Αχτσιόγλου: Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θέλει να απαξιώσει τη δημόσια ασφάλιση

Για προσπάθεια απαξίωσης της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, σε ανακοίνωσή της, με αφορμή “διαρροές” της για έλλειμμα του ΕΦΚΑ.

Η κ. Αχτσιόγλου σημειώνει ότι η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έφθασε στο σημείο να αμφισβητεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2020, που διατηρεί την εκτίμηση για πλεόνασμα του ΕΦΚΑ.

Η δήλωση της κ. Αχτσιόγλου

“Οι μνημονιακές παραισθήσεις του υπουργείου Εργασίας”

Η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Εργασίας τόσο επιθυμεί να απαξιώσει την δημόσια κοινωνική ασφάλιση που έφτασε στο σημείο να αμφισβητήσει και τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Με διαρροές φυσικά και όχι επώνυμα. Σε λίγο θα μας πει ότι δεν πιάσαμε τους δημοσιονομικούς στόχους τα προηγούμενα χρόνια και δεν βγήκαμε από τα Μνημόνια τον Αύγουστο του 2018.

1. Παρέλκει αλλά επισυνάπτουμε τους πίνακες του Προϋπολογισμού που επιβεβαιώνουν το πλεόνασμα.

2. Σχετικά με τον αστείο και παιδιάστικο ισχυρισμό ότι οι επιστροφές στους ελεύθερους επαγγελματίες δεν προϋπολογίστηκαν. Οι επιστροφές αυτές δεν είναι πάρα η αυτονόητη υποχρέωση του κράτους να προχωρεί σε εκκαθάριση αφού υποβληθούν οι φορολογικές δηλώσεις. Ασχέτως αν η σημερινή κυβέρνηση προσπάθησε να το εμφανίσει ως επίτευγμα, ενώ το μόνο που πέτυχε είναι να καθυστερήσει την εκκαθάριση για δύο μήνες. Αν το κράτος γνώριζε τα πραγματικά εισοδήματα πριν την υποβολή φορολογικών δηλώσεων θα υπολόγιζε εξαρχής τις εισφορές επί αυτών. Δεν θα έκανε εκκαθάριση.

3. Οι «πηγές» δεν μας ενημέρωσαν γιατί ο ίδιος ο κ. Βρούτσης υπέγραφε στις 30/07/2019 τροποποίηση του προϋπολογισμού του ΕΦΚΑ με πλεόνασμα 261 εκατ. ευρώ για φέτος. Έκανε λάθος τότε ή κάνει λάθος τώρα;

4. Οι ίδιες «πηγές» δεν μας ενημέρωσαν γιατί στο προσχέδιο Προϋπολογισμού για το 2020 διατηρείται η εκτίμηση για πλεόνασμα το 2019. Το υπουργείο Εργασίας διαψεύδει τον κ. Σταϊκούρα και γιατί δεν το κάνει επώνυμα αλλά το κάνει μέσω πηγών;

Αν ψάχνουν αιτία για να δικαιολογήσουν τις τρύπες στον προϋπολογισμό ας ψάξουν αλλού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ