Τσακωμός στον “αέρα” Βέττα-Μπογδάνου για το “Τζόκερ”: “Φαντάζομαι πως τα παιδάκια στο σχολείο δεν σας έκαναν παρέα” – ΒΙΝΤΕΟ

Κόντρα στον τηλεοπτικό “αέρα” είχαν ο Δημήτρης Βέττας και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, με αφορμή τις αναρτήσεις του βουλευτή της ΝΔ στα social media, με τις οποίες κατονόμαζε δύο υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού ως εκείνες που κατήγγειλαν την παρουσία ανηλίκων σε κινηματογραφικές αίθουσες, όπου προβαλλόταν η ταινία “Τζόκερ”, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν οι αστυνομικοί έφοδοι.

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής της ΝΔ, ήταν καλεσμένοι σε τηλεοπτική εκπομπή του σταθμού Αction24. Αρχικά, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είπε πως “είναι απόλυτα δέον όταν κάποιος σφάλει, να το παραδέχεται”. Σύμφωνα με τον ίδιο, “η κυρία Αλεξομανωλάκη είναι προϊσταμένη των δύο κυριών, της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Καταλληλότητας, η οποία έστειλε τα δύο μέλη της για να κάνουν την εν λόγω καταγγελία ή τα μέλη της οποίας, για να είμαι ακριβέστερος, έκαναν την εν λόγω καταγγελία. Στη συνέντευξη Τύπου της, η κυρία υπουργός ανέφερε ότι οι ταυτότητες των δύο κυριών υπογράφονται από την κυρία Βλαζάκη. Συνεπώς, η πηγή την οποία επικαλεστήκαμε η κυρία Μπακογιάννη και εγώ -γνωρίζω ότι είναι η ίδια- μας έδωσε μια εσφαλμένη πληροφόρηση”. Και συνέχισε: “Απολογούμαι στην κυρία Βλαζάκη, αντιλαμβάνομαι ότι η εμπλοκή του ονόματος της σε αυτή την ιστορία είναι λάθος και παραμένω βεβαίως στη διάθεσή της”.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη -σχετικά με τη συγγενική σχέση που έχει η μία υπάλληλος με τον πρώην υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνο Στρατή- ο κ. Μπογδάνος απάντησε: “Εδώ έχουμε μια περίπτωση όπου θα πρέπει να διερευνήσουμε τα κίνητρα”… “Θα μου επιτρέψετε να είμαι φιλύποπτος όσον αφορά το γιατί ένας νόμος του 1937, ανενεργός εδω και δεν ξέρω πόσα χρόνια, επαναυπογεγραμμένος από τον κ. Ραγκούση, και μια επιτροπή την οποία χαρακτήρισε ο κ. Τσίπρας ‘μεσαιωνική’, ‘σκοταδιστική’, αλλά δεν την άλλαξε, αποφασίζει ξαφνικά να κάνει κάτι το οποίο θα εκθέσει με τέτοιο τρόπο την κυβέρνηση Μητσοτάκη”. “Διερευνώ και αναρωτιέμαι για τα κίνητρα”, συνέχισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Παίρνοντας τον λόγο ο Δημήτρης Βέττας, είπε απευθυνόμενος στον κ. Μπογδάνο: “φαντάζομαι ότι τα παιδάκια στο σχολείο δεν σας έκαναν παρέα με τέτοιες συμπεριφορές” και τον βουλευτή της ΝΔ να απαντά: “Τα παιδάκια στο σχολείο με είχαν πρόεδρο 15μελούς, σας λέει κάτι αυτό;”.

“Διαπράξατε ένα πολύ μεγάλο ατόπημα. Διαβάλατε έναν άνθρωπο. Δεν φτάνει η συγγνώμη σας. Αν ήμουν στη θέση σας, θα είχα εξαφανιστεί. Δεν είναι συμπεριφορά βουλευτή. Οι βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου μπορούν να έχουν διάφορα μπλοκ. Ένα μπλοκ δεν πρέπει να έχουν: το ρουφ κλαμπ”, είπε ο κ. Βέττας απευθυνόμενος στον κ. Μπογδάνο, ο οποίος αντέδρασε λέγοντας πως “με προσβάλλετε”.

“Προσέξτε την συμπεριφορά σας, γιατί δεν είναι καθόλου σωστό αυτό που κάνετε. Προσβάλλει και τον ρόλο σας, προσβάλλετε μια γυναίκα την οποία δεν γνωρίζετε. Προσβάλλετε μία υπάλληλο υπουργείου που δεν την γνωρίζετε. Προσβάλλετε ακόμη μία υπάλληλο για την οποία δεν έχετε στοιχεία, επίσης. Το κάνετε συνέχεια, προβοκάρετε, προσπαθείτε να διαβάλλετε ανθρώπους. Νιώθω άσχημα να κάθομαι σε ένα τραπέζι με ανθρώπους οι οποίοι καταδίδουν δημοσιογράφους, συνδικαλιστές, βουλευτές, υπαλλήλους. Αισθάνομαι πάρα πολύ άσχημα”, κατέληξε ο Δημήτρης Βέττας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ