Η απάντηση Βούτση στον Στουρνάρα: Δεν ζητήσαμε ποτέ να τυπωθούν δραχμές στη Ρωσία – ΒΙΝΤΕΟ

“Δεν ζητήσαμε να τυπωθούν δραχμές από τη Ρωσία” τόνισε ο Γιάννης Βούτσης, απαντώντας στους ισχυρισμούς του Γιάννη Στουρνάρα περί αιτήματος στη Ρωσία να τυπώσει δραχμές.

“Ποτέ ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε φλερτάρει με την ιδέα της εξόδου από την Ε.Ε. ως γραμμή δική μας, ως επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης” υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής μιλώντας στο Open TV και πρόσθεσε:

«Εγώ δεν λέω ότι λέει ψέματα ο κ. Στουρνάρας, αλλά αν έχει τέτοια ενημέρωση από τον Ολάντ ή τον Πούτιν, να ψαχτεί εκεί».

Ο κ. Βούτσης παραδέχτηκε ότι οι εταίροι «πραγματικά είχαν στήσει μια μηχανή που ήθελαν να δείξουν, ως παραδειγματισμό, στις μικρές χώρες, ως πειραματικά μοντέλα, μια σκληρή πρακτική και να μας οδηγήσουν στο Grexit. Εμείς ποτέ δεν παίξαμε κορώνα γράμματα το ‘μένουμε ή φεύγουμε».Στο ερώτημα αν θα ήταν καλύτερο να αφήσουν τον Αντώνη Σαμαρά να κλείσει τη διαπραγμάτευση και να αναλάβουν τη χώρα «έτοιμη», χωρίς το εξάμηνο-φωτιά που μεσολάβησε, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλώς έκανε κι ανέλαβε τα ηνία της χώρας: «Το τάιμινγκ στην πολιτική είναι σημαντικό. Τότε ο κόσμος ήθελε να μη συνεχίσει τη διαχείριση το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα», επισημαίνοντας ωστόσο πως «άλλοι συνάδελφοι είχαν άλλη άποψη».

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ