Παναγιωτόπουλος: Δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία – ΒΙΝΤΕΟ

«Η Ελλάδα θα κάνει αυτό που πρέπει για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματά της», δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, οι ενέργειες της οποίας δημιουργούν προβληματισμό στο ΝΑΤΟ, παρότι η Ατλαντική Συμμαχία τηρεί πολιτική ίσων αποστάσεων την οποία ο κ. Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε άδικη.

Παράλληλα, εξήρε τη στάση του Αμερικανού υπουργού άμυνας, ο οποίος στηλίτευσε την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, και τόνισε ότι «είναι καταγεγραμμένο ότι η Τουρκία επιδεικνύει συμπεριφορές που υπονομεύουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ. Σε συνδυασμό με την τελευταία ενέργεια με τη Λιβύη οδηγεί σε απομόνωση της Τουρκίας».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι το υπουργείο Άμυνας μεριμνά για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, σημείωσε ότι έχει ανοίξει η συζήτηση για αύξηση του κονδυλίου για εξοπλισμούς. Τώρα είναι η ώρα να αναβαθμιστούν εξοπλιστικά οι Ένοπλες Δυνάμεις, είπε ο υπουργός επισημαίνοντας και την ανάγκη για προσλήψεις περισσοτέρων μόνιμων στελεχών.

«Ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, σημαίνει ισχυρή αποτρεπτική ισχύ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ