Καραθανασόπουλος: Υποκριτική και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ να ζητά ουσιαστική διερεύνηση όταν δεν το έκανε τόσα χρόνια

Βουλή, του Γιώργου Λυκουρέντζου

Ως απόπειρα τεχνητής πόλωσης και διαίρεσης του κόσμου χαρακτήρισε ο ειδικός αγορητής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Νίκος Καραθανασόπουλος την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να συγκαλυφθεί η συμφωνία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ για συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής. Ο αγορητής του ΚΚΕ κατηγόρησε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία επειδή κανένα από τα δύο κόμματα δεν διερεύνηση ουσιαστικά το σκάνδαλο και ανακοίνωσε ότι το ΚΚΕ δεν θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία.

Ο κ. Καραθανασόπουλος υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ στη συνταγματική αναθεώρηση είχε ζητήσει την κατάργηση του άρθρου 86 ώστε οι Υπουργοί να έχουν την ίδια μεταχείριση όπως οι υπόλοιποι πολίτες. Ο αγορητής του ΚΚΕ χαρακτήρισε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας ως απλή αντιστροφή ρόλων. “Πουθενά στην πρόταση της ΝΔ δεν υπάρχει κουβέντα για να συνεχίσει η διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis.

Η πρότασή της αυτή δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ανάγκη ουσιαστικής διερεύνησης του σκανδάλου αλλά εξυπηρετεί άλλους στόχους. Εξυπηρετεί την προσπάθεια της ΝΔ να συσκοτίσει τον χαρακτήρα της κυβερνητικής πολιτικής, τον αντεργατικό χαρακτήρα ο οποίος αποτυπώνεται ανάγλυφα στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού. Όπως έκανε παλαιότερα ο ΣΥΡΙΖΑ για να εξυπηρετήσει τις κομματικές του επιδιώξεις το ίδιο κάνει η ΝΔ. Υποκριτική και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ να ζητά τώρα ουσιαστική διερεύνηση όταν δεν το έκανε τόσα χρόνια” κατέληξε ο κ. Καραθανασόπουλος.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ