Στις 24/8 το ραντεβού με Μέρκελ

Για τις 24 Αυγούστου προγραμματίστηκε η κρίσιμη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.Θα προηγηθεί, στις 22 Αυγούστου, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα, ενώ μετά τη Γερμανία σειρά έχει η Γαλλία όπου ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει επαφές με τον Φρανσουά Ολάντ.Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, ο πρωθυπουργός ενδέχεται να μεταβεί και στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Σεπτέμβριο, όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.Στη συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο, ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει την ευκαιρία να απαντήσει στα επιχειρήματά της ότι «είναι αναγκαίο να συνεχιστεί με αξιόπιστο τρόπο η εφαρμογή του νέου προγράμματος».

Ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να επισημάνει ότι η κυβέρνηση έχει τη διάθεση, τη θέληση και την αποφασιστικότητα να προχωρήσει και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της χώρας.

Στο Παρίσι, ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Φρανσουά Ολάντ με τον οποίο οι απόψεις τους ταυτίζονται σε αρκετά σημεία ως προς την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επενδύουν στη συμμαχία Σαμαρά-Ολάντ, κρίνοντας πως «όλα είναι θέμα διαπραγμάτευσης και αποτελεσματικής και ουσιαστικής παρουσίας στο εξωτερικό, ενώ καταλυτικό ρόλο θα παίξουν και οι συμμαχίες μας».

Τέλος, ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να επισκεφθεί και την Φρανκφούρτη για συνομιλίες με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ