Η αντίδραση του Χαρίτση στις δηλώσεις Βορίδη για το περιστατικό στην παρέλαση στη Νέα Φιλαδέλφεια – ΒΙΝΤΕΟ

Την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» σχετικά με τα κορίτσια που έκαναν το βηματισμό αλά «Μόντι Πάιθον» στην παρέλαση στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο κ. Βορίδης κληθείς να σχολιάσει την κίνηση των συγκεκριμένων κοριτσιών ανέφερε μεταξύ άλλων «δεν ξέρω αν μιλάμε και για παιδιά. Δεν είμαι βέβαιος. Δεν είναι μωρά. Έκαναν αηδίες. Εγώ δεν ξέρω αν είναι παιδιά ή ενήλικες, αν είναι 21 ή 16. Ας πούμε, λοιπόν, ότι είναι παιδιά. Προφανώς, λοιπόν, η συμπεριφορά αυτών των παιδιών, γιατί δεν είναι μωρά, δεν είναι δύο, είναι 16. Με ένα παιδί που είναι 16 χρονών μιλάς κανονικά. Συνομιλείς. Δεν είναι ανάπηρο. Στα 17 ψηφίζουν. Έτσι; Δεν είναι ένα παιδί που δεν έχει κατανόηση. Θέλω να πω δεν έχουν κάποιου είδους πάθηση, έτσι δεν είναι; Διακωμωδούν την παρέλαση».

Ο κ. Χαρίτσης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Βορίδη ανέφερε: «Σήμερα ο κ. Βορίδης μας θύμισε το βαθιά ρατσιστικό υπόστρωμα της σκέψης του χαρακτηρίζοντας «ανάπηρο» αυτόν με τον οποίο δεν μπορείς να συνεννοηθείς. Η ντροπή δεν είναι δική του, αφού ως γνήσιος ακροδεξιός έχει τέτοιες μισαλλόδοξες αντιλήψεις στον πυρήνα της λογικής του. Η ντροπή είναι του κ. Μητσοτάκη που εξακολουθεί να τον ανέχεται».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ