Χαρίτσης για Novartis: Άμεση εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες των τριών εισαγγελέων διαφθοράς

Για νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις σχετικά με «παρασκηνιακές πιέσεις» και «μεθοδεύσεις συγκάλυψης στο σκάνδαλο Novartis», κάνει λόγο ο Αλέξης Χαρίτσης, ζητώντας την άμεση εισαγγελική παρέμβαση και διερεύνηση των καταγγελιών των τριών εισαγγελέων διαφθοράς που ερευνούν την υπόθεση.

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως αυτές «αλλάζουν την πορεία εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής και επιβεβαιώνουν για ποιο λόγο ΝΔ και ΚΙΝΑΛ προσπαθούν να εξαιρέσουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από αυτήν». «Γιατί», όπως αναφέρει, «φοβούνται τις εξελίξεις και τις αποκαλύψεις που έρχονται».

Όπως υπογραμμίζει, «οι εισαγγελείς διαφθοράς αποκαλύπτουν ότι ο Γιάννης Στουρνάρας απείλησε τον κ. Μανιαδάκη πως «”όταν αλλάξει η κυβέρνηση, ο ίδιος με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα, θα τσακίσουν εισαγγελείς και μάρτυρες”».

Κατόπιν αυτού, τονίζει, «ο κ. Στουρνάρας λοιπόν, μαζί με τη ΝΔ, οφείλουν να απαντήσουν άμεσα για τη συνωμοσία εναντίον της Δικαιοσύνης και του δημοσίου συμφέροντος:

1. Είναι αλήθεια ότι εκβίαζαν και απειλούσαν τον τότε προστατευόμενο μάρτυρα, κ. Μανιαδάκη, για να αλλάξει τις καταθέσεις του στο σκάνδαλο Novartis;

2. Είναι αλήθεια πως χρησιμοποιούσαν τον κ. Μανιαδάκη σε διατεταγμένη υπηρεσία για να εκφοβίσουν τους εισαγγελείς που ερευνούσαν τη Novartis;

3.Ποια είναι τα άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα με τους οποίους απειλούσαν ότι “θα τσακίσουν εισαγγελείς και μάρτυρες”;».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ