Η κοινή “αδυναμία” Δένδια-Κοτζιά και το αστείο του Κατρούγκαλου

Πολλές είναι οι φήμες που συνόδευαν τον Νίκο Κοτζιά κατά την παραμονή του καθώς και κατά την έξοδό του από το νεοκλασικό της Βασιλίσσης Σοφίας. Μία από αυτές που δεν αποτελεί αστικό μύθο, αφορά στη συνήθειά του να καταναλώνει, σύμφωνα με πολλούς αυτόπτες μάρτυρες, μεγάλες ποσότητες Coca Cola Zero.

Σύμφωνα με το “Κονκλάβιο” της Καθημερινής, θρυλείται πως σε μία από τις τελικές φάσεις διαπραγμάτευσης της συμφωνίας των Πρεσπών και ενώ ο τότε υπουργός Εξωτερικών βρισκόταν στα Σκόπια σε συνάντηση με τον Νικολά Ντιμιτρόφ, οι Σκοπιανοί έψαχναν νυχτιάτικα να βρουν το αναψυκτικό για να ικανοποιήσουν τον Κοτζιά.

Κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής την Τρίτη ο Νίκος Δένδιας φαίνεται να “θυμήθηκε” τον Νίκο Κοτζιά και ζήτησε να του φέρουν μία Diet Coke. Δεν το άφησε να πέσει… κάτω ο Γιώργος Κατρούγκαλος και σχολίασε χαριτολογώντας κάτι του τύπου “να που υπάρχει συνέχεια στην εξωτερική πολιτική”, θυμίζοντας τη συνήθεια του προηγούμενου ΥΠΕΞ. Ο Νίκος Δένδιας βέβαια το παρέκαμψε και απάντησε ότι το διαιτητικό αναψυκτικό προτιμά και ο Μάικ Πομπέο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ