• Μελάς:"Σε μένα λάσπη δεν κολλάει"

  3:58 μμ, Δευτέρα 24 Σεπ 2012 3:58 μμ, Δευτέρα 24 Σεπ 2012

  "Αισχρή, απαράδεκτη και συκοφαντική χαρακτηρίζω την αναφορά του ονόματός μου σε λίστα πολιτικών, που ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό και φοροδιαφυγή", τονίζει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτης Μελάς σε δήλωσή του σχετικά με την αναφορά λίστας πολιτικών για "περίεργο" πλουτισμό.

  "Τα χρήματα, για τα οποία έγινε αναφορά, προέρχονται από πώληση διαμερίσματος (του ιατρείου μου και γραφείου της συζύγου μου) τον Μάιο του 2008, τα οποία κατέθεσα στην Εθνική Τράπεζα και παρέμειναν μέχρι τον Ιούλιο του 2010. Φυσικά, όλα, τα έχω δηλώσει στη φορολογική μου δήλωση και στο «πόθεν έσχες».

  Τον Ιούλιο του 2010, λόγω προβλεπόμενης επαγγελματικής δραστηριότητας του γιου μου στο εξωτερικό, μεταφέρθηκαν έξω και φυσικά και αυτό δηλώθηκε παντού, με κατάθεση όλων των παραστατικών.

  Επειδή, μέχρι σήμερα δεν υλοποιήθηκε αυτή η επαγγελματική δραστηριότητα, έχω την πρόθεση να τα μεταφέρω και πάλι στην Ελλάδα", επισημαίνει στην ανακοίνωσή του.

  Όμως, είναι "κακοήθεια", συνεχίζει "να καλύπτονται τα «λαμόγια» και οι μεγαλοφοροφυγάδες και κάποιοι να προσπαθούν να ρίξουν λάσπη σε πολιτικούς, που έχουν λειτουργήσει κατά τον πλέον νόμιμο τρόπο. Σε μένα λάσπη δεν κολλάει".

  Ο κ. Μελάς προβληματίζεται, όπως υπογραμμίζει, αν η αναφορά του ονόματός του έγινε σκόπιμα, γιατί έχει "τονίσει κατ' επανάληψη δημόσια:

  1. Γιατί δεν ελέγχονται τα 600 δις ευρώ καταθέσεων στην Ελβετία, στα οποία είχε αναφερθεί ο κ. Βενιζέλος το 2011; Μου είχε πει τότε ότι θα φροντίσει να φορολογηθούν.
  2. Γιατί η Νέα Δημοκρατία, προ 10μήνου περίπου, μας απαγόρευσε να υπογράψουμε την εξουσιοδότηση για έρευνα καταθέσεων στην Ελβετία (νόμιμων ή παράνομων χρημάτων), όπως είχε ζητήσει ο τότε Πρόεδρος της Βουλής;"

  "Επιβάλλεται, το πολιτικό σύστημα να λειτουργεί με ειλικρίνεια και νομιμότητα και όχι με ψεύδη και κακοήθεια, από την οποία, οι αληθινά εμπλεκόμενοι συγκαλύπτονται και οι νόμιμοι και ειλικρινείς συκοφαντούνται. Τέτοιες τακτικές, μήπως αποβλέπουν στον αποπροσανατολισμό των πολιτών, για να μην αντιδράσουν στη λαίλαπα των επώδυνων νέων μέτρων, που έρχονται;", καταλήγει σε δήλωσή του ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα