Θεοδωρικάκος: Εξετάζεται η δυνατότητα επιστολικής ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού – Εντός του 2019 η ψήφιση του νομοσχεδίου

Εντός του 2019 αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, σημειώνει ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, υπογραμμίζοντας τη σημασία ομόφωνης υπερψήφισής του, ενώ παράλληλα σημειώνει πως εξετάζεται η δυνατότητα να γίνει χρήση της επιστολικής ψήφου.

“Ο νόμος αυτός θα ψηφιστεί μέσα στο τρέχον έτος, στο 2019. Εξετάζουμε πολύ σοβαρά την δυνατότητα να γίνει χρήση της επιστολικής ψήφου. Θα αξιοποιήσουμε στο έπακρο την εμπειρία άλλων χωρών για να προσφέρουμε τη διευκόλυνση της ψήφου στους Ελληνες του εξωτερικού. Και η ψήφος τους θα είναι ισοδύναμη με την ψήφο των υπολοίπων Ελλήνων”, δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξη στην εφημερίδα της αμερικανικής ομογένειας «Εθνικός Κήρυκας».

Παράλληλα, εκφράζει την άποψη ότι η ομόφωνη υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων θα ήταν ένα μοναδικό μήνυμα ενότητας του Ελληνισμού που πρέπει να εκπέμψει το ελληνικό κοινοβούλιο. “Δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει Ελληνας βουλευτής που θα αρνηθεί ψήφο στους Ελληνες που ζουν το εξωτερικό. Το νομοσχέδιο αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να δείξουμε ότι οι Ελληνες στα μεγάλα, στα σημαντικά, σε αυτά που αφορούν τον οικουμενικό ελληνισμό, είμαστε ενωμένοι. Η ομόφωνη υπερψήφιση του νομοσχεδίου θα ήταν ένα μοναδικό μήνυμα ενότητας του Ελληνισμού που πρέπει να εκπέμψει το ελληνικό Κοινοβούλιο. Δεν θα αποτελεί νίκη της κυβέρνησης ή της ΝΔ. Θα αποτελεί νίκη του Ελληνισμού και μέσα σε αυτήν την έννοια δεν χωρούν διαχωριστικές γραμμές”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εσωτερικών παραχώρησε τη συνέντευξη επ’ ευκαιρία και της επίσκεψης που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες στη Νέα Υόρκη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ