ΣΥΡΙΖΑ: Καλωσορίζουμε την οβιδιακή κυβίστηση του Μητσοτάκη για την ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας και τη Συμφωνία των Πρεσπών

Αιχμές κατά του Πρωθυπουργού αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες σχετικά με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των “βόρειων γειτόνων μας”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για “οβιδιακή κυβίστηση” του Πρωθυπουργού και του καταλογίζει ότι “σκόρπισε ψέματα” ώστε να διχάσει τους Έλληνες και να κερδίσει τις εκλογές.

“Καλωσορίζουμε την οβιδιακή κυβίστηση του κ. Μητσοτάκη που τώρα ζητά την εκκίνηση της ενταξιακής πορείας της Βόρειας Μακεδονίας και την πλήρη τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτό εξάλλου είναι προς το συμφέρον τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης και μακάρι να υιοθετηθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Το γεγονός ότι το αναγνωρίζει έστω και τώρα ο κος Μητσοτάκης είναι θετικό, παρά τα τόσα και τόσα ψέματα που σκόρπισε για να διχάσει τους Έλληνες και να κερδίσει τις εκλογές”, τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Καλεί, δε, τον Πρωθυπουργό, “την επόμενη φορά που θα αναφερθεί στους ‘βόρειους γείτονές’ μας, ίσως και να καταφέρει να αρθρώσει και το ‘Βόρεια Μακεδονία’. Έτσι και αλλιώς οι ‘Μακεδονομάχοι’ που τον βοήθησαν να εκλεγεί έχουν πια συνειδητοποιήσει ότι τους εξαπάτησε”.

Νωρίτερα σήμερα, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας και άγκυρα σταθερότητας σε μια πολύ ταραχώδη περιοχή και πρόσθεσε: “Υποστηρίζουμε την πορεία προς την ευρωπαϊκή ένταξη που παρασχέθηκε στους βόρειους γείτονές μας , αρκεί να σέβονται τις διεθνείς συμφωνίες που υπέγραψαν, είναι προσηλωμένοι στο κράτος το διεθνές δίκαιο και φυσικά σέβονται τα δικαιώματα των μειονοτήτων”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ