Πέτσας για προσφυγικό: Η πολιτική μας δεν είναι στην κατεύθυνση Όρμπαν ή Σαλβίνι – ΒΙΝΤΕΟ

Για το κρίσιμο ζήτημα του μεταναστευτικού/προσφυγικού, αλλά για τις απεργίες μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στις επικρίσεις της εφημερίδας «Αυγή», αναρωτήθηκε αν «οι Αμυγδαλέζες συγκρίνονται με την Μόρια;», ενώ σχετικά με την κόντρα που έχει προκύψει για το αν το θέμα είναι μεταναστευτικό ή προσφυγικό, ο κ. Πέτσας απάντησε πως το θέμα δεν είναι πως θα βαφτίσουμε το πρόβλημα αλλά ποιο είναι το πρόβλημα.

Όπως είπε «τα στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα πλέον έχει γίνει περισσότερο μεταναστευτικό παρά προσφυγικό» και τόνισε ότι «αποδεδειγμένα πλέον από εμπόλεμες περιοχές οι ροές είναι περιορισμένες». Παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πάει στην κατεύθυνση Όρμπαν ή Σαλβίνι όπως την κατηγορούν.

«Εφαρμόζουμε αυτά που είχαμε πει πριν τις εκλογές», τόνισε ο κ. Πέτσας. «Φυλάμε τα σύνορά μας, γίνεται επιτάχυνση των διαδικασιών για το άσυλο, καθώς και των επιστροφών», είπε ακόμα.

Παράλληλα, σημείωσε πως είναι σημαντικό να περιοριστούν οι ροές στην πηγή. Δηλαδή, τόνισε ότι και η Τουρκία πρέπει να κάνει αυτό που μπορεί και εμείς πρέπει να φυλάξουμε τα δικά μας σύνορα. Τέλος, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι οι περιπολίες στα θαλάσσια σύνορα έχουν αυξηθεί και θα αυξηθούν κι άλλο στο μέλλον.

Σχετικά με το κύμα απεργιών από συνδικάτα το τελευταίο διάστημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «δεν θα υποδείξει η κυβέρνηση στους εργαζομένους τι θα κάνει» και υπερασπίστηκε το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση τονίζοντας πως αυτό «θα διευκολύνει τον κόσμο της εργασίας».

Όπως είπε ο κ. Πέτσας στόχος της κυβέρνησης είναι να βρούμε νέες λύσεις με τους εργαζόμενους. «Θέλουμε να έχουμε περισσότερους εργαζόμενους που δουλεύουν κανονικά και να ενισχυθεί η πλήρης απασχόληση», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ