οκτ 2012

  ''Ο αμετανόητα μνημονιακός Πρωθυπουργός δεν έχει να πει τίποτα προς τη χειμαζόμενη κοινωνία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους μισθωτούς και τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία'', αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην Κυριακάτικη Καθημερινή.

  Συμπληρώνει επίσης ότι ο Πρωθυπουργός ''δεν έχει μείνει καν με επιχειρήματα στο μνημονιακό οπλοστάσιο για να δικαιολογήσει τις αδικαιολόγητες νέες περικοπές, τις απολύσεις, τους φόρους, την κατάργηση των επιδομάτων, τη διάλυση της υγείας και της παιδείας. Του έχουν μείνει μόνο οι αόριστες υποσχέσεις για μια ανάπτυξη που συνεχώς έρχεται, αλλά χάνει συνεχώς το δρόμο της, και οι εκβιασμοί για την καταστροφή που θα επέλθει με την κατάρρευση της κυβέρνησής του''.

  Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ ''η καταστροφή είναι εδώ εξαιτίας της συνέχισης της μνημονιακής πολιτικής και η πεποίθηση του κ. Σαμαρά περί «τελευταίου κάβου που περνά η χώρα» είναι αντίστοιχης αξιοπιστίας με τις αντιμνημονιακές του κορώνες όσο ήταν στην αντιπολίτευση και τις προεκλογικές του υποσχέσεις περί επαναδιαπραγμάτευσης''.

  Όσο για τα νέα μέτρα στα εργασιακά που εξετάζει η κυβέρνηση και η τρόικα ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι ‘''το νέο πακέτο μέτρων τρόικας και κυβέρνησης προβλέπει ένα ακόμα πιο εφιαλτικό μέλλον για τους εργαζομένους, με μισθούς πείνας, εξαντλητικά ωράρια, κανένα εργασιακό δικαίωμα και μια ζωή πάντα υπό την απειλή της απόλυσης και της ανεργίας. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από μια κυβέρνηση που προωθεί την πιο σκληρή αντεργατική πολιτική''.

  ''Η μόνη απάντηση και η μόνη διέξοδος μπορεί να έλθει από τους ενωτικούς αγώνες, από τη στήριξη μιας εναλλακτικής στρατηγικής για τη χώρα, με άξονες τη φορολόγηση του πλούτου, τη στήριξη της εργασίας και της ανάπτυξης, την προστασία των ασθενέστερων στρωμάτων'', καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα