Στυλιανίδης στον Realfm 97,8: Οι ομογενείς έχουν υγιές κριτήριο επιλογής πολιτικού κόμματος, την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό

“Θεωρώ ότι οι ομογενείς έχουν ένα υγιές κριτήριο επιλογής πολιτικού κόμματος και το κριτήριο αυτό δεν είναι προσωπικό, είναι η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό διότι είναι οι πρώτοι που την εισπράττουν. Υπό αυτή την έννοια έχει νόημα να διευρύνεις το εκλογικό σώμα για να μπορέσεις να έχεις μια αντικειμενική αξιολόγηση. Δεύτερον, η ψήφος των ομογενών είναι ένας ζωντανός σύνδεσμος με τη μητρόπολη, είναι κάτι που δίνει στα παιδιά μας που έχουν φύγει στο εξωτερικό τη δυνατότητα να κρατήσουν την επαφή και το ενδιαφέρον για τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε σε αυτή τη σημαντική νομοθέτηση, επειδή διευρύνεται το εκλογικό σώμα, είναι να μην λειτουργεί ανασταλτικά η ψήφος του ομογενούς σε βάρος του τοπικού πληθυσμού που αποφασίζει σε έναν νομό για παράδειγμα, διότι αυτοί που ζουν εκεί γνωρίζουν καλύτερα τα προβλήματα” δήλωσε στον Realfm 97,8 ο βουλευτής ΝΔ Ροδόπης και Πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Αντώνη Δελλατόλα ανέφερε “πρέπει να διασφαλιστεί η ισότητα της ψήφου και πρέπει παράλληλα να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία ώστε να μην στρεβλώνεται το εκλογικό αποτέλεσμα, όχι μόνο όσον αφορά στα κόμματα αλλά και όσον αφορά στα πρόσωπα”.

Ερωτηθείς για τις κινήσεις Ερντογάν τόνισε ότι “η Τουρκία επιδιώκει να παίξει τον ρόλο μιας περιφερειακής δύναμης, η οποία όσον αφορά στις σχέσεις της με την Κύπρο και την Ελλάδα αυθαιρέτως προσπαθεί με τις τεχνητές εντάσεις να δημιουργήσει ένα ad hoc δίκαιο της θάλασσας. Και αυτό πρέπει να το αποτρέψει όχι μόνο η Ελλάδα αλλά η διεθνής κοινότητα συνολικά, και φυσικά και το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, που είναι οι άμεσα θιγόμενοι από μια τέτοια αυθαίρετη εξέλιξη”.

“Η συμφωνία που υπεγράφη με τον Πομπέο αναβαθμίζει γεωπολιτικά την Ελλάδα σε σημαντικό εταίρο των ΗΠΑ και αυτό είναι για εμάς κάτι καλό. Η Τουρκία ασκεί μια έξυπνη έως πονηρή εξωτερική πολιτική, την οποία την έχει κληρονομήσει από την παλιά οθωμανική αυτοκρατορία και το Βυζάντιο, δημιουργεί καινούργια ζητήματα στην ατζέντα και προσπαθεί με επιθετικές προτάσεις να κατοχυρώσει τα δικά της συμφέροντα. Στη Συρία προσπαθεί να παρέμβει ως εταίρος της Δύσης, να λύσει έτσι το προσφυγικό και δια αυτού να περιορίσει αν θέλετε την κυριαρχία και το αίτημα για αυτονομία που διατυπώνουν οι Κούρδοι” πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ