Folli Follie: Με τροπολογία αλλάζει η διοίκησή της

Βουλή, του Γιώργου Λυκουρέντζου

Πράσινο φως στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ζητεί από το Πρωτοδικείο διορισμό προσωρινής διοίκησης σε εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες οι οποίες παραβιάζουν το θεσμικό πλαίσιο όπως στην περίπτωση της Folli Follie ανάβει τροπολογία η οποία κατατέθηκε στη Βουλή από το Υπουργείο Οικονομικών.

Αναπτύσσοντας το περιεχόμενο της τροπολογίας στην Ολομέλεια της Βουλής ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι η τροπολογία δίνει τη δυνατότητα στην Επιτροπή Κεφαλαγοράς να ζητήσει από την εταιρεία έκτακτη γενική συνέλευση για το ξήλωμα της διοίκησης. “Με αυτές τις διατάξεις εξοπλίζουμε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς -δηλαδή τον αρμόδιο φορέα για εποπτεία ελληνικής κεφαλαιαγοράς – με τη δυνατότητα αποτελεσματικής παρέμβασης σε περιπτώσεις με φαινόμενα σημαντικής δυσλειτουργίας εταιριών εισηγμένων στο ελληνικό χρηματιστήριο. Κυρίως για περιπτώσεις διαστρέβλωσης και εμπαιγμού του θεσμικού πλαισίου όπως η Folli Follie και η διοίκησή της. Το νέο θεσμικό εργαλείο της Επιτροπής με την οποία συνεργαστήκαμε γι’ αυτό, στοχεύει

στην προάσπιση της εύρυθμης λειτουργίας και της αξιοπιστίας της ελληνικής κεφαλαιαγοράς και της προάσπισης των συμφερόντων επενδυτών και την ενίσχυση της οικονομίας” είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Δείτε την τροπολογία ΕΔΩ.Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ