Οι διευκρινίσεις Τσιάρα για τα περί επαναφοράς του νόμου Παπαθεμελή

Του Γιώργου ΛυκουρέντζουΜιλώντας στην Ολομέλεια κατά την έναρξη συζήτησης του νομοσχεδίου ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ανέλυσε διεξοδικά τις ρυθμίσεις ρίχνοντας το μεγαλύτερο βάρος στην αυστηροποίηση του πλαισίου για βιαστές, βιαστές παιδιών και διακινητές ανθρώπων.

O υπουργός Δικαιοσύνης έκανε ειδική αναφορά στην επαναφορά ως πλημμελήματος της διατάραξης κοινής ησυχίας. Απαντώντας στη φημολογία περί επαναφοράς νόμου Παπαθεμελή ο κ. Τσιάρας είπε ότι η σημερινή ρύθμιση δεν έχει καμία απολύτως σχέση με εκείνο τον νόμο.

“Διαβεβαιώνω οποιονδήποτε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προστατεύσει το συμφέρον του απλού εργαζόμενου Έλληνα πολίτη. Βλέπουμε με ενδιαφέρον τις θέσεις των καταστηματαρχών. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δούμε ξανά τη διάταξη για τη λειτουργία καταστημάτων. Προφανώς στην πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να περιορίσουμε την επαγγελματική δραστηριότητα. Από την άλλη πλευρά αντιλαμβάνεστε ότι δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε ανυπεράσπιστο τον Έλληνα πολίτη” είπε ο κ. Τσιάρας αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι ρυθμίσεις περιορίζονται στην οικιακή ειρήνη και σε ρύθμιση θεμάτων εντός πολυκατοικιών.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ