Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου αποφάσισε η Βουλή

Την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου αποφάσισε η Βουλή, με 224 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και ένας κατά.

Νωρίτερα ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, ζήτησε την άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

“Δεν χρειάζομαι κανένα βουλευτικό ή υπουργικό προνόμιο. Θα συντρίψω τους σκευωρούς, με τα όπλα που διαθέτουν όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες” είπε ο κ. Λοβέρδος κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή.

“Αυτούς, όμως, τους σκοτεινούς κύκλους θα τους συντρίψω χωρίς βουλευτικά και υπουργικά προνόμια! Δεν τα έχω ανάγκη! Άλλωστε η αλήθεια λάμπει ήδη και χωρίς αυτά. Πρόσωπο με πρόσωπο θα συντρίψω τη σκευωρία. Και ενώπιος ενωπίοις θα αποκαλύψω τους εμπνευστές και εκτελεστές αυτής της πλεκτάνης, κουκουλοφόρους και μη» τόνισε.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά ανέφερε στη συζήτηση στην Ολομέλεια ότι “Η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα είναι απόλυτα αντίθετη με το αίτημα αυτό, είμαστε αντίθετοι γιατί είναι προφανές ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο σε βάρος του αλλά επιπλέον είναι φανερό ότι υπάρχει και θέμα νομιμότητας όλης αυτής της διαδικασίας και αυτό θα έπρεπε να απασχολήσει και το προεδρείο της Βουλής αλλά και όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Δεύτερον, να ξεκαθαρίσω ότι είναι σαφές ότι η υπόθεση Novartis δεν είναι απλά ένα μέρος του σκανδάλου στον νευραλγικό τομέα του φαρμάκου αλλά αποτελεί και πολιτική σκευωρία. Κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται ότι λειτούργησε, στήθηκε και λειτούργησε ένα παραδικαστικό κύκλωμα σκοτεινό που γεννήθηκε στα σπλάχνα μέρους της Δεξιάς αλλά το υιοθέτησε, το στήριξε και το καρπώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Επαναλαμβάνω ότι η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να μένει αμέτοχη μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις που αποτελούν πλήγμα στους θεσμούς άρα στην ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας και τρίτον να ξεκαθαρίσω ότι όλοι μας, η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα συμβάλει ενεργά έτσι ώστε στο πλαίσιο της προανακριτικής να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι όλης αυτής της σκοτεινής υπόθεσης και να μην ξεχνάμε ότι οι πολίτες μας παρακολουθούν και μας κρίνουν όλους αυστηρά”.

“Θα υπερψηφίσουμε την άρση επειδή το ζητεί ο ίδιος για λόγους ευθιξίας” υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ