• Σαμαράς: Θα αποπληρώσουμε τα χρέη μας

  11:46 πμ, Πέμπτη 23 Αυγ 2012 11:46 πμ, Πέμπτη 23 Αυγ 2012

  Το δεύτερο σκέλος της συνέντευξης του Αντώνη Σαμαρά δημοσιεύει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild.

  Υπό τον τίτλο: «Υπόσχομαι ότι θα αποπληρώσουμε τα χρέη μας», ο Έλληνας πρωθυπουργός εξηγεί, αναφερόμενος στη φοροδιαφυγή και την παραοικονομία, ότι οι τοποθετήσεις των Γερμανών περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, δεν βοηθούν και τονίζει ότι μια επίσκεψη της Άνκελα Μέρκελ στη χώρα μας θα βοηθήσει πολύ.

  Ο κ. Σαμαράς, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι εάν μια χώρα εξαναγκαζόταν σε έξοδο από το ευρώ πιθανότατα δεν θα ήταν η τελευταία.

  Διαβάστε ορισμένα αποσπάσματα από τη συνέντευξη:

  Bild: Κύριε πρωθυπουργέ, όταν την Παρασκευή έλθετε στο Βερολίνο, σας περιμένει και έντονη κριτική. Αρκετοί Γερμανοί πολιτικοί θεωρούν αναγκαία την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Τι θα απαντήσετε;

  Α. Σαμαράς: Όλες αυτές οι τοποθετήσεις δε βοηθούν καθόλου και γι' αυτό το λόγο εξέχοντες Γερμανοί πολιτικοί έχουν αποστασιοποιηθεί από τέτοιες θέσεις. Σε τελική ανάλυση η Γερμανία χρειάζεται μία ισχυρή ευρωζώνη. Κι εάν μία χώρα εξαναγκαζόταν με έξοδο από το ευρώ, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ήταν η τελευταία- τουλάχιστον έτσι θα το έβλεπαν οι χρηματαγορές. Θα ήταν δύσκολο να το αντιμετωπίσει κανείς.

  Bild: Μπορείτε να κατανοήσετε ότι ποσοστό 70% των Γερμανών πολιτών τάσσονται, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, υπέρ της εξόδου της χώρας σας από το ευρώ;

  Α. Σαμαράς: Δεν αρνούμαι ότι κατά το παρελθόν κάναμε πολλά λάθη. Όμως τώρα ξεκινάμε από την αρχή και οι εταίροι μας θα δουν το έργο και τις θυσίες μας. Αυτό θα αλλάξει τη γνώμη τους. Και οι Γερμανοί έτυχαν συχνά κατά το παρελθόν στο εξωτερικό λανθασμένης εκτίμησης. Αδίκως δέχτηκαν επιθέσεις από ξένα ΜΜΕ και σίγουρα δεν τους άρεσε. Γιατί αυτό είναι το ζήτημα στην Ευρώπη: πρέπει να κατανοούμε ο ένας τον άλλο, να βοηθάμε ο ένας τον άλλο και να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο. Αυτό είναι και η δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Πηγή: news247.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα