Επιστολή κόλαφος στον Κασιδιάρη

Πρώτη καταχώρηση: 25/09/2012 - 20:34

Τελευταία δημοσίευση: 25/09/2012 20:34Πολιτική

Επιστολή κόλαφος στον Κασιδιάρη

Ανοιχτή επιστολή "κόλαφο" προς τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη απευθύνει ένας εκπαιδευτικός, στην οποία μεταξύ άλλων τονίζει ότι "θα βάλουμε τα δυνατά μας και θα στείλουμε τις φασιστικές σας ιδεούλες εκεί που τους αξίζουν: στα μουσεία".


Ανοικτή επιστολή προς Ηλία Κασιδιάρη

κύριε Κασιδιάρη,

(Θα ακολουθήσει σε αρκετά σημεία αυτής της επιστολής, όμως μη νομίζετε ότι τη βρίσκω και πολύ με αυτόν τον πληθυντικό ευγενείας που χρησιμοποιώ προς εσάς, κύριε Κασιδιάρη. Το κάνω μόνο και μόνο επειδή προσωπικά ο ήχος που μου θυμίζει αυτή η φράση είναι ο ήχος μιας βρισιάς, “κύριε ΚασιΔΙΑΡΗ”! )

Καταρχήν, εννοείται πώς δεν πρόκειται να σας αποκαλύψω το όνομα μου, αλλά μόνο τη δουλειά που κάνω: είμαι εκπαιδευτικός στο ελληνικό δημόσιο σχολείο, δουλεύω σε ένα από τα σχολεία της Θράκης που πηγαίνουν μουσουλμάνοι μαθητές. Αν σας ενδιαφέρει και το θρήσκευμά μου, είμαι χριστιανός ορθόδοξος και αν σας ενδιαφέρει και η εθνικότητά μου αυτή είναι ελληνική.

Ο λόγος κύριε Κασιδιάρη για την επιλογή μου να παραμείνω ανώνυμος είστε εσείς και οι πρακτικές σας – βλέπετε πρόσφατα έμαθα ότι μέλη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησαν να επιτίθενται και σε συναδέλφους μου εκπαιδευτικούς, επειδή κολλούσαν αφίσες με περιεχόμενο με το οποίο διαφωνεί η Χρυσή Αυγή. Υποθέτω πως τώρα που αυτή η επιστολή θα σας κάνει τελείως σαφές ότι διαφωνούμε σε διάφορα (πολλά!) ζητήματα, η συνήθης σας τακτική να επιτίθεστε με ρόπαλα και στιλιάρια σε όποιον έχει διαφορετική άποψη από τη δική σας, θα μπορούσε να με βάλει στο “στόχαστρο”. Και ξέρετε, έχω και δυο παιδιά να μεγαλώσω, δεν θα σας κάνω το χατήρι να γίνω στόχος 10 τραμπούκων που ανάθεμα κι αν ξέρουν τι σημαίνει “άποψη”.

Τέλος πάντων, ας στραφούμε στο “ζουμί”.

Σας παρακολούθησα κύριε Κασιδιάρη, σε δηλώσεις σας μετά την ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια της χώρας, να χρησιμοποιείτε τα παρακάτω λόγια:

“Η Χρυσή Αυγή έθεσε ήδη το ζήτημα στη Βουλή και θα αγωνιστούμε μέχρι να καταργηθεί αυτή η διάταξη, η οποία αποτελεί ξεκάθαρο ρατσισμό εις βάρος των ελλήνων”

Ακολουθούν τα σχόλια μου πάνω σε αυτή τη δήλωση σας.

Καταρχήν, μιλάτε για μία διάταξη που αφορά κάποιους “μουσουλμάνους” και θεωρείτε ότι είναι μια διάταξη ρατσιστική εις βάρος κάποιων άλλων, των “ελλήνων”. Ότι δηλαδή κάποιος είναι είτε από τη μία “πλευρά” (μουσουλμάνος), είτε από την “άλλη” (έλληνας). Λυπάμαι που θα σας στενοχωρήσω, αλλά δεν έχετε ιδέα για τί μιλάτε: όλη η Θράκη, εδώ και πάρα πολύ καιρό γνωρίζει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα.

Στη Θράκη υπάρχουν άνθρωποι με μητρική γλώσσα τα πομάκικα, που είναι έλληνες πολίτες. Υπάρχουν άνθρωποι με μητρική γλώσσα τα τούρκικα, που είναι επίσης έλληνες πολίτες. Άλλοι με μητρική γλώσσα τα ρώσικα, έλληνες πολίτες και αυτοί. Υπάρχουν και πολλοί τσιγγάνοι, έλληνες πολίτες. Στη Θράκη υπάρχουν άνθρωποι με μουσουλμανικό θρήσκευμα, που είναι επίσης έλληνες πολίτες. Άνθρωποι με εβραϊκό θρήσκευμα (δεν εννοώ τους χριστιανούς), επίσης έλληνες πολίτες.

Το να αναφέρεστε σε μουσουλμάνους που είναι διαφορετικοί από τους έλληνες, κύριε Κασιδιάρη, όταν το ένα τρίτο των κατοίκων της περιοχής έχουν μουσουλμανικό θρήσκευμα, σας έχει κάνει ανέκδοτο εδώ στη Θράκη: υπάρχουν άνθρωποι που γελάνε με τα λόγια σας. Λόγια που αποκαλύπτουν ότι δεν έχετε καμία σχέση με την πραγματικότητα της Θράκης, τουλάχιστον όπως τη ζούμε εμείς οι κάτοικοί της και όχι όπως ίσως θέλουν να τη διατυπώνουν έντυπα εθνικιστικού περιεχομένου.

Η εθνικότητα των μουσουλμάνων της Θράκης, κύριε Κασιδιάρη, είναι ελληνική: οι μουσουλμάνοι της Θράκης πηγαίνουν στο ελληνικό σχολείο, ψηφίζουν στις ελληνικές εκλογές, πληρώνουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές στο ελληνικό κράτος και (φυσικά) υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία στον ελληνικό στρατό. Θα μας κάνετε τη χάρη, κύριε Κασιδιάρη, να σταματήσετε αυτό το αθηναϊκό ανεκδοτάκι που μιλά για μουσουλμάνους που δεν είναι έλληνες και το οποίο υποδηλώνει πλήρη άγνοια;

Ελπίζω πως ναι. Προχωράω.

Στις δηλώσεις σας, μιλάτε επίσης για “ρατσισμό”. Για μία ρατσιστική διάταξη εις βάρος των υπολοίπων ελλήνων μαθητών. Έχοντας ως δεδομένη την παντελή έλλειψη επαφής σας με την πραγματικότητα της Θράκης, θα μου επιτρέψετε να σας κάνω μερικά “μαθήματα πραγματικότητας”.

Έχουμε και λέμε.

Μαθήματα πραγματικότητας, νούμερο ένα.

Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’90, κύριε Κασιδιάρη, η πρόσβαση στα χωριά των μουσουλμάνων της ορεινής Ροδόπης δεν ήταν ελεύθερη: για να τα επισκεφτεί κάποιος, έπρεπε να περάσει πρώτα από την Αστυνομική Διεύθυνση, να ζητήσει άδεια επίσκεψης και αν αυτή του δινόταν, έπρεπε να περάσει την περιβόητη «μπάρα» (φυλάκιο στο δρόμο για τα χωριά των μουσουλμάνων, στο οποίο γινόταν έλεγχος χαρτιών και άδειας επίσκεψης). Και το σημαντικότερο, αν ήσουν κάτοικος αυτών των χωριών, ήταν ιδιαίτερο δύσκολο να φύγεις από αυτά: η διανυκτέρευση αυτών των μουσουλμάνων στις πόλεις της Ξάνθης ή της Κομοτηνής γινόταν μόνο μετά από ειδική άδεια. Μιλάμε δηλαδή, κύριε Κασιδιάρη, για συνοριακό έλεγχο σε έλληνες, μέσα στην Ελλάδα…

Και τολμάτε εσείς κύριε Κασιδιάρη, να μιλάτε για ρατσισμό;

Τολμάτε να μιλάτε για ρατσισμό, όταν γενιές ολόκληρες ελλήνων μουσουλμάνων μεγάλωσαν σε αυτά τα χωριά υπό στρατιωτικό έλεγχο; Αλήθεια, έχετε ζήσει ποτέ σε φυλακή;

Σας το εύχομαι.

Μαθήματα πραγματικότητας, νούμερο δύο.

Σε οποιοδήποτε μουσουλμανικό χωριό της ορεινής Θράκης, κύριε Κασιδιάρη, ένα παιδί μεγαλώνει μαθαίνοντας από το σπίτι του είτε τα πομάκικα (σλαβογενής γλώσσα), είτε τα τούρκικα. Στο Δημοτικό σχολείο, αν δεν τα γνωρίζει ήδη, μαθαίνει και τα τούρκικα, σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης (που αντίστοιχα επιβάλλει τη διδασκαλία ελληνικών στους έλληνες της Κωνσταντινούπολης). Επίσης, αναγκάζεται να μάθει και αραβικά, προκειμενου να διδαχθεί το Κοράνι. Και όταν φτάνει στο Γυμνάσιο, ακολουθεί το πρόγραμμα μαθημάτων του ελληνικού σχολείου, το οποίο ορίζει ότι πρεπει να μάθει και αγγλικά και γερμανικά.

Τις μετρήσατε, κύριε Κασιδιάρη, τις γλώσσες που με το ζόρι πρέπει να γνωρίζουν αυτά τα παιδιά στην ηλικία των 13 ετών;

Είναι έξι(!) : πομάκικα, τούρκικα, αραβικά, ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά. Έξι γλώσσες κύριε Κασιδιάρη, από ένα παιδί 13 (!) χρονών. Αντιληφθείτε λίγο τις απαιτήσεις που έχει η κοινωνία από αυτούς τους μαθητές, κύριε Κασιδιάρη: Έξι δεν είναι οι γλώσσες που ξέρουν όλα μαζί τα μέλη της Χρυσής Αυγής!

Και τολμάτε εσείς κύριε Κασιδιάρη, να μιλάτε για ρατσισμό;

Τολμάτε να χαρακτηρίζετε ρατσιστική τη διάταξη που αναγνωρίζει το αυτονόητο; Που αναγνωρίζει ότι ένας άνθρωπος που έχει αναγκαστεί να μάθει έξι γλώσσες, δεν γίνεται να έχει καταφέρει να μάθει τα ελληνικά (τη γλώσσα στην οποία διατυπώνονται τα βιβλία και τα θέματα των πανελληνίων εξετάσεων), όσο καλά τα γνωρίζουν οι υπόλοιποι έλληνες μαθητές και ως εκ τούτου βρίσκεται -χωρίς να είναι επιλογή του- σε μειονεκτική θέση;

Μαθήματα πραγματικότητας, νούμερο τρία.

Θα έπρεπε να γνωρίζετε κύριε Κασιδιάρη, τις ευρέως διαδεδομένες φήμες που λένε ότι τα μεγαλύτερα ποσοστά πώλησης ψυχοφαρμάκων στην Ελλάδα εμφανίζονται στο νομό Κομοτηνής. Επίσης ότι αυτό οφείλεται στην υπερκατανάλωση τέτοιων φαρμάκων από το γυναικείο πληθυσμό των μουσουλμανικών χωριών. Βλέπετε, είναι πολύ σκληρό ψυχολογικά, κύριε Κασιδιάρη, να είσαι γυναίκα σε αυτά τα χωριά: είσαι ένας δούλος.

Και εσείς, κύριε Κασιδιάρη, αντί να διευκολύνετε τις νεαρές μουσουλμάνες να γλιτώσουν από αυτό το μονόδρομο προς τα φαρμακεία, να ξεφύγουν από τον οπισθοδρομισμό και τις προσταγές του γνωστού Προξενείου και του κάθε μουφτή, κάνετε το αντίθετο. Αντί να τις βοηθήσετε να σπουδάσουν σε κάποια πόλη της Ελλάδας, γνωρίζοντας στην πράξη τα δικαιώματα που έχει κάθε γυναίκα, εσείς θέλετε να τις εμποδίσετε.

Τέλος πάντων υπάρχουν πολλά παραδείγματα, κύριε Κασιδιάρη, που δείχνουν ότι οι κάτοικοι αυτών των χωριών (που είναι αναγνωρισμένοι ως έχοντες την ελληνική εθνικότητα, έλληνες και μάλιστα αυτόχθονες) δέχονται εδώ και χρόνια έναν ανελέητο ρατσισμό από την πλευρά του ελληνικού κράτους.

Υπάρχουν πολλά μαθήματα πραγματικότητας που θα έπρεπε να πάρετε, κύριε Κασιδιάρη…

Κλείνοντας, θα μου επιτρέψετε να θίξω ακόμα μία πτυχή των δηλώσεών σας, κατά την άποψή μου τη σημαντικότερη: Κύριε Κασιδιάρη, στην επίμαχη διάταξη δεν μιλάμε γενικώς για μουσουλμάνους.

Μιλάμε για μουσουλμάνους που είναι άνθρωποι στην ηλικία των 17 και των 18 ετών. Ξέρετε, οι άνθρωποι έχουν και άλλα χαρακτηριστικά εκτός από το έθνος ή τη θρησκεία. Ένα από αυτά είναι και η ηλικία. Οι άνθρωποι λοιπόν στα 17 ή 18 τους χρόνια, οι νέοι άνθρωποι, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, το χρώμα του δέρματος, τη θρησκεία ή το φύλο, ελπίζουν.

Ελπίζουν να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή, να απολαύσουν τις όμορφες στιγμές της, ίσως να ταξιδέψουν, ίσως να ερωτευτούν, να κάνουν νέους φίλους, ίσως να βρουν ένα επάγγελμα που θα το αγαπάνε, ίσως ακόμα και να αλλάξουν τον κόσμο. Όπως όλοι οι νέοι, χριστιανοί, εβραίοι, βουδιστές ή μουσουλμάνοι.

Όμως στην περίπτωση των νέων που είναι έλληνες μουσουλμάνοι, αναφερόμαστε στα παιδιά ενός πληθυσμού που έχει δεχθεί πάμπολλες δεκαετίες καταπίεσης και ρατσισμού. Και μετά από αυτές τις δεκαετίες, έρχεστε και εσείς κύριε Κασιδιάρη. Και πατάτε με τις γυαλισμένες σας αρβύλες όλες αυτές τις ελπίδες και τα όνειρα νέων ανθρώπων. Και τους βροντοφωνάζετε για “ρατσιστικές διατάξεις”. Στους έλληνες νέους που ξέρουν καλύτερα από κάθε άλλο έλληνα μαθητή τί πάει να πει ρατσισμός και παρόλ’αυτά συνεχίζουν να ελπίζουν ότι θα τα καταφέρουν…

Έ, όχι κύριε Κασιδιάρη, δεν θα σας το επιτρέψουμε.

Ούτε εμείς, οι χριστιανοί της Θράκης, ούτε φυσικά οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι. Όλοι μαζί, θα βάλουμε τα δυνατά μας και θα στείλουμε τις φασιστικές σας ιδεούλες εκεί που τους αξίζουν: στα μουσεία. Για να θυμούνται όλοι, πως κάποτε υπήρξαν κάποιοι που θέλησαν να μισούμε ο ένας τον άλλον και να γαμάμε ο ένας τα όνειρα του άλλου.

Και πως εμείς δεν τους αφήσαμε.

 

Πηγή:profemous.wordpress.com

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε τους τηλεφωνικούς αριθμούς του enikos.gr και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις.

Tηλ. 6944 05 05 05 και 6944 06 06 06

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το enikos.gr:

 

e-mail: info@enikos.gr

Tηλ: 210 87 88 006-007-008

Fax: 210 87 88 200

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο:

όνομα
e-mail
σχόλιο
 
 
*

To όνομα είναι υποχρεωτικό πεδίο. Το e-mail δεν θα εμφανίζεται.
To σχόλιο σας θα εμφανιστεί στο site με μια μικρή καθυστέρηση.
Η δημοσίευση του σχολίου σας θα ολοκληρωθεί μόλις επιβεβαιώσετε ότι εσείς είστε ο σχολιαστής, μέσα από το email σας.

Σχόλια (261)
 • γιωργοςΣάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012, 02:09
  @ stef.
  ειναι σιγουρο , πως θα ξερεις πιο πολλα απο μενα , μια και ζεις τοσα χρονια.
  φιλους μουσουλμανους εκανα κι εγω , στο διατημα που εζησα στη κομοτηνη.
  δεν ειδα να διαφωνεις καπου , με οσα εγραψα.
  στο συμπερασμα που καταληγω, οτι δηλαδη, μια ψευτοεθνικιστικη πολιτικη, που στην ουσια συγκαλυπτει ντοπια περισσοτερο συμφεροντα, απομακρυνει τους μουσουλμανους απο το να νοιωθουν ελληνες, τους πεταει , ωριμα φρουτα , στην αγκαλια της αγκυρας και οτι αυτο βλαπτει τα συμφεροντα του ελληνικου και του τουρκικου λαου γιατι δημιουργρι πυρηνες ανθρωπων , ετοιμους να υποκυψουν στην προπαγανδα εθνικιστικων στοιχειων και φιλοπολεμων, συμφωνεις , η εχεις διαπιστωσει κατι αλλο?
 • Petros A. LenasΠέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012, 23:29
  @χιονοθυελας

  Αγαπητε χιονοθυελα βαλτο με λατινικους χαρακτηρες και μην μου λες οτι δεν με βρηκες στο διαδικτυο, ανεργος επιστημονας, της δεκαρας πια που λενε, ειμαι τωρα, οπως και αλλοι σπουδαγμενοι και μη, οπως και ο χαρος ουτε και η κριση κανει διακριση, και τι να με κανουν πια εμενα; αν ο κοσμος δεν εχει ψωμι να φαει οι θεωριες μου και οι τεχνικες μου να φτιαχνω τεχνιτους ιστους τον μαραναν; Για παραδειγμα στο http://www.ucm.es/cont/descargas/prensa/tribuna174 4.pdf θα δεις και τη φωτογραφια μου, ειμαι πισω ο τελευταιος, αυτο εξηγει και ποια ειναι η δουλεια μου, δεν χρειαζεται να ξερεις ισπανικα να ριξεις μια ματια, ουτε και γω τα πολυξερω. Που τετοια τυχη να εχω φουρνο η να ειμαι υδρυλικος. Αστο το γραφειο κηδειων δεν μου παει. Ταβαλα μαζι σου γιατι επιτιθεσαι ανωνυμα σε επωνυμο, κατα τα αλλα η ανωνυμια δεν με ενοχλει, ομως η ανωνυμη επιθεση σε επωνυμο δεν ειναι σωστη. Ουτε με τις ειρωνιες εχω προβλημα, αν ειναι εξυπνες τις απολαμβανω, ειμαι δυστυχως και γω ειρων. Αλλο προβλημα δεν εχω μαζι σου, αν καποια στιγμη πανω στα νευρα ειπα και μια κουβεντα παραπανω ζηταω συγνωμη. Ευχομαι καλη τυχη με την παραγωγη ντοματων, τα αγριογουρουνα σου εχουν τυχη βουνο, εδω, στην Ισπανια τα κανουν χαμον. Φιλους δεν ψαχνω, αν ειναι ναρθουν θε να ρθουν, ειτε στο διαδικτυο, ειτε οπουδηποτε, αλλιως θα προσπερασουν. Νασαι καλα και μην συγχιζεσαι με μενα, δεν ειμαι και τιποτα σπουδαιο, στο ιδιο καζανι σαν ενα φασολι βραζω με τους αλλους και οταν το νερο κοχλαζει ειναι φυσικο να συγκρουομαστε και μερικες φορες μεταξυ μας, μερικες φορες με τα τοιχωματα τις κατσαρολας χωρις να ξερουμε τι μας φταιει, ευτυχως δεν κολησα ακομη στον πατο να καρβουνιστω.
 • σαλονικιοςΠέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012, 22:16
  εισαι απαιδευτος εκπαιδευτικος αλιως θα γνωριζες οτι νομος Κομοτηνης δεν υπαρχει
  ΥΠΑΡΧΕΙ νομος ΡΟΔΟΠΗΣ Όλοι μαζί οι ελληνες θα βάλουμε τα δυνατά μας και θα στείλουμε τις φασιστικές και ανθελληνικες σου ιδεες εκεί που τους αξίζουν στα μουσεία. Για να θυμούνται όλοι, πως κάποτε υπήρξαν κάποιοι ψευτοδημοκρατες που μισούσαν τους ελληνες και δρουσαν προβοκατορικα και πρακτορικα και δεν σεβοταν τις επιλογες του ελληνικου λαου.ΑΝΩΝΥΜΕ ΔΑΣΚΑΛΕ ειναι ντροπη σου να βριζεις και να λιδωρεις δημοκρατικα εκλεγμενα κοματα εκτως αν σεν πιστευεις στην δημοκρατια αν ειναι ετσι Καμια ΕΔΕ για παρτη σου και ξηλωμα, η εκπαιδευση δεν εχει χωρο για νενεκους πρακτορες
 • Petros A. LenasΠέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012, 17:21
  θερμη παρακληση στην ιστοσελιδα, ειναι το πιο σημαντικο που καταφερα να σκεφτω

  @Kλεοπάτρα

  Αγαπητη Κλεοπατρα δεν θα σε ευχαριστησω μονο για τα καλα σου λογια γιατι ολοι τα χρειαζομαστε απο τους αλλους, θα σε ευχαριστησω για κατι που θεωρω πολυ πιο σημαντικο που με διδαξες, οταν νομιζεις οτι κατι καλο καποιος ειπε και σε βοηθησε σε κατι, εστω και αν δεν το ειπε αμεσα σε σενα, νικησε το ενστικτο του εγωισμου σου, σκυψε το κεφαλι στην ψυχη σου και πες ενα απλο ευχαριστω. Δεν ξερεις ποσο πολυτιμο ειναι για τους αλους. Γι αυτο σε ευχαριστω Κλεοπατρα και αυτο θα κανω και γω, τερμα οι ανοητοι εγωισμοι να κολαμε σε κατι που ουτε εμεις το πιστευουμε γιατι ετυχε καποτε να το πουμε, ταπεινοτητα για την ανυψωση της ψυχης μας, ταπεινοτητα εκ μερους σου για την ανυψωση της δικης μου ψυχης χωρις καμμια υποχρεωση να μου εχεις. Η εξυπναδα ειναι δικοπο μαχαιρι οπως και ο πλουτος, και κανει τον ανθρωπο εγωιστη η και στο τελος ισως και παραφρονα, δοξα το θεο που ανθρωποι σαν και σενα μας σωζουν απο αυτη την θανατηφορα αρρωστεια της αντικοινωνικοτητας.
 • ΕμμανουηλΠέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012, 15:14
  ..ΑΝΩΝΥΜΕ ΔΑΣΚΑΛΕ !!!!!!!!

  αν διδασκες την Γ δημοτικου θα γνωριζες οτι νομος Κομοτηνης δεν υπαρχει !
  ΥΠΑΡΧΕΙ νομος ΡΟΔΟΠΗΣ !!!!
 • ΓιάννηςΠέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012, 14:57
  Τα ίδια κάναν και στη βόρεια Ήπειρο-νότεια Αλβανία, οι έλληνες εθνικιστές τη δεκαετία του '90. Πάντα ο εθνικισμός έτσι λειτουργεί, τοποθετεί ένα ψέμα ως σημαία για να ομογενοποιήσει διαφορετικής κοινωνικής στρωμάτωσης άτομα. Τώρα αυτά που θίγει στην επιστολή ο φίλος και επιβεβαιώνει ο γιώργος θα έπρεπε να προβληματίζουν και ταυτόχρονα να εξηγούν το λόγο που η μειονότητα, μουσουλμανική ή τουρκική μικρή σημασία έχει, εμπιστεύεται το τουρκικό προξενείο παρά την ελληνική κυβέρνηση. Αν αφήσεις ελεύθερους τους πληθυσμούς να ζήσουν ελεύθερα και χωρίς διακρίσεις τότε το πιο πιθανό, για μένα σίγουρο, είναι να αλληλεπιδράσουν οι διαφορετικότητες των πληθυσμών και να δώσουν μια νέα κουλτούρα, άλλωστε αυτό είναι που φοβούνται οι ανά τη γη φασίστες και εθνικιστές!
 • ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑΠέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012, 14:33
  Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΑΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ.

  ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΚΑΘΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ.
 • arisΠέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012, 13:27
  Να μου ζήσεις συνάδελφε. Κουράγιο. Δεν είσαι μόνος.
 • Bravo!!!Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012, 13:09
  Να αγιάσει το χέρι σου καλέ μου άνθρωπε. Δυστυχώς η έλλειψη μόρφωσης, καλλιέργειας και παιδείας κάνει πολλούς ανθρώπους να μη βλέπουν πέρα από τη μύτη τους και να γίνονται συνένοχοι σε μεγάλα εγκλήματα. Ευτυχώς όμως υπάρχουν και κάποιοι που μπορούν, γνωρίζουν και βάζουν τα πράγματα στη θέση τους..
 • stefΠέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012, 13:07
  Γιώργο, συμφωνώ ως προς αυτό που λες για μέχρι το 92 , από εκεί και πέρα όμως γίνεται ακριβώς το αντίθετο. Τίτλους απαγορευόταν όντως αλλά επιτρέπονταν και χτίζουν αυθαίρετα (και καλά κάναν). Όσο για την πολιτική μετά το 92 αστα να πάνε το γλύψιμο στους μουσουλμάνους πήγαινε σύνεφο και αυτοί βρήκαν την ευκαιρία και κάναν ότι θέλαν χωρίς να δίνουν συμμασία σε τίποτα , ούτε σε νόμους ούτε σε αρχές . Σε αυτό βέβαια πάλι το Ελληνικό κράτος ήταν απών , όπως και πριν το 92 όταν πάλι το κράτος έστελνε νομάρχες και διευθυντές αστυνομίας ή στρατου κάποιους από μακριά όπως κάποιοι εδω μέσα που μιλουν χωρίς καν να ξέρουν τι εστι θράκη και μουσουλμάνοι της θράκης. Το μόνο καλό που έκανε κάποιος ήταν επι χούντας που τους διόριζε Δ.Υ. και τους τοποθετούσε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος κρατόντας βέβαια τη θρησκεία τους αλλά έφευγαν μακριά από τη σφυγγοφωλιά του προξενείου Κομοτηνής. Με αυτό τον τρόπο οι άνθρωποι αυτοί βλέπαν και διαφορετικά τη ζωή τους , όπους ζουν και οι μουσουλμάνοι της ρόδου που λόγου τουρισμού έχουν προοδεύσει.

  ΥΓ1. Εγω αγαπητέ Γιώργο ζω από το 1960 στη Θράκη και έχω και μουσουλμάνους φίλους οπότε επέτρεψέ μου να εχω μία πιο καλή άποψη.
  ΥΓ2. Μπορε'ιτε να ψάξετε στο ιντερνετ και να διαβάσετε το τι γράφει και τι λέει η Τουρκική ένωση Ξάνθης που έχει αναγνωριστεί πλέον από τον Άρειο Πάγο και θα καταλάβετε πολλά
 • gkΠέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012, 12:54
  Όταν υπηρετούσα την θητεία μου στον στρατό, είχαμε στην μονάδα στην Πάτρα ένα παιδί από την Κομοτηνή 20 χρονών μουσουλμάνο , και λόγω των παραπάνω , δεν έπρεπε να έχει όπλο , δεν έπρεπε να φυλάει σκοπιά, δεν έπρεπε να έχει πρόσβαση σε πολλά σημεία του στρατοπέδου, αλλά να συμμετέχει μόνο στις αγγαρείες. Κάθε πρωί στην αναφορά καθόταν χωριστά στην Γραμμή ή στο τέλος χωρίς όπλο σαν τον κασιδιάρη που λένε στο χωριό μου. Ένα παιδί μάλαμα. Μακάρι η πλειοψηφία των φαντάρων που υπηρετούσαμε τότε να ήταν σαν αυτόν. Γίναμε πολύ φίλοι , μου έλεγε για τα ονειρά του , ήθελε να γίνει γιατρός, θα πήγαινε να σπουδάσει στην Κωνσταντινούπολη γιατί εδώ τότε ήταν αδύνατο, καλός μαθητής είχε τελειώσει το Λύκειο, τον χρησιμοποίησα σε δουλειές γραφείου πολύ καλός εργατικός, δεν Θυμάμαι το όνομά του, πέρασαν χρόνια. Εύχομαι να έγινε γιατρός και να γύρισε στην πατρίδα του που είναι η Θράκη και να πρόσφερε τις υπηρεσίες του στους κατοίκους της Κομοτηνής. Να μην το κράτησε η Τουρκία. Αυτό έκαναν όλα τα χρόνια οι πολιτικοί μας και τους έστελναν στην αγκαλιά των Τούρκων, των Αλβανών των Βούλγαρων των Σκοπιανών, γιατί μπάρες υπήρχαν παντού, και στην Καστοριά και στην Φλώρινα και στα Γιάννενα παντού. Μην μπλέκουμε τους Έλληνες μουσουλμάνους με τους τελευταίους εισβολείς. Η χρυσή αυγή και ο κάθε Κασιδιάρης , και ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη έμπλεξαν τα μπούτια τους. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
 • PanosΠέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012, 12:19
  @γιωργος Λίγο οξύμωρο να μιλάς περί ορθογραφίας, την στιγμή που δεν έχεις βιάσει το τονικό σύστημα.
 • ΔΗΜΟΣΠέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012, 11:15
  ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΑΥΤΟ......
 • Οχι απλάΠέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012, 07:06
  @louis

  Μα δε σας λένε απλά ρατσιστές, ΠΡΟΔΟΤΕΣ σας λένε που βαζετε τη χωρα σε περιπετειες για να τρωγοπίνει η ναζιστική συμμορία των μπραβων και των νονών.
 • ΜανόληςΠέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012, 06:28
  244 σχόλια για το Κασιδιάρη .... εμείς οιο Έλληνες είμαστε ζώα και γι αυτό τραβάμε οτι τραβάμε ......... ρε αφήστε τη Χ.Α και κατεβητε στους δρόμους ρεεεεεεεεεεε ξυπνάτε !!!!!!!!!!!!! το ανάχωμα του συστήματος είναι αυτά τα μπουμπούκια και κάνουν τη δουλεία τους άψογα ..........ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ !!!!!!!!!!!!
 • ανωνυμους1Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012, 05:12
  ο δασκαλακος μονο ΕΛΛΗΝΑΣ δεν ειναι και λεει πληθωρα απο παπαριες!!!!!!! μαζι σουΗλια ειναι περιπου 2.000.000 ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ παμε ολοι μαζι να ξεβρωμισουμε τον τοπο απο τη σαπιλα τη διαφθορα και τους κλεφτες!!!!!!!!!!!!!!!
 • χιονοθυελαςΠέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012, 02:16
  @Petros A. Lenas
  αγαπητε μου , με εβαλες να ψαχνω στο γκουγκλι ...βρηκα δυο τρια ποστ με το ονομα σου , ενα ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΗΔΕΙΩΝ , ενα ΥΔΡΑΥΛΙΚΟ και ενα ΦΟΥΡΝΑΡΗ....με τιμαει ιδιαιτερα που συνομιλησα μαζι σου ...εστω και αν δεν μου διευκρινησες ποιος απο τους τρεις εισαι.
  Εγω θα συνεχισω στην ανωνυμια που μου παρεχει το διαΔΥΧΤΙΟ που σε εχει τυλιξει στον ιστο του.....μια και το ονομα μου ειναι πραγματικα αναξιο λογου και κυριως οτι δεν ψαχνω να βρω φιλους ...γραφω οπου μου αρεσει και οποιος θελει τα ξεπερνα....αλλιως με ανεχεται
  Εσυ ηδη αν μετρησα καλα εχεις ηδη απαντησει-γραψεις 18 φορες μονο σε αυτη την δημοσιευση και μαλλον ψαχνεσαι για αντιπαρεθεση με αγνωστους....και αν δεν συμφωνεις μας διωχνεις απο το σαλονι σου σαν καλος οικοδεσποτης που εισαι ...ή κανω λαθος και εισαι και εσυ φιλοξενουμος;;;
  Μαλλον κανεις μνημοσυνο , λογω επαγγελματος(ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΚΗΔΕΙΩΝ)αλλα με ξενα κολυβα

  Θα σου συνιστουσα να ξαναδιαβασεις ποσες φορες σε εβρισα....και αν δεν μου εδινες το δικαιωμα μια και πεταγεσαι οπου δεν σε σπερνουν να σε ειρωνευτω οπως κανω τωρα...

  Το πραγματικο μου επαγγελμα , αντε να το παρει το ποταμι , ειναι ντοματοπαραγωγος και το χομπι μου τα αγριογουρουνα ....χωρις να τα σκοτωνω , εχω γινει φιλαρακι μαζι τους....
 • γιωργοςΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 23:47
  προς ολους , οσους εθεσαν (ανορθογραφα παντα), σαν επιχειρημα δικαιολογησης, των οσων συμβαινουν στη θρακη, τα οσα συμβαινουν στην τουρκια, εχω να πω το εξης:αφου σαν μετρο συγκρισης δεχεστε την τουρκια, αυτοματα την αναγαγεται στο επιθυμητο.
  αν αυτο σας αρεσει, ζητηστε πολιτικο ασυλο στην τουρκια.
  μπορει να σας δεχτουν.
  οσο για τηνεπιστολη, απ οπου κι αν προερχεται, οποιος εχει ζησει στη θρακη, ξερει πως ειναι αληθεια τα οσα περιγραφει.
  θα ελεγα μαλιστα πως τουλαχιστον μεχρι το 92, που εζησα εγω, τα πραγματα ηταν πολυ χειροτερα , απ οσο λεει η επιστολη.
  για παραδειγμα , οι μουσουλμανοι δεν ειχαν τιτλους ιδιοκτησιας, ουτε για τα σπιτια τους.
  απαγορευοταν.
  την πολιτικη , εκει, την ασκουσε πιο πολυ ο μεγαλοπαπας της κομοτηνης και διαφορα εθνικστικα στοιχεια, παρα η επισημη ελληνικη κυβερνηση.
  αυτος ο ψευτοπατριωτισμος και ο ψευτοεθνικισμος, διαχρονικα, εκανε τους μουσουλμανους να νοιωθουν τουρκοι και τους πομακους να πεσουν στη αγκαλια της αγκυρας.
  αυτα, βεβαια, ειναι ψιλα γραμματα για τους εχοντες συμφεροντα να υπαρχει γκετο μεσα στη θρακη και για τους ανιστορητους και αγραμματους επι τω πλειστω, οπαδους τους.
 • louisΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 23:45
  απο ορισμένα σχόλια που διάβασα, προσπάθω να βρω λέξεις για να αποτυπώσω τη ταυτότητα εκείνων που αποκαλούν τους έλληνες ''ρατσιστές'', αν είναι δυνατόν μια μικρή χώρα με ελαφρά βιομηχανία, που πρόσφερε και προσφέρει ψωμί σε χιλιάδες μετανάστες, παράνομους και μη, τόσο κατα τη περίοδο των ''παχέων αγελάδων'', όσο και εκείνη των ''ισχνών'' που ζούμε σήμερα, συνεπώς, αυτοί που αποκαλούν τους έλληνες ρατσιστες είναι ακραίοι των ακραίων, πολύ χειρότεροι από τους ΧΑγιτες και πολύ πιο επικίνδυνοι. Προόδος δεν είναι να κάνεις τα στραβά μάτια στον ξένο εθνικισμό, γιατί αυτό προάγει το τουρκικό προξενείο της θράκης, με την πολύτιμη αρωγή των μουσουλμάνων βουλευτών διαφόρων κομμάτων, όπως του συριζα, του πασοκ και της ΝΔ. Οι εθνικιστές τούρκοι της θράκης και τι δεν κάνουν εκεί, τι σημαίες της ανεξάρτητης θράκης υψώνουν με τη πρώτη ευκαιρία, τι γκιαούριδες αποκαλούν τους έλληνες, τι απειλες και ξυλοδαρμους υφιστανται μουσουλμάνοι που δεν αποδέχονται τη τουρκική εθνικότητα, αυτά είναι γνωστά σε όλους αλλά δυστυχώς πολύ λίγοι τολμούν να αντισταθούν, και αυτοί που υπήρξαν τους έφαγε η μαρμάγκα της ψευτοπροόδου, βλέπε τη δασκάλα Νικοπούλου, καθώς οι περισσότεροι κάνουν τα στραβά μάτια εξυπηρετώντας τους δικούς τους σκοπούς. Λοιπόν αν αυτοί οι ''ξευτοπροοδευτικούληδες'' αποκαλούν τους έλληνες ''ρατσιστές'', επειδή όλοι εμείς βλέπουμε μια άρρωστη κατάσταση στη θράκη που κάποια στιγμή φοβάμαι ότι θα εξελιχθεί σε επιδημία, προσπαθώντας να εντάξουν τους ελλήνες μουσουλμάνους στην ελληνική κοινωνία με ημίμετρα, τύπου χαμηλές βάσεις στα πανεπιστήμια και να μην καταπολεμείται το κακό από τη ρίζα του, βλέπε τουρκικό προξενείο, τότε, αν εμείς είμαστε ''ρατσιστές'', τότε αυτοί είναι ΠΡΟΔΟΤΕΣ
 • Petros A. LenasΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 23:37
  @Ilias Korolis

  Αγαπητε Ηλια τις ιδιες υβρεις υφισταμαι και γω, μην λες επομενως οτι εγω σε εχω χαρακτηρισει με αυτα τα λογια, δεν με ενδιαφερει να βρισω, απωθημενα δεν εχω εναντιον κανενος ειτε δεξιου ειτε αριστερου, αλλα να συζητησω. Οντως εχεις δικαιο οτι η αστυνομια μας και το κρατος δεν λειτουργουν σωστα οπως και τιποτα σαυτο το κρατος και μενει ο πολιτης απροστατευτος. Ομως θα δισταζα να δωσω την αρμοδιοτητα της αστυνομιας στα ταγματα ασφαλειας και στις ιδιωτικες αστυνομιες που ο Μιχαλολιακος υποστηριζει στα καναλια. Σε ποιον θα δινουν λογο αυτοι; Γιατι να εμπιστευθω τον Μιχαλολιακο; τον ηξερα και απο χθες; εστω και αν ειναι φιλοπατρης οπως υποστηριζει, τι εννοει πατριδα αφου βγαζει απεξω ολους τους αριστερους, εγω δεν ειμαι αριστερος αλλα και ουτε και περισσοτεροι αριστεροι ρωτουνται απο τα κομματα τους για τις κομματικες γραμμες. Θα στρεψει τα ταγματα ασφαλειας εναντιον φιλων μου ιδεαλιστων αριστερων; Θα τα στρεψει εναντιον μου γιατι διαφωνω με τις μεθοδους του; Δεν θα παρω το ρισκο, ισως δεν ζω στις συνθηκες τις δικες σου να ελθω σε απογνωση για τη ζωη μου, τι να πω; Τελικα ομως παρολο που εχουμε διαφορετικες αποψεις χαιρομαι που συζηταμε και μου δειχνεις την αλλη οψη του νομισματος. Θα την λαβω υπ οψην μου.
 • stefΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 23:24
  Aννη συγνώμη αλλά κάνεις λάθος.. η συνθήκη της Λωζάνης αναγνωρίζει τη μειονότητα της Θράκης ως μουσουλμανική και όχι ως Τουρκική. επίσης σύμφωνα με την ίδια συνθήκη πρέπει να διδάσκονται τη γλώσσα της θρησκείας τους δηλαδή σε όποια γλώσσα είναι γραμμένο το Κοράνι , άρα στα ΑΡΑΒΙΚΑ. Η μειονότητα στη Τουρκία έχει αναγνωρισθεί επίσημα ως Ελληνική , αυτή η διαφορά είναι σημαντική. Για το φίλο που γράφει για τα παιδιά των Ελλήνων του εξωτερικού που περνούν με λιγότερα μόρια στα ΑΕΙ και ΤΕΙ , θα του έλεγα πως υπάρχει μία διαφορά εκείνα γεννιούνται και μεγαλώνουν σε μία ξένη χώρα , ενώ οι μουσουλμάνοι γεννιούνται και μεγαλώνουν στη χώρα τους και όσο για τα μειονοτικά σχολεία αυτό είναι επιλογή τους να πάνε εκεί όχι υποχρέωσή τους.
  ΥΓ. Θα παρακαλούσα όλους εσάς που δεν διαμένετε στη Θράκη να προσέχετε τι λέτε γιατί εμείς τα ζούμε καθημερινά και γνωρίζουμε κάτι έως πολλά παραπάνω
 • ΓιάννηςΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 23:18
  Και συνεχίζω.... γιατί μιλάτε ακόμα για την Συνθήκη της Λωζάνης, υπογράφηκε το 1922 ή 1923 και όντως μιλούσε για Μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη, αλλά σκέφτηκε ποτέ κανείς γιατί οι ΜΟυσουλμάνοι της Θράκης νιώθουν σήμερα (όχι όλοι) Τούρκοι? Κύριοι το 1922 αυτοί οι μουσουλμάνοι αισθάνονταν Έλληνες και πολλοί δεν μιλούσαν καν Τουρκικά, όταν όμως για 60 και πλέον χρόνια σαν κοινωνία και σαν κράτος τους φέρεσαι σαν να είναι Τούρκοι, τότε επέτρεψες στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτήνης να παίξει το παιχνίδι του και σήμερα να αισθάνονται οι πιο πολλοί Τουρκοι. Και ερχόμαστε στο σήμερα. Ποιός σας είπε εσάς, που θέλετε να είστε και Ευρωπαίοι πολίτες, ότι έχετε δικαίωμα να πείτε σε κάποιον Έλληνα πολίτη τι να νιώθει? Αν θέλουν να νιώθουν Τούρκοι και δεν παραβαίνουν το Σύνταγμα και τους νόμους είναι δικαίωμα τους, . Τα πράγματα είναι απλά, τι φοβάστε? Μήπως πάρουν τα όπλα και προσπαθήσουν να καταλάβουν την Ξάνθη? Ποια συνθήκη της Λωζάνης και πράσινα άλογα...κοινή λογική, αγαπάτε την πατρίδα σας αλλά μην μισείτε χωρίς λόγο. Να είστε έτοιμοι να πραστετέψετε την χώρα και να είστε ανεκτικοί στην διαφορετικότητα, Εγώ υπηρέτησα στο Διδυμότειχο, και ξέρω οτί όταν πήγα στην Κομοτήνη να πάρω γλυκά από έναν μουσουλμάνο μου φέρθηκε με πολύ αγάπη! Συναναστραφείτε με ανθρώπους πρώτα και μετά κρίνετε. Που μου γίνατε όλοι Μεγα Αλέξανδροι και Λεωνίδες!! Πόυ άμα έρθει η ώρα να πάρουμε τα όπλα για την πατρίδα πρώτοι θα πάτε στο Λονδίνο για να γλύτώσετε!!Γελοίοι!!
 • ΘΠΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 22:55
  Υπάρχουν αρκετά σημεία στα οποία ο εκπαιδευτικός από το ''Νομό Κομοτηνής'' με βρίσκει σύμφωνο, και αρκετά άλλα με τα οποία διαφωνώ. Θα είχε πάντως ενδιαφέρον να μας εξηγήσει που βρίσκεται αυτός ο ''Νομός Κομοτηνής''. Η Κομοτηνή βρίσκεται στο νομό Ροδόπης, και το όνομα του νομού στον οποίο διδάσκει το γνωρίζει ο κάθε εκπαιδευτικός (και όποιος κατοικεί εκεί), αφού εμφανίζεται σε όλες τις αιτήσεις που υπογράφει, και σε όλα τα επίσημα έγγραφα. Νομός Κομοτηνής δεν υπήρξε ποτέ...
 • Petros A. LenasΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 22:42
  @χιονοθυελας

  Με το μυαλο που κυκλοφορεις ειναι αδυνατον να εχεις αυτο το ονομα, πρεπει να φας πολλα καρβελια ακομη, ψαξε στο διαδικτυο να δεις ποιος ειμαι, ειναι ευκολο, λογω της φυσης της δουλειας μου θελω δεν θελω με αναφερουν, για να σε βοηθησω βαλε "P. Lenas", "Lenas P." "Petros Lenas", "Lenas Petros" και σε ενα λεπτο με εμαθες. Μονο ο ξαδελφος μου εχει το ιδιο ονομα αλλα αυτος με αλλη δουλεια ασχολειται και δεν θα τον βρεις ευκολα στο διαδικτυο. Καντο σαν χαρη σε μενα σε παρακαλω για να δεις οτι υπαρχουν και ανθρωποι που οταν μιλαν με καποιον θελουν να ειναι ειλικρινεις μαζι του σαν να μιλαν σε καποιο γνωστο η φιλο, αλλιως το να μιλαω με φαντασματα η με προγραμματα των υπολογιστων τι να το κανω, ο ανθρωπος μου λειπει και οι αποψεις του, οχι το μηχανημα. Δεν βγαλαμε το διαδικτυο για να βριζουμε εκ του ασφαλους, αλλα αυτοι που αυτο επιθυμουν αυτο κανουν και ας ρωτησουν τον ψυχολογο τους γιατι δεν εχουν το θαρρος της γνωμης τους εστω κι αν βριζουν, κι αυτο ανθρωπινο ειναι οπως και το συγνωμη. Ποιον λογο εχεις να εισαι ανωνυμος; Και ναι στο καφενειο ειμαστε, μιλας ετσι στο καφενειο; μιλας σε καποιον χωρις να συστηθεις; βριζεις καποιον κρυμμενος πισω απο εφημεριδα και οταν σε ρωταν αν το ειπες εσυ κανεις την παπια; Δεν μας τα λες καλα ανθρωπε μου. Η αξιοπρεπεια και η υπευθυνοτητα δεν αλλαζει λογω τεχνολογιας, ειτε την εχεις, ειτε οχι.
 • @ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 22:26
  @ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

  Εισαι εσυ εκπαιδευτικος?
  Υπηρετεις ακομα?
  Ανθελληνες?
  Καμια ΕΔΕ για παρτη σου και ξηλωμα, η εκπαιδευση δεν εχει χωρο για ανωμαλους νεοναζι.

  Τι κανει το υπουργειο?
 • Petros A. LenasΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 22:21
  @χιονοθυελας

  Κατι μας ειπες τωρα; λες και δεν καταλαβαμε οτι βγαζεις τα απωθημενα σου...ελπιζω να μην τα βγαζεις σπαζοντας κεφαλια λαθρομεταναστων. Ουτε και γω ειμαι αριστερος, μια επιδραση θεωρητικη ο καθενας μας εχει απο ολους τους πολιτικους χωρους, αλλα δεν ξεσπαθωνω εναντιον κανενος, μεταφορικα με τη συζητηση το κανω αλλα κι αυτην την προτιμω ηπια μηπως και κατι κερδισω απο τον συνομιλητη. Και αφου εσυ θελεις να βγαλεις τα απωθημενα σου γιατι εγω να σου κανω τη χαρη να παιξω το ρολο του σακου του μποχ; μεταφορικα μιλαω. Αχρηστος μου εισαι σε μια συζητηση, λυπαμαι.
 • Ilias KorolisΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 22:09
  προς Petros A. Lenas

  αγαπητε πετρο εγω δεν εχω αναφερθει σε κανεναν χαρακτηρισμο οπως ειδες απο την πρωτη στιγμη γραφω με ονομα και επωνυμο αν και καποιοι με εχετε πει οχι αμμεσα αλλα εμμεσα "φασιστα-ρατσιστη-ναζιστη" δεν δινω σημασια καθως ετσι εχετε μαθει να κολλατε ταμπελες στους αλλους με αυτη την νοοτροπια γεννηθηκατε.

  λοιπον για το θεμα της θρακης κτλ οπως ειπα ισως εχει δικιο ο "ανωνυμος εκπαιδευτικος" αν ειναι οντως... βλεπω παντως ολες τις αποψεις απο τους συνομιλητες μας.

  εκει που διαφωνω ομως αγαπητε φιλε πετρο ειναι οτι υπαρχει δικαιοσυνη και νομοι στην χωρα μας

  οταν καλω την δημοτικη αστυνομια και την ελληνικη αστυνομια για το παραεμποριο , ναρκωτικα , λαθραια τσιγαρα και αλλα αυτοφωρα ποινικα αδικηματα μου λενε καντε μηνυση και θα το δουμε

  αυτο δεν ειναι δικαιοσυνη ουτε νομος αρα με αναγκαζουν να παρω το νομο στα χερια μου αφου τους νοιαζει μονο οι κλησεις και το πως θα βγαλουν γκομενες το μονο σωμα της ΕΛ.ΑΣ που ρισκαρει την ζωη του ειναι οι κακοπληρωμενοι αντρες της ΟΜΑΔΑΣ ΔΙ.ΑΣ.

  για αυτο ριχνω δικιο σε οτι κανει η Χ.Α και ας ειναι ακραιο γιατι σε αντιθεση με αυτα που λενε το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ που λενε μην πειραζουμε τους "αθωους (λαθρο)μεταναστες που ηρθαν παρανομα στην χωρα μας και δεν σεβονται ουτε νομους ουτε τιποτα αλλα σε σκοτωνουν εν ψυχρω...

  πως θα σου φαινοταν να εισαι στο ΜΕΤΡΟ με την κοπελα σου - γυναικα σου και ξαφνικα ενας μουσουλμανος (νομιμος/παρανομος) μεταναστης-αλλοδαπος να σου ελεγε να κρυψεις τον σταυρο που φορας γιατι του ενοχλει το θρησκευτικο συναισθημα του γιατι αυτο μου συνεβει το προηγουμενο ΣΚ βεβαια δεν θα πω τι του απαντησα του κυριου αυτου...

  επισης καθως μενω στο κεντρο της αθηνας (συνοικια) αν ειναι να εχω μετατρεψει το σπιτι μου (διαμερισμα σε πολυκατοικια) σε φυλακη-φρουριο για να ζησω τοτε δεν υπαρχει το θεμελιωδες δικαιωμα του συνταγματος που λεει για προστασια και ασφαλεια των πολιτων

  οταν οι νομιμες αρχες δηλωνουν αναρμοδιες και με αναγκαζουν να εχω οπλο στην κατοχη μου νομιμα για να προστατεψω την ζωη μου και την οικογενεια μου.

  κατι δεν δουλευει σε αυτο το κρατος που δεν εχτισα εγω αλλα η περιβοητη "γενια του πολυτεχνειου" βλεπε πολιτικους-συνδικαλιστες...

  μην το ψαχνεις αγαπητε φιλε πετρο

  αν δεν αποβαλουμε απο την ζωη μας τους πολιτικους-συνδικαλιστες της "γενιας του πολυτεχνειου" και δεν γινουμε σαν την "αργεντινη" ωστε να ανακτησουμε την αξιοπρεπεια μας τοτε εχουμε τελειωσει ως χωρα και ως λαος γιατι με το ΔΝΤ και τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ θα γινουμε η ΚΙΝΑ της ΕΥΡΩΠΗΣ.

  αυτα ειχα να πω καλη συνεχεια σε ολους/ες

  Με εκτιμηση
  Ηλίας Κορολής
 • BAΓΓΕΛΗΣ.Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 22:01
  ΠΕΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑ ΠΙΣΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΕΚΛΗΣΙΕΣ, Η ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΗΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ Η ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΗ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ ΑΠΟΛΑΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΦΤΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.....ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΘΝΗΣΤΙΚΗΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ!ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΡΙΜΑΖΟΥΣ, ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΜΟΡΗΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ?Ε ΤΟΤΕ ΔΑΣΚΑΛΕ ΝΑ ΤΗΝ ΧΕΡΕΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΓΩ ΚΑΙ 10000000ΕΛΗΝΕΣ ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΦΑΣΙΣΜΟ!!!ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ....ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΟΥ ΛΑΘΗ.
 • Petros A. LenasΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 21:48
  @ΙΩΑΝΝΗΣ

  Αγαπητε Ιωαννη εβαλες τα πραγματα στη θεση τους, μπραβο.
 • Petros A. LenasΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 21:42
  @San

  Αγαπητε Σαν, μαλλον εκ παραδρομης εγραψα την απαντηση μου σε σενα σαν να εισαι χρυσαυγητης, αλλα γενικως απευθυνομουν σε χρυσαυγητες, εν πασει περιπτωσει δεχθειτε σας παρακαλω τη συγνωμη μου. Ο εκπαιδευτικος δεν αντιπροσωπευει κανεναν παρα μονο τον εαυτο του, δικαιουται επομενως να πεφτει και σε λαθη, οχι ομως ο Κασιδιαρης ο οποιος δυστυχως ακομη νομιζει οτι αντιπροσωπευει μονο τον εαυτο του και οχι αυτους που τον ψηφισαν. Ο λογος του και οι ενεργειες του δεν συναδουν με βουλευτη που σεβεται τους συνομιλητες του. Και κατα ποσον καποιος μπορει να τον σεβαστει σαν βουλευτη οταν ο αρχηγος του μιλωντας εξ ονοματος ολων λεει οτι αισθανονται αβολα στη βουλη και προτιμαν το πεζοδρομιο στο οποιο προκαλει την αστυνομια να τους αντιμετωπισουν. Δεν ψηφιστηκαν για να καταλυουν τους νομους και απο τη στιγμη που το κανουν δεν μπορουν να απαιτουν σεβασμο. Φυσικα και δεν ειναι αυτος υπευθυνος για το προβλημα της Θρακης, ομως υποχρεωση του ειναι να βοηθησει στη λυση του προβληματος και οχι να αναβει φωτιες με μισες πληροφοριες. Οπως ειπα και σε αλλα σχολια ειδικη μεταχειρηση εχουν στις εξετασεις και οι Ελληνες χριστιανοι που φοιτησαν σε λυκεια και γυμνασια της αλλοδαπης. Γιατι δεν τα λεει αυτα και επιλεγει μονο να λεει οσα δινουν την εντυπωση στον πολιτη οτι αδικειται απο τους μουσουλμανους; μα για το γνωστο λογο της ψηφοθηριας. Απο την αλλη μερια οπως ειπα μαθαινουν εξι γλωσσες γιατι τοσες τους χρειαζονται για να ζησουν στην περιοχη αυτη, αυτο δεν ειναι επιλογη των παιδιων, ειναι αλλων επιλογη και εν μερει λογικη αφου δυσκολα θα μπορουσαν να επιβιωσουν ως μουσουλμανοι σε αλλα μερη της Ελλαδας και εκει που θα ζησουν αν θελουν να βρουν καποια δουλεια θα χρειαστουν αυτες τις γλωσσες. Βεβαια μεσα σε ολα αυτα παιζονται και τα πολιτικα παιχνιδια στα οποια οι γονεις αυτων των παιδιων γινονται θυματα. Ο Κασιδιαρης ως βουλευτης ωφειλε να τα ξερει και να προτεινει μεθοδους λυσης αντι να πεταει πυροτεχνηματα μισων αληθειων για να κανει τους Ελληνες ψηφοφορους να αγανακτησουν και να ψηφισουν το κομμα του. Το ιδιο κανει και με τους λαθρομεταναστες, αντε να αρπαξουμε τα λοσταρια να τους διωξουμε, ειδατε εσεις να εχουν φυγει; αρα ο ανθρωπος δεν ενδιαφερεται για λυση των προβληματων, ουτως η αλλως ειναι και μικρος σε ηλικια για να μπορει να προτεινει λυσεις, ας μην παιζει ομως το ρολο του καρναβαλου και επιμενει οτι θα σωσει την Ελλαδα με τα σκουποξυλα εναντιων λαθρομεταναστων και μουσουλμανων. Γιατι δεν μιλαω ετσι και για τον Γκλετσο; τον χαιρομαι τον ανθρωπο οταν μιλαει, εχει μια ευγενεια μεσα του και σκεφτεται πριν μιλησει, δεν ειναι επιθετικος με τους συνομιλητες και μπραβο του εστω κι αν ανηκει στη χρυση αυγη.
 • Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 21:06
  Η ναζιστική ακροδεξιά επιθυμεί

  *μια χώρα που να ελέγχεται από το κυρίαρχο θρήσκευμα

  *όπου να πατάσσεται κάθε αντίθετη άποψη και κυρίως το χιούμορ και ο σαρκασμός

  *που να είναι πάνοπλη και να αποτελεί το φόβο και το τρόμο των γειτόνων της και όχι μόνο

  *που να αφήνει υπόνοιες πως έχει και πυρηνικά

  *όπου να υπάρχουν εθελοντικές πολιτοφυλακές, σιτιζόμενες από το κράτος, οι οποίες να επιβάλλουν την τάξη, όπου δεν φτάνει η αστυνομία

  *τις θέσεις εξουσίας να τις κατέχουν πιστοποιημένοι Άριοι

  *η Παιδεία να επιβάλλει τη διδαχή της κυρίαρχης θρησκείας

  * οι γυναίκες κάθονται στα αυγά τους

  * η ομοφυλοφιλία και η χρήση ναρκωτικών τιμωρούνται με απαγχονισμό
  Μα αυτή η χώρα υπάρχει και είναι η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν

  Αν και στο Ιράν υπάρχουν χριστιανορθόδοξες εκκλησίες και εβραίοι βουλευτές!
 • ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 21:01
  Προς αμόρφωτους φασιστοκάφρους: Οι Βορειοηπειρωτες και οι Ελληνες του εξωτερικού (π.χ. τα παιδιά των Ελληνων εκπ/κων στη Γερμανία) δεν μπαίνουν με ειδικά ποσοστά και βαθμολογίες ανεξεταστέων; Αλλά αυτοί είναι χριστιανοί(;;;) με την ευρεία έννοια. Όπως και ο Χίτλερ, η Ιερά εξέταση, ο Παπαδόπουλος και οι ...εταίροι μας που δολοφονούν τους λαούς.
  ΠΑΣ ΜΗ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΒΑΡΒΑΡΟΣ!
 • Αντι.Μ.Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 20:12
  Όσοι απο τους φίλους προσπαθούν να εξηγήσουν τα αυτονόητα για το θέμα, ματαιοπονούν.Ο φασίστας δεν καταλαβαίνει.Είναι θέμα παιδείας που δεν την έχουν, γιαυτό και είναι φασίστες.Με το φασισμό δεν συζητάς, τον πολεμάς σε όλα τα επίπεδα.
 • χιονοθυελαςΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 19:47
  @Καλά είστε για γέλια
  ΦΙΛΕ
  Εσυ μαλλον δεν εχεις καταλαβει τι ΚΑΤΑΦΕΡΕ η ΧΑ και ο καθε ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ.

  Καταφεραν να κανουν τον Ελληνα που δεν ηταν ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ να ξεσπαθωνει εναντιον μαις αριστερης κουλτουρας που του ειχε επιβληθει και ενοιωθε ανοχες γιατι ευρισκε οτι καλα περασε στην χουντα και υποστηριζε την ΝΔ.

  ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ
  λεγεται αυτο και αυτο που γινεται στα σχολια σε ολα τα σαιτ και στην καθημερινοτητα ειναι η ΕΚΔΙΚΗΣΗ του χωριατη ...που τοσα χρονια τον ειχε η αριστερη κουλτουρα εγκλωβισμενο και κρυβοταν να πει και να παραδεχθει οτι ηταν ΔΕΞΙΟΣ.

  Μεγαλωσα σε αριστεροδεξια οικογενεια και προσωπικα δεν ημουν
  ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ....
  και χαριν της ΧΡΥΣΗς ΑΥΓΗΣ ...βρηκα την ευκαιρεια και βγαζω τα απωθημενα μου για ολες τις ενοχες που μου ειχατε κολησει να θελω να ειμαι δεξιος στην πραξη ...μια και το κεφαλαιο που ειχαν μερικοι μου εδινε ονειρα και ελπιδες για μια καλυτερη ζωη αν το καταχτουσα και εγω ....βαρεθηκαμε ωρε ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ την ισοπεδωση προς τα κατω και θελουμε και εμεις να βαλουμε το δαχτυλο στο μελι , ειναι ανθρωπινο, και με την δικη σας ιδεολογια μονο ισοπεδωση μας υποσχεθηκατε ολα αυτα τα χρονια.....
  ΑΡΑ
  για την ωρα μας κανει η ΧΑ και θα μας ακουτε και θα μας διαβαζετε καθημερινα εδω, εκει παντου....επιτελους ανθρωποι ειμαστε πρωτα και μετα βλεπουμε για την ιδεολογια σας.
 • Χρήστος ΓεωργόπουλοςΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 19:43
  Λυπάμαι που απαντάω επώνυμα σε έναν ανώνυμο, μικρό και τιποτένιο δασκαλάκο. Όλοι φοβόμαστε κύριε μου για τις οικογένειες μας. Αλλά δεν κρυβόμαστε σαν κοπελιτσες. Ολοι μας εχουμε παιδια να μεγαλώσουμε και ολοι μας έχουμε τις ιδιες ανησυχίες για την θρησκεία μας, την Χωρα μας, το Έθνος μας, το σωστό και το λάθος.
  Αλλά ΔΕΝ κρυβόμαστε πίσω από μια 'επιστολή', που πιο πολυ θυμιζει φυλλάδιο της ΚΝΕ οδηγητής.
  Ο ''ρατσισμός'' των Ελλήνων που εσεις αναφέρετε, προήλθε από την στάση των αλλοδαπων και των ''Ελλήνων" μουσουλμάνων (αν είναι δυνατον να λέγονται Έλληνες). Αυτων που δεν σεβαστηκαν την χώρα που τους φιλοξενεί. Αυτων που ονειρεύονται μια μεγάλη Τουρκία. Μια πράσινη σημαία με το μισοφέγγαρο. ΄Ενα ανικητο Ισλάμ.
  Αλλά που να αποκτησεις εθνική συνείδηση?? Κάτι τυποι σαν και σενα, υπηρετούν την θητεία τους σε κατι γραφεία σαν βοηθητικοί.

  Δυστυχώς φίλε μου καλέ, τετοιες συμπεριφορές δεν μπορουν να συνεχίσουν να ειναι ανεκτές.
  Και λυπάμαι που εισαι εκπαιδευτικός. Φανταζομαι τι διδασκεις τοσα χρόνια. Για αυτο οι νέοι σήμερα κάθονται αποχαυνωμένοι και παρακολουθουν τις εξελίξεις, αντί να δράσουν.

  Ήθελα να ήξερα εκει στα Πανεπιστημια που φοιτήσατε, μόνο ενέσεις κομμουνισμού σαν κάνουν ??
 • χιονοθυελαςΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 19:25
  @Petros A. Lenas

  ΛΕΓΟΜΑΙ ΠΕΤΡΟΣ Α. ΛΕΝΑΣ...
  αυτα περι ανωνυμιας που μου σερνεις παρακατω , ειναι αστεια και οριστε σου εβαλα το ονομα μου....αποδειξε μεσω διαδυΧΤΙΟΥ οτι ειναι το δικο σου και οχι το δικο μου....
  Φιλε μου αλητευω στο διαδυΧΤΙΟ απο πολυ παλια και καποτε ηταν εφικτη η ταυτοποιηση με την ΙΡ ...τωρα με τα προγραμματακια που σε παραπεμπουν σε αλλους σερβερ ακομα και αυτο ειναι στα δυσκολα, αρα γραφουμε με οτι ονομα θελουμε και οπως ΘΕΛΟΥΜΕ ανορθογραφα , με λατινικους χαραχτηρες ή και πολλοι αναλογως της ψυχικης τους διαθεσης...ειναι ενα ξεσπασμα ...

  Οσο για τις δημοσιευσεις των φορουμ ειναι επωνυμες και γενικα ειναι στην ευθυνη των διαχειριστων να της ανεβαζουν και να ακουνε τα εξ αμαξης πολλες φορες απο εμας τους ανωνυμους σχολιαστες....

  Αυτο ειναι το παιχνιδι και μην πας να μας το χαλασεις , με επωνυμα δεν ειμαστε σε μητινγκ με ενα ταμπελακι ο καθενας μπροστα του με το ονομα του γιατι θα χαλασει το καφενειο μας.....

  ΝΑΣΑΙ καλα να νομιζεις οτι εχω χιονοθυελα στο κεφαλι....αλλα προσεξε τις χιονομπαλες....

  και το πιο ανοητο που διαβασα ....αδειασε μας την γωνια...συγνωμην , μηπως θελεις και να σφουγγαρισω φευγοντας απο το σαλονι σου;

  @snowstorm

  Γελαω μαζι σου......με αντιγραφεις , μαλλον εισαι ζουλιαρης που επιβιωνω εξω απο τα καλουπια...αν παραμενεις ακομα εκει μονο ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ , θα μπορουσα να σου πω.
 • ΜΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΕΛΙΚΑ???Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 19:09
  Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΝΟΙΚΙΑΣΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΕΝΑ ΧΩΡΟ.

  ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΝΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΟΤΙ ΑΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ!!!!!!!!!!

  ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ????
 • ΑννηΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 18:53
  @ilias korolis
  Αγαπητέ μιλάμε για μειονοτικά σχολεία, τα οποία έχουν από τον νόμο το δικαιωμα και την υποχρέωση να διδάσκουν και την μητρική τους γλώσσα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για τα τουρκικά. Ειδικότερα στην περίπτωση της Θράκης, επιβάλλεται από την Συνθήκη της Λωζάννης (όπως αντιστοίχως και για την ελληνική μειονότητα στην Τουρκία) η εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας. Αυτά προς γνώση αν και αναφέρονται και στην επιστολή ευθαρσώς. Τώρα όσον αφορά την επιλογή της ψηφου σαφώς και είναι προσωπική υπόθεση του καθενός. Επιτρέψατε μου όμως να μην επικροτώ την επιλογή και δη την συνειδητή επιλογή των φασιστικών απόψεων που εκφράζει το συγκεκριμένο μόρφωμα. Για όλους τους υπόλοιπους λόγους τους οποίους επικαλείστε θα σας πρότεινα να δείτε τι έχετε κάνει εσείς για όλα αυτά. Όσο για την τελευταία σας πρόταση περι όπλων και συναφών ειδών, μήπως θα ήταν πιο λογικό να απαιτήσετε το κράτος να πράξει την δουλειά του και κυρίως η αστυνομία για όλα αυτά ή μήπως δεν συνάδου με την ιδιοσυγκρασίας σας!
 • Παύλος ΞανθόπουλοςΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 18:53
  Ο σοσιαλισμός έχει της βασειs του στην αρχαία Ελλάδα...Ο νεοέλληνας απέχει από τον σοσιαλισμό όσο απέχει και από την αρχαία ελλάδα.. Παύλος Ξανθόπουλος
 • Μιχάλης ΦωτιάδηςΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 18:48
  Η προσπάθεια περαιτέρω διχασμού των Ελλήνων, ένθεν κακείθεν, καλά κρατεί! Αυτά που γράφουν και δηλώνουν οι της Χρυσής Αυγής και οι "Αριστεροί" μας οδηγούν για ακόμη μια φορά σε γνώριμα (απαίσια) μονοπάτια! Εάν αυτός είναι ο σκοπός σας, εύγε κύριοι και κυρίες τα πάτε πολύ καλά. Σε λίγο καιρό έτσι όπως πάτε, θα γίνει πραγματικότητα ο διακαείς πόθος σας, ακόμη ένας εμφύλιος, και μετά το τέλος του θα ζητωκραυγάσουμε όλοι μαζί "Ζήτω το Έθνος"!!!
 • Κωνσταντίνος ΡΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 18:39
  Έλληνας γράφεται και προφανώς δεν πρόκειται για "ορθογραφικό" λάθος. Έχω ακούσει πολλούς κατοίκους της περιοχής να διαφωνούν μαζί σου. Μην επικαλείσαι αγαπητέ δάσκαλε ούτε την ιδιότητα του δασκάλου που πολλοί εκπαιδευτικοί καθόλου δεν τιμάτε, ούτε την ιδιότητα του θρακιώτη γιατί υπάρχουν κι άλλοι σαν εσένα με διαφορετικές απόψεις. Τη Θράκη πάντως σωστά την έγραψες με κεφαλαίο. Η σημειολογία σου είναι αν μη τι άλλο ύποπτη και γι αυτό τα λόγια σου για μένα έχουν χάσει τη σημασία τους, όσο κι αν θα μπορούσα να συμφωνήσω σε πολλά από όσα ζητήματα θέτεις.
 • Σας εχει πιασει κοτσοΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 18:32
  Ρε χρυσαυγιτες σταματηστε να γραφετε τις μπαρουφες σας, ο ροζ ξενοδοχος για τη παρτη του θα κρατησει τα μπικικινια της χρηματοδοτησης.

  ΦΡΑΓΚΟ ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΚΟΡΟΙΔΑ, ΟΥΤΕ ΒΟΛΕΜΑ ΣΤΙΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ''ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ" ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΧΩΣΕΙ.

  ΚΟΡΟΙΔΑΡΕΣ, ΤΖΑΜΠΑ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ BANDWIDTH ΞΟΔΕΥΕΤΕ ΝΑΖΙΣΤΟΠΟΥΛΑ.

  ΓΙΑ ΧΡΟΝΟ ΔΕ ΛΕΜΕ, ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΑΕΡΓΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΠΟΛΙΚΟ.
 • ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 18:15
  ''Θα έπρεπε να γνωρίζετε κύριε Κασιδιάρη, τις ευρέως διαδεδομένες φήμες που λένε ότι τα μεγαλύτερα ποσοστά πώλησης ψυχοφαρμάκων στην Ελλάδα εμφανίζονται στο νομό Κομοτηνής.'' NOMΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, μαλιστα, προφανως τον προσαρτησαμε απο την Τουρκια προσφατα γιατι δεν τον εχω ξανακουσει, εγω ξερω για ΝΟΜΟ ΡΟΔΟΠΗΣ, αλλα για να το ειπε ο ''εκπαιδευτικος''??? ετσι θα ειναι, ΗΛΙΑ ΟΛΗ Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΜΟΥ, ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΕΛΙΖΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, αυτα απο εναν ΘΡΑΚΙΩΤΗ πραγματικο εκπαιδευτικο και ξυδακι τουρκοφιλοι.....
 • ??????Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 18:12
  Όλα αυτά είναι μισές αλήθειες που γράφει ο εκπαιδευτικός. Ζω στην Ξάνθη και ξέρω καλά το τι γίνεται. Η αλήθεια είναι πως μέχρι το 1990 τους πομάκους τους είχαμε αποκομμένους , αλλά μετά το 1990 η ελευθερία που τους έδωσαν ήταν πέρα από τα όρια. 1.) Η συνθήκη της Λωζάνης για τον ημιμαθεί εκπαιδευτικό (εαν είναι) ορίζει πως η μειονότητα στη Θράκη είναι Μουσουλμανική και πρέπει να διδάσκονται τη γλώσσα της θρησκείας τους δηλαδή τα ΑΡΑΒΙΚΑ και όχι τα Τούρκικα και στη Τουρκία αντίστοιχα αναγνωρίζει τη μειονότητα ως Ελληνική. 2.) Για τα ψυχοφάρμακα είναι αλήθεια , αλλά αυτό προέρχεται από το ότι οι άντρες τους φεύγουν στο εξωτερικό οπότε πέφτουν σε αυτές όλες οι ευθύνες της οικογένειας και πολλές φορές να τις εκμεταλλεύονται και οι υπόλοιποι άντρες της οικογενείας (πατερας, αδερφος) με τη συγκατάθεση βέβαια του άντρα τους που βρίσκεται στο εξωτερικό. 2.) Ο εκπαιδευτικός δεν μας λέει πως το ότι δεν πηγαίνουν σε κανονικά σχολεία μαζί με τους χριστιανούς είναι επιλογή του πατέρα τους για να παίρνει την επιχορήγηση από το προξενείο της Κομοτηνής. Άρα γιατί να μπαίνουν με λιγότερα μόρια σε ΑΕΙ και ΤΕΙ αφού είναι επιλογή τους? 3.) Δε μας λέει ότι μετά το σχολείο πηγαίνουν τα μουσουλμανάκια υποχρεωτικά στο τζαμί και εκεί τους διδάσκουν το κοράνι αλλά και την ιστορία όπως αυτοί θέλουν. 4.) Δεν μας λέει με ποια δικαιοδοσία επισκέπτονται τακτικότατα τη Θράκη αντιπροσωπίες της Τουρκικής κυβέρνησης από τη στιγμή που η μειονότητα είναι μουσουλμανική και όχι Τούρκικη όπως λέει η συνθήκη της Λωζάνης? 5.)Δεν αναφέρει την πρόσφατη συγκέντρωση των μουσουλμάνων στην Κομοτηνή που την ονόμασαν Τούρκικη συγκέντρωση Θράκης. 6.) Δεν αναφέρει πουθενά για την πράσινη και μαύρη σημαία που έχουν όλοι στα σπίτια τους και την αποκαλούν ως σημαία της Τουρκικής Θράκης. 7.) Δεν αναφέρει πως οι μουσουλμάνοι έχουν το δικαίωμα να εξετάζονται ΔΩΡΕΑΝ στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία και πολλές φορές πηγαίνουν Στρατιωτικοί γιατροί στα χωριά τους για ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις αντίθετα αυτό δεν γίνεται στους κατοίκους των χριστιανικών χωριών.

  Δε θέλω να διαχωρίζω χριστιανούς με μουσουλμάνους , αλλά θα πρέπει να ζούμε ως ίσοι όπως προβλέπει το Σύνταγμα της χώρας.
  ΥΓ. Για να προλάβω κάποιους ΔΕΝ είμαι και ούτε έχω ψηφίσει Χ.Α και εύχομαι τα παιδιά μου να είναι τυχερά και να μην έχουν τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό στο σχολείο τους γιατί πριν μιλήσει κάποιος θα πρέπει να είναι σίγουρος γι αυτα που θα πει.
 • Ilias KorolisΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 18:07
  προσωπικα δεν εχω να πω κατι αλλο με εχετε καλυψει ολοι/ες οι συνομιλητες μου στο enikos

  καλη συνεχεια να εχετε
 • Petros A. LenasΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 18:04
  @Ilias Korolis

  Αγαπητε κυριε Ηλια σεβομαι τη χρυση αυγη ως κομμα που εφραζει ενα ποσοστο Ελληνων, δεν τους αποκαλω ανθελληνες οπως αυτοι με αποκαλουν επειδη διαφωνω με τις αποψεις τους, καλα κανουμε και οι δυο και δεν συμφωνουμε για να γινεται και η συζητηση, αλλα τη συζητηση σου την κοβουν οταν σε αποκαλουν ανθελληνα, αναρχοκουμμουνιστη και σταλινοφασιστα, και αρνουνται να εκφρασουν αποψεις και επιχειρηματα επι οποιουδηποτε θεματος, αρκουνται σε υβρεις. Απο τη αλλη μην με συμβουλευετε σας παρακαλω να σεβαστω τις παρανομιες τους, οπως το ξυλοφορτωμα λαθρομεταναστων, τον ελεγχο αδειας μικροπωλητων και την καταστροφη των παγκων τους, την επιθεση σε αστυνομικους, τις χειροδικιες εναντιων γυναικων βουλευτων, δεν ειναι δουλεια τους να αντικαθιστουν την αστυνομια αλλα να επισημαινουν τις παραλειψεις της, ουτε δουλεια τους ειναι να χειροδικουν εναντιον συναδελφων τους στη βουλη, η δουλεια τους εινι να συζηταν και να προσπαθουν να πεισουν για τις αποψεις τους. Απο την αλλη πως να τους σεβαστω ως εκπροσωπους αυτων που τους ψηφισαν οταν οι ιδιοι φτυνουν στα μουτρα τους ψηφοφορους τους που τους εστειλαν στη βουλη και τους λενε οτι αισθανονται αβολα εκει μεσα και προτιμαν το πεζοδρομιο. Για πιο λογο επομενως ζηταν τις ψηφους και γι αποιο λογο και εργο ζηταν τον σεβασμο;
 • SanΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 17:35
  @Petros A. Lenas
  Εγώ αγαπητέ ούτε χρησαυγητης είμαι , ούτε τπτ απλά σχολιάζω την συγκεκριμένη επιστολή και περιμένω από έναν εκπαιδευτικό να μιλάει σε ύφος που ταιριάζει σε έναν εκπαιδευτικό και όχι να λέει το επίθετο σου θυμίζει βρισιά και σου εύχομαι να πας φυλακή!
  Αν τα λένε αυτά εκπαιδευτικοί τότε τι περιμένουμε από τα παιδιά?!

  Ο Κασιδιάρης είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι (προσωπικά όχι), είναι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου που ψηφίστηκε από τον λαό , και μάλιστα δεν έχει καμιά ευθύνη για την κατάσταση της Θράκης.
  Μπορείς να τον κατηγορήσεις για πολλά πράγματα( όπως το κανείς) αλλά όχι και για αυτό!
  Αναρωτιέμαι ο εκπαιδευτικός έστειλε ανάλογες επιστολές στους αρμοδίους που ευθύνονται για την Θράκη? Ή για όλα μας φταίει η Χρύση αυγή και ο Κασιδιάρης?

  Όσο για τα επιχειρήματα που παραθέτει ο εκπαιδευτικός είναι τραγικά!
  Τι σημαίνει μαθαίνουν 6 γλώσσες? Στην Ελλάδα δεν ζουν?
  Ελληνες δεν είναι? Αρα η γλωσσά που πρέπει να μαθαίνουν είναι τα Ελληνικά και δεν πρέπει να είναι ειδική κατηγορία!
 • Petros A. LenasΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 17:24
  @Αντώνης

  Ειναι επιλογη η εκμαθηση αυτων των γωσσων η μηπως αναγκη επιβιωσης στην περιοχη αυτη; δεν ξερω πολλα παιδια που τους αρεσει να διαβαζουν γενικα και ειδικα να θελουν να μαθουν τοσες γλωσσες. Εξ αλλου η ιδια εφαρμογη του νομου για ξεχωριστες εξετασεις γινεται και για Ελληνες χριστιανους του εξωτερικου που κι αυτοι για αλλους λογους εχουν δυσκολιες με την ελληνικη γλωσσα. Δεν παιρνουν τις θεσεις των αλλων, διαγωνιζονται μεταξυ τους για ενα μικρο ποσοστο θεσεων. Συμφωνω οτι πολλα παιχνιδια παιζονται σε βαρος των παιδιων αυτων, αλλα αντι να φθονουμε τα παιδια αυτ ακαλιτερα να δουμε με σοβαροτητα τι συμβαινει σε αυτη την περιοχη και γιατι ολες αυτες οι γλωσσες επιβαλλονται στα παιδια. Μεχρι τοτε κανουμε τη χρης αυτου του νομου που επαναλαμβανω δεν αφορα μονο Ελληνες μουσουλμανους.
 • melitoΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 17:19
  Είναι καθαρή ανοησία να χρησιμοποιούμε οποιαδήποτε δικαιολογία για να εντάξουμε στην ανώτατη παιδεία, παιδιά με βάση το 2-5. Είτε έλληνες είτε ξένους.

  Αυτό δεν είναι αναβάθμιση ή κοινωνικοποίηση μειονότητας αλλά καθαρά υποβάθμιση της παιδείας.
  Απαιτείται αλλαγή στην βάση της εκπαίδευσης στην συγκεκριμένη περιοχή και όχι βλακώδη μέτρα τέτοιου τύπου που και τα παιδιά θίγουν αλλά και θίγουν την υπόλοιπη μάζα που βλέπει μια "εξ ορισμού" άνιση μεταχείριση κατά των ελλήνων!

  Κοντά στο νου κι η γνώση...
 • ChristinaΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 17:17
  Αγαπητε/η Γ. πρωτον εγω τουλαχιστον δεν εχω καμια σχεση με την χρυση αυγη, οπως επισης δεν εχω καμια σχεση και με τον αριστερο φασισμο.Αυτο που ισως δεν καταλαβες (μπορει να φταιω και εγω), ειναι οτι ειπα οτι δεν εχω συγγενεις και φιλους που να μενουν μονιμα θρακη. Απο την αλλη διαβαζω παρα πολυ ενημερωνομαι παρα πολυ και ελπιζω να μου επιτρεπεις αν θελεις να μπορω να εχω αποψη. Και οχι δεν ενημερωνομαι απο τα μπλοκς καλε μου. Ειμαι 40 χρονων και πιστεψε οσο και αν προσπαθειτε εγω τουλαχιστον θα λεω την αποψη μου. Το ποιος ειναι φασιστας νομιζω ειναι ξεκαθαρο. Προσπαθω να ακουω τις αποψεις ολων ακομη και αυτων που διαφωνω μαζι τους. Δεν ξερω πως εβγαλες εσυ το συμπερασμα οτι πολλοι συμφωνουν μαζι μου, εγω βρηκα εναν μονο και δεν ξερω με ποιο δικαιωμα επισης με χαρακτηριζεις..Α ξεχασα αποψη μπορουν να εχουν μονο αυτοι που συμφωνουν μαζι σου. Εχεις απολυτα δικιο αυτη ειναι αλλωστε και η αρχη της δημοκρατιας...
 • για τα ορθογραφικάΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 17:14
  Πέραν της πλήρους διαφωνίας μου με το ύφος της επιστολής, θέλω να επισημάνω κάτι.

  Οι υποτιθέμενοι φασίστες που είναι ανορθόγραφοι, προφανώς ανήκουν σε λαικές τάξεις και μεσαία ή χαμηλά λαικά στρώματα και λόγω αυτού δεν είχαν την δυνατότητα να μορφωθούν όσο οι επικριτές τους.
  Ας αναρωτηθούν λοιπόν οι επικριτές αυτοί γιατί αυτοί οι άνθρωποι που λόγω της λαικής τους καταγωγής θα έπρεπε να αποτελούν προνομιακό ακροατήριο για την αριστερά, προσεταιρίζονται την Χ.Α. (αντί τα παραδοσιακά κόμματα του λαού (ΚΚΕ, σύριζα κλπ)).
  Είναι άλλη μιαν ένδειξη για την λάθος στάση της αριστεράς να αντιληφθεί τις ανάγκες και τα άμεσα προβλήματα του κόσμου - σε αντίθεση με την Χ.Α.  Όσο για την επιστολή, το ύφος της είναι τελείως απαράδεκτο.
  Και επί της ουσίας, είναι σκανδαλώδες να εισάγονται στην ιατρική ή στο πολυτεχνείο μουσουλμάνοι με βαθμό κάτω από τη βάση.
  Εξάλλου στις χώρες τους τέτοια προνομιακή βαθμολογική μεταχείριση για έλληνες (ή ξένους γενικότερα) ΔΕΝ υπάρχει.
  Επ' αυτού λοιπόν η θέση της Χ.Α. είναι απολύτως σωστή.
 • Petros A. LenasΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 17:08
  @Κώστας

  Μα ποσες φορες θα το πω αυτο, ΝΑΙ, οι μουσουλμάνοι Έλληνες μαθητές, έχουν οχι περισσότερα αλλα διαφορετικα δικαιώματα απο τους υπολοίπους μαθητές και γίνονται δεκτοί σε Ανώτατες σχολές με ξεχωριστες και οχι χαριστικές διατάξεις οπως και οι Ελληνες χριστιανοι μαθητες που τελειωσαν γυμνασιο και λυκειο σε ξενες χωρες για το ιδιο λογο οτι τα ελληνικα τους ειναι πενιχρα σε σχεση με των αλλων. Ουτως η αλλως ομως δεν ανταγωνιζονται για τις ιδιες θεσεις με τους υπολλοιπους αλλα μεταξυ τους για ενα μικρο ποσοστο θεσεων. Αυτο λεει ο νομος και ειναι ο ιδιος για Ελληνα μουσουλμανο η για Ελληνα χριστιανο της αλλοδαπης, δεν κανει διακριση με βαση το θρησκευμα αλλα τη δυσκολια στη γλωσσα. Τελεια και παυλα. Αν δεν σας αρεσει αυτος ο νομος καταργηστετον και για Ελληνες μουσουλμανους και για Ελληνες χριστιανους της αλλοδαπης. Αλλιως πιστεψτε τις μπαρουφες του καθε Κασιδιαρη που ψαχνει αφελεις για να μαζεψει ψηφους. Τι αλλο να σας πω πια...
 • ΙΩΑΝΝΗΣΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 17:00
  Αδικούνται πράγματι οι Χριστιανοί Ελληνες σε σχέση με τους Μουσουλμάνους Ελληνες;;;
  1. Οι θέσεις που δίνονται στους έχοντες Μουσουλμανικό θρήσκευμα είναι 1% και ο στόχος είναι να μετέρθουν και αυτοί της Γ' Βάθμιας Ελληνικής Παιδείας. Περίπου 400-500 θέσεις. Τελικά μπαίνουν καμιά 200ριά.
  2.Αρα δεν καταλαμβάνονται όλες γιατί κάποιοι νέοι Μουσουλμάνοι προτιμούν τα Πανεπιστήμια της Αγκυρας και της Κωνσταντινούπολης όπου οι Τουρκικές Αρχές τους παρέχουν δωρεάν σπουδές, και μπόλικο χρήμα προκειμένου όταν γυρίσουν με το καλό στην Ελλάδα να αποτελέσουν την όποια 5η φάλαγγα. Αρα πολύ καλά κάνει το κράτος μας και τους δίνει ειδικές θέσεις σε ένα αγώνα δρόμου με την Τουρκία.
  3. Οταν ένας Μουσουλμάνος φτιάχνει μηχανογραφικό για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια δηλώνει και την ιδιότητα του στην ειδική κατηγορία. Ειδικές κατηγορίες υπάρχουν και για Πολύτεκνους, Τρίτεκνους, Αδέλφια με αδελφό που σπουδάζει, Ομογενείς και Αθλητές με μεγαλύτερα 2 και 3 και 10 φορές ποσοστά επι των εισαγομένων. Αρα το σύστημα πρώτα "βλέπει" αν κάποιος μπαίνει με τη Γενική σειρά στη σχολή α΄προτίμησης και αν όχι μετά "βλέπει" τις ειδικές κατηγορίες. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν Μουσουλμάνοι που πιάνουν ψηλή βαθμολογία και μπαίνουν με τη Γενική Σειρά και άλλοι που μπαίνουν με την ειδική σειρά και χαμηλή βαθμολογία.
  4. Αν ένας Μουσουλμάνος ΕΣΤΩ μπεί με χαμηλή βαθμολογία σε κάποια σχολή με ψηλές βάσεις (πχ. Πολυτεχνείο, Ιατρική κ.λ.π.) πιστεύει κανείς ότι θα τελειώσει αν δεν είναι καλός φοιτητής και δεν διαβάζει εντατικά;
  5. Αυτές οι τεχνικές λεπτομέρειες που είναι γνωστές στους υποψήφιους είναι αντιληπτές και αποδεκτές απο τη μεγάλη πλειοψηφία τους. Οπως τουλάχιστον φαίνεται απο τα σχόλια των υποψηφίων στα σχετικά σάιτ.
  6. Το σύστημα της πριμοδότησης κάποιων ειδικών κατηγοριών υποψηφίων είναι πολύ πάρα πολύ παλιό. Τώρα όμως ξυπνήσανε οι ναζήδες "ΕΛΛΗΝΕΣ" που μάλλον τυφλωμένοι απο το φανατισμό της ιδεολογίας τους για κάθε ιδιαίτερη ομάδα μοιράζουν απλόχερα ιδεολογικά όπλα στους Τούρκους Εθνικιστές και την προπαγάνδα τους.
  7. Γειά σου ρε εκπαιδευτικέ ΛΕΒΕΝΤΗ.
 • Petros A. LenasΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 16:54
  @Δημήτρης

  Ναι ειναι πολιτικοκοινωνικη αποφαση και η ιδια ισχυει για Ελληνες πολιτες μουσουλμανους οπως και για Ελληνες πολιτες χριστιανους που τελειωσαν το σχολειο στο εξωτερικο, και εχουν δυσκολια στη γλωσσα, εκτος κι αν Ελληνες πολιτες θεωρεις μονο τους χριστιανους στο θρησκευμα. Πες μας τοτε ποσοι ειναι χριστιανοι απο αυτους που η ταυτοτητα τους το γραφει. Την βλεπεις τωρα την ταμπακιερα, ειναι οτι για καθε Ελληνα πολιτη ανεξαρτητως θρησκευματος ο νομος ειναι ο ιδιος. Δεν με ενδιαφερει το βουτυρο στο ψωμι των χρυσαυγητων, ουτως ηη αλλως προτιμουν να χρησιμοποιουν αιμα λαθρομεταναστη αντι για βουτυρο, αν ειναι ιδεολογικα να αντισταθω στις μεθοδους που προσπαθουν να εισαγουν, προτιμω να το κανω με τον νομιμο τροπο.
 • ΓιάννηςΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 16:51
  Βρε νούμερα, δεν ξέρετε να διαβάζετε? Ο άνθρωπος ξεκάθαρα μιλάει για τον σκοτεινό ρόλο του Τουρκικού Προξενείου και οτί το Ελληνικό κράτος με την συμπεριφορά του έχει υποστηρίξει τις βλέψεις του. Όταν τους Πομάκους για δεκαετίες το ελληνικό κράτος τους έχει γραμμένους, ενοείται οτί θα το εκματαλευτεί η Τουρκία και θα τους εκφοβίσει, όταν οι νεαρές μουσουλμάνες είναι έρμαια της θρησκείας τους και η συντεταγμένη πολιτεία δεν ασχολείται μαζί τους και βέβαια δεν θα πάνε στο πανεπιστήμιο. Όσο αναφορά το αν η Τουρκία, το Πακιστάν, η Αλβανία προσφέρουν τέτοιες διευκολύνσεις στις μειονότητες, δεν θα έπρεπε να μας νοίαζει καθόλου. Εγω την Ελλάδα την έχω πολύ ψηλά για να την συγκρίνω με την κάθε Τουρκία και το κάθε Πακιστάν. Ντροπή σας που τολμάτε να κάνετε τέτοιες συγκρίσεις και θέλετε να λέγεστε και Έλληνες πατριώτες. Το σύστημα των μορίων είναι υπερβολικό, γιατί η βοήθεια είναι πολύ μεγάλή σε σχέση με τα χριστιανά Ελληνόπουλα, αλλά είναι μία προβληματική διάταξη, ενός προβληματικού καθεστώτος. Ας βελτιώσουμε την κατάσταση για αυτά τα νέα παιδιά και ας σταματήσουμε να τους δίνουμε μόρια. Το κράτος σας έχει κυριολεκτικά πηδήξει, και εσείς βλέπετε την αδικία στα μόρια που περνουν 1-2 χιλιάδες παιδιά το χρόνο. Γατάκια, που σας κάνουν τα ΜΜΕ ότι θέλουν!!
 • ακαρναναςΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 16:43
  εσεις που διαμαρτυρεστε για την επιστολη αν ειχατε ζησει εστω για λιγο σε αυτες τις περιοχες θα βλεπατε ποσο σωστη περιγραφη κανει ο εκπαιδευτικος ο οποιος το λεει αλλα το περνατε ολοι στο ντουκου εμεις στελνουμε τους ελληνες μουσουλμανους στο προξενειο .συνελθετε πριν ειναι αργα μην πεφτετε στην παγιδα της χ.α. και παρεπιπτοντως ειμαι αντι-συριζα για να μην αρχισετε να λετε διαφορα
 • Petros A. LenasΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 16:41
  @Απόφοιτος Γερμανικού Πανεπιστημίου

  Αν φοιτουσες σε Γερμανικο γυμνασιο και λυκειο θα τυγχανες "επιλεκτικης " για την περιπτωση σου, λογω μειονεκτηματος γνωσης της εληνικης γλωσσας, και θα εδινες ξεχωριστες απο τους εδω Ελληνες μαθητες, εξετασεις στην Ελλαδα. Αυτο ισχυει για καθε Ελληνα πολιτη, ειτε Ελληνα χριστιανο ειτε μουσουλμανο. Αν φοιτησες σε Γερμανικο λυκειο και γυμνασιο με την ιδια διδακτεα υλη δεν δικαιουσαι ουτε στη Γερμανια ουτε πουθενα αλλου καποια "επιλεκτικη" μεταχειρηση γιατι διδαχτηκες την ιδια υλη. Αν πηγες στην Γερμνανια εχοντας τελειωσει εδω λυκειο και γυμνασιο και δεν εισαι Γερμανος πολιτης ουτε παλι δικαιουσαι "επιλεκτικης " μεταχειρησης για τον απλο λογο οτι δεν εισαι πολιτης αυτης της χωρας. Ισως εδινες διαφορετικου τυπου εξετασεις απο τους Γερμανους αλλα αυτο αφορα τις μπισνεσς που κανει το καθε πανεπιστημιο με ξενους, και δω μπορει να εμπαινες ως ξενος χωρις εξετασεις αν πληρωνες οπως και τα παιδια των μεγαλοκαρχαριων πολιτικων μας που σπουδαζουν στο Χαρβαρντ. Τωρα καταλαβες; η "επιλεκτικη" μεταχειρηση που ο νομος προβλεπει ειναι για καθε Ελληνα πολιτη ανεξαρτητως θρησκευματος για το λογο της αδυναμιας εκμαθησης της ελληνικης γλωσσας στις συνθηκες που αυτοι οι μαθητες ειχαν στο γυμνασιο η λυκειο, ειτε οι συνθηκες αυτες αναφερονται στο οτι ζουσες σε αλλν χωρα ειτε ζουσες στην Ελλαδα σε σχολεια με ειδικο προγραμμα που δεν εδινε την ιδια εμφαση στα ελληνικα οπως τα αλλα ελληνικα σχολεια.
 • KλεοπάτραΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 16:33
  Και κάτι σαν συμπλήρωμα στα όσα διαβάσαμε στην στήλη.Φίλοι λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του δυστυχώς καλείται να την ξαναγράψει σε νέα πεδία όποια και αν είναι αυτά.Προσωπικά τον Τούρκο δεν τον εμπιστεύομαι και δεν πρόκειται να αλλάξω γνώμη.Η πορεία τους μέσα στον ρου της ιστορικής τους διαδρομής με δίδαξε να είμαι επιφυλακτική σε όλα όσα εκείνοι προβάλλουν.Οι επεκτατικές τους τάσεις δεν έχουν εκλείψει.Αντιθέτως θα έλεγα -βλέποντας το θέμα με την παράνομη κατοχή τμήματος της Κύπρου μας, βλέποντας επίσης το θέμα που εγείρουν για την Θράκη μας και τις προσπάθειεςς που καταβάλουν για αυτό, καθώς και θέματα που θα ''κτίσουν'' σε Ρόδο , Κω και αλλού.Οι κατά καιρούς αναφορές ανθρώπων που τους έζησαν από πολυ κοντά-οι παππούδες μου στην Σεβάστεια, γείτονας ήταν αγράμματος που έκανε τον ανασκολοπισμό στον παππού τον Φίλιππο, μόλις 32 χρονών-μου έδωσαν να καταλάβω οτι ο Τούρκος φίλος δεν πιάνεται.Και δεν είναι μόνον αυτό ο ίδιος μέσα του πιστεύει στο πρόσταγμα όχι πίσω στην Ανατολία αλλά μπροστά στην θάλασσα, στο Αιγαίο μας.Οι γνώσεις μου και οι επαφές μου με ανθρώπους της επιστήμης-για να μην παρεξηγηθώ στην γείτονα υπάρχουν και σωστές φωνές δεν τους βάζω στο ίδιο το τσουκάλι όλους-, τείνουν της άποψης ότι τα σχέδια των γειτόνων χαρακτηρίζονται σε βάθος του χρόνου για επεκτατικά κατά της εδαφικής κυριαρχίας άλλων χωρών, γειτνιαζόντων με αυτούς.Ο Παντουρκισμός ζει και βασιλεύει.Καιρός να ξυπνήσουμε και να θυμούμαστε τις Θερμοπύλες και το ποιός πρόδωσε το μυστικό πέρασμα στον Ξέρξη, Εφιάλτης ήταν το ονομά του.Προσοχή λοιπόν να μην ζήσουμε κάτι αναλογο και εμείς οι σύγχρονοι του Λεωνίδα και των τότε υπερασπιστών της ελληνικής γης, γιατί τότε θα είμαστε άξιοι της κακής μοίρας που καταδιώκει τον ελληνισμό και όσα αυτός πρεσβεύει.
 • Να φύγει το Προξενειο...Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 16:31
  Νίκο αν δεν κάνω λάθος... η καταγωγή σου ειναι απο την Θράκη νομίζω οτι το χρωστάς στην ιδιαίτερη πατρίδα σου.. ενα καλό ρεπορτάζ για το τι γίνεται εδω πανω..Για να μη βγαίνει ουτε ο κάθε Κασιδιάρης να μιλάει για τούρκική μειονότητα..η οποια ειναι μουσουλμανική κ οχι τούρκικη...οπως παλεύει τοσα χρονια το προξενείο να αναγνωρισθεί...Αλλα ουτε ενας δήθεν εκπαιδευτικός... δήθεν Ελληνας που δεν ξερει τι πραγματικά γίνεται μεσα στα μουσουλμανικά σχολειά....Και δεν θα μου ειναι έκπληξη .. αν αυτη την επιστολή την χρησιμοποιήσει κάποιος Τούρκος πολιτικός για να μιλήσει παλι για τα δήθεν θιγόμενα δικαιώματα της μειονότητας...Που εχει καταντήσει να εχει μονο δικαιώματα κ καθολου υποχρεώσεις.. Άσχετα βεβαια αν τις περισσότερες φορες τα δικαιώματα των μουσουλμάνων θίγονται απο τους ιδιους τους μουσουλμάνους..πχ η κακομεταχείριση των γυναικών..Να σημειώσω οτι δεν υποστηρίζω την ΧΑ σε καμιά περίπτωση αλλα το θεμα της Θράκης ξεπερνάει τα κόμματα ....πρεπει να φύγει το Προξενειο και η εγκληματική αδιαφορία απο την Ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει.. καταλάβετε το .. είναι σημαντικό .
 • annaΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 16:27
  Διαβαζω πολυ πατριωτικους λογους εδω μεσα, ομως πατριωτης ειναι οποιος φροντιζει για το μελλον της πατριδας του, οποιος προσεχει να μην σπερνει διχαστικα μηνυματα και οποιος αποκρουει επιτυχως την προπαγανδα των γειτονων που προσπαθουν να επιρρεασουν θρησκευτικες και αλλες μειονοτητες στην Ελλαδα και να τις χειραγωγησουν προς το συμφερον τους.
  Η απομονωση των μειονοτητων αυτων απο την Ελληνικη κοινωνια και πολιτεια και ο ρατσισμος εναντιον τους, ειναι βουτυρο στο ψωμι των γειτονων μας, δεν χρειαζεται να κοπιασουν και πολυ για να τους δημιουργησουν ανθελληνικη συνειδηση. Μας το εχει διδαξει το προσφατο παρελθον.
  Μην επαναλαμβανουμε τα λαθη μας...
 • Petros A. LenasΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 16:23
  @Ελληνας ο καρπαζοεισπράκτορας

  Η δικια σου η νεροκωλοκυθα κεφαλα οσες καρπαζιες και να φαει νεροκωλοκυθα θα μεινει. Ελεεινε και τρισαθλιε, επιχειρηματα να αντιταξεις σε αυτα του αρθρογραφου εχεις η μας παριστανεις τον ψυχολογο των μυστικων υπηρεσιων για το ποιος ειναι η δεν ειναι ο αρθρογραφος; Αν αδυνατει η νεροκωλοκυθα σου να κατεβασει κανα επιχειρημα αδειασε μας τη γωνια. Που εχεις και το θρασσος να γραφεις σε ιστοσελιδα τις ψυχολογικες σου αναλυσεις για αλλους, αντε δρομο...
 • mpakalisΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 16:22
  ασε φιλε εκπαιδευτικε ξερουμε τι ειστε ολοι εσεισ ....που δν εετε δουλεψει στν ζωη σασ ποτε!!!!λοιπν οσο και να θελτε τα πραγματαειναι απλα!!!!ο κοσμοσ σασ βαρεθηκε!!!!ολουσ τουσ ψευτοαριστερουσ....ψευτοδεξιουσ....ολουσασ....ολοι γιασασ θεοσ ειναι το χρημα.....οι αριστεροι πιστευουν στο σφυρι και στο δρεπανι και οι ταχα δεξιοι εοναι μασωνοι!!!!ασε μεγαλε δν θελουμε!!σασ εχουμε καταλαβει ολουσ..20 χρονια ψηφιζα πασοκ!!!ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ!!!ΜΕΓΑΛΟ!!!ΔΝ ΘΑ ΠΑΡΩ ΠΟΙΑ!!!ΟΛΙΙΣΑΣ ΤΡΩΤΕ...ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΤΡΩΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΤΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ!!!ΑΙΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ!!!!!ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!!!!!
 • annaΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 16:07
  Με μια πρωτη ματια οι περισσοτεροι διαφωνουν με το δασκαλο, αλλα προσεξτε τουτο:

  "η μεγαλυτερη αδικια και ανισοτητα, ειναι η ιση αντιμετωπιση των ανισων"

  Επειδη και εγω ζω στην Θρακη ξερω τις δυσκολιες που αντιμετωπιζουν τα συγκεκριμενα παιδια.
  Ειναι επιβεβλημενο να τα διευκολυνουμε να σπουδασουν στα Ελληνικα και οχι σε αλλα γειτονικα πανεπιστημια, να ελθουν σε επαφη και να γνωρισουν την κουλτουρα της χωρας μας, στην οποια και θα ζησουν ως ισοτιμοι πολιτες, και να μην αναπαραγουμε διχασμους του παρελθοντος που μονο μας εβλαψαν μεχρι τωρα.
  Αρκετα προβληματα αντιμετωπιζουν τα παιδια αυτα, ας μην τους προσθεσουμε και αλλα χαριν της υποτιθεμενης ισοτητας.
 • LouisΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 15:56
  ο τόνος και το ύφος της επιστολής φαίνεται να είναι κομματικά χρωματισμένο, ελπίζω το περιεχόμενο των αφισσών που κόλλαγε ο δάσκαλος υπερ της καταπολέμισης του ρατσισμού να μην αναλώνεται μόνο στη χρυσή αυγή αλλά και στο τουρκικό προξενείο που δέχεται και τις επισκέψης του αρχηγού των γκρίζων λύκων. Πάντως όταν θέλεις να καταπολεμήσεις το κακό πρέπει να το χτυπήσεις στη ρίζα του, οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν προσπάθειες ώστε ο μουσουλμανικός πληθυσμός να αφομιωθεί από τα ελληνικά κοινωνικά πρότυπα και όχι να παίρνουν ημίμετρα όπως ο χαμηλός βαθμός στις πανελλαδικές για να παιρνάνε στα πανεπιστήμια, ή φοβούνται να το κάνουν μήπως έχουν τη τύχη της Νικοπούλου. Όταν λες ότι είσαι Έλληνας θα πρέπει να ζεις ως Έλληνας ακόμα και όταν έχεις διαφορετικό θρήσκευμα. Έδω ο Σηφουνάκης λίγο πριν τις εκλογές του Μαίου πέρασε νόμο που έλεγε ότι ο μουσουλμανικός πληθυσμός δε θα πρέπει να καταβάλλει φόρο, κάτι εντελώς αντισυνταγματικό, για αυτό λέω, με ημίμετρα δεν κάνεις κοινωνική πολιτική.
 • ΤΝΤΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 15:55
  Βλέπω αρχίζουν επιτέλους και φοβούνται κάποιους τα κοπρόσκυλα Τουρκοπράκτορες του προξενείου Κομοτηνής
 • Καλά είστε για γέλιαΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 15:32
  Εγώ λέω ορισμένοι να αφήσετε τα σάπια και να πείτε στα ίσα αυτό που σκέφτεστε:

  Δε σας ενοχλούν τα όποια προνόμια απολαμβάνει η μουσουλμανική μειονότητα αλλά η ίδια η ύπαρξη της. Γιατί τα σχόλια ότι δε νοείται έλληνας, μη χριστιανός αυτά δείχνουν. Ας παραβιάσουμε λοιπόν τη συνθήκη της Λωζάνης, ας τους στείλουμε στο διάολο. τόσο απλά. Που μου πείρατε χαμπάρι εν έτη 2012 ότι μπαίνουν κατ' εξαίρεση κάποιες κοινωνικές κατηγορίες σε σχολές. Επειδή ως φασίστες μάλλον ήσασταν στούρνοι και δεν περάσατε ούτε έξω από πανεπιστήμιο μάθετε λοιπόν τα εξής:

  1. Οι θέσεις που προβλέπονται για Κύπριους είναι δεκαπλάσσιες. Αλλά εκεί δε σας βλέπω να σκούζετε. Μάλλον επειδή αυτοί είναι αδέρφια μας ενώ οι άλλοι είναι (για σας) τούρκοι
  2. Ξεχωριστές εξετάσεις δίνουν και οι έλληνες του εξωτερικού και προβλέπονται και για αυτούς εξτρα θέσεις. Άλλα είπαμε αυτοί είναι χριστιανοί ενώ οι άλλοι μουσουλμάνοι, άρα εξ ορισμού αδύνατο να είναι Έλληνες
  3. Στις στρατιωτικές σχολές όπως τη ΣΑΣΣ (Ιατρική, Οικονομικό, Νομική, Κτηνιατρική) σπουδάζουν ένα σωρό ξένοι φοιτητές, οι οποίοι μετά επιστρέφουν και γίνονται στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της πατρίδας τους. Αλλά αυτοί είναι κυριλέ ξένοι από καλές οικογένειες, όχι σαν τους "βρωμιάρηδες" ξένους που έχουμε εδώ.
  4. Το ελληνικό κράτος δεν τα κάνει αυτά επειδή αγαπάει καμία μειονότητα. Το κάνει επειδή α) προβλέπεται από διεθνείς συνθήκες, β) χρηματοδοτούνται αυτές οι δαπάνες από ευρωπαϊκά προγράματα περί ισότητας ευκαιριών, κλπ. Άλλωστε για πολλά χρόνια τους γαμούσε τη ζωή με τις μπάρες κλπ. κάτι που συντέλεσε στο να αποκτήσουν πολλοί από αυτούς τουρκική συνείδηση ενώ δεν είχαν και να αλωνίζει το τουρκικό προξενείο στην περιοχή. Εκεί βέβαια βοήθησαν κα διάφοροι χριστιανοταλιμπάν σαν αυτούς που γράφουν εδώ που επειμένουν ότι δε νοείται Έλληνας- μη χριαστιανός.
 • ΓιώργοςΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 15:30
  Ενα πράγμα μόνο . Από τα σχόλια των αναγνωστών συνειδητοποιώ οτι αυτή η φτηνή προπαγάνδα του "εκπαιδευτικού" δεν έπιασε . Επιτέλους ! μπράβο !
  Τώρα απο εμένα , κανένα σχόλιο . Τον έχουν βάλει μια χαρά στη θέση του !!!.
 • νικοςΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 15:23
  ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΥΤΟ
 • ΑθηναίοςΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 15:22
  ΠΩ ΠΩ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΜΟΚ
  Α ΡΕ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ
 • Petros A. LenasΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 15:18
  @ΜΑΡΙΑ

  Μαρια διαβασε σε παρακαλω τα σχολια μου και μην εξαπτεσαι, για ολα υπαρχει ενας λογος. Το δικαιο και το αδικο ειναι σχετικα με τις συνθηκες και αν δεν τις ξερουμε μαλλον λαθος θα κανουμε. Το παιδι σου δεν αισθανεται αδικημενο αν δεν περασει στις εξετασεις και παει να μαθει μια τεχνη ενω το παιδι του γειτονα του Καμενου για παραδειγμα, που εσυ και γω τον χρυσοπληρωνουμε, ουδολως σκοτιζεται με τις εξετασεις και παει στο Χαρβαρντ με τα λεφτα του μπαμπα και θα μας ελθει "φωστηρας " ειδικα μετα τα μαθηματα που παραδιδει εκει ο Γιωργακης ο πανμεγιστος; Και το παιδι το δικο σου και το δικο μου θα γινουν υπαλληλοι του, εστω κι αν ειχαν τις δυνατοτητες για κατι παραπανω; Οχι Μαρια δεν ειναι σωστο να κανουμε τα παιδια μας να αισθανονται αποτυχημενα πριν ακομα αρχισουν τη ζωη τους αν δεν περασουν σε καποια σχολη. Ενας απο τους εκατονταδες δρομους της ζωης ειναι η σχολη, δεν μπορει να καθορισει ουτε τη ζωη ουτε την ευτυχια καποιου.
 • elenaΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 15:16
  Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να διδάσκουν ήθος και να είναι πολιτικά ουδέτεροι απέναντι στους μαθητές τους. Αυτό εδώ είναι χάλι μαύρο, μέγιστη προπαγάνδα.
  Φαντάζομαι τι αριστερή προπαγάνδα κάνει στους μαθητές του ο άνθρωπος αυτός - αν είναι εκπαιδευτικός βέβαια.
  Ούτε καν δεν έχει το θάρρος να υπερασπιστεί επώνυμα τις θέσεις και το μίσος του - μια λαγόκοτα είναι.

  Ειλικρινώς, το ύφος της "επιστολής" αυτής, γεμάτο προσωπική εμπάθεια και πολιτικό δηλητήριο με εκνευρίζει τόσο ώστε θα ψηφίσω Χ.Α., έτσι για σπάσιμο.
 • ΜανούσοςΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 15:10
  Είναι σωστό να υπάρχει ένα μικρό ποσοστό μειονοτικών που θα σπουδάζουν έστω και με ανεπαρκή βαθμολογία.Πλην όμως πρέπει να γίνεται και με άλλους ειδικούς όρους.
  Εν πάση περιπτώσει δεν μπορούμε να μιλάμε για αδικία όταν στις τριάντα τόσες χιλιάδες εισακτέων μπουν και 100 μειονοτικοί.
  Το θέμα είναι ασήμαντο ως προς τον τρόπο με τον οποίο τέθηκε από την ΧΑ αλλά δεν θα περίμενε και κανείς κάτι άλλο εκτός από πυροτεχνήματα.
  Κατά τα άλλα το ύφος της επιστολής είναι χαμηλού επιπέδου όπως ακριβώς συνηθίζει και η ΧΑ.
  Όσο για το ρόλο του προξενείου, η μεγαλύτερη υπηρεσία προς τους Τούρκους είναι να παραμένει η μειονότητα εγκλωβισμένη και αμόρφωτη, ώστε να χάφτει αμάσητη την προπαγάνδα τους.
  Για τον φραγκολεβαντίνο που κοκορεύεται ότι εδώ είναι Ελλάδα κλπ, ας μάθει το ελληνικό αλφάβητο και μετά να συλλαβίζει.
  Για όσους δεν γνωρίζουν:
  Η είσοδος του Ελλ. Στρατού στην ΔΥΤΙΚΗ Θράκη μετά τον ΑΠΠ επιτεύχθηκε μετά από τηλεγραφήματα των ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ προς τις Μεγ. Δυνάμεις ότι προτιμούν την είσοδο του Ελλ. Στρατού από την Οθωμανική ή Βουλγαρική (κυρίως την δεύτερη) κυριαρχία προκειμένου να διασφαλιστεί η τάξη στην περιοχή.
  Αυτά βάσει της Επίσημης Ιστορίας της ΔΙΣ (ούτε ΣΥΡΙΖΑ ούτε ΣΚΑΪ).
  Να υπενθυμίσω επίσης ότι το καθεστώς της μπάρας ίσχυε για όλη την Ελληνοβουλγαρική μεθόριο και περιόριζε την πρόσβαση και σε "ελληνόφωνες" περιοχές από την Εποχή του Εμφυλίου μέχρι το 1980 περίπου.
  Κατά τα άλλα η σύγκριση με την Γαλλία είναι τουλάχιστον άστοχη για ΠΑΡΑ πολλούς λόγους
 • Petros A. LenasΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 15:02
  Σταματειστε σας παρακαλω να Κασιδιαρολογειτε, το μυαλο του Κασιδιαρη δεν φτανει ουτε για προπαγανδα, επιζημειος ειναι στο κομμα του.

  Οταν σπουδαζα, "επιλεκτικη" μεταχειρηση με διαφορετικες εξετασεις απο εμας που ζουσαμε στην Ελλαδα ειχαν οι Ελληνες του εξωτερικου. Και ο λογος ηταν οτι τα ελληνικα τους ηταν πενιχρα και ισως και τα σχολεια στις χωρες που ζουσαν υποβαθμισμενα. Με τι νομιζετε αγαπητοι μου περασαν ολοι αυτοι στη σχολη; με το 19.5 που ειχα εγω; οχι βεβαια. Θαπρεπε να τους μισω; οχι βεβαια; διαβασαν και παιδευτηκαν λιγοτερο απο μενα για να περασουν; οχι βεβαια, πολυ περισσοτερο προσπαθησαν με την γνωση ελληνικων που ειχαν, και μενα αν με βαζαν τοτε να δωσω εξετασεις στα αγγλικα θα πατωνα. Αλλα ειμασταν εκει να τους βοηθησουμε αντι να τους απομονωσουμε γιατι ουτε και τα ελληνικα που μιλαγαν τα καταλαβαιναμε.

  Και η κορη μου οταν ηλθε στην Ελλαδα για το γυμνασιο, μετα το δημοτικο στην Ισπανια, απαλλαχθηκε με βαση το νομο απο γραπτες εξετασεις για ενα χρονο. Τι να γραψει στα ελληνικα αυτο το παιδι και τι συμπερασμα θα εβγαζε ο δασκαλος απο το γραπτο της; οτι δεν ξερει να γραφει καλα ελληνικα; αυτο το ξερουμε. Το μαθημα ομως το διαβασε και το καταλαβε; μια προφορικη εξεταση αρκει γι αυτο. Κι ετσι αυτο το μικρο παιδι εγινε Ελληνοπουλο, εμαθε και τα αρχαια Ελληνικα και οι βαθμοι της τωρα που δεν εχει καμμια "επιλεκτικη" μεταχειρηση με εκπλησουν. Μπραβο λοιπον σε αυτου του ειδους την "επιλεκτικη" μεταχειρηση που εκανε την κορη μου να αισθανθει Ελληνιδα.

  Το να περασεις σε καποια σχολη δεν σημαινει οτι αυτοματα παιρνεις και το πτυχειο, και ολοι αυτοι το πηραν περνωντας τις εξετασεις με το σπαθι τους με τεραστιο κοπο σε σχεση με μας. Και ισως αυτοι να βοηθησαν περισσοτερο την οικονομια της χωρας γιατι ξεραν τη χωρα στην οποια μεγαλωσαν και μπορουσαν να βοηθησουν ελληνικες επιχειρησεις να κανουν συμφωνιες και να εξαγουν προιοντα που εμεις οι υπολοιποι ειχαμε αγνοια σαυτο το θεμα η να ειδαν πραγματα εκει που θαταν και για τη δικη μας οικονομια χρησιμα.

  Για τον ιδιο λογο των πενιχρων ελληνικων "επιλεκτικη" μεταχειρηση προβλεπεται απο το νομο και σε Ελληνες πολιτες μουσουλμανους, αν θελουν να λεγονται Ελληνες πολιτες, αν δεν θελουν δεν μπορουν να κανουν χρηση του νομου αυτου, ας παν στην τουρκια να ζητησουν την υπηκοοτητα και το διαβατηριο και ας ερχονται εδω σαν τουριστες, η μηπως εχω αδικο;

  Ο νομος και οι εξαιρεσεις του παραμενει ο ιδιος για καθε Ελληνα πολιτη ανεξαρτητως θρησκευματος. Αρα ο Κασιδιαρης μπαρουφες λεει για να μαζεψει ψηφους και απορω πως με το επιπεδο μυαλου που εχει μας κανει να αμφιβαλουμε για τα αυτονοητα. Σαν βουλευτης θαπρεπε να ειναι ενημερωμενος και αν ηθελε καταργηση της "επιλεκτικης " μεταχειρησης θα επρεπε να ζητησει τον αποκλεισμο απο "επιλεκτικες " εξετασεις και για τους Ελληνες που ζησαν στο εξωτερικο. Επισης να ζητησει και την μη αναγνωριση πτυχειων του εξωτερικου μιας και οι περισσοτεροι Ελληνες που σπουδασαν στο εξωτερικο δεν περασαν τις εξετασεις εδω. Και τι σαν δεν τις περασαν δηλαδη; ισως δεν ειχαν τυχη, ισως δεν δειξαν την απαιτουμενη προσοχη σαυτην την περιοδο, ισως ειχαν αλλα προβληματα, ισως η υλη των εξετασεων να μην ταιριαζε στον τροπο σκεψης τους, δεν καταδικαζουμε ενα παιδι εφ ορου ζωης με εξετασεις που ουτως η αλλως αδυνατουν να χαρακτηρισουν το πνευμα καποιου. Αλλα βλεπεις αυτο δεν του δινει ψηφους και χτυπαει τα ευκολα θυματα που ειναι οι μουσουλμανοι.

  Δεν με ενδιαφερει αν ειναι μουσουλμανοι αν δεχθηκαν να γινουν Ελληνες πολιτες. Σαν Ελληνες πολιτες εχουν τα ιδια δικαιωματα οπως και οι Ελληνες πολιτες χριστιανοι του εξωτερικου.

  Τι αλλο πια να σας πω για να καταλαβετε οτι ο Κασιδιαρης κανει φτηνη προπαγανδα γιατι το μυαλο του ειναι λειψο; Αν δεν του αρεσει η επιλεκτικη κατα περιπτωση λογω ειδικων συνθηκων εφαρμογη του νομου, που ισχυει επαναλαμβανω για Ελληνες πολιτες ανεξαρτητως θρησκευματος, ας παει στο πακισταν, εκει σου κοβουν το χερι ειτε κλεψεις ενα αυγο για να φας ειτε κλεψεις ενα αυτοκινητο για να κανεις βολτες και σε πετροβολουν ειτε κανεις ερωτα με τον εκλεκτο της καρδιας σου αν εισαι ανυπαντρη, ειτε το κανεις με καποιον αλλο εκτος απο το συζυγο σου. Αυτους τους νομους θελει ο κρυφοισλαμοφασιστας στο πνευμα Κασιδιαρης; Να γινουμε και μεις δηλαδη σαν αυτους και να φτυσουμε ιστορια χιλιαδων χρονων πολιτισμου που εχουμε φταιξει με το αιμα μας;

  Θα του δωσω μια συμβουλη γιατι δεν φταιει ο καθε χρυσαυγητης για τις ανοησιες του, ειναι βουλευτης πια και πρεπει να σκεφτεται και να μελετα πολυ πριν ανοιξει το στομα του, το οτι αλλοι βουλευτες αλλων κομματων λεν μπουρδες δεν αποτελει αλλοθι γι αυτον, ειναι εκπροσωπος τυπου ενος κομματος και πρεπει να σεβεται τη θεση που του δωσαν και στο κομμα και στο κοινοβουλιο, αν δεν εχει τα προσοντα ας παει στο σπιτι του, ανεγκεφαλους φαφλαταδες εχουμε πολλους στη βουλη, δεν θα μας λειψει.

  Μιχαλολιακο παιδι μου προσεχε, απο εθνικιστη θα σε καταντησουν ισλαμοφασιστα οι επιλογες σου.
 • βασίληςΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 15:01
  enikos, και μία απορία, εσείς ως δήθεν αντικειμενικοί δημοσιογράφοι γιατί δημοσιεύετε «ανώνυμες» αναρτήσεις; Και ποιός μου λέει εμένα οτι όλες οι π@π@ριές που αναρτήσατε δέν έχουν γραφτεί απο κάποιο «δημοκρατικό» κόμμα και μάλιστα της κλεπτοκρατίας; Απο τον τίτλο της ανάρτησης και μόνο φαίνεται οτι η δημοσιογραφία σας δέν είναι αντικειμενική.
 • Χ.Α=ΑγκυραΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 14:47
  Οτι και να προσπαθειτε να γραψετε, χρυσαυγιτες, η θεση του κασιδιαρη σχετικά με τη μειονοτητα (εθνικη και οχι θρησκευτικη) ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ με αυτην της Αγκυρας και του Προξενειου της Κομοτηνης. Και αυτό δεν αλλάζει με οσες βρισιές και αν γραψετε.
  Οντως υπευθυνη εθνική σταση απο τον ιδεολογικο βοσκο και τα προβατα.
 • Κώστας ΧΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 14:38
  Τελικά δάσκαλε (συνάδελφε) πολλά αυγά του φιδιού σκάσανε τελευταία. αν κρίνω από πολλά σχόλια .... ίσως να φταίμε και εμείς λιγάκι
 • ΑπεργίαΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 14:29
  Η καλύτερη και πιό αποτελεσματική απάντηση στα δίποδα καθάρματα του φασισμού, είναι η σημερινή συγκλονιστική συμμετοχή του λαού στις ανά την Ελλάδα συγκεντρώσεις και πορείες.Τα θρασίμια του ναζισμού τρύπωσαν στις βρωμερές χωματερές που είναι η πραγματική τους θέση.Με τον φασισμό δεν συνδιαλέγεσαι.Οταν ο λαός αγωνίζεται στούς δρόμους ο φασισμός πεθαίνει.
 • klΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 14:23
  Τι να πρωτοσχολιασω.Μου κανει εντυπωση που καποιοι απο σας νομιζετε οτι ξερετε καλυτερα τι συμβαινει στον τοπο μας απο εμας.Ο εκπαιδευτικος εχει δικιο σε παρα πολλα σημεια.Οντως τα παιδια των μουσουλμανων, ειδικα των πομακων, αναγκαζονται να μαθαινουν αυτες τις γλωσσες, κ επειδη καποιος αναρωτηθηκε για τα τουρκικα, συμφωνα με τη συνθηκη της λωζαννης, τα μαθηματα του δημοτικου γινονται στην τουρκικη.Κι επειδη καποιος αλλος αναρωτηθηκε που σπουδαζουν, να πω οτι οι θεσεις υπαρχουν κυριως σε αθηνα κ πατρα, για πολυ προφανεις λογους.Επισης, κανεις δεν περναει ιατρικη με 4, μην αντιμετωπιζετε ως βασιλικοτεροι του βασιλεως ενα θεμα που δε γνωριζετε.Απο την αλλη, ειναι επισης πολυ γνωστος ο ρολος του προξενειου και το πως ενεργει.Και επηρεαζει πολλους, ασχετα με την πολιτικη του ελληνικου κρατους.Αυτο φαινεται στις εκλογες, οταν πολλοι(οχι ολοι)ψηφιζουν αναλογα με τη γραμμη του προξενειου.Το θεμα ειναι πολυ λεπτο και δεν μπορει ο καθενας να λεει ο, τι του ερθει στο κεφαλι.Οποτε ας αφησουν τις μικροπολιτικες πρακτικες και οι χρυσαυγιτες και οι συριζαιοι.Αρκετα δωρα καναμε στην τουρκια(για οποιον γνωριζει το θεμα με τους πομακους καταλαβαινει τι εννοω, αφου οσοι διαφοροποιουνται δεχονται επιθεση απο τουρκογενεις κ το ελληνικο κρατος κωφευει).Και ναι, στην τουρκια δεν εμειναν πια ελληνες, αλλα δε γινεται να αντιδρασουμε ετεροχρονισμενα.Η πολιτικη ειναι η τεχνη του εφικτου.Παντως, μεγαλυτερο κακο κι απο το προξενειο, εχουν προκαλεσει οι πρακτικες ντοπιων πολιτευτων, που θεωρουσαν οτι μπορουν να ελεγχουν τη μειονοτητα, και τελικα τους ελεγχει αυτη.Αλλα αυτα ολως περιεργως δεν ερχονται ποτε στο φως.Υποκριτικο μου κανει και το ενδιαφερον ολων των υπολοιπων για τοον τοπο μου, δε νοιαζει κανεναν η πινεζα στο χαρτη.Τελος, να σας πω οτι δεν ειναι αναγκη να ειναι κανεις αριστερος για να πει τα προφανη, εγω, με εξαιρεση δυο εκλογικες αναμετρησεις, ειμαι ψηφοφορος της ν.δ.Δε μισω τον εν δυναμει γειτονα μου ομως, γιατι εγω δεν τον βλεπω σαν εξωτικο πτηνο οπως εσεις, ουτε απαραιτητα φιλο γιατι ειναι διαφορετικος(συριζα)ουτε εχθρο για τον ιδιο λογο(χ.α.).Τον βλεπω ως ανθρωπο, εμαθα να συνυπαρχω μαζι του, και με τις πρακτικες του ελληνικου κρατους και την αδιαφορια των υπολοιπων, αν αυτο αλλαξει, θα γινει βιαια κ θα πληρωσω εγω το μαρμαρο.Οχι εσεις.
 • ManolisΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 14:07
  Τι έγινε; Έπεσε σύρμα κι έβαλαν τους λοβοτομημένους υποτακτικούς τους να γράφουν αβέρτα σχόλια μίσους πάλι;

  Από το κακό στο χειρότερο!!! Φευ!
 • ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΘΑ ΖΗΣΕΙΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 13:57
  ΧΑΧΑΧΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΛΕΕΙ ΠΟΥ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΚΟΛΛΑΕΙ ΑΦΙΣΣΕΣ.
  ΠΕΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ...ΤΙ ΤΟ ΚΡΥΒΕΙΣ?

  ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΡΕ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΘΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΜΕ 3 ΚΑΙ 4 ΕΝΩ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΛΟΥΝ 18 ΚΑΙ 19???

  ΤΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ?

  ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΕΙΣΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ.
 • KλεοπάτραΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 13:50
  @ petros A.Lenas

  Πέτρο, έχετε και το όνομα του αγαπημένου μου αδελφού , που ζει μακριά απο την χώρα και πολύ μου λείπει.Επιτρέψατέ μου να συμφωνήσω και με τις δυο τοποθετήσεις σας.Σαν πολίτης του κόσμου μας -έχω κάνει απεριόριστες περιηγήσεις ανά πασαν την Υφήλιο και εκείνο που αποκόμισα είναι τα μεγάλη οφέλη από την επαφή με τους ανθρώπους που συνάντησα.Ειδικά στην αφήγησή σας με τον Ελληνα εκ Κων/πολης συμφοιτητή σας με βρίσκει καθ΄όλα σύμφωνη. Οντως πρέπει να τυγχάνουν κάποιας ειδικής αντιμετώπισης σε θέματα που αφορούν τις εισαγωγές τους στα Ιδρύματα των ΑΕΙ .Σε πολλούς εξ ημών έχουν συμβεί παρόμοια περιστατικά.Και μπράβο σας που δεν δεχθήκατε την υπηκοότητα του Καναδού πολίτη για την βίζα και μόνον.Αλλωστε από μυαλό και εξυπνάδα φαίνεται οτι διαθέτετε αρκετά.
 • pitsirikosΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 13:35
  @ kwstadinos

  ..επειδη το κατέχω το θέμα "αθλητές" στα Ανώτατα Ιδρύματα, οι αθλητές παίρνουν bonus 7% - 8% (για χάλκινο και αργυρό μετάλλιο) με μέγιστο το 10% (χρυσό μετάλλιο σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα) επί των μορίων που έγραψαν στις εξετάσεις!

  Για τα ΤΕΦΑΑ (Γυμναστική Ακαδημία) παίρνουν 20% bonus (επί των μορίων που έγραψαν) αν έχουν χρυσό, αργυρό ή χάλκινο σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

  Επίσης, για ΤΕΦΑΑ και μόνον, υπάρχει και το 50% bonus (επί των μορίων που έγραψαν) ....αν έχουν πάρει μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες (κανένας δηλαδή) 40% bonus σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα (κανένας) και 35% bonus αν έχουν πάρει μετάλλιο σε Πανευρωπαϊκό (2-3 άτομα δηλαδή ..και αν)

  ...και όλα αυτά χωρίς να έχουν προτεραιότητα. Είναι περιορισμένες οι θέσεις και μπαίνουν μόνον αν περισσεύουν θέσεις στα ιδρύματα της προτίμησής τους..

  Σε καμία περίπτωση δεν μπαίνουν σε σχολή με 2-3-4-5 χιλιάδες μόρια ..πουθενά!

  Αυτά προς ενημέρωση ...για κάποια παιδιά που έχουν φάει τα καλύτερα χρόνια τους στους αθλητικούς χώρους ..και όχι στις καφετέριες η στα κομματικά γραφεία.... και παράλληλα είναι και άριστοι μαθητές!
 • Μπραβο... ΈλληνεςΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 13:33
  Να σας δωσω απο ενα μαχαίρι να σφαχτείτε μεταξυ σας?

  Κάποτε ειχαμε ενα προδοτη τον εφιάλτη τωρα για χάρη ξενοφερτων ιδεολογιων θα σφαζαμαι ο ενας τον αλλον για πλακα.
  Με τις σκατο-ιδεολογίες σας δεξια & αριστερα εχουμε φτασει εδω που φτάσαμε.
 • έλεοςΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 13:19
  Αν πρέπει να χαμηλώσουν οι βάσεις επειδή μαθαίνουν πολλές γλώσσες (χωρίς όντως να ευθύνονται) τότε πρέπει και άλλα παιδιά που δεν είναι από εύπορες οικογένειες και δεν πάνε σε φροντηστήρια να έχουν ευνοικές ρυθμίσεις καθώς και παιδιά πολύτεκνων οικογενειών μια και οι γονείς τους δεν μπορούν να ασχοληθουν τόσο με το διάβασμά τους, Τα παιδιά που ζουν σε χωριά και πάνε σε σχολεία που είναι μακρυά με λίγους εώς καθόλου δασκάλους, και άλλες πολλές ομάδες για διαφόρους λόγους. Πως γίνεται τελικά όμως όλες οι ευνοικές ρυθμίσεις να γίνονται μόνο για τους αλλόθρησκους καθώς και αυτούς που τελικά δεν αισθάνονται και τόσο Έλληνες δεν ξέρω.
 • ΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥ.---- ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΑ;Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 12:55
  ΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥ.---- ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΑ;

  ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.....ΧΑΝΟΜΑΣΤΕΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 22:40
  Η ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.
  Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ.
  Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ.
 • Πας μη Ελλην βαρβαροςΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 12:47
  ενω εσυ Eυλαμπια σκορδοκολογλου εισαι επωνυμη .. ε?
 • Petros A. LenasΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 12:38
  @ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.....ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ

  Φαε την πατατα εξυπνε, αριστερος δεν ειμαι και το γραμμα μου αρεσε...και τις βλακειες οτι οποιος δεν συμφωνει με τις μεθοδους της χρυσης αυγης ειναι αριστερος που σερβιρετε εδω και κει για να παρετε ψηφους δεξιων κρατατες για το καφενειο με τους φιλου σου. Ειναι πολιτικη αυτη που κανετε η ανοητα παιδιαρισματα; τι πα να πει "ψηφιστε χρυση αυγη γιατι δεν χωνευουμε τους αριστερους "; πιειτε σοδα να τους χωνεψετε, θα χρειαστειτε αρκετη γιατι ειναι πολλοι.
 • SanΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 12:32
  Και εσείς ρε παιδιά γιατί σχολιάζεται σε κάθε είδηση τα ορθογραφικά λάθη των άλλων?
  Για σας δηλαδή άποψη πρέπει να έχουν μονό όσοι δεν κάνουν ορθογραφικά λάθη?Τι λογική είναι αυτή?
  Σταματήστε πια με αυτή την καραμέλα!Όλοι έχουν το δικαίωμα να λένε τη γνώμη τους , είτε ξέρουν είτε δεν ξέρουν ορθογραφία!
 • Petros A. LenasΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 12:28
  @San

  Δηλαδη θαπρεπε να σεβομαστε την αυτου μεγαλιοτητα Κασιδιαρη επειδη γρονθοκοπει γυναικες, επειδη αντι να μιλαει ωρυεται και συσπαται ολο του το προσωπο απο δεν ξερω ποια ψυχασθενεια, επειδη οταν τον ρωταν αν ενα μικρο παιδι νηστικο αλλοδαπο ζητησει φαγητο απο την διανομη της χρυσης αυγης απαντα οτι η πολιτικη του κομματος ειναι μονο σε ελληνες...; εσυ φιλε χρυσαυγητη που τον εχεις θεοποιησει τα κανεις αυτα; σιγουρα οχι εκτος κι αν σου σαλλεψε. Ρε στειλτε τον στο διαολο τον αρρωστο που μας τον φορτωσατε. Κρεμαστηκε η χρυση αυγη απο τον Κασιδιαρη; Κατα καιρους, σπανιως βεβαια, βλεπω ανθρωπους σοβαρους στο κομμα σας, αφηστε τους να βγουν μπροστα και να μιλησουν σοβαρα και με σεβασμο στον πολιτη και ξεφορτωθειτε τους ψυχανωμαλους.
 • ianisΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 12:27
  Μερικές παρατηρήσεις.
  Η ανώνυμη επιστολή –απευθυνόμενη προσχηματικά προς τον Κασιδιάρη- κατευθύνεται στην πραγματικότητα εναντίον όλων όσων δεν συμφωνούν με το ρατσιστικό διαχωρισμό των Ελλήνων, αναλόγως του θρησκεύματός τους και την απορρέουσα απ αυτόν παραβίαση της ισονομίας που πρέπει να διέπει την Πολιτεία τους. Η δε ιστοσελίδα, με τη λήψη ευνοϊκής θέσης υπέρ της επιστολής -αφού χαρακτηρίζει ως κόλαφο το περιεχόμενό της- διαπράττει το βαρύτατο ατόπημα να υβρίζει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που δεν επιθυμεί την ευνοϊκή μεταχείριση των μειονοτήτων. Όποιος αμφιβάλλει γι αυτό ας κάνει μια πρόχειρη δημοσκόπηση, εκτός εννοείται Περισσού και Κουμουνδούρου. Υπενθυμίζω στους παραμορφωμένους προοδευτικούς, που όπως βλέπω έχουν κατακλείσει τη στήλη, αλλά και για να μαθαίνουν οι αγράμματοι χρυσαυγίτες που απλώς μουγγανίζουν, ότι κόλαφος σημαίνει χαστούκι και επομένως η στήλη χαστουκίζει μεταφορικά, όχι μόνο τον κακό Κασιδιάρη αλλά και κάθε ένα που δεν συμφωνεί με το δασκαλάκο και τις «προοδευτικές» απόψεις του. Ελπίζω ο κ. Χατζηνικολάου, να είναι ενήμερος για τη στάση των συνεργατών του. Και να καταλαβαίνει ότι δεν είναι υποχρεωτικά φασίστας, όποιος δεν συμφωνεί με τις απεθνοποιητικές ιδέες που υποστηρίζουν οι φωστήρες, που προβάλλονται από τα φυντάνια του.
  Αποκαλώ δασκαλάκο, τον φερόμενο ως ανώνυμο εκπαιδευτικό, διότι δεν μας προσδιορίζει αν ανήκει στην πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ή απλώς στους αφισοκολλητές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως σε αντιπαραβολή με τους πραγματικούς Δασκάλους του γένους που έδωσαν το αίμα τους για να διατηρήσουν τον Ελληνισμό, όταν στέναζε κάτω από τους Οθωμανούς. Μπορεί η ρεπούσεια λογική που διέπει την επιστολή του δασκαλάκου, να επιχειρεί συσκότιση σε όσα συμβαίνουν στην απειλούμενη από τους Νεοθωμανούς Θράκη, άλλη όμως είναι η πραγματικότητα. Ο καθ ημέρα αποθρασυνόμενος τουρκικός εθνικισμός δεν απασχολεί προφανώς τον εντεταλμένο να δημιουργήσει Έλληνες μισθωτό του Δημοσίου, αντιθέτως φροντίζει σαν γνήσιος νεοραγιάς να χορέψει τις ζεϊμπεκιές του ενώπιον του επερχόμενου Πατισάχ.
  Προκαλεί τέλος εντύπωση, η ορθογραφημένη και ενίοτε ανορθόγραφη όψιμη ευαισθησία για την ελληνική Γλώσσα, των θιασωτών της αποδόμησής της, με την «εχπεδεφτικη μεταριθμισι», των καταληψιών και καταστροφέων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των εναντιουμένων στην «εντατικοποίηση των σπουδών».
 • Ilias KorolisΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 12:25
  όπως είπα εξ αρχής κάποτε θα συμφωνούσα με τον κύριο ανώνυμο εκπαιδευτικό αν και πότε δυστυχώς δεν γράφω ανώνυμα (δεν μου αρέσει) αλλά επώνυμα και γνωρίζω να αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν ως πολίτη αυτής της χώρας

  αρκετά πράγματα δεν κατάλαβα από την επιστολή του ή μου φαίνονται πολύ παράξενα π.χ η γλώσσες που αναφέρει ότι πρέπει να μάθουν τα παιδιά? ποιος τους επιβάλει? γιατί εγώ ξέρω ότι υποχρεωτικά είναι η ελληνική γλώσσα εφόσον είναι έλληνες πολίτες και μετά είναι τα αγγλίκα .

  επίσης δεν καταλαβαίνω την προσωπική επίθεση στον βουλευτή της Χ.Α όπως και στο κόμμα της Χ.Α

  είτε μας αρέσει είτε όχι μια μερίδα του λαού τους ψήφισε και θα πρέπει να την σεβαστούμε όπως σεβόμαστε και το 48.2 % που ψήφισε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που μας κυβερνάνε τώρα και κόβουν μισθούς και συντάξεις και οδηγούν την ανεργία στο 30% όπως σεβόμαστε αυτούς που ψήφισαν ΚΚΕ η ΣΥΡΙΖΑ η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

  θυμίζω η ΨΗΦΟΣ είναι ΕΥΘΥΝΗ με ότι σημαίνει αυτό.

  ότι αφορά τον άλλο συνομιλητή μου που έχει διαφωνία γιατί να ψηφίσω Χ.Α στις επόμενες εκλογές (αν ποτέ γίνουν)

  θα πω το εξής απλό

  όταν έχουμε πολιτικούς - συνδικαλιστές = κλέφτες-λαμόγια

  όταν έχουμε πολίτες που τα έφαγαν όπως πολύ σωστά αναφέρει ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ. Θ.Πάγκαλος

  όταν έχουμε γίνει κέντρο λαθρομεταναστών και παραεμπορίου

  όταν στην ίδια μας την πόλη δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε

  όταν στο ίδιο μας το σπίτι αναγκαζόμαστε να το μετατρέψουμε σε φυλακή-φρούριο ώστε να είμαστε ασφαλείς εμείς και η οικογένεια μας

  όταν αναγκαζόμαστε να αγοράσουμε όπλα για να προστατέψουμε την ίδια μας την ζωή από τους εγκληματίες που δεν σέβονται τίποτα

  τι μένει να κάνουμε...

  Με εκτίμηση
  Ηλίας Κορολής
 • ΑντώνηςΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 12:13
  ...Ενας Έλληνας μπορει να πιστευει σε οποιαδηποτε θρησκεία...χριστιανισμο, μουσουλμανισμο, αθεισμο κ.α. χωρις ομως φανατισμους και να προσπαθει να προσυλιτισει τους αλλους με το ζορι!
  ΌΛΟΙ οι ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ πρέπει να ειναι ΙΣΟΝΟΜΟΙ απο την στιγμή που βρίσκονται στο ίδιο κρατος.
  Τώρα απο εκει και πέρα το οτι οι μουσουλμανοι της Θράκης μαθαινουν 6 γλώσσες είναι καθαρά επιλογης τους!!Η επίσημη γλώσσα είναι η Ελληνική την τελευταια φορά που το τσέκαρα!!
  και ΜΠΡΑΒΟ τους για την υπερπροσπαθεια που καταβαλλουν για να μαθουν αυτες τις γλωσσες σε ηλικία 13 χρονων τα παιδία!!
  ΑΛΛΑ στις εισαγωγικές εξετάσεις μπορουν ελεύθερα να περνούν και με "1" σε φιλολογικες σχολές και ΟΧΙ με "10" στην Ιατρική Αθηνών, την στιγμή που παιδιά με πολύ κόπο βγάζουν 18000 μόρια και δεν μπαίνουν!!!!είναι παράλλογο!!δηλαδη επειδη σε μικρή ηλικία το ανάγκασαν αυτο το παδί να μάθει 6 γλώσσες και όχι μαθηματικά, φυσική, χημεία, βιολογία, έκθεση του αξίζει να περάσει σε πανεπιστήμια οπου δε θα έχει τις γνωσεις???ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ??και όλα αυτά λόγο θρησκεύματος???ή για να κρατήοσυμε τον έλεγχο της θράκης??δηλαδή, είναι πιο ψυχοφθόρο να μαθεις 30-40 λέξεις απο το να μάθεις να λύνεις ολοκληρωματα, συναρτησεις και ενα σωρο άλλα πράγματα???
  τι επιστήμονες θα παράξουμε σαν χώρα??????

  σας φταίνε οι φασίστες...δεν είμαι Χ.Α. και ειμαι επιφυλαχτικος για την άνοδο της, οφειλετε όμως εσείς οι εκπαιδευτικοί ΟΧΙ να μαθαινετε στα νέα παιδιά οτι "οι φασίστες είναι κακοί" και "δεν ξερουν να γραφουν" κλπ κλπ,
  αλλα να αποκτησουν κριτική σκέψη, να κρίνουν μόνα τους τι είναι σωστό κ τι λάθος!!αυτό ειναι ελευθερία και δημοκρατία!!!
  με τον τρόπο σας περνατε την αποψη σας σε άλλους...μου κάνει για λίγο φασισμό αυτο!!τουλαχιστον οι χρυσαυγητες το δηλωνουν και ξερουν οτι είναι!!
  και αν οι προηγουμενοι σχολιαστές ειναι ανορθόγραφοι θα φταίει που οι καθηγητές τους την ώρα που έπρεπε να τους μαθουν 5 πράγματα, το "παίζαν" αριστεροί ιδεολόγοι!!ΕΛΕΟΣ!!

  ΥΓ
  για μένα όσοι βάζουν τις ιδεολογίες τους πάνω απο το καλό της Ελλάδας, είτε είναι φασίστες είτε αριστεροί ειτε δε ξέρω τι άλλο, δεν είναι Έλληνες, απλά συμφεροντολόγοι!!Αν όλοι αυτοι νοιάζονταν για το καλο της Ελλάδος θα αφηναν τις διαφορές στην άκρη και θα βρίσκαν λύσεις απο κοινού, ως Έλληνες!!
  ..σε μια χώρα που παρακμάζει αυτή την περίοδο, το θεωρω πολυτελεια κάποιοι να διδάσκουν τις δικές τους ιδεολογικές αντιλλήψεις, ενώ παράλληλα κόσμος αυτοκτονεί και πεθαίνει απο την πείνα!!
 • ΑρίστοςΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 12:07
  Κύριε καθηγητά απεχθάνομαι τους Χρυσαυγίτες, γι αυτό δεν θα σας "μιλήσω" γι αυτούς. Θέλω να γράψω την άποψή μου για την "επίμαχη" διάταξη (που αγνοώ , ώς μη ειδικός του χώρου σας).
  Δυστυχώς δεν απαντήσατε στην ουσία στον χρυσαυγίτη. Εξηγούμαι.
  Μήπως θα έπρεπε στην διάταξη να μπει ένας ειδικός προσδιορισμός ώστε να αναφέρεται στα παιδιά των περιοχών που μας περιγράψατε το τι περνούν και σε τι συνθήκες ζουν; π.χ. "Μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα των περιοχών τηε Ροδόπης.."ή κάτι τέτοιο, ώστε να ευεργετηθούν από την διάταξη τα παιδιά των περιοχών που μας περιγράψατε, κι όχι συλήβδην όλοι οι μουσουλμάνοι της Ελλάδος; Και μη μου πείτε ότι σε άλλες περιοχές δεν υπάρχουν διότι έστω και ένα τέτοιο παιδί να υπάρχει π.χ. στην Αττική έχουμε άνιση μεταχείριση ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΗΝΩΝ.
  Αλλά και αν συμφωνείτε στην άποψη αυτή, τότε μήπως θα πρέπει και σε άλλα ακριτκά μας μέρη ή απομακρυσμένα νησιά που κατοικούν παιδιά είτε στο θρήσκευμα είναι μουσουλμάνοι είτε χριστιανοί είτε εβραίοι κ.ο.κ. να βάλουμε και γι αυτά μια αντίστοιχη ευεγερτητική διάταξη; Και πάει λέγοντας;;;;

  Υ.Γ. : Αν και ξέρω ότι δεν θα πάρω από εσάς απάντηση, θα ήθελα πάρα πολύ να βρω κάπου την γνώμη σας πάνω σε τέτοια ερωτήματα για το θέμα.

  Ευχαριστώ.
 • δύσπιστοςΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 12:00
  Γράφει τα τουρκικά... τούρκικα και τα ρωσικά... ρώσικα.
  Ωραίος εκπαιδευτικός. Μορφωμένος. Μήπως συντάχθηκε στο «τούρκικο» προξενείο ο «κόλαφος»;
 • DionΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 11:39
  Το μίσος της χρυσής ( ; ) αυγής (; ) ή καλύτερα μαύριου μεσαίωνα θα πνίξει στο τελος και τους οπαδούς της .Ο φασισμός δεν κάνει εξαιρέσεις . Ας προστατέψουμε τα παιδιά μας απο το αυγό του φιδιού .Είναι υποχρέωσή μας .Ο Κασιδιάρης εξυβρίζει Έλληνες πολίτες όπως είναι οι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα Θράκες , οι τσιγγάνοι .Κι όμως κι αυτοί Έλληνες είναι .Η επιστολή του εκπαιδευτικού είνια συγκλονμιστική όπως και οι Πέρσες του Αισχύλοι ή οι Τρωάδες που μιλούν για τον ανθρώπινο πόνο .
 • EvaΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 11:36
  Agapite daskale, na eisai panta kala kai na agonizese.
 • ΚώσταςΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 11:24
  Και μόνο που ο τίτλος είναι: "επιστολή κόλαφος στον Κασιδιάρη", δείχνει το ''αμερόληπτο'' αυτών που διαμορφώνουν σήμερα την πληροφόρηση της κοινωνίας.
  Που έγκειται ο ''κόλαφος''?
  Μήπως το παράδειγμα του εκπαιδευτικού, που επικαλούμενος λόγους προσωπικής αφάλειας, επιλέγει να στέλνει ανώνυμη και ανυπόργαφη επιστολή - καταγγελία?
  Μήπως την παράθεση ''στοιχείων'' που εξυπηρετούν τη δική του συλλογιστική και αποκρύβουν πληθώρα άλλων δεδομένων που δε βολεύει να αναφερθούν?
  Μήπως στην αυθαίρετη εξαγωγή συμπερασμάτων, που προσβάλλουν την πραγματικότητα, αλλά και αυτή τη δόλια ιστορική μνήμη?
  Τέλος μήπως ο κόλαφος ανήκει στους ''μέντόρες'' της ενημέρωσης που σπεύδουν να δημοσιοποιήσουν κα να τιτλοφορήσουν ανάλογα με τις επιδιώξεις τους ένα ανυπόγραφο κείμενο?
  Εγώ, με απλούς ή και απλοικούς συλλογισμούς αναρωτιέμαι για την ουσία της έννοιας ισοπολιτεία.
  Οι μουσουλμάνοι Έλληνες μαθητές, έχουν περισσότερα δικαιώματα απο τους υπολοίπους μαθητές και γίνονται δεκτοί σε Ανώτατες σχολές με χαριστικές διατάξεις?
  Που ήταν οι εκπαιδευτικοί που κολλούν αφίσσες (άκουσον - άκουσον), όταν συναδέλφισσά τους διώκειτω επειδή προσπαθούσε να κάνει τη δουλειά της κόντρα στην επικρατούσα πραγματικότητα φόβου και αδιαφορίας που επικρατεί στην περιοχή?
  Η Χρυσή Αυγή εκμεταλεύτηκε όλες αυτές τις στρεβλώσεις της σύγχρονης Ελληνικής πραγματικότητας και αντί να καταλάβουμε επιτέλους ότι τα κενά στην κοινωνία και την πολιτική πάντα κάποιοι θα τα καλύψουν, επιλέγουμε να αντικρούουμε τις ακραίες θέσεις με επίσης ακραίες και ανεκδιήγητες προσεγγίσεις.
  Έφτασε κάποιοι να αναφέρουν τις μέρες του '45 για να ''τεκμηριώσουν'' τη θέση - στάση τους.
  Διαφωνώ, λοιπόν, με το φασισμό, τις φασιστικές νοοτροπίες και τις ρετσέτες τύπου: ''οι απόψεις αυτές δε θα περάσουν'' κλπ.
  Φτιάξαμε μια κοινωνία που μπορεί ο δάσκαλός να είναι συνδικαλιστής και φορέας πολιτικών δογμάτων, ο στρατιωτικός να μεταφέρει την κομματική του θέση στο χώρο εργασίας, ο αστυνομικός να κάνει πολιτική, ο δικαστής να πιέζει για τα συμφέροντά του απεργώντας και ο δημοσιογράφος να κατευθύνει την κοινή γνώμη εκεί που επιτάσσουν τα συμφέροντά του.
  Όλα αυτά και άλλα τόσα είναι που γιγάντωσαν ένα κύμα υποστήριξης ακραίων θέσεων, γιατί καταντήσαμε ακόμα και τα αυτονόητα να περνούν μέσα απο τη βάσανο της κομματικής επιλογής.
  Απλουστεύοντας και ευτελίζοντας την πραγματικότητα, δεν ερμηνεύουμε το φαινόμενο, αλλά το τροφοδοτούμε.
  Αλλίμονο αν μείνουμε στην ερμηνεία ότι οι ψηφοφόροι της Χ.Α. είναι αγράμματοι και φασίστες.
  Υπάρχουν ανάμεσά τους νέα παιδιά (έχω ιδίαν άποψη), εργαζόμενοι απο όλους τους χώρους, που αηδίασαν απο όσα συμβαίνουν γύρω μας.
  Αηδίασαν απο την αναξιοκρατία, απο την ξύλινη γλώσσα του πολιτικού κατεστημένου, απο την ανοχή σε φαινόμενα που υποβάθμιζαν τη ζωή μας.
  Αυτούς λοιπόν ήρθε η Χ.Α. και τους έδωσε διέξοδο έκφρασης και δυνατότητα αντίδρασης.
  Δυστυχώς οι επαρμένοι εκφραστές των συνθημάτων του χθες, επιμένουν να αναλύουν το σήμερα με όρους που έπαψαν προ πολλού να συγκινούν.
  Δια τούτω ''δάσκαλέ'' φρόντισε να ανέλθεις πρώτα στην ουσία του λειτουργήματός σου, διδάσκοντας δια του προσωπικού παραδείγματος και άσε τις παλιές και φθαρμένες ''πολιτικούρες'' (που λέει και ο Σαββόπουλος)
 • Έλληνας ο καρπαζοεισπράκτοραςΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 11:09
  Ο "κύριος" που έγραψε την επιστολή ..σίγουρα έχει μάλλον ευνοηθεί από το νόμο περί εισαγωγής μουσουλμάνων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ..θα έχει περάσει με 3-4 χιλιάδες μόρια ...είναι ανιστόρητος, δεν κατάλαβε και δεν πρόκειται -ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ- να καταλάβει! ...."αφομοιώθηκε" και μας τη λέει, όπως κάνουν όλοι οι ..."φιλέλληνες" ομοϊδεάτες του...

  Άντε αγόρι μου στη πατρίδα σου να προκόψεις.... κι άσε τη φιλευσπλαχνία για τα Ελληνόπουλα
 • αποριαΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 11:01
  απορια: στην αλβανία, τουρκια, πακισταν και οπου αλλου, υπαρχει διαταξη για τους μαθητες που μιλανε ελληνικα ? αν όχι, απαιτω να μην υπαρχει και εδω. τοσο απλα.
 • ΓΑΤΟΣΚΥΛΟΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 10:55
  Συμφωνώ με το πνεύμα της επιστολής κ μου αρέσει το ύφος κ ο τρόπος ανάλυσης.Οσον αφορά στις πληροφορίες που δίνει, τις αγνοούσα, αλλά μπορώ να τις ερευνήσω.Εκείνο που ΠΑΝΤΑ με εκπλήσσει είναι η γλώσσα κ το ύφος των υπερασπιστών του κασιδιάρη.Τόσο "υπερασπιστές" της Ελλάδας αλλά τόσο δολοφόνοι της Ελλην.γλώσσας!Τόσο "πατριώτες" αλλά τόσο αρνητές της Ελλην.λογικής που γέννησε φιλοσοφία κ επιστήμες κ της Ελλην.ιστορίας της γεμάτης πολυπολιτισμικότητα!Αρκεί να ουρλιάζεις τον Εθνικό ύμνο, να ξεστομίζεις ξεκάρφωτα αρχαίες φράσεις, να κραδαίνεις σαν παλούκι την Ελλην.σημαία, για να είσαι Ελληνας?Οσο μεγάλο ποσοστό κ να πάρει η χα(πάντα οι απολίτιστοι καμαρώνουν για τα νούμερα-δεν έχουν να καμαρώσουν για τίποτα άλλο), ακόμα κ κυβερνήτες της Ελλάδας να γίνουν(πολλές φορές μας κυβερνήσαν ΞΕΝΟΙ), ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ!ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ(τι βολικό που θα ήταν για μερικούς!) ΓΙΝΕΣΑΙ!!!!!!!
 • kleoΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 10:50
  Χιονοθυελλα, ανοιξε κανα βιβλιο αγορι μου.Μη διαβαζεις μονο Mens Health και μη βλεπεις μονο μεγκα και σκαι.Αν δεν ξερεις τι εγινε στις 9 Μαιου 1945 ειναι ντροπη σου.Ο εμφυλιος αρχισε το 1946 ασχετε, Οσο για το Πολυτεχνειο πολυ θα ηθελες να ειναι στο μουσειο αλλα δεν θα σου κανουμε την χαρη.Αυτα τα δυο γεγονοτα δειχνουν οτι οταν ο λαος ξυπναει γινεται ποταμι που τα σαρωνει ολα στο περασμα του(φασισμο, χουντες κλπ κλπ)
 • Απόφοιτος Γερμανικού ΠανεπιστημίουΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 10:47
  Εγώ -ως γόνος μεταναστών- δεν είχα ιδιαίτερη μεταχείριση προκειμένου να μπω σε Γερμανικό πανεπιστήμιο. Η επιστολή του εκπαιδευτικού στερείται πειστικών επιχειρημάτων. Κρίμα ...
 • ΧΡΗΣΤΟΣΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 10:41
  αμαν πια με ολουs αυτουs τουs διεθνοαριστεριστεs εκπαιδευτικουs που εχουν κατα περιεργο τροπο εισβαλει στα ελληνικα σχολεια και ποτιζουν με το δηλητηριο του ανθεληνισμου τα ελληνοπουλα τηs πατριδαs μαs! ειδηκα σ αυτεs τηs ευαισθητεs περιοχεs η ζημια ειναι αλογιστη καθωs το ελληνοπουλο χαλαρωνει τα ιδανικα του αντι να τα δυναμωνει απ το μεγαλειο τηs ελληνοχριστιανικηs παιδειαs και μεταβαλετε σιγα σιγα σε εναν συνχρωνο γενιτσαρο . ομωs τα ψεματα τελειωσανε για σενα και τουs ομοιουs σου επικυνδυνε και αναξιε εκπαιδευτικε αυτου του ελληνικου και ηρωικου τοπου. στο χρονοντουλαπο τηs ιστοριαs θα παρουνε θεση η ιδεεs τηs δικιαs σου θεωρειαs αφου ο ελληναs στον χαμο τηs πατριδαs του παντα εβαζε και παντα θα βαζει το γνωστο ρητο > χρυση αυγη εσυ και η ομοιοι σου με σπρωχνετε να ψυφησω στηs επομενεs εκλογεs αφου ειναι πλεον το μοναδικο κινημα που μαχεται και παλευει για την ελλαδα ετσι οπωs μαs την παραδωσανε οι προγωνοι μαs στην νεωτερη ιστορια. > ΥΓ ακου ελληνεs εκπαιδευτοικοι που κολουσανε αφισεs φιλοτουρκικου περιεχομενου μπρρρ παναγια μου !!!
 • johnnyΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 10:38
  petridis george τα 'πες όλα... Συντάσσομαι απολύτως (πλην της ψήφου στη ΧΑ).
 • απαπα!!!Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 10:34
  Η αλήθεια είναι ότι με μεγάλη δυσκολία κατάφερα να ολοκληρώσω την ανάγνωση αυτής της επιεικώς απαράδεκτης επιστολής. Δεν μπορώ να εξηγήσω πώς γίνεται και άνθρωποι αυτού του ύφους και άρα αυτού του ανύπαρκτου ήθους διεκδικούν τον προσδιορισμό "δημοκράτης". Πώς γίνεται να πρεσβεύεις την ελευθερία των ιδεών και να επιτίθεσαι έτσι εναντίον αυτών που έχουν διαφορετική άποψη από εσένα; Ακυρώνεσαι αυτόματα ανώνυμε εκπαιδευτικέ της κακιάς ώρας. Ο φόβος μου είναι μην τυχών και τα παιδιά μου βρεθούν να έχουν τέτοιους δασκάλους σαν εσένα. Δυστυχώς τα σχολεία μας σήμερα είναι γεμάτα από ανθρώπους που επέλεξαν αυτό το "επάγγελμα" κι όχι πια "λειτούργημα" γιατί "μια χαρά φίλε. 4-5 ώρες δουλειά και 4 μήνες καθισιό". Πού είναι οι παλιοί δάσκαλοι που νοιάζονταν και πάλευαν για εμάς...; Γι' αυτό πια πρέπει εμείς από το σπίτι να διαπαιδαγωγήσουμε τα παιδιά μας. Λοιπόν ανώνυμε "επαναστάτη" (θα' θελες), εσύ το βρίσκεις βλέπω σωστό και θεμιτό το δικό μου παιδί να πρέπει να γράψει 17 για να περάσει φιλοσοφική και ο μουσουλμάνος 6. Παράλογο!!! δεν απάντα κανείς άρα λογικό! που έλεγε και ο φίλος σου ο Λαζο. Δεν είναι επιχειρήματα αυτά που έχεις. Αυτοί επιλέγουν να μην μάθουν ελληνικά! Πρόβλημά τους! Φαντάσου όμως πώς αυτό το προνόμιο λειτουργεί ως κίνητρο στα χριστιανόπουλα που νοιώθουν κορόιδα να αλλαξουν χμ! θρήσκευμα!!! ας πούμε; ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ πράγματα. Ζούμε σε μια εποχή ανακατατάξεων και επαναπροσδιορισμών. Όσο είμασταν όλοι βολεμένοι με τον άλφα ή βήτα τρόπο δεν δίναμε σημασία, ΚΑΚΩΣ, σε επιμέρους εθνικά θέματα. Τώρα όμως τα πράγματα άλλαξαν. Πρέπει πρώτα να κοιτάξουμε τους ΕΛΛΗΝΕΣ, το ΕΘΝΟΣ μας. Δεν υπάρχει παγκοσμιοποίηση κύριοι. Μπαρούφα είναι και οι συναισθηματικοί και αδαείς την χάφτουν μια χαρά. Αν εσείς ζούσατε το 1821 δεν θα συμφωνούσατε με την Επανάσταση γιατί "όλα είναι μια χαρά γιατί να τρέχουμε τώρα!" Ακούγωντάς σας οι ήρωες της επανάστασης θα πρέπει να νοιώθουν πολύ Μ@@@@ΚΕΣ! Φυσικά κύριε να προστατεύονται τα ανθρώπινα δικαιώματα όχι όμως μονομερώς. Και όπου υπάρχουν δικαιώματα υπάρχουν και υποχρεώσεις, μια λέξη που εκεί στην αριστερά την έχετε ξεχάσει εντελώς. Πάνω από όλα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η ΕΛΛΑΔΑ που τόσο την έχουμε πληγώσει!!!
 • Bravo Daskale!!!Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 10:27
  Prepei na ginei antilipto oti oi kasidiareoi apodeixtikan epikindinoi gia tin Kypro kai tora einai pali epikindinoi gia tin Thraki.
 • ΓΑΤΟΣΚΥΛΟΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 10:20
  Συμφωνώ με το πνεύμα του γράμματος και μου αρέσει το ύφος του.Οσον αφορά στις πληροφορίες που δίνει, τις αγνοούσα, αλλά μπορώ να ελέγξω την αλήθεια τους, κανείς δεν με εμποδίζει!Εκείνο που με εκπλήσσει πάντα, είναι το ύφος κ η γλώσσα των υπερασπιστών του κασιδιάρη!Τόσο "υπερασπιστές" της Ελλάδας κ μαζί τόσο δολοφόνοι της Ελληνικής γλώσσας!!!Τόσο "πατριώτες" κ μαζί τόσο αρνητές της Ελληνικής λογικής που γέννησε την Φιλοσοφία κ τις Επιστήμες, κ της Ελληνικής ιστορίας της γεμάτης πολυπολιτισμικότητα!!!Αναρωτιέμαι τι Ελληνικό έχουν?Αρκεί να ουρλιάζεις τον Εθνικό ύμνο, να ξεστομίζεις ξεκάρφωτες αρχαίες φράσεις, να κραδαίνεις σαν όπλο την Ελληνική σημαία κ να σε εκλέγουν οι όμοιοι σου, για να είσαι Ελληνας?Οσο μεγάλο κ να γίνει το ποσοστό τους, κυβερνήτες της Ελλάδας να γίνουν, ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ!
 • TILEMAXOSΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 10:16
  ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΚΟ
  είναι γνωστή η τακτική σας στην Θράκη
  η παλια καλή σχολή της Τουρκίας.

  σημειωσε :
  Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ήταν Έλληνας ΣΤΗΝ ......

  ΘΥΜΗΣΟΥ: Οι Σπαρτιάτες τον βρήκαν παρ΄ότι χρειάστηκαν δέκα ολόκληρα χρόνια και .... τον κρέμασαν αφού δικάστηκε σαν προδότης της πατρίδος
 • ΓΙΑΝΝΗΣΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 10:03
  ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΠΡΟΜΕΤΩΠΙΔΑ....ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ Χ.Α ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΕΠΩΝΥΜΩΣ!!!!!!!!!!!!!!ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΗ ΚΡΥΠΤΟΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!1
 • NIKOSΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 09:59
  Ο επαναστατης δασκαλος, ψηφοφορος του ΣΥΡΙΖΑ φανταζομαι, παρουσιαζει πολυ ενδιαφερον. Αναρωτιεμαι αν μια αντιστοιχη επιστολη ειχε στειλει στην Ρεπουση για τον περιφημο συνωστισμο, αν δηλαδη εκανε μια παρομοια ιστορικη αναλυση. Αναρωτιεμαι επισης αν εστειλε επιστολη στο ιδιο του το κομμα και να τους εγκαλει για τις ανιστορητες μαλακιες που κατα καιρους λενε. Σιγουρα δεν εστειλε καμια αλλη επιστολη πουθενα, αλλα μονο στον φασιστα Κασιδιαρη, τον οποιο απειλει με φασιστικο τροπο κατα την γνωμη μου. Καλο θα ηταν να στειλει μια επιστολη και στο Τουρκικο προξενειο και να τους εξηγει με ισχυρα επιχειρηματα οπως παραπανω, οτι δεν πρεπει να επεμβαινουν στα εσωτερικα μιας αλλης χωρας. Αν το κανει να τη στειλει στον Κασιδιαρη, ετσι πραγματικα θα τον εξευτελισει....
 • ΔημήτρηςΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 09:58
  Δηλαδή για να καταλάβω τώρα
  Οι βλάχοι που ζουν στα βόρεια σύνορα πρέπει να μαθαίνουν
  1) Βλάχικα (γλώσσα με ανάμικτες λατινικές και ρουμάνικες ρίζες) γιατί την μιλάνε οι γονείς τους
  2) Μακεδονίτικα (γλωσσικό ιδίωμα με - κυρίως - βουλγάρικες λέξεις) γιατί την μιλάνε οι παππούδες στην περιοχή.
  3) Σλάβικα γιατί μπαίνουν κάθε μέρα στα σκόπια για ψώνια
  4) Αλβανικά γιατί έχουν γεμίσει από αλβανούς λαθρομετανάστες
  5) Ελληνικά
  6) Γαλλικά ή Γερμανικά για 2η ξένη γλώσσα στο σχολείο...

  Έλεος με τα λαϊκίστικα παραδείγματα (ειδικά αν προέρχονται από εκπαιδευτικούς - κατά "ανώνυμη" δήλωση)

  όσο για την μπάρα στην περιοχή, όντως υπήρχε αλλά καταργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 80 (υπήρχαν και άλλα σοβαρότερα που όμως δεν τα αναφέρει γιατί προφανώς δεν γνωρίζει και πολλά ο "ανώνυμος" συντάκτης - και κατά δήλωση δάσκαλος - της επιστολής)

  Η Ταμπακέρα είναι απλή. Είναι πολιτική απόφαση η πρόσβαση μουσουλμάνων στα ΑΕΙ με χαμηλές βάσεις μέσα στα πλαίσια ένταξης μιας μειονότητας στην κοινωνική δομή της χώρας. Ενα μοντέλο που εφαρμόστηκε στις ΗΠΑ για ένταξη γκετοποιημένων περιοχών.

  Και όπως πάντα (παραδοσιακά Ελληνικό αυτό) κάναμε την τρίχα λάστιχο!

  Γιατί όπως και να το δούμε, όση διάθεση κοινωνικοποίησης και να έχουμε, είναι ο ορισμός της ηλιθιότητας να χρησιμοποιούμε οποιαδήποτε δικαιολογία για να εντάξουμε στην ανώτατη παιδεία, παιδιά με βάση το 2-5.

  Αυτό δεν είναι αναβάθμιση μειονότητας αλλά υποβάθμιση παιδείας.

  Θέλει αλλαγή στην βάση της εκπαίδευσης στην συγκεκριμένη περιοχή και όχι βλακώδη μέτρα τέτοιου τύπου που και τα παιδιά θίγουν (κανένα δεν πρόκειται να πάρει πτυχίο μηχανικού με βαθμό πρόσβασης το 3) αλλά και θίγουν την υπόλοιπη μάζα που βλέπει μια "εξ ορισμού" άνιση μεταχείριση!

  Και κάτι προς τον συντάκτη της επιστολής
  Τέτοιες επιστολές είναι βούτυρο στο ψωμί των χρυσαύγουλων (αν καταλαβαίνεις τι εννοώ...
 • ΜάριοςΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 09:57
  Πόσο θα ήθελα να είχα τέτοιους δασκάλους !!!!
  Να σαι καλά Άνθρωπε μου.....
 • ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 09:57
  ΑΜΕΣΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ , ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ , ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ.
  ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΜΥΤ.
  ΕΖΗΣΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ 12 ΧΡΟΝΙΑ. ΓΝΩΡΙΖΩ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
  ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ....... ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ....

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΞΗΓΩ.
  ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΝΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΟΜΑΤΟΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΑΘΕΛΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΜΥΛΟ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
 • σακης γΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 09:52
  Aυτος ο καθηγητης ειναι ενας απο αυτους που καταστρεφουν την ελληνικη παιδεια .Απευθηνεται στον κασιδιαρη αντι να απευθηνθει στους "προοδευτικους" πολιτικους που τοσα χρονια καταστρεφουν την παιδεια με τις "προοδευτικες ιδεες" του. Φαινεται μαλλον οτι ανηκει σε καποια απο αυτες τις παραταξεις που το μονο που τους νοιαζει να "υπερασπιστουν" ιδεες τυπου ρεπουση.
 • 000Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 09:36
  Ο συντακτης της επιστολης παραλειπει να κανει την οποιαδηποτε αναφορα στον επικινδυνο κ σκοτεινο ρολο που παιζει το τουρκικο προξενειο στην περιοχη κ αυτο με βαζει σε σκεψεις.Επισης παραλειπει να αναφερθει στις πιεσεις που δεχονται τα παιδια των πομακων απο τους εν λογω κυκλους να μαθουν τουρκικα κ να δηλωνουν τουρκικη μειονοτητα, αρνουμενοι την ελληνικη παιδεια.Πώς πιεζουν τους δασκαλους πχ να μην γιορταζουν τις εθνικες γιορτες ή να μην συμμετεχουν σε αυτες τα υποτιθεμενα "τουρκοπουλα".Τελος, κ επειδη μιλα για τα ελληνικα που υποτιθεται οτι μαθαινουν οι Ελληνες της Πολης βασει της συνθηκης της Λωζανης, να του υπενθυμισω πού ακριβως εχουν γραμμενη την εν λογω συνθηκη ο τουρκοι κ πώς διωξαν σχεδον ολους τους Ελληνες απο την Πολη οι "φιλοι" Τουρκοι.
 • ΜΑΡΙΑΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 09:35
  Με ποιά λογική ο μουσουλμάνος ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕ ΒΑΘΜΟ 4 ΕΝΩ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΘΕΛΕΙ 19, 5 ???

  Η εξήγηση ότι κάποιοι τον υποχρεώνουν να μάθει 6 γλώσσες είναι τουλάχιστον αστεία !!!!!

  Ρωτήστε ένα οποιοδήποτε ελληνόπουλο μή μουσουλμάνο που πρόσφατα πέρασε απο τις πανελλήνιες πως αισθάνεται γι' αυτήν την αντιμετώπιση .

  Σίγουρα θα σας πεί ότι αδικείται , με τα όποια αρνητικά επακόλουθα συνεπάγεται αυτή η αδικία που βιώνει .
 • αλεκος.Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 09:23
  ρε δασκαλε κατσε και μαθε στα παιδια που εχεις γραμματα, μαθε τα να αγαπουν τους ανθρωπους και ασε στην ακρη τετοιου ειδους εξυπναδες.εσυ υποτειθεται οτι εισαι ο πρωτος που μπαινει στο ακαλιεργητο χωραφι της προσωπικοτητας ενος ανθρωπου που μολις ξεκιναει στο ταξιδι της κοινωνικοτητας.ασε τις υποτηθεμενες δυσκολιες που αντιμετωπιζει καθε παιδι.που οντως σε πολλες περιοχες καθε παιδι αντιμετωπιζει τις δικες του δυσκολιες.εσυ δασκαλε δεν θα ξεχωριζεις κανενα παιδι.υπαρχουν χωρια στις ορεινες περιοχες της χωρας οπου καποια παιδια δεν εχουν παπουτσια να πανε σχολειο.ασε την θρησκεια και μεινε στην παιδεια.και κατι τελευταιο, αμφιβαλλω αν ξερεις τι παιζει στην θρακη.οπως και πολλοι αλλοι εδω μεσα.σε πολλα σπιτια πανω στη θρακη πεφτει πεινα και ολως παραδοξως σε σπιτια χριστιανων πεφτει πολυ πεινα.επισης δεν ειμαι χρυσαυγητης κκαι ουτε θα γινω.
 • ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 09:15
  Αγαπητοί φίλοι,
  Ὀλα δημιουργήθηκαν από τα συμφέροντα κάποιων στην περιοχή μας. Αυτοί έβαλαν "επιστήμονες", όπως και συνεχίζουν και βάζουν, για να δημιουργούν προπαγάνδες και φανατισμούς και μίση και όπλα και πολέμους, για να τρίβουν τα χέρια τους και να μετράνε τη στάθμη στο θησαυροφυλάκειό τους, όπως στα κινούμενα σχέδια.
  Γεγονός είναι ότι, οι λαοί δεν ξεχνούν τα γεγονότα που δημιούργησαν οι ελαφρόμυαλοι, ανταποδίδουν τις αδικίες με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, επί δικαίων και αδίκων και η κατάσταση διαιωνίζεται, και οι επιτήδειοι τρίβουν τα χέρια ξανά και ξανά και ξανά.
  Μια κι εγώ είμαι συνταξιούχος εργάτης και δεν μπορώ, εκ των πραγμάτων, να δασκαλέψω, λέω τώρα εγώ, λέω - σαν το Γιώργο Κωνσταντίνου σε παλιά επιθεώρηση: ασφαλισμένος στο ΙΚΑ είμαι, τρελλός είμαι, ότι θέλω λέω - ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ, ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ; ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΦΙΣΣΟΚΟΛΛΗΣΕΙΣ (οι καταλήψεις από τους μαθητές, τους βολεύουν πάρα πολύ. Αυξάνονται τα φροντιστήρια) ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ; ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ; ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΟΝΟ(!!!!) ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ; ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΙΝΑΙ: Ν Α
  Σ Ε Β Ε Σ Α Ι Τ Α Δ Ι Κ Α Ι Ω Μ Α ΤΑ Τ Ω Ν Σ Υ Ν Α Ν Θ Ρ Ω Π Ω Ν Σ Ο Υ;
  Τί λέτε όλοι εσείς οι σχολιαστές; Θα έρθει η ημέρα, θα προλάβω άραγε, να δώ αυτή τη πολυπόθητη δημοκρατία; Πάντως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

  Υ.Γ. Το σχόλιό μου, μπορεί να απευθύνεται στους σχολιαστές του άρθρου, αλλά το απευθύνω, κυρίως, προς όλους τους αρμόδιους φορείς: Πολιτικούς, δημοσιογράφους(λυπηθείτε μας πια, μη μας βομβαρδίζετε όλες τις ώρες της ημέρας), δικαστικούς, αστυνομικούς, δημοσίους υπαλλήλους, κομματομάγαζα, εθνοσωτήρες, εργατοπατέρες, καναλάρχες κι όσους βολεύτηκαν με το άρθρο 99, (σιγά μην ιδρώσει το αυτί όλων τους).
  Έβαλα το όνομά μου ολόκληρο, γιατί: Είμαι επώνυμος, δεν φοβάμαι κανέναν επειδή ΔΕΝ ΒΡΙΖΩ κανέναν, σέβομαι τις απόψεις του καθενός και συζητώ μαζί του, με επιχειρήματα όμως και με ηρεμία, αλλά
  και γιατί υπάρχει κίνδυνος παρεξήγησης μια και υπογράφει και άλλος σχολιαστής μέ το όνομα "Νικόλας".
  ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΕΠΙΣΤΟΛΟΓΡΑΦΕ ΔΑΣΚΑΛΕ;
 • alekos.Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 09:00
  οτι στοιχημα θελετε βαλτε.ο συγκεκριμενος δασκαλος αν οχι στις επομενες στις μεθεπομενες εκλογες θα πολιτευτει.τωρα με πιο κομμα?μην ειστε τοσο σιγουροι οτι θα παει με τον συριζα.τετοιοι τυποι πανε συνηθως εκει που εχουν προσωπικο κερδος.
 • Μισος η επαγγελματικη τους σταδιοδρομιαΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 08:45
  Μισος η σημαια τους, διαχωρισμος η τακτικη τους, ονειρωξεις με ματωμενες ψυχες το ονειρο τους για την πατριδα μας, σκοταδι το φως τους και συ ελληνα τους χαιδευεις τα αυτια, αδαης μεσα στη βλακεια σου, αβουλος μεσα απο το φοβο σου.Τι σοι πολιτες ειστε σεις φασιστες και φασιστοειδη ανθρωπαρια?εχετε πιστη στον συνανθρωπο σας η μονο σε ενα θεο που σας εμαθαν να ακολουθειτε τυφλα?και γιατι θα πρεπει να συνυπαρχουμε με τη βια σας και να μας την επιβαλλετε στις ζωες μας χουλιγκανς της κοινωνιας?
 • φοιτητηςΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 08:29
  Καλημερα σας!
  δεν μπορω να πω οτι συμφωνω η διαφωνω με την επιστολη αλλα βλεπω οτι οι υπολοιποι εδω εχουν απειρη γνωση επι του θεματος και μπορουν να την κατακρινουν η να συμφωνησουν...μαγκια τους...

  αλλα μηπως και αυτοι που διαφωνουν να συνταξουν μια επιστολη προς τους αντιστοιχους βουλευτες καποιου αλλου κομματος? γιατι με 2 σειρες δεν εκφερεις επιχειρημα...βγαζεις το αχτι σου πανω στο πληκτρολογιο...
 • Είστε και οι δύο....Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 08:27
  1. Απαράδεκτη φρασεολογία από ... εκπαιδευτικό. Δεν απορώ που τα παιδιά μας μαθαίνουν τα ελάχιστα στο σχολείο και αναγκαζόμαστε οι γονείς να τους δώσουμε τις απαραίτητες γνώσεις.
  2. Α, ξέχασα. Δεν προλαβαίνουν οι δάσκαλοι να μαθαίνουν γράμματα τα παιδιά μας γιατί κολλάνε αφίσες αντιρατσιστικού περιεχομένου.
  3. Δεν υπερασπίζομαι τη ΧΑ αλλά αρκετά έχουμε υπομείνει οι Έλληνες (σε ταυτότητα και ψυχή) Χριστιανοί (σε ταυτότητα και ψυχή), από την ασυδοσία των φιλελεύθερων μπολσεβίκων-αντιρατσιστών που τόσα χρόνια έχουν κάνει μπάχαλο την πατρίδα μας. Απ' ότι μας λέει ο "εκπαιδευτικός" τα Ελληνικά τα μαθαίνουν σαν ξένη γλώσσα στη Θράκη. Επομένως να φοιτήσουν στα Πανεπιστήμιά μας με τα ίδια δικαιώματα που έχουν κάποιοι που έρχονται από ξένο κράτος. Αλλιώς θα έχουν τα ίδια δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις που έχουν όλοι οι Έλληνες φοιτητές. Και κύριε Εκπαιδευτικέ (αφού δεν ξέρω το ονομά σου), θα μου επιτρέψεις να χρησιμοποιώ και εγώ σα βρισιά αυτήν την έκφραση αφού εσύ το όνομα κάποιου με τόση εμπάθεια χρησιμοποιείς υβριστικά, ΕΙΜΑΣΤΕ στην Ελλάδα. Μπορεί να επιτρέπουμε την ανεξιθρησκεία αλλά επίσημη θρησκεία είναι η Ορθόδοξη Χριστιανική και γλώσσα αυτή των προγόνων μας, η Ελληνική. Όποιος δεν την γνωρίζει ικανοποιητικά δεν μπορεί να θεωρείται Έλλην. Αρκετά πια με τις μαρξιστικές σας βλακείες και φαμφάρες. Προσπαθείτε να καταστρέψετε τη γλώσσα μας, τη θρησκεία μας και τις παραδόσεις μας για να καταστρέψετε τον Ελληνικό λαό, που μόνο αυτά έχει για να τον κρατάει ενωμένο και να τον διαχωρίζει από εκφυλιστικά φαινόμενα λαών όπως π.χ. Ολλανδών.
  4. Μετά την ανώνυμη προπαγάνδα σας μπορείτε αγαπητέ κύριε Εκπαιδευτικέ, να πάτε να συνεχίσετε την αφισοκόλλησή σας με ήσυχη συνείδηση ότι πράξατε το έργο που σας ανέθεσαν οι Τουρκοπολιτικοί φίλοι σας και να πιείτε τον καφέ σας με την κυρία Ρεπούση για παρέα συζητώντας περί συνοστισμού και "μποτιλιαρίσματος", ίσως, στα παράλια της Σμύρνης μια ωραία πρωία με καλό καιρό που όλοι οι Έλληνες της Σμύρνης ξεχύθηκαν στην παραλία για να πιούνε τον καφέ τους ενώ πίσω τους οι αδερφοί Τούρκοι έκαναν μπάρκπεκιου στα (ή καλύτερα τα) σπίτια τους.
  5. Ελάτε μια ημέρα που οι Μουσουλμάνοι στην Αθήνα κάνουν πορεία διαμαρτυρίας να κρατάτε τα πανό τους και τις πέτρες τους, που σπάνε τα αυτοκίνητα και τις περιουσίες του κόσμου, για να μην κουράζονται οι άνθρωποι και ιδρώνουν τις κελεμπίες τους.
 • ΣπύροςΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 07:49
  Βλέπω η προπαγανδα του προξενειου εχει πιασει καλα...

  Πόσοι απο εσας γνωρίζουν ότι με έδρα την Κωνσταντινούπολη υπάρχει ειδική μονάδα που ειδικεύεται στην εχθρική προπαγάνδα και στην διασπορά ψευδών ειδήσεων;;;
  Όλα τα στελέχη της μονάδας πηγαίνουν για μετεκπαίδευση στο Λάνγκλει της Βιρτζίνια που φυσικά είναι τα κεντρικά της ΣΙΑ.
 • PolykarposΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 06:41
  φοβερό επίπεδο! ανατρίχιασα! ειδικά η πρώτη παράγραφος αρμόζει σε εκπαιδευτικό (πάλι καλά που υπάρχουν και τα σκονάκια και πέρασε με ευκολία τα μαθήματα στο παν/μιο). Από τέτοιο επίπεδο δασκάλων καταλαβαίνει κανείς που θα φτάσει το επίπεδο των παιδιών μας

  όλο αυτό το μπουρδολογικό μακρυνάρι τώρα πώς να το σχολιάσει κανείς?? Όλοι μας έχουμε σπουδάσει σε παν/μια, που είδατε εσείς μουσουλμάνες να σπουδάζουν? μακάρι να τις άφηναν οι οικογένειές τους, αλλά όλοι μας ξέρουμε ότι είναι η εξαίρεση. Επίσης, αφού τόσο υποτίθεται τον νοιάζει η Θράκη γιατί δεν κατακρίνει το γεγονός ότι Πομάκοι (και όλοι οι μη Τουρκογενείς μουσουλμάνοι) αναγκάζονται να μαθαίνουν Τουρκικά??

  Να μας πει επίσης τους εκπαιδευτικούς αγώνες του για τα δικαιώματα των Ελλήνων και πάσης φύσεως Χριστιανών στην σύγχρονη Τουρκία!

  Άρε jumbo που σας χρειάζεται
 • ασδΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 06:25
  δάσκαλε εισαι στη τσίτα.....
  χαλάρωσε και παρε βαθιές ανασουλες...
  αν δε σου κανουν τιποτα ξεκίνα χαπια.... αντε γειαααααα
 • dimiΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 05:49
  Zω κοντά στο κοσσοβο, βλεπω το τωρα, και ακου την ιδια έκθεση ιδεών περι αγαπάτε αλλήλους που λέγαν πριν στου σερβου, (το Κοσσοβο για οσου ξερουν ηταν η πρωτη Σερβια) ολα ξαφνικά αλλαζου κυριε δάσκαλε απο την μια ημερα στην αλλη και τοτε βλεπεις την αληθια περί μουσουλμανων και χριστιανισμού, αλλα δεν μπορεισ να καταλαβεις τοτε ρωτα κανενα σερβο να σου πει!!! και συγκεκριμένα κανένα δασκαλο να σου εξηγη περι αγαπης.......πιστευω να καταλαβες!!!
 • stasosΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 04:37
  distixia gia ton topo na exi .....tetious..... daskalus
  osi ftoxia exi o plouralismos skepsis tou allo toso au8adia exi o anarxofasistodialogismos tou..... ftines erotisis kai akoma pio ftines apantisis.... me tetia miala sinexiste na kanete tin xrisi augi prot koma....
 • Γ.Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 03:56
  Επειδή βλέπω πολλούς να συμφωνούν με την Christina, για πες μας εδώ στην Αθήνα πως μαθαίνουμε(-ετε) τι δηλώνουν εκεί πάνω;

  Ρητορική ερώτηση.

  Είναι η πληροφόρηση που παρέχει ο οχετός των blogs ή απευθείας από ΧΑ ή τους τηλεαστέρες παύλα βιβλιοπώληδες. Εγκυρότητα εγγυημένη.

  Πάρε εδώ χάλια στα comments, ένας στρατός αμόρφωτων που δεν απαντάνε καν σε κάτι που έχει να κάνει με το άρθρο ή τα γραφόμενα του -ανώνυμου- δάσκαλου, παρά αναπαράγουν το ποιηματάκι που τους έχουν σφηνώσει στο κεφάλι τα βοθροblogs. Στο λέγειν της ΧΑ παίρνετε άριστα κύριοι, τα'χουν φροντίσει όλα και η επανάληψη της Βαιμάρης είναι απίστευτη. Για να δούμε τι ιστορία ξέρετε.
 • 38 χρόνια καραδεξιά στη χώραΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 03:42
  ήρθε τώρα η ακροδεξιά να ξαναπάρει τη σκυτάλη και να τα γ****ει όλα και πάλι.
  Αμ δε θα σας περάσει αυτή τη φορά. Κάτι εκπαιδευτικοί σαν αυτό τον πατριώτη, γιατί οι ουμανιστές είναι πατριώτες, θα σας εξαφανίσουν μαζί με τις σάπιες ιδέες μίσους σας.
  Η ακροδεξιά δε θα ξαναδιαμελίσει τη χώρα. Αρκετή ζημιά μας έκαναν η Χούντα και η ΝΔ.
 • ΑμαλίαΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 03:37
  Οι λάτρεις του τουρκισμού να πάνε στην Τουρκιά! Δεν υπάρχει χώρος γι' αυτούς εδώ!
  (ΥΓ): Πως γίνεται και η κουκουεδοσυριζαρία είναι τόσο φανατική ενάντια στον ελληνικό εθνικισμό και τόσο ανεκτική στον τουρκικό εθνικισμό του Αττίλα και των Γκρίζων Λύκων; Στον τουρκικό εθνικισμό που εκτός των άλλων βαρύνεται με γενοκτονίες (Ποντίων, Κούρδων, Αρμενίων κ.λπ.). Μπορεί να μας το εξηγήσει κάποιος-α;
 • AGGELLOSΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 03:18
  re laxano kathigitaki epidi emathes 10 gramata parapano nomizis oti mporeis na kreineis kapion poy den se voleyei na paroun to mpoulo ola ta pomakia kai oloi oi mousoulmanoi edo einai ellada kai mono ellhnika tha milane kai mono gia tin ellda prepei na mathenoune kai oxi gia tin tourkia kai na se po kai kati amfivalo an eisai ellinas giati an eisouna ellinas den tha dexosouna na matenoun ta paidia pomakika kai ales m...kies kai tha ekanes agona.an gini ayrio polemos esei pou les oti exeis 2 paidia tha parakalas ton kasidiari na stili strato na se apeleytherosei os tora pou ola pros to paron pane kala vgeneis kai les ayta pou les sumfono oti etsei opos ta les einai ala esei les oti eise xristianos kai ellinas ti kaneis gia ayto katigoris enan anthropo pou den exei kivernisi toso poli se pirazei i xrisi aygi kita tin oikogenia sou kai kita na mathneis gramata sta paidia ayti einai i douleia sou kai ego exo duo paidia kai eimai anergos kai se ligo den ksero ti tha kano giayto katse sta ayga sou kai pola min les gia tin xrisi aygi.an eleges gia aytous pou exoun kataklepsi tin ellada den yha sou elega tipota ala esei exeis paropides kai se ftaiei i xrisi aygi pou den exei kivernisi kan ton topo.e loipon kane ton kirika sta paidia sou oxi se emas daskalaki!!!!
 • snowstormΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 03:08
  ΖΩ στην Γαλλια....
  Παραλληλιζω την ΘΡΑΚΗ με αναλογες περιοχες που εχει η Γαλλια, οπως ΒΡΕΤΑΝΗ, ΑΛΣΑΤΙΑ και εκει κατω χαμηλα στα συνορα με την ΙΣΠΑΝΙΑ τους ΒΑΣΚΟΥΣ και φυσικα παντα την ΚΟΡΣΙΚΗ με τα αιωνια προβληματα της.
  Αν ενας ΑΝΩΝΥΜΟΣ εκπαιδευτικος ειχε το ΘΡΑΣΣΟΣ να βγει και να γραψει παρομοια σαν και τον κυριο, δεν θα δημοσιευοταν ποτε και πουθενα ΑΝΩΝΥΜΑ και δευτερον το να αποκαλει φασιστα κατι αντιστοιχο της ΜΑΡΙΝΑΣ ΛΕΠΕΝ (ας πουμε) θα ηταν αμέσως ποινικα κολασιμο.

  Με την ιδια ευκολια που γραφει ο εκπαιδευτικος, μπορει ο καθενας να γραψει για αμέτρητα μικρα στραβα που υπαρχουν στην χωρα μας - και φυσικα ο καθενας θα εψαχνε το δικιο του ....σε διορισμους , στρατιωτικες θητειες κλπ

  Το να ζητας εξαιρεσεις στους κανονες ειναι ήδη μια μορφη ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ.
  Yπό αυτή την έννοια, η απαίτηση της Χ.Α. για κατάργηση της ευνοικής βαθμολογικής μεταχείρισης που έχουν οι μουσουλμάνοι είναι στη σωστή κατεύθυνση.
 • μ(π)ω(χ)αμεθΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 03:06
  δασκαλακο και μετα ηρθαν οι μελισσες...
 • HΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 02:56
  ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.
  "ΕΛΛΑΣ-ΕΛΛΗΝΩΝ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ"

  If you know what I mean!
 • Petros A. LenasΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 02:54
  Οταν σπουδαζα ειχα ενα συμφοιτητη Ελληνα που ειχε ερθει στην Ελλαδα απο την Κωνσταντινουπολη. Και ναι κυριοι που ειστε εναντιον του να περναν διαφορετικες εξετασεις οι Ελληνες πολιτες μουσουλμανοι, και ο φιλος μου ο Ελληνας της Κωνσταντινουπολης οπως και πολλοι αλλοι Ελληνες της διασπορας, ακομη και αυτος που ειχε ερθει απο τη Χιλη και οταν μιλαγε Ελληνικα δεν καταλαβαιναμε τι ελεγε, περασαν στη σχολη με διαφορετικες εξετασεις γιατι με το επιπεδο της ελληνικης γλωσσας που καταφεραν να αποκτησουν στις αλλες χωρες θα ειχαν πατωσει, οπως και οι Ελληνες πολιτες μουσουλμανοι οπως αναφερει ο εκπαιδευτικος. Και για να περασεις σαυτη τη σχολη ηθελες 19 και κατι. Να εφαρμοσουμε και σαυτους το νομο χωρις εξαιρεσεις; Εδω σε θελω καβουρα Κασιδιαρη...φαε την ΠΑΤΑΤΑ τωρα και αλλη φορα οταν μιλας να ενημερωνεσαι πρωτα, αλλιως πες τα στο καφενειο με τους φιλους σου. Πηγαινε και πεστα αυτα στα Ελληνοπουλα της Νεας Υορκης οπου ανοιξατε και παραρτημα να δεις τι ντοματα θα φας. Αφου εισαι υπερ της εφαρμογης των νομων αδιακριτως, η μηπως κανεις διακριση σε Ελληνες πολιτες μουσουλμανους και Ελληνες της διασπορας εις βαρος Ελληνων που ζουν εδω και αποκτησαν την εκπαιδευση που χρειαζεται για το ειδος των εξετασεων; Ειπαμε για Ελληνες πολιτες ανεξαρτητως θρησκευματος και οχι για οποιον αποποιηθει την Ελληνικη υπηκοοτητα γιατι δεν του αρεσει, αυτος δεν μπορει να κανει εφαρμογη του νομου. Δουλευα και γω καποτε στον Καναδα κατοπιν προσκλησης της κυβερνησης τους και μια τραπεζα μου ειπε οτι πρεπει να κανω αιτηση να παρω την Καναδικη υπηκοοτητα για να μου δωσουν βιζα, τους ειπα να παν στο διαολο. Και πηγαινα λογω εργασιας σε διαφορες χωρες και στα ξενοδοχεια μου ζητουσαν βιζα και ελεγα πως δεν εχω, με κοιταγαν καχυποπτα, πως ειναι δυνατον με αυτη τη δουλεια να μην εχεις βιζα, τι επρεπε να τους πω; πως δεν μου δινουν γιατι δεν θελω να υπογραψω ενα κωλοχαρτο να παρω αλλη υπηκοοητα; δεν κατηγορω τους αλλους Ελληνες που την πηραν, αυτοι πηγαν να ζησουν τη ζωη τους εκει, εγω γιατι να αισθανομαι οτι μερικως ανηκω σαυτο το μερος; Ετσι λοιπον ο νομος τους δεν εφαρμοζοταν στην περιπτωση μου. Περιμενω τα σχολια σας...
 • ΔημήτρηςΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 02:02
  Ένα έχω να πω: Η πολύ Δημοκρατία έχει καταντήσει αηδία στη Ελλάδα.Αυτή μας έχει φέρει σε αυτή την κατάσταση.Αν ζείς σε αυτή την χώρα πρέπει να τηρείς και τους κανόνες.Όλοι έχουμε προβλήματα -ειδικά αυτό το διάστημα-αλλά ας σκεφτούμε λίγο τι θα γινόταν αν ο καθένας από εμάς θέλει και "ειδική" μεταχείρηση.Το ότι τα πομάκια , οι μουσουλμάνοι ή οι μουσουλμάνες της Θράκης βιώνουν αυτά τα "περίεργα" που γράφει ο κύριος καθηγητής δεν σημαίνει ότι χρήζουν και ειδικής μεταχείρησης.Παραλληλίζοντας τα δικά τους προβλήματα με τα δικά μου καθημερινά δυστυχώς βρίσκω ότι αντιμετωπίζω ίσως και περισσότερα.Είμαι πατέρας δυο παιδιών, άνεργος και ευτυχώς συντηρούμαστε από τον πενιχρό μισθό της γυναίκας μου.Όπως καταλαβαίνεται το βιοποριστικό είναι το Α και το Ω στην καθημερινότητά μου(κάτι που ίσως στο χωριό να μην ισχύει).Παρόλα αυτά δεν ζήτησαν μα ούτε και μου δώσαν τίποτα παραπάνω.Αντιθέτως συνεχίζουν και μου ΄παίρνουν.Και όταν θα έρθει ο καιρός τα δικά μου παιδιά να περάσουν σε πανεπιστήμια(άσε που θα θέλουν 19 για να μπουν) δεν θα μου τα φέρει κάποιος κοντά στον τόπο κατοικίας τους για να μην επιβαρύνομαι και άλλο οικονομικά.Και εγώ δεν ανοίκω σε ειδική ομάδα??Και εγώ δεν θα έπρεπε να έχω κάποια στήριξη.Αφήστε λοιπόν κύριε καθηγητά της αμπελοφιλοσοφίες, τα κηρήγματα περι δημοκρατίας και τους φιλελευθερισμούς και θα σας παρακαλούσα σαν δημόσιος λειτουργός που είστε να κάνετε κανα δωρεάν φροντηστήριοστα παιδάκια που τόσο αγαπάτε για να μπορέσουν να μπουν στα ελληνικά πανεπηστήμια με την αξία τους.
 • ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΕΝΙΚΟΣΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 01:59
  Οι γερμανικές αρχές έθεσαν σήμερα εκτός νόμου μια νεοναζιστική ομάδα, την Besseres Hannover, αφού έστειλε απειλητικό μήνυμα σε -τουρκικής καταγωγής- υπουργό της περιφερειακής κυβέρνησης του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας.

  Η νεοναζιστική ομάδα (το όνομα της οποίας σημαίνει «ένα καλύτερο Ανόβερο»), δημιουργήθηκε το 2008 και μετρά 40 μέλη. Στη δράση της περιλαμβάνεται η διανομή περιοδικών ρατσιστικού περιεχομένου στα σχολεία της πόλης, ενώ υποκινεί μέσω Διαδικτύου σε βία εναντίον των μεταναστών.

  Το κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας έθεσε σήμερα εκτός νόμου την Besseres Hannover, χαρακτηρίζοντάς την "στασιαστική" και "μέσο διάδοσης της ναζιστικής προπαγάνδας".

  Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η υπουργός Κοινωνικών Θεμάτων της Κάτω Σαξονίας Αϊγκούλ Οζκάν, δικηγόρος που γεννήθηκε στο Αμβούργο και είναι η πρώτη γυναίκα τουρκικής καταγωγής που εκλέχθηκε σε γερμανικό περιφερειακό κοινοβούλιο, είχε λάβει ένα απειλητικό βίντεο από την ομάδα.

  Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου Ούβε Σούνεμαν δήλωσε ότι στις εφόδους που πραγματοποίησε η αστυνομία σήμερα το πρωί στα σπίτια 20 μελών της ομάδας οι αρχές κατέσχεσαν όπλα και αφίσες.
 • Petros A. LenasΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 01:55
  @χιονοθυελας

  Εσυ "χιονοθυελα" που το βρηκες το ΘΡΑΣΣΟΣ να δημοσιευεις τις αποψεις σου ΑΝΩΝΥΜΑ χωρις να αναλαμβανεις την ευθυνη τους υπογραφοντας με το ονομα σου; Να σου πω εγω που το βρηκες, στη ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΑ που εχεις στο κεφαλι σου. Ο εκαπιδευτικος ανεφερε τον λογο της ανωνυμιας. Πες μας και συ "χιονανθρωπε" τους λογους της δικης σου αλλιως αδειασε μας τη γωνια.
 • panosΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 01:49
  ΑΝΕΚΑΘΕΝ Η ΟΛΜΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ...ΑΝΤΕ ΚΑΝΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ.ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΟΤΙ ΕΘΝΙΚΟ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.ΡΕΠΟΥΣΗΔΕΣ!!!
 • Petros A. LenasΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 01:40
  Κυριε εκπαιδευτικε εξαιρετικα τεκμηριωμενη και μνημειο ανθρωπιας ανταξιο του Ελληνικου πολιτισμου η επιστολη σας. Τυχεροι οι μαθητες σας που εχουν τετοιο δασκαλο. Στου κουφου η ανοητου ομως την πορτα βροντα οσο θελεις. Ο Κασιδιαρης οταν τον ρωτησαν σε εκπομπη στην τηλεοραση αν θα εδινε φαγητο στις διανομες που κανουν σε ενα νηστικο παιδακι που δεν ειναι Ελληνοπουλο και θα τον παρακαλαγε για λιγο ψωμι ειπε με το γνωστο του υφος του στραταρχη οτι η πολιτικη του κομματος του ειναι να δινουν μονο σε Ελληνες. Δεν νομιζω να υπαρχει Ελληνας ανεξαρτητως κομματος, ακομα και χρυσαυγητης, που να μην ματωσει η καρδια του μπροστα σε ενα νηστικο παιδακι οποιο και ναναι αυτο. Αυτος ειναι ο Κασιδιαρης, ενα αποβρασμα της κοινωνιας, αν δεν εχει αισθηματα για ενα μικρο παιδακι λετε να εχει για ολους εμας που ισχυριζεται οτι θελει να σωσει; Δεν ειναι οτι δεν ξερει την πραγματικοτητα της Θρακης μονο, ο αθρωπος αγνοει παντελως τον Ελληνικο πολιτισμο σε βαθμο που αναρωτιεσαι αν εχει ζησει τη ζωη του σαυτη τη χωρα. Αν ο αρχηγος του εχει λιγο μυαλο θα επρεπε να τον διαολοστειλει για το απυθμενο μισος του στον ανθρωπο. Αληθεια που και σε πια εποχη ζουσε αυτος ο ανθρωπος και θελει να καταργησει τον πολιτισμο μας η τελος παντων οτι απομεινε απ αυτον; την ανεχεια και την πεινα θα την αντεξουμε, το να μην μοιρασουμε το φαγητο μας ομως με ενα νηστικο παιδακι ΠΟΤΕ δεν θα το δεχτουμε και ουτε θελουμε να το σκεφτουμε ποσο μαλλον να βρισκουμε βαρβαρες δικαιολογιες περι εντολων του καθε κομματος. Ημουν καποτε εξω απο ενα σουπερμαρκετ στην Ισπανια με τη γυναικα και την κορη μου και ενας αστεγος βγηκε απο το σουπερμαρκετ κρατωντας μια μικρη τσαντα, δουλεια ποτε ειχε, ποτε δεν ειχε, τον ηξερα απο το δρομο καποτε του εδινα και και κανα ψιλο να παρει κανενα σαντουιτς. Ε λοιπον αυτος ο χτικιασμενος και κακομοιριασμενος ανθρωπος οταν ειδε την κορη μου εβγαλε απο την τσαντα του σουπερμαρκετ ενα χυμο και της τον εδωσε. Οχι οτι η κορη μου πειναγε η δειψαγε αλλα η καρδια του ηξερε πως τα μικρα παιδια οταν βλεπουν κατι τους γυαλιζει στο ματι και το θελουν. Ποιος; αυτος που δεν ηξερε αν την αλλη μερα θα ειχε φαγητο. Και γι αυτον ημουν ενας μεταναστης που επερνε τη δουλεια Ισπανων, και μαλιστα οχι καθολικος. Αυτη ειναι η ανωτεροτητα ψυχης, και αυτοι οι ανθρωποι με διδασκουν στη ζωη μου, οπως και σεις, απο τον Κασιδιαρη τιποτα δεν θελω να παρω, ουτε τα τροφιμα του, και μονο το κακο αναπαντεμα της μοιρας μου με ανθρωπους σαν κι αυτον τον 21ο αιωνα με κανει να αισθανομαι βαθεια θλιψη που τοσοι αγωνες αγνων φωτισμενων ανθρωπων στο περασμα της ιστοριας, των δασκαλων μου επισης, καταφεραν να μας κανουν ανθρωπους και ερχεται αυτος να τους φτυσει ολους αυτους για να παριστανει τον καμποσο. Βαζω και το ονομα μου γιατι δεν ζω στις συνθηκες που ζειτε εσεις και προβλημα κανενα δεν εχω να τα πω και χυμα στον αρχηγο του, αλλο ενα κομμα με προτεραιοτητα το εθνος και αλλο μια συμμορια ψυχικως διαταραγμενων αποβρασματων του υποκοσμου. Μιχαλολιακο ξυπνα, ολοι αγαπαμε το εθνος μας αλλα οχι ενα εθνος βαρβαρων, αυτο το λυσαμε ηδη στην αρχαιοτητα.
 • βασίληςΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 01:40
  "Επιστολή κόλαφος στον Κασιδιάρη"
  Απο δώ το έχετε στο ενικός απο εκεί το έχετε στην προσπάθεια σας να στρέψετε την προσοχή της κοινής γνώμης μακριά απο τα αντιλαϊκά μέτρα των κυβερνώντων, καταφέρνετε με τις κατάλληλες αναρτήσεις να κάνετε όλους τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας να ασχολούνται κατά της Χ.Α, λές και για το κακό που μας βρήκε φταίει η Χ.Α που πρίν τρείς μήνες πρωτομπήκε στη βουλή, και όχι τα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα ή αυτά που ήταν στη βουλή.
  Ενικός, η δημοσιογραφία σας είναι κατευθυνόμενη και καθόλου αντικειμενική. Σκέτη παραπληροφόρηση, και ίδια με αυτήν των ΜΜΕ.
 • GiorgosΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 01:38
  Είναι θλιβερό αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας σήμερα, αλλά δεν με εκπλήσσει. Διαχρονικά, ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού διακατέχονταν από ακραίες, φασιστικές και ρατσιστικές ιδέες, οι οποίες ενίοτε στήριζαν τις δικτατορίες ή τις δυνάμεις κατοχής μέσα από το λεγόμενο παρακράτος. Το παραμύθι ότι η αριστερά ήταν πλειοψηφία στη χώρα πρέπει να το καταλάβουμε ότι έχει τελειώσει. Απλώς, μεταδικτατορικά η συμπόρευση με τους υποστηρικτές της Χούντας ήταν ένα ταμπού και μόνο τα τελευταία χρόνια τα υποτιθέμενα "σταγονίδια" άρχισαν να σηκώνουν και πάλι κεφάλι στοιχιζόμενοι πίσω από τον ΛΑΟΣ. Όσο για τους πιτσιρικάδες της ΧΑ, αυτοί γεννήθηκαν πολλά - πολλά χρόνια μετά τη Χούντα και δεν έχουν αναμνήσεις από την περίοδο αυτή. Δείτε, για παράδειγμα τη διαφορά τους από την "πελατεία" του Καρατζαφέρη. Συγκροτούν, ωστόσο, τη νέα Ακροδεξιά, η οποία ευνοείται από την πολιτική και οικονομική συγκυρία και η οποία αποδεικνύει αυτό που στην αρχή του σημειώματος είπα: ότι δηλαδή ήταν, είναι και θα είναι δυναμικά παρούσα στην ελληνική πολιτική γεωγραφία.
  Ποτέ κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι διακρίνονται για τη μόρφωση και την καλλιέργειά τους.
  Ποτέ κανείς δεν υποστήριξε ότι γνωρίζουν την ελληνική ιστορία.
  Ο λόγος τους είναι φανατικός και τα επιχειρήματα απλοϊκά.
  Η βία αποτελεί συστατικό στοιχείο της πολιτικής τους δράσης
  Η επιβολή των απόψεών τους πραγματοποιείται μέσω του φόβου που προκαλεί η τρομοκρατία.
  Τα παιδιά της ΧΑ ήταν, μέχρι χθες, άτομα απελπισμένα και κοινωνικά περιθωριοποιημένα, έως ότου κάποιος έδωσε ένα νόημα στην ύπαρξή τους.
  Προφανώς αυτός που τους χειραγωγεί δεν θα τους επιτρέψει να επεξεργαστούν ορθολογικά το ιδεολόγημα πάνω στο οποίο στηρίζουν τη δράση τους.
  Για το κύμα των Χρυσαυγιτών, που αποτελεί ένα σοκ για κάθε δημοκρατικό πολίτη - δεξιό ή αριστερό, αλλά πάντως δημοκρατικό - ευθύνονται τα κόμματα που μέχρι σήμερα συμμετέχουν στην κοινοβουλευτική μας δημοκρατία.
  Αφήσανε το πεδίο της κοινωνικής παρέμβασης στην καθημερινότητα ελεύθερο στη ΧΑ για να αλωνίζει. Φαίνεται δεν αδειάζανε από τα κοκτέιλ πάρτυ, τις βόλτες στα κανάλια και την αφ' υψηλού πολιτική. Τον πολιτικό ακτιβισμό ήταν μοιραίο να τον κερδίσει κάποιος άλλος.
  Επομένως, αγαπητέ Καθηγητή.
  Εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου ώς προς την ανάλυση της κατάστασης στη Θράκη.
  Θα με βρεις σύμφωνο ως προς τις δυσκολίες των μουσουλμάνων μαθητών που οφείλονται στην πολυγλωσσία, η οποία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την "ημιγλωσσία" (όταν δεν κατέχουμε ακαδημαϊκά καμία γλώσσα)
  Θα με βρει σύμφωνο το μέτρο της θετικής διάκρισης για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια. Κι αν μπαίνει ένας φοιτητής - γιατί δεν είναι παραπάνω - ως υπεράριθμος σε κάθε πανεπιστημιακό τμήμα, δεν παίρνει τη θέση των Χριστιανών (γιατί Έλληνες υπήκοοι είμαστε όλοι: και οι Μουσουλμάνοι και οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, όπως και οι Ιουδαίοι και οι Καθολικοί και οι Διαμαρτυρόμενοι και οι Μάρτυρες του Ιεχωβά).
  Θα με βρει σύμφωνο η ανάλυσή σου για την καταπίεση που υπέστη η μειονότητα επί δεκαετίες. Και μην ακούσω εξυπνάδες για την κατάσταση της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία. Αν δηλαδή αυτοί θέλουν να είναι βάρβαροι, θα πρέπει κι εμείς να τους ακολουθήσουμε στη βαρβαρότητά τους; Και στο τέλος - τέλος, γιατί οι μετεμφυλιοπολεμικές κυβερνήσεις δεν επιτέθηκαν στην Τουρκία το '55 για να υπερασπιστούν την ελληνική μειονότητα, όταν δέχονταν το προγκρόμ από τους Τούρκους.
  Αντίθετα, εκείνη την ψυχροπολεμική περίοδο, ο Σωματάρχης του Ελληνικού Στρατού στη Θράκη καλούσε ΟΛΗ τη μειονότητα να δηλώνουν Τούρκοι, αφού οι Πομάκοι ως σλαβόφωνοι θεωρούνταν ύποπτοι και επικίνδυνοι για βουλγαρική - άρα κομουνιστική - προπαγάνδα. Από εκεί προέκυψε η μπάρα και την ίδια περίοδο υποφράφηκαν και οι μορφωτικές συμφωνίες με την Τουρκία για διδασκαλία της τουρκικής, όχι μόνο στους Τουρκογενείς, αλλά και στους Πομάκους και στους Αθίγγανους. Συμφωνία την οποία επικύρωσε η Χούντα. Επομένως ας μην ψάχνουν την αιτία του κακού στην Αριστερά, η οποία εκείνη την εποχή "έκανε τουρισμό στα ξερονήσια" και οπωσδήποτε δεν κυβερνούσε. Υπερπατριωτισμό από ανιστόρητους το θεωρώ τουλάχιστον υπερβολικό.
  Γι' αυτό, μην περιμένεις να τα καταλάβουν αυτά οι Χρυσαυγίτες. Δεν φταίνε αυτοί. Η στρεβλή, επικοινωνιακά δομημένη, λειτουργία της δημοκρατίας μας τους δημιούργησε. Εάν η Δημοκρατία αυτή τους λάμβανε υπόψη, επιχειρώντας να διοχετεύσει το δυναμισμό και τη ζωντάνια τους σε δραστηριότητες που θα βασίζονταν σε δημοκρατικές αρχές και αξίες, προωθούσε το διάλογο και την κοινωνικά οφέλιμη δράση, αντί για τον παραγκωνισμό, την αδράνεια και την απαξίωση, οι νέοι αυτοί - που δεν είναι κακοί, αλλά παραπλανημένοι - δεν θα ζητούσαν καταφύγιο στην οικογένεια (και δεν χρησιμοποιώ τυχαία την λέξη) της ΧΑ.
  Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε κ. Καθηγητή μου;
  Η βία στη βία θα φέρει κι άλλη βία, πάνω που προλάβαμε να επουλώσουμε τα τραύματα που εμφυλίου.
  Το βάρος πέφτει σε σένα, σε μένα, σε κάθε εκπαιδευτικό, που θα πρέπει να δουλέψει για την επαναφορά στις ιδέες του ανθρωπισμού και της Δημοκρατίας.
  Το ορμητικό ποτάμι δεν σταματάει με φράγματα από κλαδάκια. Μπορείς όμως πάντα να του αλλάξεις την κοίτη.
  Αλλά αυτή η δουλειά γίνεται στο πεδίο, στο πεζοδρόμιο και οπωσδήποτε στο σχολείο.
 • spyrosΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 01:35
  He is the most stupid educator. In our days there is no φασισμος. there is
  πηθαρχια and when the country is in danger i do not give a fuck για την
  συνθήκη της Λωζάνης. Can you explain to me what the hell these people
  were asking during the last protest? Since when legal or illegal aliens have
  the right to set fires?

  Are you saying that you have an organization that monitors consumption
  of such medicine from Muslim females? Any one that works for someone
  else may feel like slave from time to time.

  Αντι να βάλετε τα δυνατά σας να στείλετε φασιστικές ιδεούλες εκεί που τους αξίζουν, γιατι δεν βαζετε τα δυνατα σας να πεισετε μερικους απο
  αυτους να σταματησουν the criminal actions.
  There are Muslims in Greece for long time and no one was bothering them
  at that time actually no one is out to get this kind of Muslims at this time
  but consider how many Muslims were in Greece 30 years ago and how many Muslims live in Greece at this time. What was the quality of the
  Muslims 30 years ago and what is their quality at this time.
  Of course there are good Greeks and bad Greeks and there are good
  Muslims and bad Muslims. Read the news, these people kill each other
  and from time to time kill Greeks also.
  I can respond to all your comments but it will take a lot of time and space
  so i have to stop here but i repeat no one is out to get the working and peaceful Muslims all they want is to get the illegals and criminals.
 • G panΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 01:18
  Μπράβο ΔΑΣΚΑΛΕ !!!!!!! Επιτέλους γράφονται κάποιες αλήθειες
 • ΧΑΝΙΩΤΗΣΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 01:12
  Πρώτον, αμφιβάλλω ότι ο συγγραφέας είναι Έλληνας εκπαιδευτικός και δεύτερον, είμαι σίγουρος ότι τον πονάει τακτικά η μέση του από τις υποκλίσεις και τα λυγίσματα που κάνει όταν πολύ τακτικά επισκέπτονται τη Θράκη οι αξιωμαυούχοι της Προστάτιδας Τουρκίας.
 • AiasΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 00:57
  Καλά του τα λέει, αλλά στου κουφού την πόρτα...
  Από την άλλη αυτό που δεν καταλαβαίνω με τα ζωντανά της μπρούτζινης δύσης: από που προέκυψε να είναι:
  1) λάτρεις, και καλά, του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού
  2) φανατικοί χριστιανορθόδοξοι,
  3) ρατσιστές,
  4) ενάντιοι στην γνώση και μόρφωση και
  5) ναζιστές ταυτόχρονα ;;;
  Το ασύμβατο του ασύμβατου, ώ ασύμβατο....

  Οι αρχαίοι ήταν φιλόξενοι, φιλομαθείς, θεωρούσαν έλληνα όποιον είχε ελληνική παιδεία, τιμούσαν τους προγόνους και με τους θεούς παιζαν σφαλιάρες...
  Ο χριστιανισμός λέει αγαπάτε αλλήλους κλπ κλπ....
  Το να είσαι ρατσιστής σε μια χώρα που έχουν περάσει (κυριολεκτικά και... μεταφορικά) όλες οι φυλές του κόσμου είναι το λιγότερο αντιφατικό και άρνηση της ιστορίας και της πραγματικότητας....
  Μάλλον εχουμε να κάνουμε με σχιζοειδείς προσωπικότητες...
  Και μετά λένε τους αριστερούς "θολοκουλτουριάριδες"....
 • nikolaosΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 00:57
  ..κυριε εκπαιδευτικε, οταν ερθει η ωρα να σηκωσεις την πρασινη σημαια (ξερεις πολυ καλα τι εννοω), ο διεθνισμος και η αριστεριζουσα μπουρδολογια σου περι ρατσισμου, δεν θα σε βοηθησουν..ρυθμισε λοιπον καλα το δορυφορικο σου πιατο να κοιταει προς ανατολας και συνεχισε το θεαρεστο εργο σου..ξερεις εσυ..
 • Και η τρίχα κάγκελοΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 00:42
  @ κατερινα
  Πάρ'το λίγο πιο 'κει γιατί σε χτύπησε η τρικυμία απευθείας στο κρανίο. Αυτή την ηλίθια καραμέλα που πιπιλάτε περί ανορθογραφίας, από πού την εισάγετε; Να αλλάξετε προμηθευτή γιατί μάλλον κάτι σας ρίχνει μέσα και έχετε μπερδέψει τις βούρτσες με τις.... χτένες. Σύρε λοιπόν παραπέρα διότι είδαμε τί επιπτώσεις είχε (και έχει ακόμα) η δική σας παρα-μόρφωση...
 • ΕΛΛΗΝΑΣ-ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 00:29
  ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΡΕ ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΜΕΛΟΥΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ.ΑΥΡΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ.Ο ΛΑΟΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΧΟΣ.Η ΧΩΡΑ ΕΠΙΣΗΣ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΡΟΣΑΝΟΑΤΟΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΩΣ ΚΥΡΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ Χ.Α. ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΤΥΧΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΠΡΑΣΑΝΤΟΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΙΡΟΥΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ.ΕΧΩ ΞΕΧΑΣΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙ ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ.ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΕΜΦΥΛΙΟ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ ΣΤΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΙΜΗ ΣΕ ΧΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΝ ΖΟΥΣΕ........ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ......ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΜΙΑ ΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Χ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΑΝ ΓΙΑ ΑΤΕ ΚΑΙ ΠΑΕ.ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΑΠΟΡΕΙ ΠΩΣ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΥΣ Η ΕΚΡΕΜΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ , ΣΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ , ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥΣ , ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ, ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΗΡΑΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΒΙΑ ΑΙΜΑ ΠΟΛΕΜΟ......ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΑΔΑ
 • ifigenia chatzaliΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 00:29
  Μπράβο στο δάσκαλο για το μάθημα που δίνει με την επιστολή του σε όλους μας σήμερα .Οσο για τον Κασιδιάρη και τον κάθε κασιδιάρη αυτά είναι ψιλά γράμματα γιατί αν δεν ήταν κάτι τέτοιοι δεν θα είχαμε αυτά τα προβλήματα σήμερα στη Θράκη. ' Οσο για τις ξεχωριστές εξετάσεις δεν είδα να χαρακτηρίζονται ρατσιστικές και σε βάρος των παιδιών εδώ και οι χωριστές εξετάσεις που δίνουν τα παιδιά των ελλήνων μεταναστών π.χ αυτών που μεγάλωσαν στη Γερμανία κ.λ.π. Αλλά βλέπετε για τους κασιδιάρηδες αυτού του κόσμου οι έλληνες μπορούν να έχουν δικαιώματα σαν μετανάστες στις χώρες που ζούν οι μετανάστες στην ελλάδα πρέπει να πεθάνουν,
 • ΜΒΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 00:26
  ΜΗΝ ΠΟΛΕΜΑΤΕ ΤΗ Χ.Α. . ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΣ ! ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ , ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ ΚΛΠ. ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ ΚΡΥΦΤΕΙ ! ΓΙΑΤΙ ??
 • mariaΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 00:19
  @ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΛΑΒΟΜΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΛΑΦΟΣ Η Παπαχρήστου ως πρωταθλήτρια αν τελείωνε το σχολείο θα μπορούσε να μπει άνευ εξετάσεων σε όποια σχολή ήθελε ακόμα και ιατρική. Θα μπορούσε όμως να αποφοιτήσει ???? Στο αναφέρω αυτό για να καταλάβεις εσύ και τα υπόλοιπα χρυσαύγουλα, γιατί στοιχειώδη λογική δεν έχετε, ότι ανεξάρτητα από το πως εισάγεται κάποιος στο ελληνικό πανεπιστήμιο μετά υποβάλλεται στις ίδιες εξετάσεις για την απόκτηση του πτυχίου συνεπώς αν δεν αξίζουν αυτά τα παιδιά δεν αποφοιτούν και όσοι αποφοιτούν είναι το ίδιο επιστήμονες με τους υπολοίπους ανεξαρτήτως του τρόπου εισαγωγής και ποσοστού μοριοδότησης ( πολύτεκνοι, έλληνες εξωτερικού, αθλητές, παιδιά με σοβαρές παθήσεις κλπ.) . Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά εθνικιστικές κορώνες που απευθύνονται σε ανθρώπους γκαγκα .......κατάλαβες βλάκα ???? Άντε γιατί πολύ μας τα ζαλίσατε .....ηλίθιοι ....σκεφτείτε μόνο πριν ξαναμιλήσετε τα παιδάκια που φοιτούν στο Ζάππειο και στο Ζωγράφειο στην Κωνσταντινούπολη ...... αλλά τι σας λέω τώρα.....διατεταγμένη υπηρεσία εκτελείτε με target group τους αγράμματους και χαμηλής νοημοσύνης "έλληνες" !!!!!!
 • ΓιάννηςΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 00:17
  Φέρτε χαρτομάντηλα να κλάψω!!! με συγκίνησες ρε μπαγάσα.. Άκου τώρα κάτι ψευτοδάσκαλε της δεκάρας (ναι είμαι χρυσαυγίτης). Το μίσος μας είναι μεγαλύτερο για σας τα ντόπια ανθελληνικά καθάρματα, τους αποδομηστές, τους εθνομηδενιστές κτλ, παρά για τους μουσουλμάνους και τους αλλοδαπούς. Εσείς οι προοδευτικούρες της κάθε ροζ κόκκινης, μαύρης κτλ αριστερής μεριάς των ιδεολογιών, είστε οι ηθικοί αυτουργοί της παρακμής της χώρας μου!!! Πάντοτε άπιστοι, πάντοτε κομπλεξικοί, πάντοτε απάτριδες. Δήθεν ανθρωπιστές! που είναι ο πόνος σας για τους συμπατριώτες σας; Για τον κόσμο που δοκιμάζεται καθημερινά; Αγαπάτε και συμμαχείτε μόνο με ότι πληγώνει την πατρίδα μου!!!Δεν θα αλλάξετε ποτέ!!! και τα φούμαρα περί ελληνικής εθνικότητας και ορθοδοξίας, ψεύτικα λόγια για να προσέξουν οι πολλοί το λογύδριό σου.. καλή η προσπάθεια αλλά δεν έπεισες!!
 • kwstadinosΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 00:13
  Για τους αθλητες που μπαίνουν με 10% ή με άνεφ δεν λέτε τυποτα για τις 10 ειδικες κατηγοριες για τις στρατιωτικές σχολές πάλη δεν λέτε τπτ, για τα άτομα με αναπηρίες ή καρκίνους ή με διαβήτη που μπαίνουν με ανεφ πάλη δεν λετε τπτ .Ειναι πραγματικα ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ προς σε εμένα που μένω στην αθηνα, πήγα φροντηστηριο, μιλαω ελληνικα απο πάντα και ειμαι 100% στην υγεία μου καλα , να διευκολύνονται τέτοια άτομα , στο Καιαδα!
 • τι κακό πράμα να αγαπάς την ελλάδα ναι ναι ναιΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 00:09
  δάσκαλε κάτσε με τα παιδάκια σου εκεί στα τουρκοχώρια και όταν έρχονται τούρκοι πολιτική να πηγαίνεις και εσύ και να τους χειροκροτάς.και στο finale αν δεν τους αρέσει να μαθαίνουν και την "ελλινινι" γλώσσα να πάνε στην τουρκια να μαθαίνουν μια λιγότερη.. αλβανοί, "πακεστανι", αβγανοί, ρωσοπόντιοι, ρουμάνοι τούρκοι, ΌΧΙ ΡΕ ΜΟΝΟ ΈΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛ’ΔΑ ΜΟΥ.όλη αυτή προσφέρουν τίποτε για την ελλάδα μου???περνούν σύνταξις που δεν έχουν δουλέψει ποτε στην ζωή τους, γεννοβολάνε τη συνεχεια τις καταστροφής τις χώρας τα παιδιά τους, χωρίζουν και περνούν επιδόματα χωρισμού και τα περνούν και ας μην ξέρουν καν που βρίσκετε η ελλάδα τους κάνουμε δωράκια......ΈΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝAΤΕ REEEEEE... ΔAΣΚΑΛΕ Μάθε ΓΡAΜΜΑΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙA ΚΑΙ AΣΕ ΤΙΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΈΣ ΔΗΛΏΣΕΙΣ!!! τις κάνει και ο τσίμπλας xaxaxa που το βρήκα και αυτό άκου τσίμπλας.
 • caesarΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 00:05
  αναρωτιέμαι για όλους αυτούς που το παίζουν ελληναραδες και χριστιανοί ...οι
  καθολικοί από τα δωδεκανησα είναι ελληνες η Ιταλοί τελικά???? και αν είναι Ιταλοί γιατί τους αποδεχόμαστε σαν ισότιμους ελληνες???? ο νοών νοητω....και φυσικά απαντώ με ερώτηση σε ολους αυτους τους καθηγητακους (κρυφοχρυσαυγιτες) και στους χρυσαυγιτες που καταφέρονται εναντίον του δασκάλου που έγραψε αυτή την επιστολή και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια....!!!! ΜΠΡΑΒΟ ΔΑΣΚΑΛΕ...!! μην τους λαμβάνεις υπ όψιν σου οτι και αν σχολιάζουν. οταν θα ερθουν στην θρακη και θα αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα μόνο τότε θα πιστέψουν αυτά που γράφεις στο κάθαρμα τον κασιδιαρη...!!!
 • Mathe Paidi mou GrammataΤετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, 00:03
  Polu glwssa kai polu kako sti Thraki....mipos exei Frontistirio Ksenwn Glwsswn o Daskalos?
  O kathe m@lakas stelnei kai mia blakeia gia na mas apodiksei oti oi Xrysaugites einai Kopanoi. Oi Bouleutes einai oloi Kleftes. Kai oi Ellines thumata kai hrwes. Ethniko Sirial Parakmis.
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 23:55
  Ελπίζω σε διπλανή προθήκη στο μουσείο να είναι και οι αριστερές θωλοκουλτουριάρικες ιδέες!!!
 • Στέλιος ΚαπουρνιώτηςΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 23:53
  Εγώ, χωρίς να ξέρω τις πραγματικότητες στις οποίες αναφέρεται ο επιστολογράφος, σέβομαι απόλυτα την γενική παραδοχή οτι τα πράγματα, όταν αφορούν ανθρώπους σε μεθοριακές συνθήκες, ποτέ δεν είναι όσο απλοποιημένες τις καταντάει μια εθνικιστική ιδεολογία. Αλλά, πότε η πολιτική, στην σκοτεινή της μορφή ιδιαίτερα που έχει να κάνει με την απόκτηση της εξουσίας με κάθε τρόπο, σεβάστηκε την πολυπλοκότητα της πραγματικότητας? Είναι λοιπόν ευχάριστο που κάποιος μπόρεσε να προβάλλει αυτή την περιπλοκότητα, με την ελπίδα οτι εμείς, το εκλογικό σώμα, θα καταλάβουμε πως η ζωή δεν εξελίσσεται γραμμικά, όπως οι πάσης ιδεολογίας πολιτικοί πάνε να μας περάσουν για να πουλήσουν γιατροσόφια που βολεύουν το στερεότυπο της απλοποιημένης τους παρουσίασης.
 • ΚΩΣΤΑΣΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 23:51
  1) ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ?
  2) ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
  3) ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ ΤΑ ΓΑ@@ΝΕ ΟΙ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΠΙ 38 ΕΤΗ.
  4) ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ
  5) ΕΝΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΑΝΩΝΥΜΑ
  6) ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ.
  7) ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΟΠΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ._
 • gkoolΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 23:50
  Η πίστη στο Χριστό δεν είναι αναγκαία συνθήκη για να είναι κανείς Έλληνας. Οι Έλληνες υπήρχαν και πριν τον Χριστιανισμό. Οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι εκεί πολλούς αιώνες και εφόσον η Θράκη είναι ελληνική είναι και αυτοί Έλληνες. Έχουν γίνει πάμπολλα λάθη στο χειρισμό αυτών των ανθρώπων και όντως μερικοί από αυτούς αισθάνονται Τούρκοι και για αυτό φταίει μεταξύ άλλων και η πολιτικη αποκλεισμού που περιγράφεται στο κείμενο. Σας διαβεβαιώ ως κάτοικος της Θράκης ότι δεν αισθάνονται όλοι Τούρκοι ούτε καν οι περισσότεροι από αυτούς και ότι είναι στο χέρι του ελληνικού κράτους να τους κερδίσει. Νόμοι σαν αυτοί τους βοηθάν να ενταχθούν ουσιαστικά στην ελληνική κοινωνία και να ενσωματωθούν σε αυτή, ειδεμή ξέρετε το προξενείο μοιράζει υποτροφίες για Κωνσταντινούπολη με μεγάλη ευκολία. Και είναι πολύ-πολύ-πολύ μεγάλο λάθος και μεγάλη αδικία ο διαχωρισμός Έλληνες-Μουσουλμάνοι. Ένας Πομάκος μοσυσουλμάνος με οικογενεια που βαστάει 500 χρόνια στη Θράκη δηλαδή πρέπει να θεωρείται ανάξιος να αποκαλείται Έλληνας και να τον κανουμε "δώρο" στην Τουρκία όταν ο ίδιος δεν αισθάνεται καθόλου Τούρκος;
 • ΚώσταςΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 23:46
  Τι άλλο θα διαβάσουμε.Τι αλλά κόλπα θα ψάξουν για να κατηγορήσουν ένα κόμμα που δεν συμμετείχε σε καμμιά κυβέρνηση σε καμμιά βουλή κλεφτων και απατεώνων.Τους χαλάει την συνταγή φαίνεται.Εχω κάνει και φαντάρος και φοιτητής εκεί επάνω.δεν είδα τίποτα από όλα αυτά παρά ένα μίσος προς τους έλληνες.οχι από όλους βέβαια, αλλά από τους οριτζιναλ Τούρκους.ειδα τουρκικές σημαίες και την πράσινη τουρκικη σημαία.δεν με νοιάζει η θρησκεία.υπαρχουν και έλληνες καθολικοί.δεν είδα κανένα μίσος απέναντι στην Ορθοδοξία.αλλα μην μας λέτε πως οι ανακρίβειες είναι και πραγματικότητες.οσα γράφει ο δάσκαλος είναι απλά αόριστιες και γενικοτήτες και τίποτα άλλο.
  Ας παει στην Πόλη να σηκώσει ελληνική σημαία και μετά ας κάνει τον φίλο στου ¨έλληνες μουσουλμάνους¨.
  Η επιστολή είναι πασιφανές πως έχει δόλο και τίποτα άλλο.
 • ΜΕΛΟΣ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΟΥΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 23:41
  HASTA LA VISTA ANTIFASCISTA !!!
 • BASΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 23:39
  Σαν εκπαιδευτικός νρέπομαι να διαβάζω από έναν ''συνάδελφο'', πως παραμένει ανώνυμος επειδή φοβάται τη Χρυσή Αυγή!Φοβάται για τα παιδιά του.Αυτό τα λέει όλα.Δυστυχώς.Αγαπητέ συνάδελφε αν φοβάσαι μη γράφεις επιστολές, ανώνυμες.Απλά διαχέεις τον φόβο σου και δίνεις το χειρότερο παράδειγμα.Άσε κανέναν που δε φοβάται....
 • ΚλεοπάτραΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 23:34
  Φίλοι του ενικός.Εχω γυρίσει όλον τον κόσμο σχεδόν, εκτός από βόρειο και νότιο Πόλο.Οι άνθρωποι παντού είμαστε ίδιοι, με αγωνίες, με προβλήματα, με χαρές και λύπες.Το θέμα που μας απασχολεί σήμερα είναι η εν λόγω επιστολή προς τον βουλευτή της χ.α.Δεν θα κρίνω την ένταση της γραφής του αποστολέα, θα είπω όμως τούτο.Δεν υπάρχει μόνον στην Ελλάδα θέμα με την Θράκη μας είναι και αλλού όπως οι Βάσκοι επί παραδείγματι , οι Καταλανοί, οι Σκώτοι.Οι μειονότητες έχουν λόγο ύπαρξης στις περιοχές αυτές, ιστορικές ως επί το πλείστον μέσα στον ρου του χρόνου.Από πάντα ο άνθρωπος περιπλανάτο γνωρίζοντας και αγαπώντας το τόπο που επέλεγε να ζήσει και να κτίσει τα όνειρά του.Ολοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ κατέχουμε την Ιστορία του τόπου μας και πως οι λαοί δεν μας προσέγγιζαν πάντα με αγαθές προθέσεις.Εχουμε γνωρίσει πολύ καλά από Ανατολή και Δύση στο πετσί μας την κατακτητική τους μανία.Ο Ελληνισμός όμως επιβίωνε και αποδείχθηκε παντός καιρού.Είναι αλήθεια ότι η ΘΡΑΚΗ μας αποτελεί ένα ενιαίο κομμάτι του κορμού της πατρίδος μας.Οι ιστορικές παρακαταθήκες του τόπου μαρτυρούν και την ελληνικότητά του.Δεν υπάρχει αμφιβολία περί τούτου.Γη του Ορφέα, του Δημόκριτου, του Σπάρτακου του σκλάβου που επαναστάτησε κατά της υπερδύναμης της εποχής της Ρώμης και την ταπείνωσε.Αυτό είναι το πνεύμα που. ο τόπος γέννησε τον ήρωα αυτόν καθώς και τον μεγάλο μας επιστήμονα της εποχής που πέτυχε τότε την σχάση του ατόμου.Δεν είναι μικρό πράγμα λοιπόν ο τόπος σου να σε αγαπά και να τον αγαπάς.Η Ελλάδα είναι παντού. Είναι ακόμη εκεί και ανασαίνει.Οφείλουμε να τους αγκαλιάσουμε και να σεβαστούμε την συνθήκη της Λωζάννης γιατί είμεθα κύριοι της υπογραφής μας.Δεν θα κάνουμε ότι και οι Τούρκοι που με προγκρόμ έδιωξαν κακήν κακώς τους Ελληνες της Κων/πολης μας.Οσο και αν επιμένει το τουρκικό προξενείο-ομολογώ δεν καταλαβαίνω την ύπαρξή του , αυτό είναι θέμα του ΥΠΕΞ, -να δημιουργεί θέματα όπως και η ιστορία της δασκάλας μας της κας Χαράς Νικοπούλου .Ναι δεν έπρεπε να συμβεί συνέβη όμως και πολύ κακώς.Η περιοχή είναι ευαίσθητη και πρέπει να την προσέξουμε σαν κόρη οφθαλμού.Μην δίνουμε ερεθίσματα στους γείτονες οι οποίοι καιροφυλακτούν και περιμένουν για να μας τελειώσουν.Αλλωστε ο τρόπος τους είναι γνωστός όταν θέλουν να δημιουργήσουν θέματα.Είναι μαέστροι σε αυτά, αλλά δεν θα πέσουμε πλέον στην παγίδα τους γιατί πλέον έχουν γνώσι οι φύλακες.Αυτά τελείως φιλικά Κλεοπάτρα.
 • ματτΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 23:33
  1. ΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ??
  ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΕΙΜΑΙ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ , ΟΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ?

  2. Π.Χ. ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ 100% ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙΣ ΠΟΤΕ !!! ΜΗ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ

  3. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΕ ΕΝΑ 70% ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η Χ.Α.
  ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΤΟ 100% ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ- ΚΚΕ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ
  ΑΡΑ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΚΟ

  4. ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ , ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΕΤΣΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ,
  ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ,
  ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ Χ.Α.
 • γιωργος ψυχικοΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 23:30
  τι να σου πω ρε φιλε πραγματικα δε ξερεις τι σου γινεται και διδασκεις και στα ελληνοπουλα κριμα!!!!!! σε πολλα εχεις δικιο σε αλλα εχεις αδικο, αλλα δε καταλαβαινει την εμμονη σου και την αντιπαθεια σου προς τη ΧΑ. Αυτη μαλλον πηγαζει απ αλλα κινητρα.....
 • KostisΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 23:23
  Διάβασα ένα τόσο μεγάααααλο κείμενο και πουθενά δεν είδα την ουσία: ΓΙΑΤΙ έχουν ευνοϊκή μεταχείριση οι μουσουλμάνοι; Οι ορθόδοξοι δηλαδή των 17-18 χρονών, δεν έχουν προβλήματα; Δεν ελπίζουν; Καλό το λογύδριο του κου εκπαιδευτικού αλλα πουθενά μια λογική εξήγηση για την κείμενη νομοθεσία.
 • αλέξανδροςΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 23:21
  Ένας εκπαιδευτικός που γνωρίζει τον τόπο του και την εκπαιδευτική διαδικασία. Από την άλλη ένας ναζιστής που δεν ξέρει τι του γίνεται παρά μόνο να βγάζει κόμπλεξ και μίσος για όλους εκτός από τους όμοιους του (ναζιστές). Στο όνομα του εθνικισμού οι χουντικοί κτηματομεσίτες πούλησαν την μισή Κύπρο, κάποιοι άλλοι σήμερα παίζουν τον βρώμικο ρόλο τους στην Θράκη. Και από τότε που γίνανε βο(υ)λευτές φροντίζουν και για επιχειρηματικά συμφέροντα. Για ρίξτε μια ματιά εκεί στο ενικός στην επερώτηση της κας του κου φύρερ και στα συμφέροντα που θέλει να εξυπηρετήσει στη Ν. Ιωνία. Ρε λεφτά που έχουν αυτά τα πάρκινγκ.
 • Ευλάμπιος ΣκορδοπέογλουΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 23:16
  Παρακαλουνται ολα τα "εθνικιστικα" κορακια να ενημερωθουν σχετικά με τις επισημες θεσεις της Αγκυρας και τις ανεπισημες ενεργειες του Προξενειου στην Κομοτηνη σε οτι αφορα το θεμα της μειονοτητας και μετα να εχουν αποψη για τον "βαρυ σταυρό" που σηκωνουν ο Κασιδιαρης & ΣΙΑ (απο το συμμορια).
  Εαν οι θεσεις του εθνικιστικου κομματος της Ελλαδας για την μειονοτητα ταυτιζονται με αυτες της Τουρκιας τοτε μαλλον οι "ελληναρες" οπαδοι του θα πρεπει να αμφισβητησουν τον μεντορα τους. Εκτος εαν οντως η αποψη ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ εστω και αν αυτό ειναι αντεθνικό.

  Υ.Γ Στη Θρακη εκτος απο τους γηγενης Πομακους ζουν λογω μετακινησεων και αλλοι πλυθησμοι με μουσουλμανικο θρησκευμα Ελληνες κατα τον νομο πολιτες.
  Αφου το θεμα δεν το κατεχετε ...γιατι ασχολειστε? Σας πειραξε η ανωνυμια...ενω οσοι σχολιαζεται το κανετε επωνυμα?
 • georgeΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 23:11
  θα έπρεπε να βάλει το όνομά του. οι δειλοί δεν αξίζουν τίποτα
 • ChristinaΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 22:59
  Ρε παιδια γιατι οταν καποιος εχει μια διαφορετικη αποψη ειναι απαραιτητα φασιστας και δεν αξιζει σχολιασμο; Ειπε ο ανθρωπος κατι (ο δασκαλος) αμεσως οι μισοι τον λενε ακροαριστερο και πρακτορα των τουρκων, εκφραζουμε καποιοι απο εμας διαφορετικη αποψη ειμαστε φασιστες.
  Προσωπικα δεν ειμαι προβατο και θεωρω οτι μπορω να χω δικαιωμα να εκφραζω κοσμια την οποια αποψη μου. Σε δημοκρατια ζουμε ρε παιδια ή μηπως οχι τελικα;
 • Τιμημένος ΈλληναςΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 22:54
  Κύριε Κασιδιάρη, σας υβρίζουν, γιατί εργάζεσθε για το καλό των Ελλήνων. Συνεχίστε έτσι (συσσίτια και ρουχισμός προς τους άπορους, ανάπηρους και εξαθλιωμένους Έλληνες).
  Οι ύβρεις προς Έλληνα, που κάνει το καθήκον του για τους Έλληνες, είναι μεγάλη τιμή. Εύγε.
 • dimitrisΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 22:52
  Ως Θρακιώτης προσυπογράφω το υπέροχο αυτό κείμενο ενός ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
  Ίσως μια ψυχανάλυση και μία αναδρομή στην παιδική ηλικία του Κασιδιάρη να μας βοηθούσε για να καταλάβουμε πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να μισεί με τόσο πάθος τα πάντα και τους πάντες. Πως γίνεται να είσαι τόσο σκατόψυχος, να θέλεις να δέρνεις, να χτυπάς, να δολοφονείς, να εκδικείσαι, να βρίζεις, να απειλείς;
  Όσο για τα σχόλια των γνωστών κάφρων της Χρυσής Αυγής, όπως σωστά γράφει και ο ΤΡΥΦΩΝ, δεν αξίζει ούτε να τα διαβάσει κανείς. Τραβάει καζανάκι και συνεχίζει.
  ΔΕΝ θα επιτρέψουμε σε αυτά τα φασιστοειδή να μετατρέψουν την πατρίδα μας σε Τεχεράνη. Θα τους στείλουμε σύντομα πίσω από εκεί που ήρθαν: στον βόθρο της ιστορίας...
 • ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ (ΦΑΣΙΣΤΑ) ΓΡΑΜΜΑΤΑ!Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 22:47
  Συγχαρητήρια στον δάσκαλο για την ρεαλιστική απεικόνιση της πραγματικότητας.
  Το να περιμένουμε να κατανοήσουν το νόημά της τα αγράμματα, ανορθόγραφα, μισαλλόδοξα, ψυχοπαθή, φασιστοειδή δίποδα κτήνη είναι σαν να περιμένουμε τη σωτηρία από το μνημόνιο. Απλά παίζουν το παιχνίδι του συστήματος (και των Τούρκων) με την σκοπιμότητα των λίγων & εκλεκτών και την απύθμενη βλακεία και μίσος των πολλών σνεγκέφαλων.
  Η Ιστορία όμως διδάσκει 'οτι παρόμοια φαινόμενα στο παρελθόν οδήγησαν στην άνοδο του Χιτλερ, στο αιματοκύλισμα της ανθρωπότητας και στη γενοκτονία λαών και φυλών. Οι λαοί (οφείλουν να) έχουν ιστορική μνήμη και θα ξαναστείλουν σύντομα αυτό το φασιστικό μόρφωμα των Χρυσαυγουλιτών και τους χούλιγκανς του (που φαίνεται εγκατέλειψαν τα γήπεδα, λόγω της οικονομικής κρίσης) ξανά στο περιθώριο του υποκόσμου, όπυ και ανήκει.
 • Εχουν χασει τα χρυσα αυγά και τα χρυσά πασχάλια.Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 22:43
  Πιστός στην γραμμη της Αγκυρας και του Προξενειου της Κομοτηνης ο Κασιδιαρης.
  Οσοι εχουν ζησει για καποια χρονια στη Θρακη και οχι να εχουν κανει τουρισμο....το αντιληφθηκαν απο την πρωτη στιγμη που εκανε τη δηλωση ο υπαρχηγος.
  Ομως ο Κασιδιαρης ειναι και βουλευτης του ελληνικου κοινοβουλίου...θα επρεπε να γνωριζει ορισμενα βασικά πραγματα για το συγκεκρημενο θεμα. Αυτοι που υποστηριζουν οτι υπαρχει εθνικη μειονοτητα και οχι θρησκευτική ειναι οι Τουρκοι. Εαν η ΧΑ ασπαζεται την αποψη της Τουρκιας στο θεμα τοτε θα πρεπει να ενημερωσει τον ελληνικο λαό.
  Εχοντας την μικρη εμπειρία των 7 χρονων διαβιωσης στη Θρακη συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ με τον εκπαιδευτικό των μειονοτικων σχολειων. Βεβαια για λογους διατηρησης των ισσοροπιων θα πρεπει να πουμε οτι αρκετά χριστιανικά λαμογια (Ελληνες κατα τον Κασιδιαρη) θυσαυρισαν απο εκδουλευσεις που "πουλαγαν" στους μουσουλμανους οταν ισχυαν τα απογορευτικά μετρα για αυτούς τα οποια δεν ηταν μονο οι περιβοητες μπαρες.
  Και ας μην ξεχναμε οτι οι μπαρες ειχαν τοποθετηθει με αφορμη τον κομμουνιστικο κινδυνο απο τον βορα (Βουλγαρια), βεβαια απο Ανατολας δεν υπηρχε κινδυνος διοτι και οι 2 χωρες (Ελλαδα Τουρκια) ανηκαν στην σφαιρα επιρροης των ΗΠΑ και της δυσης. Εμπρακτη αποδειξη το 1974 οταν τα νησια μας στο Α Αιγαιο δεν ηταν ουτε στοιχειωδως επανδρωμενα και στοιβαζονταν οι εφερδοι που ειχαν επιστρατευτει σε οτι ηταν ευκαιρο. Η ολη αμυντικη οργανωση των νησιων μας ξεκινησε απο το 1974 και μετα διοτι δεν αντιμετωπιζαμε κινδυνο απο Ανατολας συμφωνα με την εθνικιστικη τοτε "κυβερνηση" ασχετα με το αν το πογκρομ του 1954 στην Κωνσταντινουπολη και οι "Αττιλας 1 και 2" εγιναν απο τη "συμμαχο" χωρα.
 • ΘωμαςΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 22:41
  Το άρθρο είναι όπου φυσάει ο άνεμος, διαβάζει μια φράση και την μεταφράζει όπως θέλεις!Αφου οι θέσεις τις χρυσης αυγής δεν είναι αυτές που αναφέρει στο κείμενο.. ΕΛΕΟΣ;;;
 • ΔημήτρηςΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 22:41
  Κ. ανώνυμε εκπαιδευτικέ όταν δημοσιεύουμε μια επιστολή σε κάποιο συγκεκριμένο φυσικό ή νομικό πρόσωπο και τον κατηγορούμε για συγκεκριμένες θέσεις, Δημοσιεύουμε το ονοματεπώνυμο μας, ποτέ μα ποτέ ανώνυμα, δεν το γνωρίζετε;
  Ευχαριστώ
 • ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.....ΧΑΝΟΜΑΣΤΕΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 22:40
  Η ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.
  Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ.
  Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ.

  ΑΥΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΑ 5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ 2, 5 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΘΕΙ Η ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.
  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΟΣΟΒΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

  ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΑΡΣΥΑ.ΕΙΔΑΤΕ ΣΕ ΠΟΣΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ?ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ.
 • ΣτέλιοςΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 22:39
  Βόλτα για σπίρτα από τον εκπαιδευτικό....
 • Διηνέκης ΣπαρτιήτηςΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 22:36
  Είναι πασιφανές πως ο αριστεροκινούμενος συγγραφέας της αστείας αυτής επιστολής ουδεμία σχέση έχει με τη Θράκη και την πραγματικότητά της.
  Το πιο πιθανό είναι να έχει συντάξει το κείμενο σε κάποιο κατάστημα των εξαρχείων πίνοντας καφέ με τα συντρόφια του.

  Όσοι ζουν στη Θράκη και γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα πράγματα ξέρουν καλά το ρόλο του τουρκικού προξενείου, τον ρατσισμό που βιώνουν οι έλληνες χριστιανοί και το πως ελληνικά φύλα τις θράκης εξισλαμίστηκαν με τη συνενοχή των προδοτικών κυβερνήσεων τόσα χρόνια.

  Αυτό που δεν έχετε καταλάβει μαρξιστικά κατακάθια είναι πως ο κόσμος έχει αρχίσει να καταλαβαίνει την παπάτζα που τόσα χρόνια πουλούσατε και δεν πρόκειται να σας αφήσει να ξεπουλήσετε ούτε τη Θράκη ούτε τη βόρειο ήπειρο ούτε κανένα ακριτικό νησί. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας και σταματήστε την αστεία σας προπαγάνδα.
 • SanΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 22:25
  Ο εκπαιδευτικός με τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί όπως "σας το εύχομαι να πάτε φυλακή" και "ο ήχος που μου θυμίζει αυτή η φράση είναι ο ήχος μιας βρισιάς, “κύριε ΚασιΔΙΑΡΗ” , το μονό που μου βγάζει είναι μισός και εμπάθεια στον κ Κασιδιάρη.
  Είναι κρίμα ένας εκπαιδευτικός να χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις απευθυνόμενος στον Κασιδιάρη που δεν έχει καμιά ευθύνη για την κατάσταση της Θράκης και μάλιστα για να πολεμήσει τον φασισμό όπως λέει.
  Λυπάμαι κ ανώνυμε εκπαιδευτικέ αλλά δεν πείθετε , με αυτήν τη επιστολή το μονό που καταφέρνετε είναι να μας δείξετε η εμπάθεια σας προς τον Κασιδιάρη.
 • kokkinosΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 22:22
  Αντικειμενικότητα μηδέν.
  Φανερή εμπάθεια.
  Αυτός είναι μέγας προπαγανδιστής, όχι εκπαιδευτικός.


  Και επί της ουσίας, το να εισάγονται σε πανεπιστημιακές σχολές μουσουλμάνοι μαθητές με εξαιρετικά χαμηλή βαθμολογία (και πάντως πολύ χαμηλότερη από τους έλληνες μαθητές), είναι τελείως απαράδεκτο. Η Χ.Α. ζητά αυτό να καταργηθεί. Για όποιον θέλει ισότητα στην μεταχείριση αυτό είναι αυτονόητο...
  Τα υπόλοιπα είναι πολιτικό παραλήρημα, ανεπίτρεπτο για εκπαιδευτικό...
 • Ποιοι δρουν στα κρυφά;Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 22:21
  Ο κ. Κασιδιάρης δεν κρύβεται.
  Δρα και και εκφράζεται φανερά.
  Ας μας πει ο ανώνυμος επιστολογράφος ποιοι δρουν στα κρυφά.
  Η αναγνώριση και η συμπάθεια προς τον κ. Κασιδιάρη αυξάνεται και πληθύνεται. Ευτυχώς, για την Ελλάδα και τους Έλληνες.
 • stefΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 22:19
  @ giannhs
  Εσύ απλέ πολίτη που δεν ψήφισες ποτέ Χ.Α. και θα ψηφίσεις τώρα, σκέψου τί πας να κάνεις.. Διδάξου από την ιστορία. Τζάμπα για την Ελλάδα! Με τόσους μορφωμένους ανθρώπους να προσφεύγει στην εύκολη λύση του άκρου γιατί πολύ απλά είναι αποσυνδεδεμένη... Η λύση δεν είναι να κάνεις αυτό που θέλεις με το έτσι θέλω χωρίς να υπολογίζεις τον άλλον. Το ξέρω και οι άλλες πολιτικές παρατάξεις αυτά κάνουν απλά με πλάγιους τρόπους.. Η λύση της αλλαγής δεν είναι η Χ.Α (όσο παλιομοδίτικο και να ακούγεται στην εποχή του FB και του twitter, αλλά και των blogs, που λέει και το ζωντανό το όρθιο η Τσιμτσιλή, που έκανε την ζωή της και ζει το παραμύθι της ανασφαλούς και Ελληνίδας γυναίκας), η λύση είναι οι πορείες.Αλλά οι πορείες του παρελθόντος, που κάποτε κάναν για τον ίδιο σκοπό οι σημερινοί αλήτες και κλέφτες. Οι σημερινοί πολιτικοί, οι σημερινοί "βολεμένοι" , η γενιά του Πολυτεχνείου. Η μισή νεολαία είναι στο εξωτερικό προσπαθώντας να φτιάξει την ζωή της, δεχόμενη ρατσιστικές επιθέσεις από τους αντίστοιχους "ήρωες" που θα ψηφίσεις στις άλλες εκλογές. Οι υπόλοιποι νέοι είτε δεν μπορούν δυστυχώς να " την κάνουν" είτε ζούνε σε μία άλλη διάσταση οπού νομίζουν πως ο μπαμπάς τα έχει πολλά τα λεφτά και τα πίνουν στα πιο in μέρη, είτε δεν μπορούν να αφήσουν την Ελλάδα γιατί έχουν πειστεί ότι μπορούν να την αλλάξουν, ή γιατί πολύ απλά δεν μπορούν για συναισθηματικούς λόγους κ.α
  Το να ασχολείται κανείς με την Χ.Α ( εγώ το κάνω γιατί πολύ απλά αυτοί οι άνθρωποι δείχνουν ικανοί να προσηλυτίσουν ψηφοφόρους και να αλλάξουν τα μυαλά πολλών ανθρώπων, πράγμα που τους καθιστά για μένα επικίνδυνους) δεν αξίζει τον κόπο. Μου θυμίζουν ανήλικα που λόγω σωματοδομής επιβάλλονται στους άλλους.
  Οι Έλληνες είμαστε ξύπνιος λαός, το θέμα είναι να το αποδείξουμε. Με τα λόγια δεν γίνεται τίποτα και απευθύνομαι καταρχήν σε μένα και στον εκπαιδευτικό που έστειλε την επιστολή.
 • Σταύρος ΣπηλιώτηςΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 22:14
  Δάσκαλε, λαμβάνοντας υπόψιν την φράση σας προς το τέλος του κειμένου σας, με σιγουριά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν είστε και πολύ μακριά από αυτά που κατηγορήσατε, όπως δεν πείθομαι ότι είσθε δάσκαλος διότι το κείμενό σας, από πλευράς σύνταξης, δεν αρμόζει σε δάσκαλο με υψηλά ιδανικά, όπως θέλετε να παρουσιάζεστε. Ο κύριος που αναφέρεσθε, όπως και εσείς, είσθε Έλληνες ..................ΚΑΙ ΙΔΟΥ Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ για τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
 • Ilias KorolisΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 22:12
  Ως ενας αγανακτισμενος απλος ελληνας φορολογουμενος πολιτης και νυν ανεργος αγαπητε εκπαιδευτικε θα συμφωνουσα μαζι σου καποτε....

  οχι τωρα ομως που καποιοι πολιτικοι και συνδικαλιστες μετα απο το 1974 που επεσε η χουντα των στρατιωτικων απο την "γενια του πολυτεχνειου" που την αποτελουν αυτοι που αναφερω πιο πανω η οποια κυβερναει μεχρι και σημερα.

  που εχει οδηγησει τον απλο πολιτη να γινει απορος , αστεγος , ανεργος

  που κοβει μισθους και συνταξεις

  που διαιρει και βασιλευει αναγκαζοντας τους πολιτες να διαχωριζουν τον εαυτο τους σε ιδιωτικο υπαλληλο και σε δημοσιο υπαλληλο ενω ειναι ιδιοι και οι δυο

  ειναι υπαλληλοι που πρεπει να δουλευουν και να αμοιβονται για την δουλεια τους.

  κατηγορεις την χρυση αυγη οτι ειναι ρατσιστες , φασιστες κτλ αληθεια εχεις σκεφτει ποτε ποσο δυσκολο ειναι να κυκλοφορησεις στην ιδια σου την πολη το βραδυ χωρις να κινδυνευεις να σε ληστεψουν η να σε βιασουν η να σε σκοτωσουν οι "αθωοι αλλοδαποι μεταναστες" που καποια κομματα οπως το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ προστατευουν?

  η μηπως ειναι συκοφαντιες....γιατι απο οσο θυμαμαι η λιστα ελληνων πολιτων που εχουν σκοτωθει απο αλλοδαπους μεταναστες ολο και μεγαλωνει με αποκορυφωμα την επιθεση σε μια 15χρονη απο εναν "αθωο" αλλοδαπο μεταναστη απο το πακισταν.

  στις εκλογες που περασαν ειτε σου αρεσει ειτε οχι κυριε εκπαιδευτικε 400.000 ελληνες πολιτες ψηφισαν την χρυση αυγη για διαφορους λογους (δεν διαφωνω οτι ειναι ενα ακρο δεξιο κομμα) αλλα οταν σε μια χωρα υπαρχουν οι "κλεφτες-λαμογια" πολιτικοι/συνδικαλιστες και δεν λειτουργει η δικαιοσυνη και δεν υπαρχουν νομοι τοτε το ακραιο προβλημα που απασχολει τους απλους πολιτες θελει ακραιες λυσεις.

  στις εκλογες που περασαν "ευτυχως δεν ανηκω στο 48.2% που ψηφισαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ" αλλα ουτε στο ποσοστο που ψηφισε ΣΥΡΙΖΑ η ΚΚΕ

  επελεξα τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ αν με απογοητευσουν τοτε πιστεψε με κυριε καθηγητη η επομενη μου επιλογη οπως και πολλων αλλων θα ειναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

  οχι οτι συμφωνω μαζι της αλλα κατι προσφερει ειτε ειναι τροφιμα ειτε ειναι αιμα ειτε βοηθαει.

  οι αλλοι κανουν τιποτα? στον κοσμο που προσπαθει να ζησει με 360 ευρω? συνταξη ΟΓΑ

  η με 400 ευρω συνταξη ΙΚΑ

  η με 360 ευρω επιδομα ανεργιας ΟΑΕΔ

  οπως ειδες εγω γραφω επωνυμα

  Με εκτιμηση προς ολους/ες
 • ναναΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 22:12
  μόνο σ αυτή τη χώρα γίνονται αυτά...οι άνθρωποι που δεν έχουν πάει καν σχολείο και αυτό μπορεί ο καθενας να το διαπιστώσει τόσο απ τα ορθογραφικά όσο και τα συντακτικά τους λάθη να κριτικάρουν την τοποθέτηση του εκπαιδευτικού και να σχολιάζουν το εκπαιδευτικό σύστημα..
 • ΤΡΥΦΩΝΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 22:08
  Για τον επιστολογράφο αξίζουν συγχαρητήρια για το κείμενο και την εμπεριστατωμένη ανάλυση. Για τους μερικούς που υπάρχουν παρακάτω και τον κατακρίνουν δεν αξίζει ούτε σχολιασμός.
 • ΕναντιονΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 22:07
  Μια ζωή οι ακροδεξιοί κάνανε γκάφες στην εξωτερικη πολιτικη. Ο Κασιδιαρης με το διαχωρισμο Ελληνων χριστιανων/Τουρκων μουσουλμανων εξυπηρετει, ελπιζω και πιστευω αθελα του, τις θεσεις της Τουρκιας σχετικα με το τι ειναι η μειονοτητα της Θρακης.

  Οι βλακιες που λεει να ειστε σιγουροι οτι θα χρησιμοποιηθουν απο την Τουρκια μελλοντικα..
 • DimΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 22:07
  Προφανώς, όσοι κάνουν ανρητικά σχόλια επί της επιστολής του συντοπίτη δε γνωρίζουν τι συμβαίνει στη Θράκη, όπως η Christina. Παρ' όλα αυτά εκφέρουν άποψη. Δυστυχώς ή ημιμάθεια είναι πιο επικίνδυνη της αμάθειας. Ένα μεγάλο μπράβο στο συντοπίτη και εκπαιδευτικό για την επιστολή.
  Υ.Γ. Ξυλοδαρμός μουσουλμάνου στην περιοχή είχε να πραγματοποιηθεί από το 1990. Στο χέρι μας είναι να διαφυλάξουμε την ηρεμία στην περιοχή που εξασφαλίστηκε με πολύ κόπο και να σταματήσουν οι εθνικιστικές κορώνες από Αθήνα και Άγκυρα...
 • κατεριναΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 22:07
  Πώς ξεχωρίζουν όμως οι φασίστες στα σχόλιά τους....είναι σχεδόν πάντα ανορθόγραφοι!Ίσως να φταίει το γεγονός, πως όταν πήγαιναν σχολείο, αντί να μάθουν γράμματα από έναν υπέροχο δάσκαλο, όπως ο εκπαιδευτικός που έγραψε το γράμμα στον κασιδιάρη, τους έκανε μάθημα ο ...φύρερ....
  Μακάρι όλοι οι εκπαιδευτικοί να αντιμετωπίζουν την παιδεία ως κοινωνικό αγαθό, το οποίο δικαιούνται όλοι οι κάτοικοι αυτής της χώρας.
 • Ρε ότι και να λέτε....Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 22:06
  ...αυτός ο καθηγητής είναι ο πραγματικός Λεωνίδας που κρατά τις Θερμοπύλες με κάθε κόστος. Και αν αναρωτιέστε μερικοί για την ανωνυμία του, δείτε τι έπαθαν κάποιοι συνάδελφοι του στη Θράκη, και πώς στοχοποιήτε μια δασκάλα στη Χίο από την εφημερίδα των χρυσαυγητών, επειδή τολμάει να διδάξει τη δημοκρατία στη χώρα που αυτή γεννήθηκε!!
 • χιονοθυελαςΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 22:06
  ΖΩ στην Γαλλια....
  Παραλληλιζω την ΘΡΑΚΗ με αναλογες περιοχες που εχει η Γαλλια , οπως ΒΡΕΤΑΝΗ, ΑΛΣΑΤΙΑ και εκει κατω χαμηλα στα συνορα με την ΙΣΠΑΝΙΑ τους ΒΑΣΚΟΥΣ και φυσικα παντα την ΚΟΡΣΙΚΗ με τα αιωνια προβληματα της.

  Αν ενας ΑΝΩΝΥΜΟΣ εκπαιδευτικος , ειχε το ΘΡΑΣΟΣ να βγει και να γραψει παρομοια σαν και τον κυριο , φοβαμαι οτι, πρωτα δεν θα δημοσιευοταν ποτε και πουθενα ΑΝΩΝΥΜΑ και δευτερον το να αποκαλει φασιστα κατι αντιστοιχο της ΜΑΡΙΝΑΣ ΛΕΠΕΝ ...ας πουμε θα ηταν ηδη ποινικα κολασιμο.

  Νομιζω οτι με την ιδια ποιητικη αδεια ...και ευκολια που γραφει ο φιλος εκπαιδευτικος μπορει ο καθενας να γραψει για χιλιαδες μικρα στραβα που υπαρχουν στην χωρα μας...και φυσικα ο καθενας θα εψαχνε το δικιο του ....σε διορισμους , στρατιωτικες θητειες και γιατι οχι να μην ψηφιζουν ολοι απο ενα IQ και πανω .

  Το να ζητας εξαιρεσεις στους κανονες ειναι μια μορφη ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ο φιλος μας την ξεπερασε λογω ειδικων συνθηκων.....
 • ΝίκοςΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 22:03
  Καλά ρε βούρλα χρυσαυγίτες, πόσο ηλίθιοι είστε; Δεν βλέπετε ότι ο Κασιδιάρης διαχωρίζοντας τους μουσουλμάνους από τους Έλληνες δίνει βάση στα τούρκικα επιχειρήματα και καταστρέφει τη στρατηγική της χώρας μας, σύμφωνα με την οποία η μειονότητα είναι Έλληνες με θρήσκευμα μουσουλμανικό; Η χούντα χάρισε την Κύπρο, η Χρυσή Αυγή πάει να χαρίσει τη Θράκη ... ΖΩΑ!
 • ΒάσωΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 22:03
  Ρε παιδιά οι ίδιοι οι Μουσουλμάνοι δεν είναι που δηλώνουνε Τούρκοι και κάνουνε προπαγάνδα μέσω Τουρκικού προξενίου; Τι ανοησίες μας λέει τώρα ο τύπος; Επίσης ενα άρθρο γραμμένο στο Blog μίας "Μαριλίζας" απο πότε θεωρείτε αξιόπιστο;
 • ΠαρατηρητικόςΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 22:01
  Δεν ξέρω αν το πρσέξατε, αλλά στη φωτογραφία, που εκτίθεται (προσοχή η φωτογραφία, όχι ο εικονιζόμενος ...) πάνω από το κείμενο, είναι σαφές ότι "έχουν γίνει τα μούτρα από κρέας"!
  Είναι σαφές το αποτέλεσμα της επιστολής επί του αντικειμένου της.
 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΛΑΒΟΜΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΛΑΦΟΣ!!!Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 22:01
  ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ Η' ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ????

  ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΑΚΙΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 13 ΧΡΟΝΩΝ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ 6!!!!!! ΓΛΩΣΣΕΣ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΜΕ ΒΑΘΜΟΥΣ 3 ΚΑΙ 4.
  ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ...

  ΕΛΛΗΝΙΚΑ
  ΠΟΜΑΚΙΚΑ
  ΤΟΥΡΚΙΚΑ
  ΑΡΑΒΙΚΑ
  ΑΓΓΛΙΚΑ
  ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

  ΤΙ ΠΑΛΑΒΟΜΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ?
  ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ????
  ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ???
  ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ???

  ΛΕΕΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΠΟΜΑΚΙΚΑ .....ΕΝΤΑΞΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΛΩΣΣΑ.
  ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ???ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ??
  ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ?

  ΑΡΑΒΙΚΑ ΛΕΕΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ!!!!!
  ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΑΠΛΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ, ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΜΑΚΙΚΑ , ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

  ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.ΟΛΟΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ.
  ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΝΕ????????

  ΡΕ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ??ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ??

  ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ 6 ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕ ΒΑΘΜΟ 4 ΕΝΩ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΘΕΛΕΙ 19, 5.

  ΤΙ ΠΑΛΑΒΟΜΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ?
  ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ.
 • Είδηση Σοκ!!!Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 22:00
  ....αυτά που στο enikos δεν ανεβαίνουν!...


  ΣΗΜΕΡΑ ΟΡΙΣΤΙΚΕ ΕΠ'ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΣΚΟΡΔΕΛΗ


  Μετά από αίτηση στην Εισαγγελία του Β. Καπερνάρου(!), συνηγόρου ενός εκ των δύο συγκατηγορουμένων της Χρυσαυγίτισσας Θ.Σκορδέλη για υπόθεση μαχαιρώματος Αφγανού πρόσφυγα, η αυριανή τους δίκη αναβάλλεται επ' αόριστον με σημερινή δικαστική απόφαση. Το αιτιολογικό είναι πως την ίδια μέρα o κ. Καπερνάρος έχει άλλο δικαστήριο. Η ημερομηνία της νέας δικάσιμου θα ανακοινωθεί εντός των επομένων ημερών.
  Πρόκειται για την 7η κατά σειρά αναβολή της υπόθεσης, με σκανδαλώδη και κατ' εξακολούθηση υπαιτιότητα της πλευράς των κατηγορουμένων, με διάφορες κατά περίπτωση αιτιολογίες, και μάλιστα σε αυτόφωρη διαδικασία που ξεκίνησε με σύλληψη των κατηγορουμένων!

  Την ώρα που τα Υπουργεία "Προστασίας του Πολίτη" και Δικαιοσύνης δηλώνουν πως παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται άμεσα στη δικαιοσύνη ακόμα και νεοναζί βουλευτές, η πραγματική ζωή αποδεικνύει σκανδαλώδη αναβλητικότητα ως προς την απόδοση ευθυνών σε κατηγορούμενους Χρυσαυγίτες, ακόμα κι' αν δεν ευτύχησαν να εκλεγούν! Παρόλα αυτά ας γνωρίζουν ότι η μνήμη του αντιφασιστικού κινήματος και της κοινωνίας δεν είναι ασθενής και δεν συγχωρεί εγκληματικές νεοναζιστικές επιθέσεις. Θα είμαστε παρόντες όποτε κι αν οριστούν οι δίκες των Χρυσαυγιτών, όσες αναβολές κι αν καταφέρουν να πετύχουν για να απαιτήσουμε την καταδίκη των ενόχων των δολοφονικών επιθέσεων!
 • aeratosΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 22:00
  Νομιζω ο κυριος αυτος που το παιζει εκπεδευτικος ειναι ενας μαλακας και μισος, πιως ειν'αυτος ρωτησε τον ελληνικο λαο τι γνωμη εχει για τον εκπρωσοπο της Χρυσης αυγης.Γιαυτο κρυβεται και δεν λεει το ονομα του, και πιος ειν'αυτος που λεει δεν σας το επητρεψουμε εν ονοματι πιου μιλαει....
 • ΝικόλαςΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 21:58
  +1 στον Κωνσταντίνο.

  Πάνω που έγραφα με κάλυψε απόλυτα με την τοποθέτηση του.
 • Το τρόπαιον του ΚασιδιάρηΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 21:58
  Ουκ εά καθεύδειν εμέ, τον εκπαιδευτικόν, το του Κασιδιάρη τρόπαιον.
  (Δεν είναι αφύσικο να φθονεί και να ζηλεύει κάποιος τον κ. Καιδιάρη, που αποτελεί πρότυπο Έλληνος, επιτυχημένου και τετραπέρατου ανδρός).
 • χιονοθυελαςΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 21:57
  kleo
  Εισαι για κλαματα....το 45 δεν εγινε καμια νικη κοπελια μου ...απλως προετοιμαστηκε αυτο που πληρωνεις εσυ , εγω και ολοι οι ελληνες...ενας εμφυλιος που μας εριξε στα ταταρα ολους και δεξιους και αριστερους...στο δε 74 ηρθε ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.... το 1973 εγινε το δηθεν επαναστατικο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ που παλι μας εριξε στα ταρταρα
 • ΑλεξανδροςΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 21:57
  λυπαμε πολυ που εισαι εκπαιδευτικος μαλλον εισαι προδοτης της πατριδας μου Ο κασιδιαρης οτι ανεφερε το ανεφερε σαν ελληνας και αν θελεις να σου πω κατι μαθε πρωτα την ιστορια της ελλαδος μου μαθε τι κανανε η τουρκη σε αυτην την χωρα και πανε πανω απο τον ταφο των ηρων του 21 και πεστα αυτα δυνατα και αν δεν νιοσεις ντροπη ελα μετα να σου πω εγω απο που κλανει η αλεπου ντρεπομαι που εισαι και μορφομενος ανθρωπος να ξερεις καθηγητακο κατι σαν εσενα φωναζανε εδω πολυτεχνειο και κατι λαμογια πολιτικους φερανε αυτα τα σκατα στην χωρα μου αν εχεις εστω και τσιπα πανω σου πεσ στον κοσμο την αληθεια για τους τουρκους τι κανανε στην χωρα μου και τι θελουν να κανουν και μετα μιλα για κασιδιαρη και αλλα τετοια που λες να ξερεις η πολυ δημοκρατια δεν ειναι και πολυ καλο να το ξερεις αυτοκαι δες πρωτα τα προβληματα που μας εφεραν κατι ανθρωποι που μιλανε οχι 6 γλωσσες αλλα 106 δες που φτασαμε
 • W.QΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 21:57
  Τι αξία μπορεί να έχει ένα κατεβατό τάχα μου κόλαφος την στιγμή που δεν έχει την υπογραφή του συντάκτη , αυτό δεν είναι ανοιχτή επιστολή , είναι σκέτη βλακεία , όταν θέλω να πλήξω κάποιον προσωπικά πολιτικά γράφο το όνομα μου , και με επιχειρήματα αντιμετωπίζω της συνέπειες , ο επιστολές είναι τούρκος αυτό είναι πασιφανή , αν δεν του αρέσει η ΕΛΛΑΔΑ και οι ΕΛΛΗΝΕΣ όπως είναι ας πάει απέναντι , δεν τον κρατά κανένας , άλλο όχι και απειλές θα μας επιτρέψει το ένα θα μας απαγορέψει το άλλο , αυτό στους μεμετιδες τα αδελφάκια σου .
 • ΠαναγιώτηςΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 21:54
  Μπράβο ρε φίλε!!! Επιτέλους μια καθαρή φωνή!!!! Άντε να δω να βγει να απαντήσει επί της ουσίας κανένα φαιό φασιστοειδές!! Αλλά που! Αμφιβάλλω και αν κατάλαβαν τι γράφεις!!! Που να καταλάβουν ότι με τις εθνικιστικές κορώνες και ανοησίες πάντα η Ελλάδα οδηγείται σε καταστροφές!!!
 • IMΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 21:53
  Με τέτοιες επιστολές με τόσο ηλίθια επιχειρήματα θα στρέψετε πολύ κόσμο στη ΧΑ, έτσι από αντίδραση.
  Ανώνυμε επιστολογράφε, η Christina πιο κάτω σου έδωσε μερικά σαφή επιχειρήματα για το πόσο βλάκας ή κατευθυνόμενος είσαι.
 • Αντι.Μ.Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 21:52
  Οι ''ιδέες'' τους στο μουσείο και αυτοί στην φυλακή για τα κατά συρροήν εγκλήματα τους!!
 • ΓΙΑΝΝΗΣΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 21:50
  H μισή αλήθεια καταντάει ψέμα. Αφού ο κύριος που αυτοαπαοκαλείται δάσκαλος ΄ζει και εργάζεται στην περιοχή μήπως θα μπορούσε να μας πει τον ρόλο του τουρκικού προξενείου και τις εκδηλώσεις που αυτό διοργανώνει εδώ και χρόνια? Τι γνώμη εχει για τις τροποποιήσεις που ζητά η Ενωση τούρκων Δυτικής Θρακης στα σχολικά βιβλία ιστορίας(απαλειψη μικρασιατικής γενοκτονίας , κανιβαλισμός του μητροπολίτη Χρυσόστομου Σμύρνης) . Η πρώτη περιφέρεια σε ψυχιατρικές παθήσεις είναι στην νότια Ελλαδα. Οι Ελληνες πολίτες πρέπει να έχουν ισονομία. Για όσους δεν καταλαβαίνουν την ανοδο της Χρυσής Αυγής ας κοιτάξουν λίγο τον λαθροεποικισμό και την εγκληματικότητα που υπομένει η Ελλάδα. Αρκετά με τις κασσέτες.
 • aggelikiΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 21:49
  τι κριμα που οι ομο''ιδεατες'' του δεν γνωριζουν την γλωσσα την ελληνικη....και δεν θα τους καταστει το αυτονοητο σαφες....να! τωρα εχω την αναγκη να αισθανθω κι εγω περιφανη που γεννηθηκα Ελληνιδα διαβαζοντας τον δασκαλο....με κανατε κι εσεις ''κυριοι'' ομο''ιδεατες του να ντρεπομαι....(δεν μας εφτανε ο ολος ηθικος μας ξεπεσμος με τους κατα τα αλλα αιρετους κλεφτες αποκτησαμε και δολοφονους με την σημαια μας μπερτα τους....
 • Α.ΘΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 21:48
  Και μονο οτι αποκαλεις τον εαυτο εκπαιδευτικο, σημαινει οτι δεν εχεις συναισθηση της αποστολης σου. Εκπαιδευτες λεμε αυτους που εκπαιδευουν σκυλια να κινηγαν τον λαγο.
  Μερικοι επιχαιρουν την διαταρακτικη σου κακια, ισως γιατι ειναι και οι ιδιοι που αντιδρουν στην αξιολογηση για να φανουν ποσο ικανοι ειναι να ασκουν το λειτουργημα του Δασκαλου. Αν αυτη την επιστολη την εστελνες με αποδεκτη τον Τσιπρα, με βαση τον νομο, τωρα θα ειχες τον χωροφυλακα εξω απο το σπιτι σου.
  Για την Δασκαλα που εκδιωξατε απο την περιοχη σου, τι αποψη εχεις; Αυτη ηταν φασιστρια γιατι ηθελε να μαθει τους Πομακους τα Ελληνικα.
  Ο Συριζα και οι ακραιες του παραφυαδες, τετοιες χυδαιες επιστολες-ανακοινωσεις δεν βγαζει.
 • Συγκρίνετε συμπεριφορές (ανδρός-γυναικός)Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 21:48
  Μερικοί είναι ή εύπιστοι ή θέλουν να ακούνε
  μόνο αυτά που τους αρέσουν.
  Μια γνωστή και γενναία εκπαιδευτικός
  μας παρουσιάζει μια διαφορετική κατάσταση (Βλέπε συνέντευξή της στον δημοσιογράφο κ. Χαρδαβέλα).
  Ο επιστολογράφος φοβάται να αποκαλύψει το όνομά του, μολονότι είναι άνδρας.
  Η προαναφερθείσα εκπαιδευτικός, μολονότι γυναίκα, έδειξε ανδρεία
  και κατατρόπωσε όσους εχθρεύονταν και στέκονταν εμπόδιο στο Ελληνικό και Εθνικό της έργο.
  Ερώτηση προς τον επιστολογράφο:
  Αν σε καλέσει η πατρίδα να πολεμήσεις θα κρυφτείς,
  για να μην κινδυνεύσεις, όπως κρύβεσαι τώρα κάτω από την ανωνυμία;;

  Οι εχέφρονες ας κρίνουν τις συμπεριφορές των δύο εκπαιδευτικών:

  1) Της ατρόμητης ΓΥΝΑΙΚΑΣ εκπαιδευτικού
  2) Του ΑΝΔΡΟΣ επιστολογράφου (που φοβάται, όπως γράφει).
  Ποιος θα σας έπειθε για όσα λέει, ένας ανώνυμος ή ένας επώνυμος;;
  Ας γίνετε έστω και για λίγο ειλικρινείς.
 • ΠΑΡΕ ΠΕΝΤΕ ΝΑ'ΧΕΙΣΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 21:46
  "...βλέπετε πρόσφατα έμαθα ότι μέλη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησαν να επιτίθενται και σε συναδέλφους μου εκπαιδευτικούς, επειδή κολλούσαν αφίσες με περιεχόμενο με το οποίο διαφωνεί η Χρυσή Αυγή."

  Μέχρι εδώ διάβασα.Αφισοκολλητές εκπαιδευτικοί.Πάλι καλά που δεν λέει ότι έγραφαν με σπρέυ συνθήματα στους τοίχους σαν τους χουλιγκάνους των γηπέδων.Οποιος πει ότι είναι αριστερούλης συνδικαΛΗΣΤΗΣ ο no name δασκαλάκος θα του βάλω πιπέρι στο στόμα.Κατά τα άλλα αυτοί οι αστείοι τύποι μαθαίνουν γράμματα στα παιδιά μας.
 • αλΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 21:45
  Συγχαρητήρια για το γράμμα σας.Μακάρι να ήταν όλοι οι δάσκαλοι των παιδιών μας σαν και σας.
 • σωστοςΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 21:44
  Μωρέ καλά τα λες αλλά είναι σαν να μιλάς σε τοίχο. Ίσως αν τα έγγραφες κάπως έτσι "ουγκ ουγκ αγκ οογκ ντουγκ μουγκ" να τα καταλάβαινε ο καραγκιοζάκος του φασισμού και τα μαντρόσκυλά του με τις μαύρες μπλούζες (made in Turkey) που γράφουν ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ
 • ελενηΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 21:41
  ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΓΕ!!!!
  Συγχαρητηρια σε αυτο το ΔΑΣΚΑΛΟ που πολυ θα ηθελα να ειχε διδαξει το παιδι μου και πιστευω οτι τα παιδια που διδασκει είναι πολύ τυχερα!!!!
  Μονο που φοβαμαι οτι ο κασιδιαρης (για μενα αυτο καθαυτο το ονομα ηχει σαν βρισια, επομενως πολυ ευχαριστως το λεω) και οι ομοιοι του δεν διαθετουν την απαραιτητη νοημοσυνη για να αντιληφθουν το περιεχομενο της επιστολης!!!
  Μονο αναρθρες κραυγες ειναι ικανοι να βγαζουν!!!
  Η δε φραση " Έξι δεν είναι οι γλώσσες που ξέρουν όλα μαζί τα μέλη της Χρυσής Αυγής!" θεωρω οτι τα λεει όλα!!
  Κατά τη γνωμη μου ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΑΝΑΔΙΔΑΞΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!
  ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!!
  Να τους ξαναδιδαξουν με αληθινα λογια και οχι ξυλινα, τους αγωνες του λαου μας εναντια στους ναζι. Να τους μαθουν τι σημαινει Πολυτεχνειο!!!!!
  Υ.Γ. Είναι σαφες ότι θα ακολουθησουν ΚΑΙ ΑΛΛΑ σχολια με απειλες και βρισιες!
  ΑΠΛΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΔΑΣΚΑΛΕ!!!!
 • lolΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 21:40
  Τέτοιο άρθρο ούτε ο Τσίπρας δεν θα έγραφε!!!!
 • petridis georgeΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 21:38
  Μπραβο..δάσκαλε. Σε βρίσκω πολυ..προοδευτικό και..τσιπρολάγνο! Δεν μας ειπες ομως..υπάρχει αντίστοιχη..Θράκη και στην τουρκια?? Υπαρχουν εκει Ορθόδοξες Εκκλησιες? Ελληνικα σχολεια? Ελληνισμος? Αγια Σοφια? Τον αιώνιο ρατσισμο των τουρκων κατα των Ελληνων τον αγνοεις? Τα επεκτατικα και ύπουλα σχέδια τους..σ'αφήνουν αδιάφορο? Τον χυδαίο διωγμο που δέχτηκε η Χαρά Νικοπούλου ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΔΑΣΚΑΛΑ - απο τους τουρκοσπορους...εε τουρκοφωνους ήθελα να γράψω..τον καταδικάζεις η''..τον επικροτεις?? ..μάλλον για το δεύτερο..σε κόβω! Κυριε..δασκαλε αμφιβαλω για την..''Ελληνικότητα'' σου..και η επιστολη σου αυτη μ'έκανε περισσοτερο ρατσιστη απο σημερα! Εισαι για..γέλια μ'αυτα που πρεσβευεις ..μακρια νυχτωμενος..και υποτιμας χιλιάδες Ελληνες πολιτες που ψηφισαν Χρυση Αυγή οπως εγω..εστω και για πρωτη φορά! ..Κύριε δάσκαλε..δειχνεις με τα λεγομενα σου..οτι διατελεις σε συγχυση..πανικό..η'' καλύτερα σε διατεταγμένη υπηρεσία..!!! Εύχομαι απο καρδιάς η ΘΡΑΚΗ μας να παραμεινει Ελληνικη στο μελλον και συ..κύριε δάσκαλε να σταματησεις να πέρνεις..γενόσημα!! Λυπάμαι που διδάσκεις!! Τέλος, εξεφρασες βλέπω την επιθυμία στην επιστολή σου..να δεις στην Φυλακη..τον Βουλευτη Ηλια κασιδιάρη..αυτο αποδεικνυει τον..ΧΥΔΑΙΟ και ΥΠΟΥΛΟ..δικο σου ρατσισμο απέναντι στους Ελληνες που..αργοπεθαινουν! Γιώργος Πετρίδης
 • ΚάκιαΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 21:37
  Και εσείς κε ανώνυμε ληγμένα; Βρες μου έναν συνάδελφο σου , αν είσαι καθηγητής δεν θα ήθελα να σε είχε το παιδί μου, στην γείτονα χώρα που να έχει τις ίδιες απόψεις με σένα για τους εκεί ΄Ελληνες και τότε έλα να το ξανασυζητήσουμε . Αλλά φαίνεται ότι δεν γνωρίζεις πως περνούν οι 'Ελληνες στην πόλη αν έχουν τα ίδια δικαιώματα τα παιδιά στο Ζωγράφειο με τους δικούς μας!! μουσουλμάνους που παίρνουν θέσεις δικών μας παιδιών στα Πανεπιστήμια. Τι να λέμε τώρα και τι να πεις σε αυτούς που σε έβαλαν να γράψεις αυτές τις ...........
 • βασιληςΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 21:36
  Ναί καλά, θα βγεί εκτός νόμου η Χ.Α επειδή εσύ προσωπικά αμφισβητείς φασιστικά την βούληση 500.000 Έλλήνων. Και για να έχουμε καλό ερώτημα εσύ τί προτείνεις να ψηφίσουμε; Οτι να είναι εκτός της Χ.Α; Δηλαδή ακόμη και ΠΑΣΟΚ, και Ν.Δ τα κόμματα της δυστυχίας του έλληνικού λαού; Οσο περισσότερο καλοβολεμένοι και τακτοποιημένοι σαν εσένα μιλούν κατά της Χ.Α, τόσο περισσότερο θα αυξάνει τα ποσοστά της.
 • Γιάννης Γ.Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 21:32
  Τον Κασιδιάρη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς ! Εύγε δάσκαλε ...
 • Νικόλας Κ.Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 21:32
  Ένα πολύ σοβαρό κείμενο με δύναμη ψυχής και βιωμένες εμπειρίες που ελπίζω να αγγίξει μερικές ψυχές ...
 • ΜήτσοςΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 21:32
  Τα λες σε λάθος γλώσσα και ο Κασιδιάρης δεν τα πιάνει. Να σε βοηθήσω λίγο.
  Ουγκ, ουγκ γκαα, γκου ουγκ αγκα αγκα ου, γκα γκα ουγκαγκα.
 • χιονοθυελαςΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 21:31
  ΖΩ στην Γαλλια....
  Παραλληλιζω την ΘΡΑΚΗ με αναλογες περιοχες που εχει η Γαλλια , οπως ΒΡΕΤΑΝΗ, ΑΛΣΑΤΙΑ και εκει κατω χαμηλα στα συνορα με την ΙΣΠΑΝΙΑ τους ΒΑΣΚΟΥΣ και φυσικα παντα την ΚΟΡΣΙΚΗ με τα αιωνια προβληματα της.

  Αν ενας ΑΝΩΝΥΜΟΣ εκπαιδευτικος , ειχε το ΘΡΑΣΟΣ να βγει και να γραψει παρομοια σαν και τον κυριο , φοβαμαι οτι, πρωτα δεν θα δημοσιευοταν ποτε και πουθενα ΑΝΩΝΥΜΑ και δευτερον το να αποκαλει φασιστα κατι αντιστοιχο της ΜΑΡΙΝΑΣ ΛΕΠΕΝ ...ας πουμε θα ηταν ηδη ποινικα κολασιμο.

  Νομιζω οτι με την ιδια ποιητικη αδεια ...και ευκολια που γραφει ο φιλος εκπαιδευτικος μπορει ο καθενας να γραψει για χιλιαδες μικρα στραβα που υπαρχουν στην χωρα μας...και φυσικα ο καθενας θα εψαχνε το δικιο του ....σε διορισμους , στρατιωτικες θητειες και γιατι οχι να μην ψηφιζουν ολοι απο ενα IQ και πανω .

  Το να ζητας εξαιρεσεις στους κανονες ειναι μια μορφη ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ο φιλος μας την ξεπερασε λογω ειδικων συνθηκων.....
 • ΔημητρηςΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 21:30
  1)Δεν ήξερα ότι οι εκπαιδευτικοί κολλάνε αφίσες Ούστ δεν θελω καν να συνεχίσω σιχαμενοι......
 • BelieverΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 21:30
  Έχουμε διαβάσει πολλά τέτοια κείμενα άριστερής φιλοσοφίας δέν μασσάμε πιά... Ό Κασιδιάρης καί τά άλλα παιδιά τής Χρυσής Αύγής, γιατί γιά παιδιά πρόκειται σηκώνουν βαρύ φορτίο, σηκώνουν τήν Έλλάδα στήν πλάτη τους... Καί άσφαλώς κάνουν λάθη δέν γνωρίζουν τά πάντα, δέν έχουν συμβούλους, δέν είναι έπαγγελματίες τής πολιτικής σάν τόν ''δάσκαλο''. Καί καμιά κουφάλα τού σάπιου πολιτικού συστήματος δέν μπορεί νά μάς δώσει μαθήματα, ό Κασιδιάρης δέν κατέλαβε τή Βουλή, τόν στείλαμε έμείς έκεί, μάλλον τό σωστό είναι ότι τόν στείλατε έσείς οί βολεμένοι στό σάπιο πολιτικό σύστημα, καί τώρα ζητάτε καί τά ρέστα. Δέν σάς κάνουμε τή χάρη, είναι πιά άργά άς προσέχατε... Τά έργαλεία μέ τά όποία θά διαλύσουμε τό σάπιο πολιτικό σύστημα είναι δική μας δουλειά...
 • Παναγιώτης ΤουμάσηςΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 21:29
  Κύριε ανώνυμε εκπαιδευτικέ, εγώ θα σάς απαντήσω επώνυμα. Είμαι ο λογοτέχνης-ποιητής Παναγιώτης Τουμάσης.

  Έτσι διαπαιδαγωγείτε τους μαθητές σας; Με ειρωνεία και σκληρότητα; Δεν στέκομαι στα επιχειρήματά σας, γιατί δεν άντεξα να διαβάσω όλο το κατεβατό μέχρι τέλους... Μπορεί να έχετε χίλια δίκια, και μακάρι - το εύχομαι. Καλό για εσάς. Αλλά, κοιτάξτε πώς φέρεστε σ' έναν νέο άνθρωπο, έναν δυνητικά γιο ή αδερφό σας!...

  Έτσι θα φέρονταν οι άγιοι της θρησκείας σας (είπατε ότι είστε Χριστιανός Ορθόδοξος - πού; στα χαρτιά;). Υπάρχει άγιος στη θρησκεία σας, ο οποίος συνέφαγε με τον φονιά του αδελφού του. Και τον συγχώρεσε, τον φονιά του αδελφού του. Εσείς, θα μπορούσατε;

  Να είστε πιο ταπεινός, παρακαλώ... Να μιλήσετε με καλοσύνη. Με αγάπη να νουθετήσετε, αν νομίζετε ότι έχετε δίκιο. Όχι με ψυχρά επιχειρήματα. Ξέρετε, στην σύζυγό σας δεν λέτε "σ' αγαπώ διότι α) αυτό, β) εκείνο, γ) το άλλο και βλέπεις, αγάπη μου, σού απέδειξα ότι σ' αγαπώ"...

  Καλέστε τον να μιλήσετε από κοντά. Πιάστε του το χέρι και ξεναγήστε τον στην χριστιανομουσουλμανική κοινότητα στην οποία λέτε ότι ζείτε. Μοιραστήτε το ίδιο καρβέλι το ψωμί. Πείστε τον, για την ορθότητα του λόγου σας. Γίνετε αδέρφια.

  Δεν συμφωνώ ούτε με σας, κύριε εκπαιδευτικέ, ούτε και με τον Ηλία Κασιδιάρη, τον βουλευτή που αντιπροσωπεύει ένα σωρό συνανθρώπους-συμπολίτες μας. Αλλά ΣΑΣ ΣΕΒΟΜΑΙ και τους δύο και θεωρώ χρέος μου να πω αυτά τα λόγια...

  Με όποιο κόστος...
 • ΤάκηςΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 21:28
  Εύγε.
  Έλληνας Χριστιανός Ορθόδοξος, που ντρέπεται γιατί στην πατρίδα μας, διαχρονικό κέντρο συνάντησης των πολιτισμών, γεννιέται το πιο αποκρουστικό πρόσωπο του ρατσισμού.
  Ήμαστε πολλοί. Μπορούμε να αντισταθούμε.
 • 38 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 21:24
  ΧΑΧΑΧΑ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ 38 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΛΑΜΕ ΤΑ ΜΑΛΙΟΚΕΦΑΛΑ ΜΑΣ.
 • SissyΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 21:24
  Ο Κασιδιάρης με τον διαχωρισμό που κάνει μεταξύ "Ελλήνων" και "μουσουλμάνων" παίζει το παιχνίδι του τουρκικού προξενείου.Βούτυρο στο ψωμί τους! Να τον χαίρονται οι """πατριώτες""" που τον ψήφισαν!
 • μηδεν εις το πηλικοΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 21:22
  οχι αλλο καρβουνο ρε γμτ.. και ειναι οπως λεει και εκπιαδευτικος...... ασε αγορι μου τα μαθηματα ...... και κανε τη δουλεια σου... 3 λεξεις που σου ξεφυγανε μαλλον τα λεει ολα ... το > .. τι ευχεσαι ? να παει φυλακη? τι εμπαθεια ειναι αυτη ...... ΑΚΥΡΩΘΗΚΕΣ..... αν καταλαβες....
 • KostasΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 21:16
  Είδαμε τον πολιτισμό και την κουλτούρα των μουσουλμάνων στους οποίους με τόση αγάπη αναφέρεται ο δήθεν Έλληνας δάσκαλος, τι κάνουν επί 20 και ημέρες ως αντίποινα για μια άθλια ταινία.
  Αν επιθυμείτε αυτόν τον πολιτισμό κ. "καθηγητά" παρόλο που θεωρείτε φασιστικό το κράτος μας, σας ενημερώνουμε πως τα σύνορα παραμένουν ανοιχτά για όσους δεν αρέσκονται στην χώρα και την κουλτούρα μας.
 • Minas_Morgul88Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 21:16
  ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΥΝΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΓΛΩΣΣΑ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ
 • melitoΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 21:11
  Μπραβο δασκαλε! Συγαρητηρια θερμα! Να εισε παντα καλα!
  Καλα εκανες και εγραψες αυτο το γραμμα αλλα σ αυτον που απευ
  θυνεσε ειναι χαμενα λογια και χαμενος κοπος. Δεν διαπαιδαγωγου
  νται οι φασιστες. Μονο δυναμικη αντιμετωπιση τους κανει καλα!
 • Minas_Morgul88Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 21:11
  ΜΥΝΥΣΕΙΣ ΕΡΧΟΝΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΒΓΑΖΗ ΓΛΩΣΣΑ!!!
 • melitoΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 21:11
  Μια χαρά τα λέει Ο Κασιδιάρης.

  Δεν είναι δυνατόν οι ξένοι να υφίστανται ευνοική βαθμολογική μεταχείριση και να εισέρχονται σε υψηλόβαθμες σχολές με εξαιρετικά χαμηλή βαθμολογία μόνον και μόνον επειδή είναι ξένοι - και από αυτό να εξαιρούνται οι ντόπιοι.
  Κοντά στο νου κι η γνώση...
 • ελεναΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 21:05
  H πραγματικότητα είναι ότι αν οι μουσουλμάνοι είναι έλληνες, να έχουν ίδια προνόμια και υποχρεώσεις με τους υπόλοιπους έλληνες.

  Οι διακρίσεις για την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο είναι τελείως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ.
 • oeo@Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 21:05
  Είστε πρώην ψηφοφόρος του πασόκ κύριε Δάσκαλε και καταλαβαίνω τον πόνο σας...Περαστικά σας λοιπόν και μη χάσετε καμιά οξεία απ τα λόγια του ηγέτη Αλέξη....Όσο δε για τους μισθούς που παίρνατε τόσα χρόνια και ξυνόσασταν ας μην ομιλήσουμε καλύτερα...Αλλά κάπου δεν πρέπει να ξεσπάσετε και σεις...Και πάλι περαστικά σας..
 • nikosΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 21:03
  Μπουρδολογίες ενός ενός αριστερού εκπαιδευτικού.

  Το σύνθημα "Η δημοκρατία και η ελευθερία πεθαίνουν - Το ισλαμ έρχεται" ήταν αναρτημένο σε μεγάλο πανό στην διαδήλωση των μουσουλμάνων, προχθές.
  Το κρατούσαν νέοι άνθρωποι (μουσουλμάνοι) σαν αυτούς που υπερασπίζεται ο εν λόγω εκπαιδευτικός.
  Αλλά προφανώς αυτό δεν θέλει να το δει...
 • Γαλετακης ΣτελιοςΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 21:02
  το ανωνυμο κειμενο εκτος του οτι ειναι ανεπιδεκτο αντικρουσεως ειναι και περα για περα προπαγανδιστικο.
  μαλιστα το υφος και το περιεχομενο του, ωχριουν μπροστα σ αυτα του τουρκικου προξενειου κομοτηνης.
  τελος ανεξαλειπτη απαντηση στον καταπτυστο αυτο λιβελο εχει δωσει η ηρωιδα δασκαλα ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ.
 • H. ΕκπαιδευτικοςΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 21:02
  Αγαπητε συναδελφε να μου επιτρεψεις μια σημαντικη διορθωση. Δεν ειμαι Χρυσαυγιτης και παντα ημουν κατα του φασιστικων ιδεων (μολις που προλαβα τη χουντα, αλλα μηπως σημερα δεν ζουμε κατω απο ιδεολογικο βιασμο;).
  ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.
  Γι'αυτο αν θελουν καποιοι εκει πανω (Θρακη) να λεγονται ΕΛΛΗΝΕΣ καλα θα κανουν να γινουν ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.
 • θάνοςΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 21:01
  Δυστυχώς οι μουσουλμάνοι έχουν άλλη άποψη. Αυτοχαρακτηρίζονται ως Τούρκοι, υπακούν τυφλά στο τουρκικό προξενείο, σπουδάζουν σε σχολές της Κωνσταντινούπολης, ψηφίζουν κατά τη γραμμή του προξενείου (η Ροδόπη έχει διαφοετική εκλογική συπεριφορά από τους όμορους νομούς). Μάλιστα, κάνουν λόγο και για ανεξάρτητη δημοκρατία της Δυτικής Θράκης, άρα για απόσχιση. Όλοι έχουμε δει την πράσινη σημαία με την ημισέληνο. Συνεπώς, οι πολιτικές ενσωμάτωσης με συστηματική διδασκαλία της ελληνικής είναι απαραίτητες (η ενσωμάτωση δεν είναι αφομοίωση, προϋποθέτει σεβασμό των ιδιαιτεροτήτων κάθε μειονότητας), ώστε να μην υπάρξουν ακραία φαινόμενα διχοτόμησης και οδηγηθούμε σε πόλεμο. Με πόση ευκολία παραδίδουμε εθνικά θέματα στον κάθε Κασιδιάρη; Είναι πολύ σοβαρά θέματα για να ασχοληθεί με αυτά η Χρυσή Αυγή!
 • superstarΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 21:00
  AΡΑΓΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ ΣΤΗ ΓΗ ΚΙ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΧΕ ΥΠΟΨΗΝ ΤΟΥ?Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ(ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΡΙΘΜΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ)ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΩΝΕΙ Η ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ!!!!!!!!!!! ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ......ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΔΙΔΑΞΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ, ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΩΠΟΛΗΨΙΑ.ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ!!! ΟΧΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΗΡΥΓΜΑ, ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΗΘΕΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΒΛΕΠΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ......!ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΛΙΜΟΝΟ ΑΝ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΞΕΧΝΑΜΕ.....
 • LoukianosΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 20:59
  Κύριε καθηγητά για ποιο λόγο λοιπόν να υπάρχουν διαφορετικές βάσεις από τα υπόλοιπα Ελληνόπουλα αφού είναι Έλληνες πολίτες, πληρώνουν φόρους, πάνε στρατό και όλα τα άλλα όμορφα που μας αναπτύξατε?
 • 9.000.000ός ανώνυμοςΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 20:59
  Τσ τσ τσ!
  Πω, πω, φρασεολογία από εκπαιδευτικό!
  Μα άνθρωπέ μου επιτρέπεται ένας εκπαιδευτικός, απευθυνόμενος σε έναν "αξιότιμο" "κύριο" βουλευτή, να χρησιμοποιεί λέξεις σαν αυτή της ακροτελεύτιας (παρακαλώ εξηγείστε στον "αξιότιμο" "κύριο" βουλευτή τι σημαίνει η λέξη …) περιόδου της επιστολής σας.
 • ΚωνσταντίνοςΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 20:58
  Αγαπητέ αριστεροφανατικέ συνάδελφε
  Ούτε ο Κασιδιάρης ούτε κανείς απ' όσους κατηγορείτε για "ρατσισμό" δεν είναι υπεύθυνος για την κατάσταση που βρίσκεται η Θράκη σήμερα. Υπεύθυνοι είναι οι παλαιοκομματικοί εκφραστές του δόγματος του "ελληνοχριστιανισμού" σύμφωνα με το οποίο "Πας μη Χριστιανός, μη Έλλην". Αυτοί παραδώσανε τη Θράκη στους Τούρκους, αυτοί αναγκάζουν την αρχαία φυλή των Πομάκων (που δεν έχει καμία σχέση με τους Τούρκους) να μαθαίνουν με το ζόρι τουρκικά, επειδή δεν είναι χριστιανοί, αυτοί τους οποίους υποστηρίζατε τόσα χρόνια...

  Όσο για το ρατσισμό, ο μόνος ρατσισμός που υπάρχει σήμερα είναι κατά των Ελλήνων. Την Κυριακή βιώσαμε ένα δείγμα κατά των Ελλήνων που -παράξενο, ε;- αποτέλεσε 4ο και 5ο θέμα στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, όταν η επίθεση σε οποιονδήποτε άπλυτο Πακιστανό λαθρέμπορο (που αποτελεί ουσιαστικά πράξη άμυνας) αποτελεί όχι μόνο το πρώτο θέμα αλλά διαφημίζεται πολύυυυ πριν το δελτίο.

  Τέλος, θα ήθελα να σας συγχαρώ για την πρόθεσή σας να στείλετε τις εθνικιστικές ιδέες στο μουσείο, όπως λέτε, αλλά θα πρέπει να σας ενημερώσω πως ανοησίες τέτοιου τύπου το μόνο που κάνουν είναι να προκαλούν τον γέλωτα. Είστε πολύ μικρός αγαπητέ συνάδελφε και οι ιδέες σας είναι πολύ αραχνιασμένες για τέτοια πράγματα.

  ΥΓ1. Όταν θα έρθει ο χειμώνας και δεν θα έχετε πετρέλαιο για το σχολείο σας, ούτε η Χρυσή Αυγή ούτε κανείς άλλος θα είναι υπεύθυνος γι' αυτό, παρά μόνον οι υπηρέτες των ξένων συμφερόντων τους οποίους φαίνεται να στηρίζετε.

  ΥΓ2. Όταν λέτε ότι έχετε "ελληνική εθνικότητα" εννοείτε ότι η ταυτότητά σας είναι ελληνική; Γιατί αυτό δεν λέει και πολλά πράματα ξέρετε...

  ΥΓ3. Καλά είναι να μη δείχνετε τόσο έντονα τον πανικό σας απέναντι στη Χρυσή Αυγή. Καταλαβαίνω πως βρίσκεστε σε δεινή θέση αλλά ... η κοινωνία κάποτε ξυπνάει. Οπότε, το πιθανότερο είναι στο μουσείο να βρεθείτε εσείς και οι (όποιες) ιδέες σας...
 • ΜΠΟΥΦΕΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 20:54
  το να μιλάς ανώνυμα είναι σαν να μιλάς στον τοίχο του σπιτιού σου και με τα λεγομένου το μέτρο αυτό το βλέπω ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΌ.
 • αντιφασιστριαΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 20:53
  ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!!!
 • ChristinaΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 20:51
  Αξιοτιμε κυριε, θα συμφωνουσα απολυτα μαζι σας αν δεν ειχα μια μικρη ενσταση (Και προς θεου δεν εχω καμια σχεση με την χρυση αυγη). Οι Ελληνες της Κωνσταντινουπολης ειναι Ελληνες, οι μουσουλμανοι της Θρακης παλι Ελληνες. Οι ιδιοι τι πιστευουν οτι ειναι;
  Γιατι εμεις εδω στην Αθηνα(Γιατι δυστυχως δεν εχω γνωστους και συγγενεις στα μερη σας )μαθαινουμε οτι οι ιδιοι δηλωνουν Τουρκοι. Και η μαμα πατριδα ειναι η Τουρκια.
  Συγνωμη λοιπον που θα το πω ετσι λιγο σκληρα, αν εισαι Ελληνας το πρωτο πραγμα που πρεπει να μαθεις ειναι η Ελληνικη γλωσσα. Αυτο ισχυει και για τους Χρυσαυγιτες οι οποιοι δεν ξερουν ουτε να γραφουν ουτε να μιλουν Ελληνικα.
 • kleoΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 20:48
  Πες τα ρε μεγαλε, να αγιασει το στομα σου, (και το χερι σου).Οι φασιστες δεν πηραν το μαθημα τους ουτε στις 9 Μαιου του 1945(αντιφασιστικη νικη των λαων), αλλα ουτε και στις 17 Νοεμβριου 1974.Αν ξαναχρειαστει να ειναι σιγουροι οτι θα το ξαναπαρουν.Και αυτη την φορα οριστικα και τελεσιδικα.
 • ΣΤΡΑΒΟΣΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 20:47
  ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΑ !!!!!
 • αααΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 20:45
  Αυτη την επιστολη αξιοσεβαστε κ.καθηγητα πρεπει να την απευθυνεις και στο 10% ισως και παραπανω ηλιθιου ελληνικου λαου που εδωσε σε αυτον τον τυπο την δυνατοτητα να τραμπουκιζει, στο ονομα της δημοκρατιας!!
 • giannhsΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 20:45
  xortasame dhmokrates ekpedeytikoys san k esena poy mas ekanan thn dhmokratia pakistan urasidile milas gia oloys esy kai h kaue dimokratikh aristeri k dialisate thn xwra ego eimai enas aplos poliths poy den exo cifish pote xrisi aygh ala twra ua valo olo moy soi na cifish k an den sas aresh na pate sto pakistan h sthn toyrkia meta timhs enas aganaktismenos poliths poy xortase dhmokratia
 • Ξένιος ΔίαςΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 20:40
  Πες τα Χρυσόστομε!
 • NikosΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 20:38
  Καλά, κι εσείς ό, τι γράψει ο κάθε τυχαίος το δημοσιεύετε;
  Δημοσιεύστε τότε και μερικές από τις επιστολές με καλά λόγια που λαμβάνει η ΧΑ.
  Δημοσιογραφάκια του internet...
 • νοημωνΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 20:38
  να αγιάσει το στόμα σου...
 • Ο ανώνυμος μπορεί να είναι τρισχειρότερος;;;;;Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 20:38
  Κύριε Επιστολογράφε,

  Είσαι Έλληνας;
  (ως εκπαιδευτικός γνωρίζεις από την ιστορία ότι ο Λεωνίδας και ο Εφιάλτης ζούσαν αμφότεροι στην Ελλάδα. Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ήταν Έλληνας στην ψυχή και στο σώμα, ο άλλος ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ήταν Έλληνας μόνο στο όνομα).

  Είσαι Χριστιανός;
  (ως εκπαιδευτικός γνωρίζεις ότι όποιος βαπτίζεται χριστιανός, δεν είναι κατ' ανάγκην χριστιανός και στην πράξη. Μερικοί είναι μόνο κατ' όνομα χριστιανοί).

  Θα αποκαλυφθείς, για να μάθουμε το ποιόν σου;;;
 • ΜΠΑΜΠΗΣΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 20:37
  Πολλά ζητάς απο τον κασιδιάρη.Αυτός για καμιά "προσοχή" και για να τραγουδά τον εθνικό μας ύμνο είναι ικανός.
 • lenioΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 20:34
  ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ speaking
 • ΜιχάληςΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 20:34
  Δασκαλάκο "γιατί δασκαλάκο" σε κατάντησαν οι πολιτικοί μόνο ο Κασιδιάρης δεν σου φταίει.
 • ΘανάσηςΤρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, 20:29
  Τι προσπαθείς να εξηγήσεις στην μαϊμού ρε συνάδερφε; Πρέπει να είσαι πολύ καλός εκπαιδευτικός για να θεωρείς ότι μπορείς να κάνεις μάθημα σε αυτό το ανθρωποειδές. Εγώ ομολογώ με τύψεις ότι δεν θα έμπαινα στον κόπο.