Ρουσόπουλος στον Realfm 97,8: Κανείς δεν μπορεί να είναι ήσυχος όταν ο Ερντογάν συμπεριφέρεται ολοένα και πιο ακραία

“Το αν θα έρθουν Κούρδοι πρόσφυγες στην Ελλάδα δεν μπορώ να το ξέρω, αλλά θεωρώ ότι είναι πιο δύσκολο γιατί τώρα κατευθύνονται προς το νότο” δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο βουλευτής της ΝΔ, Θοδωρής Ρουσόπουλος.

“Κανείς δεν μπορεί να είναι ήσυχος όταν διαπιστώνει ότι ένας ηγέτης γειτονικής χώρας και μιλάω για τον κ. Ερντογάν συμπεριφέρεται ολοένα και πιο ακραία με συμπεριφορές πολιτικές που ξεφεύγουν από το διεθνές δίκαιο, με συμπεριφορές που δηλώνουν άνθρωπο που δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν και από την άλλη πλευρά δεν μπορεί κανείς να είναι ήσυχος γιατί βλέπουμε μια ανοχή από τους διεθνείς οργανισμούς που θα έπρεπε να είχαν πάρει πιο σαφείς θέσεις” τόνισε.

“Δυστυχώς η διεθνής κοινότητα, τα όργανα που θα έπρεπε να είναι τα πρώτα για να κινήσουν πολιτικές ή να πάρουν αποφάσεις, να βγάλουν ψηφίσματα, να πιέσουν τον κ. Ερντογάν δείχνουν μια αβελτηρία” πρόσθεσε.

“Θα περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα στη Σύνοδο Κορυφής, ο Έλληνας Πρωθυπουργός το έχει ήδη δηλώσει δημοσίως, να θέσει το θέμα των συμπεριφορών του κ. Ερντογάν, ο οποίος ξεκάθαρα και με έναν εντελώς εκβιαστικό και απαράδεκτο για τα διεθνή δίκαια τρόπο, βγήκε χθες να μας πει να προσέχουν οι Ευρωπαίοι, να προσέχει η Ευρώπη γιατί έχει 3,6 εκατ. πρόσφυγες και μπορεί να ανοίξει τις πύλες της Τουρκίας για να έρθουν προς την Ελλάδα και την υπόλοιπη ΕΕ. Δεν μπορεί κανείς να μένει ήσυχος με όλα αυτά” σχολίασε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ