Παπαδημούλης στον Realfm 97,8: Θα εκπλαγώ αν έχουμε αυστηρές κυρώσεις στη Σύνοδο Κορυφής για την Τουρκία

“Χθες στο Ευρωκοινοβούλιο υπήρξε μια μεγάλη επιτυχία των Ελλήνων και των Κυπρίων ευρωβουλευτών καθώς με αφορμή τη συζήτηση για όσα έκανε προκλητικά και παράνομα ο Ερντογάν στην Κύπρο, στα Βαρώσια, στην Αμμόχωστο, εγκρίθηκε ένα ψήφισμα με 631 υπέρ και μόνο τρία κατά και 59 αποχές, που καταδικάζει σφοδρά τις παράνομες ενέργειες της τουρκικής ηγεσίας και ζητά από τη Σύνοδο Κορυφής αυστηρές κυρώσεις” δήλωσε ο Επικεφαλής Ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρ. Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Το αποτέλεσμα είναι συντριπτικό και σημαίνει ότι όλοι οι Έλληνες και Κύπριοι βουλευτές δουλέψαμε στις ομάδες μας και έτσι υπερψηφίστηκε πλην ελαχίστων. Στα τρία κατά ήταν και ένας Έλληνας ευρωβουλευτής, ο νεοναζί εγκληματίας Λαγός, η θέση του οποίου είναι στη φυλακή και όχι στο Ευρωκοινοβούλιο και στις 59 αποχές ήταν εκπρόσωποι τουρκικών μειονοτήτων που υπάρχουν σε διάφορες χώρες, το τουρκικό λόμπι. Πρόκειται για έναν θρίαμβο πολιτικά και ένα όπλο της ελληνικής κυβέρνησης ενόψει της Συνόδου Κορυφής, γιατί πλέον ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και δεν αρκούν τα λόγια συμπαράστασης στην Κύπρο και την Ελλάδα” τόνισε.

“Πιστεύω ότι πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι για τη Σύνοδο Κορυφής. Προσωπικά δεν προβλέπω ευχάριστα, θα εκπλαγώ αν πάρει αποφάσεις σαν αυτές που πήρε το Ευρωκοινοβούλιο. Αλλά αυτό πρέπει να το προσπαθήσουμε και αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτή τη φορά εξασφαλίσει αυστηρές κυρώσεις και εργαστεί για αυτό, αντί να εξωραΐζει αυτό που επιτεύχθηκε, τότε μπορεί να λογαριάζει και στην ευθεία και απόλυτη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης” πρόσθεσε. “”Θα εκπλαγώ αν έχουμε αυστηρές κυρώσεις στη Σύνοδο Κορυφής για την Τουρκία, αλλά χωρίς αυστηρές κυρώσεις είναι αδύνατο ο Ερντογάν να σταματήσει τις προκλήσεις” είπε χαρακτηριστικά.

“Έστειλα τρίτη επιστολή προς τον πρόεδρο για να εξεταστεί κατά προτεραιότητα η άρση ασυλίας του Λαγού, γιατί αυτός ο τύπος είχε το θράσος να ζητήσει τον λόγο για να μιλήσει για το θέμα της Κύπρου και των Βαρωσίων, το οποίο όμως καταψήφισε στο τέλος, και ήταν ντροπή για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και το πιστεύουμε όλοι οι Έλληνες ευρωβουλευτές του δημοκρατικού φάσματος. Εκτίθεται το Ευρωκοινοβούλιο όσο καθυστερεί. Πιστεύω με τις πιέσεις που ασκούμε η υπόθεση αυτή να μην χρονοτριβήσει” υπογράμμισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ