• Δίκες-εξπρές για δημ. υπαλλήλους

  8:25 πμ, Πέμπτη 16 Αυγ 2012 8:25 πμ, Πέμπτη 16 Αυγ 2012

  Συντάξεις- μαϊμού και επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι θα βρεθούν προσεχώς στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης, αφού είναι έτοιμο το νέο νομοθετικό πλαίσιο του υπουργείου, το οποίο προβλέπει διαδικασίες για δίκες-εξπρές των επίορκων.

  Όπως αναφέρουν τα Νέα, με τις νέες ρυθμίσεις οι υποθέσεις διαφθοράς στο Δημόσιο θα περνούν από τον εισαγγελέα, ο οποίος θα ασκεί άμεσα δίωξη και θα πηγαίνουν κατευθείαν σε ανακριτική διαδικασία.

  Στο στάδιο αυτό θα αναλαμβάνει ο πρόεδρος Πρωτοδικών και θα πρέπει μέσα σε σύντομο διάστημα, που δεν θα υπερβαίνει τους 6 μήνες, να αποφαίνεται για κάθε υπόθεση.

  Στη διάρκεια της διερεύνησης θα μπορεί να διαταχθεί άρση του φορολογικού, τραπεζικού και περιουσιακού απορρήτου καθώς και να ζητηθεί η δέσμευση λογαριασμών.

  Για τις συντάξεις και τα επιδόματα

  Σε εξέλιξη βρίσκεται και η διερεύνηση των συντάξεων ή επιδομάτων-«μαιμού». Πάνω από 6.000

  φάκελοι με στοιχεία συντάξεων που χρήζουν διερεύνησης καθώς πιθανολογείται πως είναι

  μαϊμού θα πρέπει να φτάσουν στα χέρια του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου μέχρι την

  Παρασκευή, οπότε λήγει η σχετική προθεσμία που είχε δώσει ο υπουργός Εργασίας.

  Ήδη, ο ΟΓΑ απέστειλε 1.014 υποθέσεις συντάξεων, οι δικαιούχοι των οποίων δεν συμμετείχαν στην απογραφή που πραγματοποίησε ο ασφαλιστικός φορέας.

  Μετά την αντίστοιχη απογραφή στο ΙΚΑ προέκυψαν περιπτώσεις 7.000 ύποπτων συντάξεων, εκ των οποίων οι 2.500 αφορούσαν ασφαλισμένους που είχαν αποβιώσει και γίνεται προσπάθεια σε συνεργασία και με άλλους φορείς να εντοπιστούν εκείνοι που συνέχισαν να τις εισπράττουν για

  λογαριασμό τους.

  Από την πλευρά του, ο ΟΑΕΕ έχει στείλει 80 από τις 150 ύποπτες υποθέσεις συντάξεων στον Αρειο Πάγο.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα