Βενιζέλος: Ψηφίστε τα μέτρα

Με τα μέτρα να μην έχουν «κλείσει» ακόμα, παρά μόνο ως προς τα πρώτα 7,5 από τα συνολικά 11,5 δισ. ευρώ, όπως προέκυψε από χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος καλεί σήμερα τους βουλευτές του να τα ψηφίσουν «για τη σωτηρία της χώρας».

Στην πραγματικότητα, σε μία κοινή συνεδρίαση της «πράσινης» ΚΟ, της Πολιτικής και της Οργανωτικής Γραμματείας του κόμματος, καθώς και τομεαρχών και άλλων στελεχών του, ο κ. Βενιζέλος θα επιχειρήσει να πείσει για την αναγκαιότητα ψήφισής τους, χωρίς διαρροές. Όπως αποκάλυψε μάλιστα χθες η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος, Εύη Χριστοφιλοπούλου μιλώντας στον realfm 97,8, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, ανοικτό παραμένει για το θέμα, ακόμα και το ενδεχόμενο κομματικής πειθαρχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, ο κ.Βενιζέλος θα παρουσιάσει αναλυτικά τι ακριβώς έκανε το ΠΑΣΟΚ το τελευταίο τρίμηνο, οπότε συζητούνται τα νέα, σκληρά μέτρα της κυβέρνησης, επιχειρώντας να πείσει ότι εξάντλησε όλα τα περιθώρια στην προσπάθεια να είναι όσο το δυνατόν δικαιότερα. Αναμένεται να τονίσει ακόμα τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ υπέρ της επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, την αναγκαιότητα για την οποία φέρονται να… υιοθετούν όλοι πλέον, ενώ θα τονίσει την ανάγκη απομείωσης του χρέους – με τρόπους που δεν θα επιβαρύνουν κανέναν Ευρωπαίο πολίτη – και τις προσπάθειες που κάνει προς αυτή την κατεύθυνση ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις επαφές του στο εξωτερικό.

Πέραν της προσπάθειας να… μαζέψει τους βουλευτές του, ώστε να ψηφίσουν τα νέα μέτρα, ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να επιμείνει στην ανάγκη ενότητας στο εσωτερικό του κόμματος, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του την «επόμενη μέρα». Σε αυτήν – μετά την Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου – ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείεται να επιχειρήσει την… ενεργότερη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση. Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ