Λαφαζάνης στον Realfm 97,8: Ουδέποτε έβαλα θέμα εκτύπωσης δραχμής στον Πούτιν – Τι είπε για τις δηλώσεις Μάρδα

“Ουδέποτε έβαλα θέμα εκτύπωσης δραχμής στον Πούτιν”, δήλωσε ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη και Νίκο Ρογκάκο.

“Δεν είπα ποτέ στον Πούτιν κάτι τέτοιο. Δεν ανέλαβα ποτέ μία τέτοια πρωτοβουλία. Θεωρώ απίθανο να έχει αναδειχθεί από τον Τσίπρα, τον Βαρουφάκη μία τέτοια πρωτοβουλία διότι οι άνθρωποι αυτοί δυστυχέστατα για την Ελλάδα μόλις άκουγαν για έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη πάθαιναν σοκ και αλλεργία. Δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση”, ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε:

“Εγώ έκανα ολόκληρο αγώνα να τους πείσω ότι υπάρχει εναλλακτική λύση για τη χώρα και στις κρίσιμες εκείνες περιστάσεις, αν και δεν είχε γίνει η σχετική προετοιμασία όπως πρότεινα, θα έλεγα ότι υπάρχει η εναλλακτική λύση να μην αποδεχθούμε τον εξευτελιστικό εκβιασμό της ΕΚΤ, πρωτοφανής στα χρονικά γιατί μας έβαζε το μαχαίρι στον λαιμό και έλεγε υπογράψτε ότι σας δίνουμε αλλιώς θα πεθάνει ο λαός σας από την πείνα. Εγώ έλεγα τότε ότι υπάρχει εναλλακτική λύση και είναι να περάσουμε στο εθνικό μας νόμισμα. Αυτό πρέπει να το κάνουμε και τώρα ακόμα, διότι είναι η μοναδική διέξοδος για τη χώρα σε έναν κόσμο που αλλάζει”.

“Ουδέποτε έβαλα θέμα εκτύπωσης δραχμής στον Πούτιν. Το Νομισματοκοπείο το αναφέρουν για άλλο πράγμα, να πάρουν τα λεφτά που είναι εκεί τα οποία δεν υπήρχαν. Υπήρχαν λεφτά της ΕΚΤ στο δίκτυο της Τράπεζας της Ελλάδος, περίπου 20 δισ. ευρώ. Αυτή την πρόταση τους έκανα τότε, να πάρουμε ως δάνειο ένα μέρος αυτών των χρημάτων και ως απάντηση στον εκβιασμό με πράξη του υπουργικού συμβουλίου, με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ότι όπως νομίζετε και να αξιοποιήσουμε αυτό το ποσό που θα παίρναμε προκειμένου να κάνουμε τη γέφυρα να περάσουμε στο εθνικό νόμισμα. Αυτά τα έλεγα ως έκτακτη δική μου παρέμβαση διότι δεν είχαμε προετοιμαστεί για μία εναλλακτική λύση στο εθνικό μας νόμισμα”, σημείωσε ο πρώην υπουργός.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα στον Realfm 97,8 και την εκπομπή ‘τεντιμπόηδες’ με τον Μάνο Νιφλή και τον Άκη Παυλόπουλο ο κ. Λαφαζάνης είπε μεταξύ άλλων: “Εγώ διαφώνησα ριζικά και έκανα πολεμική στον Τσίπρα μόνο με τη σκέψη που διανοείτο να έχει ότι θα μπορούσαμε να πάμε να συνθηκολογήσουμε και να υπογράψουμε μνημόνιο. Από εκεί και πέρα το δεύτερο σκέλος του κ. Μάρδα δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα διότι δεν υπήρχαν όπως είπα προηγουμένως λεφτά στο Νομισματοκοπείο. Η πρότασή μου δεν ήταν πρόταση κλοπής, ήταν μία απάντηση ενός έθνους το οποίο συντριβόταν και το οποίο εκβιαζόταν για να ανοίξει νέους δρόμους”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ