• Συγχαρητήρια επιστολή στον Σαμαρά

  3:02 μμ, Σαββατο 25 Αυγ 2012 3:02 μμ, Σαββατο 25 Αυγ 2012

  Τα συγχαρητήριά τους προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά «για την εξέλιξη και τον απόηχο που είχε η πρώτη συνάντησή του με την καγκελάριο της Γερμανίας 'Αγκελα Μέρκελ», απευθύνουν με επιστολή τους ο πρόεδρος και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Γερμανό-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW Γιώργος Χατζημαρκάκης (ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων) και Φαίδων Κοτσαμπόπουλος.

  Στην επιστολή προς τον κ. Σαμαρά τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι «με τις συνεντεύξεις και τις δηλώσεις του πέρασε ένα σαφές μήνυμα στον γερμανικό λαό, ότι η Ελλάδα δεν υποκύπτει και θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της». Ιδιαίτερα θετική είναι, σύμφωνα με τους κ.κ. Χατζημαρκάκη και Κοτσαμπόπουλο, η εκτίμηση των ομογενών επιχειρηματιών στην Γερμανία «για τις ενθαρρυντικές δηλώσεις» του πρωθυπουργού πριν και κατά τη διάρκεια της την επίσκεψής του, οι οποίες, όπως αναφέρεται, «θα βοηθήσουν τους Έλληνες της Γερμανίας που αγωνίζονται καθημερινά για να αναστρέψουν το αρνητικό κλίμα που επικρατεί εκεί».

  Η ηγεσία του DHW επισημαίνει ότι «θεωρεί σημαντικότατο να ακούγεται η φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη και να δίδεται δυναμικά το "παρών" της χώρας ενώπιον των εξελίξεων» και εκφράζει την υποστήριξή της στις προσπάθειες του κ. Σαμαρά να προχωρήσει στις τομές και τις διαρθρωτικές αλλαγές που «όχι μόνο είναι απόλυτα αναγκαίες, αλλά και θα επηρεάσουν αποφασιστικά την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό».

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα