Καράογλου στον Realfm 97,8: Το σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα θα βοηθήσει στην κατοχύρωσή τους

“Το σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα θα βοηθήσει στην κατοχύρωσή τους” τόνισε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Νίκου Ρογκάκου και Γιώργου Χουδαλάκη ο υφυπουργός Εσωτερικών με αρμοδιότητα σε θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Καράογλου “είναι ένα logo που θα συνοδεύει όλα τα προϊόντα της Μακεδονίας όπου γίνονται εξαγωγές σε όλον τον κόσμο και θεωρώ ότι είναι σημαντικό. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την πλευρά των ίδιων των επιχειρήσεων, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και είναι μια πρωτοβουλία που αγκάλιασε η κυβέρνηση και βοήθησε στη δημιουργία του εικαστικού σήματος”.

Για το εικαστικό κομμάτι ο κ. Καράογλου υποστήριξε ότι “αυτός που το επιμελήθηκε και ήταν επικεφαλής της προσπάθειας είναι ο κ. Στηβ Βρανάκης ένας Ελληνοκαναδός designer κορυφαίος στο είδος του διεθνώς. Η κόρη μου που έχει σπουδάζει designer και δουλεύει στο Λονδίνο μου είπε ότι ήταν πολύ καλό. Το logo ήταν επιλογή των επιχειρήσεων”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “θα βοηθήσει πολύ το σήμα καθώς κατοχυρώνει το “M” το οποίο υπάρχει σε όλες τις χώρες του κόσμου και βέβαια συνοδεύεται με το logo από κάτω “Macedonia The Great”. Το logo θα κατοχυρωθεί αφού ο δικηγόρος, ο κ. Κουτσοχήνας θα υποβάλει στο αρμόδιο γραφείο της Ισπανίας το λογότυπο που σημαίνει ότι οι γείτονες δεν θα μπορούν να λάβουν το ίδιο σήμα. Τη Δευτέρα θα εκκινηθεί η διαδικασία για την κατάθεσή του και την κατοχύρωσή του. Προφανώς αν βάλουν οι γείτονες ένα σήμα NM είναι κάτι διαφορετικό και μπορεί να γίνει δεκτό”.

Όπως υποστήριξε ο κ. Καράογλου, “το “The Great” παραπέμπει και στο “Greece” και στον Μέγα Αλέξανδρο” ενώ πρόσθεσε ότι “προφανώς θέλουν το σήμα οι επιχειρήσεις καθώς εκείνες εκκίνησαν την όλη διαδικασία και έτσι κατοχυρώνονται τα μακεδονικά προϊόντα σε όλον τον κόσμο. Ειδικά οι επιχειρήσεις που έχουν και στο όνομά τους τη λέξη Μακεδονία το θέλουν, αλλά και άλλες επιχειρήσεις που το θέλουν μπορούν να το αποκτήσουν καθώς θα είναι διαθέσιμο και ελεύθερο. Θα δίνεται δωρεάν σε όλους”.

Για τα επιμέρους σήματα που αφορούν σε φαγητό, κρασί κλπ. σύμφωνα με τον κ. Καράογλου, “θα είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης με το κάθε προϊόν να χρησιμοποιεί το εναλλακτικό logo που θα υπάρχει. Αν θέλουν μπορούν να χρησιμοποιούν και τα δύο σήματα”. Όπως είπε “το σημαντικό είναι ότι με αυτόν τον τρόπο δίνουμε ένα brand, μια σφραγίδα ότι είναι μακεδονικά τα προϊόντα. Είναι σημαντικό γιατί σήμερα οι Μακεδόνες παραγωγοί αντιμετωπίζουν μια αθέμιτη εμπορική πρακτική στις διεθνείς αγορές από ανταγωνιστές που χρησιμοποιούν κακώς, κάκιστα, παράνομα την Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη, Μακεδονία. Αυτό δεν θα υπάρχει. Θα παρακολουθούμε στενά το θέμα για τυχόν παρασπονδίες των γειτόνων μας”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ