Κενά υπουργικά έδρανα κατά τη συζήτηση για την Προανακριτική – Γιατί το Μαξίμου πήρε αυτή την απόφαση

Βουλή, του Γιώργου Λυκουρέντζου

Στην Ολομέλεια της Βουλής στρέφονται την Τρίτη οι προβολείς καθώς στις 17:00 αρχίζει η συζήτηση της πρότασης 30 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του τέως αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Σε μια πρωτοφανή κίνηση υψηλού συμβολισμού η οποία αναμένεται να προκαλέσει αρκετές συζητήσεις η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να αφήσει κενά τα υπουργικά έδρανα.

Με αυτό τον τρόπο -λένε υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές- η κυβέρνηση θέλει να καταδείξει τον σεβασμό της σε μια ξεκάθαρα κοινοβουλευτική διαδικασία προκειμένου να μη μεταδοθεί το μήνυμα μιας ακόμα αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η συζήτηση θα είναι οργανωμένη κάτι που σημαίνει ότι δεν θα ανοίξει κατάλογος ομιλητών.

Από τη Νέα Δημοκρατία ως ομιλητές επελέγησαν ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος θα είναι και ο εισηγητής της πρότασης και οι βουλευτές κ.κ Λιβανός (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος), Μπούγας,Κελέτσης, Ζώη Ράπτη, Κώτσηρας, Υψηλάντης. Από τον ΣΥΡΙΖΑ εισηγητής θα είναι ο Σπύρος Λάππας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ενώ ως ομιλητές ορίστηκαν οι κ.κ Ραγκούσης, Πολάκης και Γκιόλας.

Στη συζήτηση θα παρέμβει και ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ο οποίος ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή ότι θα δώσει το “παρών”.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ