Χαρίτσης στον Realfm 97,8: Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και θα παραμείνει το όνομα του κόμματός μας – Είναι ένα πολύ ισχυρό brand name

“Ο ΣΥΡΙΖΑ, και αυτό ομολογείται από φίλους και αντιπάλους, είναι ένα πολύ ισχυρό όνομα, brand name, για τον πολιτικό μας χώρο και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και θα παραμείνει το όνομα του κόμματός μας. Από εκεί και πέρα παρακολουθούμε τις εξελίξεις, συμμετέχουμε στις διεργασίες που συμβαίνουν και βεβαίως αντιλαμβανόμαστε ότι τα ζητήματα της πράσινης ανάπτυξης και της κλιματικής αλλαγής είναι στον πυρήνα του δικούς μας προβληματισμού και πολιτικής παρέμβασης” δήλωσε στον Realfm 97,8 ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Μιλώντας στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα σχολίασε ότι “το επόμενο διάστημα θα είναι ακόμα πιο οξυμένη η παρέμβαση μας στα ζητήματα κλιματικής αλλαγής. Δεν μπορούμε να πορευόμαστε όπως βλέπουμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη με αοριστολογίες σε αυτά τα ζητήματα, χρειάζονται απτά δείγματα γραφής και συγκεκριμένες προτάσεις”.

Ερωτηθείς για το μεταναστευτικό απάντησε “είναι ζήτημα των τελευταίων ετών αλλά και των ετών που έρχονται. Δεν είναι ζήτημα επικαιρότητας και πρέπει να το έχουμε όλοι κατά νου. Η κυβέρνηση τους δύο πρώτους μήνες της θητείας της, αδράνησε στο συγκεκριμένο ζήτημα, το υποτίμησε ενδεχομένως και έστειλε πολύ άσχημα σήματα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό με την κατάργηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής”.

“Είναι ζήτημα ευρωπαϊκό, παγκόσμιο. Ζητάμε από την κυβέρνηση να συνεχίσει την πολιτική διεθνοποίησης του ζητήματος, αυτό είναι για εμάς το πιο κρίσιμο, να αναλάβουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες τις ευθύνες τους και σε σχέση με τα βάρη που σηκώνει η χώρα μας αλλά και σε σχέση με τη συνεργασία ή την έλλειψη συνεργασίας με την Τουρκία. Χρειάζονται σημαντικές πολιτικές και διπλωματικές πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση. Τα μέτρα που εξαγγέλλει η κυβέρνηση προσπαθούν να επαναφέρουν το προσφυγικό σε μια λογική αστυνόμευσης και αποτροπής, που δεν λύνει το πρόβλημα” τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ