Επιβεβαιώνει η αμερικανική πρεσβεία το ραντεβού Τραμπ – Μητσοτάκη: Ήταν προγραμματισμένο

Επιβεβαιώνει ο εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα ότι η συνάντηση μεταξύ του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είχε προγραμματιστεί για προχθές, Τρίτη 24/9.

“Είχε προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Τραμπ και του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη. Δυστυχώς, λόγω περιορισμών στο πρόγραμμα, η συνάντηση τελικά ακυρώθηκε”, αναφέρει ο εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα”, τονίζει, “έχουν μακροχρόνια, ισχυρή και πολύπλευρη συνεργασία. Ο επικείμενος Στρατηγικός Διάλογος ΗΠΑ-Ελάδας, στην Αθήνα υπογραμμίζει την αμοιβαία δέσμευσή μας για εμβάθυνση της συνεργασίας”.

Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του το βράδυ της Τετάρτης μεταξύ άλλων έθετε το ερώτημα για το “εάν τελικά υπήρξε προγραμματισμένη και οριστικοποιημένη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Τραμπ” και “εάν η συνάντηση ακυρώθηκε ή αναβλήθηκε και θα πραγματοποιηθεί εκ νέου κατά τη διάρκεια της παραμονής του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη”;Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ