Σι Τζινπίνγκ στη συνάντηση με τον Μητσοτάκη: Πιστεύω ότι η συνεργασία μας θα έχει αποτελέσματα που θα ωφελήσουν τις δύο χώρες – ΒΙΝΤΕΟ

“Χαίρομαι πολύ που λίγες μέρες μετά την τελευταία συνάντησή μας βρισκόμαστε και πάλι. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω κι εσάς και την κυβέρνησή σας για την θερμή και ευγενική φιλοξενία προς εμένα και την αντιπροσωπεία μου” τόνισε στις δηλώσεις του ο Σι Τζινπίνγκ κατά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

“Ξέρω ότι η Ελλάδα διοργάνωσε μια σειρά από εκδηλώσεις κατά τη Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών στην Κίνα που είχαν επιτυχία. Γνωρίζω τον όγκο συναλλαγών της χώρας σας ο οποίος αυξήθηκε κατά 2,5 φορές σε σχέση με πέρυσι και αυτό είναι πολύ θετικό”.

“Η Κίνα είναι αφοσιωμένη σε ένα οικονομικό άνοιγμα και αυτό δίνει ώθηση στην παγκόσμια οικονομία και προσφέρει ευκαιρίες σε όλες τις χώρες. Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να δυναμώσει την οικονομία, να δώσει θέσεις εργασίας και η συνεργασία μας μπορεί να οδηγήσει σε συνδυασμό των πλεονεκτημάτων μας και να επωφεληθούν όλοι. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας μας το έκανε το λιμάνι του Πειραιά, το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου και το μεγαλύτερο έργο της πρωτοβουλίας “Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος. Πιστεύω ότι πάντοτε η συνεργασία μας θα έχει αποτελέσματα που θα ωφελήσουν τις δύο χώρες μας”.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ