O Mιχελάκης ρωτάει για την ακρίβεια

Με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση του ΣΕΒ σχετικά με τις αιτίες που συντηρούν την ακρίβεια στην αγορά, ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, έχει καταθέσει στη Βουλή τις τέσσερις επισυναπτόμενες ερωτήσεις για το εν λόγω ζήτημα.

Πιο συγκεκριμένα, κατέθεσε ερώτηση με θέμα τις ενδοομιλικές συναλλαγές (transfer pricing) – συνήθη πρακτική ορισμένων πολυεθνικών εταιρειών, που οδηγεί σε πλασματικά υψηλές τιμές στο ράφι – ζητώντας εξηγήσεις γιατί παραμένουν επί χρόνια στα συρτάρια των αρμόδιων Υπουργείων οι σχετικοί Ν 3728/2008 και Ν 3775/2009.

Επίσης κατέθεσε ερώτηση με θέμα την δραματική μείωση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων καταναλωτών, εξαιτίας των εισοδηματικών τους περικοπών σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη ακρίβεια που επικρατεί στην αγορά.

Περαιτέρω κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση με θέμα τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, όπως οι εναρμονισμένες συναλλαγές και η κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, ως βασικές αιτίες της ακρίβειας.

Τέλος, κατέθεσε ερώτηση σχετικά με τη χειραγώγηση των τιμών εξαιτίας της προκλητικής δράσης των καρτέλ στην ελληνική αγορά, τονίζοντας την ανάγκη ενεργοποίησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού και ενίσχυσης των ελεγκτικών μηχανισμών.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ