Αποσύρθηκε η διάταξη για Siemens

Αντιμέτωπη με τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ,  έρχεται η κυβέρνηση, λόγω της τροποποίησης της συμφωνίας συμβιβασμού του ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens που επιχείρησε να περάσει η κυβέρνηση από τη βουλή.

Υπό το φόβο να καταψηφιστεί η διάταξη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι η διάταξη αποσύρεται “ως περιττή».  Αποσύρθηκε, λοιπόν, λίγο πριν την έναρξη της ονομαστικής ψηφοφορίας που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η συγκεκριμένη διάταξη εισήχθη για να μην αμφισβητήσει η ίδια η Siemens τη συμφωνία με το ελληνικό Δημόσιο. Τα όσα ακούστηκαν όλες τις προηγούμενες ημέρες για τη συμφωνία είναι δημαγωγία. Η Siemens αποδέχεται ότι έχουν τηρηθεί οι όροι της συμφωνίας και δεν υπάρχει λόγος να ψηφιστεί νέα διάταξη», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Η διάταξη προέβλεπε ότι η συμφωνία συμβιβασμού της Siemens με το ελληνικό Δημόσιο θα είχε ισχύ από την υπογραφή της.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για «νίκη της κοινοβουλευτικής προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ από τη Δημοκρατική Αριστερά ο Βασίλης Οικονόμου τόνισε ότι η «απόσυρση δημιουργεί ικανοποίηση στη Δημοκρατική Αριστερά».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ